Şimdi Ara

Swatch Sistem 51 - Garanti ve Para İadesi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bundan 1.5 sene önce Swatch'dan bir adet Sistem 51 aldım. O zamanlar fiyatı 500 TL idi. Saat ilk başta günde 4 dk geri kalıyordu ve cam müthiş çiziliyordu geri verdim sıfırladılar. Daha sonra bir daha saat günde 15 dk geri kalmaya başladı verdim yine sıfırladılar. Şu an sıfırladıkları saat kolum da ve bu sabah uyanıp baktığım da saat tam 1 saat 16 dakika geri kalmış.

    Bilmeyenler için otomatik mekanizmalarda -+60 saniye 70 saniye normal karşılanır. Zaten sorun onda olsa 2 kere değişim yapmazlardı. Bu iş böyle olmuyor. Ben para iadesini nasıl alabilirim? Şimdi gönderirsem yine değiştirecekler yine aynı sorun olacak. Kronik sorunları var saatin. Prosedür nasıl işler bana yardımcı olabilir misiniz?



  • Sistem 51 swatch saatler kapalı sistem olup, bildiğim kadarıyla mekanizma onarımı, değişimi ancak merkezde (swatch İsviçre) yapılabiliyor. Muhtemel mekanizmaya hiç müdahale etmeden camı parlatıp gönderdiler. Saatin normal sapma değerlerini (kitapçığında olabilir) bulup standart dışı sapma yapmaktadır. Hiç düşmemiş, çarpmamis ve kullanıcı hatası olmamıştır diyerek onarım /değişim talep edin. Garanti kapsamında tamir/değişim olmalı diye tahmin ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekbey

    Sistem 51 swatch saatler kapalı sistem olup, bildiğim kadarıyla mekanizma onarımı, değişimi ancak merkezde (swatch İsviçre) yapılabiliyor. Muhtemel mekanizmaya hiç müdahale etmeden camı parlatıp gönderdiler. Saatin normal sapma değerlerini (kitapçığında olabilir) bulup standart dışı sapma yapmaktadır. Hiç düşmemiş, çarpmamis ve kullanıcı hatası olmamıştır diyerek onarım /değişim talep edin. Garanti kapsamında tamir/değişim olmalı diye tahmin ediyorum.
    Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. 2 kere değişim oldu ama çözüm yok. Yine değişse yine aynı şey olacak. Bu süreç içerisin de kanser etti beni. 60 saniyeden fazla sapmaması lazım zaten her gün 1 dakika sapıyor. Bugün 1 saat 16 dk geri kalmış böyle bir şey yok. Öncekiyse 15 dakika geri kalıyordu ondan önceki ise 3 4 dk geri kalıyordu. İade almam mümkün değil mi? 3 oldu çünkü bu.




  • Tüketici kanununa bir bakın, aynı arızadan 2 den fazla tekrarlanır ise (3. kez) değişim veya para iadesi talep edebiliyorsunuz diye biliyorum. Daha önceki şikayet ve yapılan işlemler kayıtlı ve elinizde ise direk değişim talep edebilirsiniz. Gerekirse tekrar garanti bitmeden bunu belirterek dilekçeyle talep ediniz ve bir nüshasını tutunuz. Olumsuz cevap alırsanız Tuketici mahkemesi (hakem heyetine başvurunuz. Yalnız servise talebinizi değişim veya para iadesi olarak geçirin. Tamir edip göndereceğiz veya olmaz derlerse bunu kaydettirip geri isteyin ve hakem heyetine elinizdekilerle başvurun. Değişim talebinizde değişim/para iadesi olmaz ise tuketici kanunu gereği hukuki isleme başvuracağınizi da belirtin.
    (Değişim derken saatin yenisini kasdediyorum, bilginize) para iadesi olur ise saat fiyatları oldukça arttığından zararlı olabilirsiniz. Tüketici kanununu biraz da inceleyerek ona göre hareket edin derim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.