Şimdi Ara

suzuki swift 1.5 A/T (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
1
Favori
107.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Swift 1.5 A/T ortalama yakış değerleriniz nedir?
  • İkinci depoda yeni shell 95 kullandım, % 80 şehir içi %20 yarı şehir dışı 7.33 lt / 100km yaktı. (1.5 AT) ilk depom da 8.44 lt yakmıştı. Motorun rodajı , parçaların alışmasının da etkisi vardır mutlaka.

    1200 km yi aştığı için biraz devri zorlayayım dedim. 4000dd den sonra inanılmaz oluyor 5500dd e kadar çok hızlı bir şekilde çıkıyor. O sakin sessiz motor bambaşka bir karaktere bürünüyor. 6500 e kadar da yolu var ibrenin.
    Küçük yapı ve 1080 kilo olması sayesinde olsa gerek müthiş bir ivmelenme var. Performansına bayıldım ben , sınıfına göre çok iyi bence. tüketim filan kafaya takmadan basacam gaza arada sırada.
  • Arkadaşlar nasıl gidiyor otomatik swiftler....

    Nasipse bende haftaya alıyorum otomatik . Yorumları alalım ne alemdesiniz :) ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 30 Mayıs 2008; 7:18:41 >
  • Gayet iyi , jet gibi gidiyor..:)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: racerant

    Arkadaşlar nasıl gidiyor otomatik swiftler....

    Nasipse bende haftaya alıyorum otomatik . Yorumları alalım ne alemdesiniz :) ?



    Hayırlı olsun racerant. 5200 km'deyim, güzel gidiyor maşallah. Konforu her geçen gün artıyor, vites geçişlerine, süspansiyonuna hastayım. Çok iyi bir seçim...
  • Yeni bir foto:



     suzuki swift 1.5 A/T



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musso2006 -- 13 Haziran 2008; 15:31:24 >
  • Keyifli sürüşler...
  •  suzuki swift 1.5 A/T


    evet arkadaşlar bir yıl dır kullanıyorum aracı ve hiç bir problem len karşılaşmadım her konuda gönlünüz rahat bi şekilde alabilirsiniz ............
  • Paylaşım için teşekkürler

    Aracın donanım özellikleri nelerdir

  • Arkadaşlar 9 aylık şehiriçi kullanım sonrasında Swift 1.5 A/T ile ilk uzun yolumu geçen hafta yaptım. Ankara'dan Antalya'ya 540 km süren seyahatim gerçekten çok güzel geçti. Şimdi size swift ile uzun yol deneyimlerimi aktarıyorum.

    Yakıt: Depoyu 130 YTL'ye Shell Kurşunsuz 95 ile fulledim. 540 km sonrasında iki çizgilik yer kaldı. Yani bir 120-150 km daha gider gibi geldi belki daha fazla. Kalanınını şehir içinde harcadım. Yani tahminimce 130 YTL ile 670 km yaptım. Km'de 0,195 oluyor. Ortalama süratim 110 gibiydi. Devir genelde 3000 civarındaydı. Ayrıca klimada 1'de sürekli açıktı.

    Yol tutuşu ve performans: Yol tutuşu çok iyi, virajlarda dengeli, çok konforlu. Performans rampalarda vites küçültünce mükemmel. 3. vitese almazsanız devir çok çabuk düşüyor.

    Yol sesi: Yola bağlı olarak değişiyor. Bazı yollarda hiç ses gelmiyor. Bozuk yollarda ise rahatsız ediyor.

    Bagaj: İki küçük valiz anca sığdı. Diğer bütün ıvı zıvırı arka koltuklara attık. İki kişi swift ile çok rahat yolculuk edebilir ancak 3 ya da 4 kişi için bu zor gibi.

    Klima: Klima çok iyiydi sürekli çalıştı ve 38 derece sıcaklıkta çok rahat bir yolculuk yapmamızı sağladı.

    Müzik sistemi: Uzun yolda da çok başarılıydı. Mp3 okuması uzun yolda çok iyi oluyor.

    Diğer: Afyon sonrasında yol çalışması olması sebebiyle mıcırlı yol çok fazla. Mıcırlı yoldan sürekli arabaya taşlar geldi. 3 4 yere taş çarpmış, yolculuk sonrasında baktığımda bu yerler kaportada kendini hemen belli etmiş. Boya bir taş çarpması ile kalkmış. Bu taş izlerine çok üzüldüm. Kaportanın boyasını pek beğenmedim. Çok zayıf geldi bana, fazla kat atılmamış gibi.

    Genel olarak swift ile uzun yol çok konforlu geçti. Hiç yormadı beni. Uzun yolda da sürüşü çooook keyifli...




  • Arkadaşlar bir ay sonra bir Ankara - Antalya daha yaptım. Bu sefer daha az yaktı. Bir depo ile 700 yapacak gibi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: musso2006

    Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkürler. Bugün sabah Suzuki Swift 1.5 A/T'yi aldım. Gerçekten dış dizaynı, iç mekanın genişliği, tavanın yüksekliği, kaliteli ön konsol, mp3 player, 6 hava yastığı, tam otomatik vites seçimimde önemli kriterlerden oldu. Ön görüş açısı da gerçekten etkileyici. Kullanımı çok konforlu, direksiyon çok yumuşak, süspansiyonlar iyi, sessiz ve de otomatik vites geçişleri hiç farkedilmiyor. İlk gün izlenimlerin böyle, inşallah böyle devam eder. Saygılar..

    güle güle kullan
  • simdi benim bi kac sorum olcak ama benim olayim biraz daha karisik. yeni ehliyet aldim ilk arabami alcam uni ye yeni basliycam. sirinevlerde oturuyorum her gun goztepeye gidip gelcem. ekonomik ve otomatik vites araba almak istiyorum. gencligimin verdigi gazla tek kapi almak istorum ama 3 kisilik aile arabasi olmasi lazim. peugeot 207 opel corsa toyota yaris gibi seceneklerim var bunlarin dizel otomatik vitesi iste sunroof esp spor paket falan fiyatlari 35i hatta 40 i buluyo o kadar parayi bu arabalara vermek istemiyorum. audi a3lere baktim ikinci elleri 04 model tek kapi otom vites falan 35 milyar. suzuki 1.5 otom vites 27.700 fiyati cok cazip cok arada kaldim kafam baya karisti. dizel araba az yakio corsaya baktim sitesinde bnznlisi 7.6 dizeli 6.1 yakio suzuki 8.9 yakio baya arada kaldim tum bu secenekler dahilinde suzuki kullananlar tavsiye ederler mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aliemree

    simdi benim bi kac sorum olcak ama benim olayim biraz daha karisik. yeni ehliyet aldim ilk arabami alcam uni ye yeni basliycam. sirinevlerde oturuyorum her gun goztepeye gidip gelcem. ekonomik ve otomatik vites araba almak istiyorum. gencligimin verdigi gazla tek kapi almak istorum ama 3 kisilik aile arabasi olmasi lazim. peugeot 207 opel corsa toyota yaris gibi seceneklerim var bunlarin dizel otomatik vitesi iste sunroof esp spor paket falan fiyatlari 35i hatta 40 i buluyo o kadar parayi bu arabalara vermek istemiyorum. audi a3lere baktim ikinci elleri 04 model tek kapi otom vites falan 35 milyar. suzuki 1.5 otom vites 27.700 fiyati cok cazip cok arada kaldim kafam baya karisti. dizel araba az yakio corsaya baktim sitesinde bnznlisi 7.6 dizeli 6.1 yakio suzuki 8.9 yakio baya arada kaldim tum bu secenekler dahilinde suzuki kullananlar tavsiye ederler mi?


    Tam otomatik bir araba kullanmak istiyorsan yakıtı fazla düşünmemen gerekiyor. Konfor, rahatlık, sessizlik, vites geçişlerini hissetmeme, yokuşlarda geri kaçmama, full donanım senin için önemli kriterler ise Suzuki swift 1.5 A/T senin için ideal bir araba olacaktır. Ancak az yakmasını da istersen o zaman tercihlerini tekrar incelemen gerekir. Yarı otomatik arabalar tam otomatikten daha az yakar, corsa, yaris gibi. Dizeller ise daha da az yakar ama dizel fiyatları benzinden aşağı kalmadı.

    10 aydır 1.5 A/T kullanıyorum. Şehir içinde ben bir depo benzin ile yani 130 ytl'lik benzin ile maksimum 500 km yapıyorum. Ancak uzun yolda km 650'ye kadar çıkıyor. Ben konfora önem verdiğim için çok memnunum. Senin için ilk kriter aracın ekonomik olması, yakışının az olması ise diğer seçenekleri (dizel yarı otomatik) incelemeni tavsiye ederim.




  • ben yerınde olsam suzukı swift spor almam parana yazık 40 mılyar verılmez o arabaya daha uygun bırsey ıstıyorsan swıft 4x2 al derim 24 ytl cunku bende aldım yakıt benım ıcın onemlı degıl ıse ve otomatık ıstıyorsan 1,5 alman lazım
  • Çok iyi bir seçim yapmışsınız, bende hanım için düşünüyorum vallahi görünüşü cooperlar kadar dikkat çekiyor, söz konusu Suzuki de olunca gözü kapalı alınır bu araba. Birde yakın 100 ytl ile şehir içi 420 km ise km de 228 ykr civarı yakıyor... vay be benim AutoGas 'lı 1.5 tonluk turbo passat 210 ykr yakıyor şehir içi...
  • bende düşünüyorum 1.5 at almayı biraz sorularım vardı teşrif ederseniz sevinirim.

    bir kaç yerde okudum bayırda geri kaçırıyor gibi yazılar vardı, tam otomatik olduğu için bence kaçırmaması lazım ama ?

    yan rüzgardan etkileniyor mu?

    ses alıyor mu yüksek hızda kapılardan veya çok bilinmiş markaların kalorifer girişlerinden uğuldama vb gibi.

    2007 2008 lerin kronik bir arızası varmı, yada almadan önce şuraya çok dikkat et diyeceğiniz bir zayıflık olabilir. Sonuçta Allah yapısı değil, hepsinde ufak tefek bir şeyler oluyor.

    Birde direksiyonu hıza duyarlı mı ? Hız sabitleyicisi var mı? Galiba yok ama olsun belki vardır :)

    Benim için önemli olanlar yol tutuşu ve sessiz olması birde araba doluyken bayırda falan bayılmasın.

    Sesle ilgili yol sesi alıyor diyorlar honda civic gibi mi? siz bunu nasıl çözdünüz? kaça mal olur?

    Bayırda bayılma ise şöyle tanımlıyım mesela uzun yolda bir inişte 120 oldu aynı inişin çıkış kısmında 70'e düşer mi yoksa yine rahat çıkar mı yani kamyon gibi bayılıyor mu

    Şimdiden okuduğunuz ve yorumladığınız için saygılar sunarım



    edit: chip denilen şey bunlara da yapılıyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milady -- 3 Eylül 2008; 20:32:33 >




  • bende 1.3 4x2 modelı var 2008 model
    1-suzukı swiftler aile arabası degıl bagajı cok kucuk
    2-km de benım araba 0.235 ytl yakıyor 1.3 oldugu halde
    3-güzzel araba fakat kaporta boyası cok kotu
    4-hız sabıtleyıcı yok
    5-ses yok
    6- bu fıyata bu ozellıkde baska markalarda araba bulamassın
  • 11 aylık 1.5 A/T kullanıcısı olarak ben de milady'nin sorularına cevap vereyim.

    1. Geri kaçırma yok. Ancak çok çok dik yokuşlarda hafif geri kaçıyor, bu normal bence.

    2. Yan rüzgarlardan etkilenme hiç hissetmedim ben. Kapılardan kesinlikle ses almıyor ve bir uğuldama kesinlikle olmuyor. Ancak yol sesini biraz alıyor bu da hem lastiklerden, yolun kötü olmasından hem de alt yalıtımın zayıflığından kaynaklanıyor. Biraz kullanınca alışıyosunuz zaten çok rahatsız edici değil. Bir arkadaş ziebart ses yalıtımını önermişti, deneyebilirsin.

    3. Kronik bir arıza duymadım ben.

    4. Direksiyon hıza duyarlı gibi geldi bana ama özelliklerinde görmedim bunu. Hız sabitleyici yok, ama olsa çok iyi olurmuş. Uzun yolda gerekiyor.

    5. Yol tutuşundan memnunum, virajları güzel alıyor.

    6. Rampada performans konusunu iki kere gerçekleştirdiğim uzun yolculukta test ettim. 4. viteste 120 ile rampaya girdiğinde 90-100'e kadar iniyor ama rampaya girmeden 4. vitesten 3. vitese çektiğinde kesinlikle performans kaybı olmuyor. Vites küçültme ile rampalar sorun olmuyor. Hatta bayağı iyi performans gösteriyor, doğru devirde vites küçültüldüğünde rampada 1.5 motorlu suzuki kullanıcısını çok memnun ediyor. Audileri, astraları deli ediyor.

    7. Modifikasyon yapılıyordur mutlaka ama hiç araştırmadım.

    8. Son olarak demir2008'inde belirttiği gibi kaporta boyasından memnun değilim.

    Aracı almadan önce mutlaka test etmeni öneririm.




  • aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ederim.
    Dün gittim bakmaya ama yokmuş. haftaya tekrar gideceğim nasipse.
    Tekrar teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.