Şimdi Ara

Suv araç, e-power mı normal hibrit mi önerirsiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
3
Favori
2.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • erdemmetin E kullanıcısına yanıt

    Yazdığınız modeller yada sistemleri hakkında bilgim yok ben Plug-in Hybrid diye genel bir öneride bulunmuştum.Fikrime göre plug-in hybrid dışındaki hybrit denilen sistemler benim için göz boyama dışında bir anlam ifade etmiyorlar,birkaç yıl önce aracımı değiştirmeyi düşünürken incelemiştim.Plug in hybrid yani PHEV denilen sistemlerde araç modeline/markasına göre 40 ile 130 km mesafeyi yalnızca elektrik motorunu kullanarak alabilir.Tercihe göre Elektrik motorunun,Benzin/Dizel motorunun yada ikisinin bir arada kullanılabilmesi maximum tasarrufu elde etmeyede imkan sağlar.

    Aşağıda ADAC sitesinden bulduğum phev modeller listesini bilgi olması açısında ekliyorum.Belki çoğu ülkemizde satılmıyor yada az bulunuyor ama dediğim gibi bilgi olması için,karşılaştırma yapılabilmesi için

    www.adac.de
    Plug-in-Hybrid: Umweltfreund oder Mogelpackung?
    https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/autokatalog/marken-modelle/auto/plug-in-hybrid/




  • D.Baran kullanıcısına yanıt
    Bir aracın benzinli olanı atıyorum 10 lt yakit tüketiyorsa aynı aracin hibrit olanı 4 lt tüketiyorsa neden göz boyama olsun ki. Hibritin amacı ne? düşük emisyon ve düşük yakıt tüketimi bu ikisini sağlıyor işte neden göz boyasın. Phev sistem daha verimlidir daha gelişmiştir falan bir şey diyemem ama diğer hibritlerde direk göz boyama degil bana göre.
  • Ugrb81 U kullanıcısına yanıt

    Hybrid in çeşitleri var,sanırım 12V veya 48 voltluk fren geri kazanım enerjisiyle çalışan sistemlerden bahsediyorsunuz,veya 1-2 kwh lık pili olan hybridlerden; bunların hiçbiri 10 litre benzin yakan bir aracın tüketimini 4 litreye düşürmez,düşüremez.Eğer bu dediklerimden bahsediyorsanız işte bu göz boyama oluyor.Bu systemlere sahip bir aracın yapabileceği tasarruf %15,en iyi ihtimallede %25 tir.Sizin dediğiniz gibi %60 bir tasarruf sağlamaz.Ben şahsen kullanmış denemiş birisi değilim ama verilerin söylediği bu ve bende bu verilere inanıyorum

  • D.Baran kullanıcısına yanıt
    Nasıl sağlamaz sağlayamaz? Benzinli araçların şehir içi tuketimlerine bakın. Fabrika verilerine değil kullanıcı verilerine. Birde hibritlerin bakın. Ben hibrit aracımla 4 4.5 lt arası yakıyorum. Kendi ölçümüm. Önceki aracımla aynı güzergahta 9.5 10 lt yakiyordum benzinli. Örneğin bir hrv kullanıcısı yazmış nette var. Vw t roc aracimla 10 11 lt yaktığım yerde hrv aracımla aynı güzergahta 4 lt yakıyorum diye. Hemen hemen aynı ebat aynı ağırlıkta iki araç biri 1.5 benzinli digeri 1.5 benzin+elektrikli.
  • D.Baran kullanıcısına yanıt
    Galiba sizin bahsettiğiniz mild hibrit denilen hafif hibrit araçlar. 3 çeşit hibrit var:
    1- mild hibrit 2- full hibrit 3- plug in hibrit
    Mild hibrit sizin söylediğiniz gibi küçük bir batarya güçsüz bir elektrik motor var bu motorun görevi ilk kalkista araci kaldırmak ve rampa gibi yüksek yakit gerektiren yerlerde benzinli/dizel motora destek olarak yakit tasarrufu sağlamak. Sizin de söylediğiniz gibi %10 15 bir tasarruf sağlar ve evet biraz göz boyama.
    Benim bahsettiğim ise full hibrit. Benzinli motordan daha güçlü elektrikli motor. Asli motor elektrikli motor. benzinli motor surekli devrede degil gerekli olan yerde bataryayı şarj ediyor ve yüksek hizlarda devreye girerek elektrikli motora destek oluyor. Yani burada içten yanmalı motor yardımcı. Ciddi yakit tasarrufu sağlanıyor bu şekilde.
    Birde sizin bahsettiğiniz plug in hibrit var. Daha büyük bir batarya ve dışarıdan şarj edilebiliyor. Kullanmadım bilmiyorum benzinli motorun şarj etme görevi var mı ama baya yüksek hizlara kadar araç elektrikli gidebiliyor full hibritten farkı bu batarya kapasitesi büyük. Sehir ici full elektrikli demek. şarjı istasyonda değil de kendi imkanlarinla evden falan edebilirsen ciddi tasarruflu olur diye düşünüyorum. Batarya biter yolda kalıtım derdi de yok biterse benzin devreye girer şarj edene kadar müthiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ugrb81 -- 12 Şubat 2024; 19:5:23 >




  • vitaranın hibrid sisteminden çok tasarruf beklemeyin. bi kaç test izledim anca yarım litre falan farkettiriyor tüketimde. mild hibrit olayı çok etkili bi sistem değil

  • Ugrb81 U kullanıcısına yanıt

    Ben de hrv kullanıyorum. çok güzel anlatmışsınız. , katılıyorum ve + koyuyorum. Çok kasarsan hrv de tuketım 3.5 lt. ye kadar düşüyor. 1,5 tonluk bır suvdan bahsediyoruz. Benzinli olsa şehir içi 10 lt. altında yakmazdı. Mıld hıbrıtle full hıbrıtı karıştırmamak lazım.

  • Ben suzuki vitara hibrit aldım 10 numara 5 yıldız tavsiye ederim 4x4 premium
  • erdemmetin E kullanıcısına yanıt

    Biraz daha bekle ve bunu al. Seni üzmez. Lansman fiyatı da bir tık güzel olur. Arabaya zaten söz yok. Elektrik motoru da sana uyuyor, şehir dışı 80, şehir içi 110 km elektrik motor menzili gayet iyi. Kaçırılmaz bence.

    https://elektrugo.com/byd-seal-u-dm-i-turkiyeye-geliyor-fiyati-ve-tum-ozellikleri/

  • @erdemmetin hocam MG E-HS modeline de bakın isterseniz sanırım sizin istediğiniz gibi sadece şarjla 40-50 km yol alıyor ama bataryası 8-10 saatte ancak doluyor diyorlardı.

  • @ShaRLooT @Descortess
    Yorum yazan, bilgi veren herkese teşekkür ederim. Her yorumu okuyorum. Henüz araç konusunu netleştirmedim. Araçlarda detaylara inince acele etmemek lazım diye düşünüyorum. Hele ki şimdi bydyi görünce daha da beklemem lazım galiba diye düşündüm. Aracın özellikleri netleşsin daha net karar alırım.

    Benzinli araç alsam mevcut aracımı değiştirmeme gerek kalmıyor zaten. O yüzden araştırma yapıyorum.
  • BYD Seal U modelinden bahsediyorsun sanırım, umarım 2 milyon altında bir rakam olur ama elektriklisi baya pahalı diye biliyorum bize de bu modeli 2-2.5 milyon civarında bir fiyatla gelirse beni hayal kırıklığına uğratır

  • ShaRLooT kullanıcısına yanıt

    Ben de 2milyon altında bir fiyat olacağını düşünerek yazdım. 1.75 olsa süper olur. Üstü çok zorlar. Yada iyi bir kredi kampanyası gerekir. Seçim sonrasında piyasayı iyice sıkacaklar. Banka kredileri zorlaşacak. Özel finansmanlar ne olur bilmiyorum. Yine de beklemekte fayda var.

  • Hocam ben de sizin gibi suv araç alma arefesindeydim, 2 mılyon altı araçlardan hrv b segmenti bir araba ( bacanağımda var) , bagaj sıkıntınız yoksa tercih edilebilir, corolla cross bayilerde bulmak sıkıntı,istediğiniz renk ve paket bulunursa da fiyat şanslıysanız liste fiyatını istiyorlar yoksa aksesuar felan diye yuksek fiyat çeken bayii de oldu.Bir de yaklaşık 5-6 bin lira mtv farkı var yıllık.Corolla crossdan vazgeçmemde ki en büyük etmen 5-6 yaşında hibrit arabayı kolay satabilir miyim diye kendime sorduğumda zor olacağını düşündüğümden vaz geçtim. 1,3 Qq alayım dedim,ondan vazgeçmemdeki en buyuk etmen eski serilerde ki cvt şanzıman şikayetleri oldu, e power sa çok yeni ve karmaşık bir teknoloji diyorlar, bir de incelemelerde Qqlerde kaput ve kapılarda kompozit ve aluminyum malzeme kullanıldığı ve olası kuçuk onarımlarda düzeltme işlemlerinin sıkıntılı olduğu hatta kaputunda aluminyum kullanılan bazı mercedes modellerinde duzletme yerine değişime gidildiğini okuyunca vaz geçtim. Tiguan sıfır olarak bayilerde bulunmuyordu,yeni gelenler muhtemelen 2500 bandına yaklaşacak duruyordu. 1740 a allure paket dizel 3008 ve 1970 'e 1.5 skoda Karoq arasında kaldım(150 bine 1 yıl 0 faiz kampanyası var- dışarıdan kullansam 50 bin maliyeti olacaktı). Bugün kaporamı yatırdım ,haftaya geleceği söylendi. İnşallah herkese hayırlı olur...





  • E power Qashqai ölü bir araç Türkiye için. Hiçbir artısı yok. Şehiriçi turbo benzinli kadar yakıyor neredeyse, şehir dışı ise turbo benzinli den daha fazla yakıyor hatta.


    Ayrıca arabaya benzin dolduruyorsunuz, onu benzin motorunu jeneratör olarak kullanıp elektriğe çeviriyor ve elektrik motorundan hareket sağlıyor size.


    Ayrıca yetkili servisler e power in dilinden anlamıyorlar.


    Arıza riski çok çok fazla. Nissan için yeni bir deneyim ve hem elektrik motoru arıza riski hemde benzinli motor arıza riski ile arıza olaylarini ikiye üçe katlıyor.


    Qashqai alacaksan 1.33 al kafan rahat olsun. Bilindik bir araç. Şu e power olayı Qashqai modelini başka bir modele çeviriyor neredeyse.

  • kaplanemral K kullanıcısına yanıt

    Toyota 25 senedir üretiyor, erken mi ?


    Bence de 10bin km için hibrit alınmaz ama hibrite de erken denilmez

  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Toyota'nın hybrid teknolojisi çok güzel. Araçlarıyla birbirine uyumu falan kusursuz denilecek kadar iyi fakat her marka Toyota gibi değil. Ondan dolayı hybrid motorlar erken demiştim.

  • alex444 A kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın. Bir şey aklıma takıldı 5 6 yaşlarında hibrit araci satmak neden zor olsun?
  • Ugrb81 U kullanıcısına yanıt

    pil ömrü var ya ondan demiş olabilir

  • cambodia C kullanıcısına yanıt
    Toyota ve hondaya sorduğumda pil ömrü aracin ömrü kadar dediler. En kötü 10 sene. Birde pil teknolojisi her geçen gün gelişiyor yeni çıkan teknoloji pahalı olur gelişip yenileri çıktıkça ucuzlar. 5 6 seneye çok düşük fiyata batarya değiştirmek mümkün olacak. Üstelik bu konuda araştırma yapan birinden öğrendiğime göre ilerde batarya değişmeden sadece ölü hücrelerin değişebilmesi de mümkün olacakmış.
    İlerde emisyona göre vergi falan gelirse içten yanmalı motorları satmak asıl sorun olabilir özellikle dizel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ugrb81 -- 27 Şubat 2024; 19:58:20 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.