Şimdi Ara

Suv araç, e-power mı normal hibrit mi önerirsiniz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
3
Favori
2.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar..


    Benzer bir karar alma aşamasına ben de girmiş oldum. Citroen C4 aracımı yenilemenin zamanı geldi. Hem elektrikli dünyasını yakın takip ederek gelişmeleri anlamaya çalışıyorum , hem de alacağım yeni aracımın 3-5 sene sonra 2. elinde çöp olmaması için algımı doğru seçeneğe yönlendirmeye çalışıyorum.


    Seçeneklerimi daralta daralta şu hale getirdim ; QQ E-power Platinum , Toyota Corolla Cross Passion X-Pack ,Kia Sportage 1.6 , Peugeot 408 GT 1.2 130hp..


    göreceğiniz üzere C hb kullanımından daha büyük bir araca geçme niyetim var. Bu geçişi yaparken de acaba elektrikli mi, normal benzinli gelişmiş bir araç mı diye gidip gidip geliyorum. Baktığım segmentler genelde C-SUV gibi..


    QQ E-power ile Peugeot 408 GT arasında kaldım. Birisi e-pwr ( Yeni bir teknoloji , elektrikli kullanım deneyimi, 2. elde hiçbir zaman demode olmama ihtimali sebebiyle daha az değer kaybı olacağını düşünüyorum. Ancak tüketim konusunda kullanıcı yorumları negatif, kısa mesafelerde 7-8lt ort ile gezdiklerini çoğu forumda okudum. )


    Peugeot 408 ise bildiğimiz 3 silindir benzinli motor, yine 7-8 lt ile gezeceğim, ancak teknolojileri ve tasarımı ile göz dolduran bir otomobil. Ancak burda da 3-5 sene içinde elektrikliler hangi noktaya geleceğini kestiremediğimden 2 milyona aldığım bir aracın ciddi bir değer kaybı yaşatması ihtimali çok yüksek..


    Bana kalsa, bundan 1 yıl önce deseniz ki hangisi diye? , senede 10.000km kullanan birisi olarak ben peugeot alıp geçerdim. Ancak çinliler özellikle elektrikliler konusunda öyle bir pencere açtı ki, öyle güzel araçlar çıkardılar ki, bu kervana avrupalı üreticiler de mecburen dahil olmak zorunda kaldı , Avrupalıların bir çoğu elektriklide 1-2 sene içinde çinlilerle fiyat/performans açısından kapışamayacak hale gelecek şimdiki fikrime göre..


    Bu arada dizellere hiç bakmıyorum çünkü kendi aracım dizel , C5 aircross vs tarzı araçlar hiç bana göre değil, çünkü dizel ve yeni benzinliler, şehir içinde benim oturduğm yere göre bana göre 1 lt falan fark eder ancak,neden dizel sesi ve maliyeti çekeyim noktasındayım..


    Toyota'nın hibritleri , evet güzel, evet toyota hem yürüyende hem hybrid konularında sorunsuzluk noktasında kendini artık kanıtladı ancak araç donanımında gerçekten 3-5 senelik çinlilerden bile gerideler. Gerek iç tasarımda , gerek dış tasarımda gerçekten corolla cross'un kat edecek çook yolu var, hiç albenisi olmayan bir araç.. zaten stok vs sorunları da halen gündemde sanırım, burunlarından kıl aldırmayacaklardır..


    böyle bir çukura düştüm sevgili forumdaşlar.. senelerdir biriktirdiğimizin üstüne de kredi çekip arabamızı yenileme hayaline düştük, ama karar vermek, ve hatta en doğru kararı vermek çok zor..


    Siz ne düşünürsünüz? yukarda saydığım araçlar dışında ne bakabilir, alabilirim.. Cevaplar için şimdiden teşekkürler..





  • liebermann L kullanıcısına yanıt

    408de crossta olmayan hangi donanım varmış merak ettim şimdi

    Epower bence devam etmeyecek

  • erdemmetin E kullanıcısına yanıt

    full-hybrid reno austral.

    yakıt tüketimi makul seviyede. içindeki benzinli motor turbolu 1.2 litre olduğundan dolayı yıllık MTV en alt dilimde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 29 Şubat 2024; 14:1:52 >
  • liebermann L kullanıcısına yanıt

    Çinliler araçları güzel, söz yok, ekranlar, kameralar vb. Bir sürü teknoloji dalgazurtalari. Bende gidip geliyorum ama sonra düşünüyorum bazı özellikler gerekli ama bazıları da gereksiz. Her halükarda araç kontrolü bende olacağı için gereksiz teknolojik şeylere gerek yok. Araba içinde YouTube seyredecek değilim. Ve bir mekatronik ustası olarak ne kadar ıvır zıvır varsa o kadar da problem riski var. Özellikle elektronik konusunda. Makinenin üzerinde PLC ve modüller ile fiyatı 30.000$ civarı, sadece yazılımi için firma 4500€ çekti. Bu makine bile aptallıktır, sensör görmüyor vb. Sorunlar çıkıyor. Bu şekil düşününce de direkt gönlüm Toyota'ya kayıyor, alırsın bakarsın keyfine diye

  • Haftasonu Pazar günü(hata yaptım pazar gezmekle , bazı bayiiler kapalıydı ) biraz bayii gezdim.

    Genel olarak otomotiv piyasasında özellikle bayiilerde , en azından İstanbul Anadolu yakası bayiilerinde , doğru düzgün halen araç yok, paranızla istediğiniz rengi/modeli/donanımı vs halen alamıyorsunuz..

    Bu yokluk, bayii çalışanlarının tok davranışlarda bulunmasına sebebiyet veriyor, herkes tok satıcı ve yine kimse burnundan kıl aldırmıyor.. 

    Biraz araçların tasarımlarına, malzeme işçilik kalitesi vs gibi unsurlara bakma fırsatı buldum.

    Toyota hariç Opel / peugeot / citroen / renault / nissan / fiat / Vw / Skoda / Audi /hyundai bayiilerinde araçları inceleme fırsatı yakaladım ancak pazar günü test sürüşü yapılamıyormuş, sadece oldukları yerde inceledik.

    C-suv segmentinde Renault Austral gerçekten malzeme kalitesi ve tasarım olarak, ayrı fiyat olarak bir adım önce çıktı şimdilik gözümde.. Nissan Qashqai eğer PP ( en üst) donanım değilse skypack donanımı fiyat tarafında bizi üzdü. Ekranları, koltuk tasarımları vs gibi özellikler Austral yanında gerçekten sönük kalıyor. PP almayacaksam Nissan'dan soğudum açıkçası..

    3008 yeni kasası geleceğinden ve GT pakete paramız yetmediğinden, ve üstelik nispeten eski kalmış dashboard tasarımına nazaran üstünü çizdik mecburen.

    Citroen C5 Aircross 1.2 Hybrid ile tanıştık ancak test sürüşü yapamadık. Arka koltukları rahatsız, ancak sürüş dinamikleri açısından umut doluyum , haftasonu sanırım teste katılacağım. (Citroen tarafında da renk, bulunurluk vs gibi konular sorunlu )

    VW tarafı hep bildiğimiz gibi, paketlere göre pahalılık ve donanım eksiklikleri söz konusu. Yani Taigo, T-roc gibi araçlar demode kalmış , içine bindiğinizde "evet , yeni bir araba" algısından öteye geçemiyor sanki

    Audi Q2-Q3 ile tanışamadık bile, zira bayii çalışanı araçların gelmeden gemiden satıldığını söyledi.

    Hyundai bayiisinde de araç yok, fiyat veren yok ama bayii açıktı.. Yukarda dedim ya; araç yok satmaya devam ediyor arkadaşlar, bu sebeple herkese bir rehavet çökmüş piyasada..


    Gördüğüm, yani şahsi izlenimim şu ki; paranız olsa bile araba bayiilerinden halen istediğinizi istediğiniz zamanda alamama durumu söz konusu. Halen stok yok, ellerindekini vermeye çalışıyorlar, ya da bekleyeceksiniz , onu da farklı bayiiler farklı uygulamalarla hayata geçiriyorlar çok anlayabilmiş değilim..


    Kararsızlık devam ediyor, az önce gördüm bu arada Toyota Ocak/Şubat aylarında yapmadığı fiyat artışını bu ay gerçekleştirmiş, %10 civarı bir zam gelmiş arabalara, artık C.Cross da 2 milyon seviyesini geçmiş hayırlı olsun..


    Elimizdeki göz nurumuzu ederine satma derdi bi başka, kur artmadan araba edinme derdi bi başka, yetmeyen kadar kredi çekememek , çektiğin krediyi 1 sene içinde %50 fazlasıyla ödemek vs vs.. Araba yenilemek güzel fikir, ancak çok meşakkatli bir yolculuk haline geldi.


    Benim ve benzer durumda olan kişilere Allah gönlüne göre versin , ne diyim..





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.