Şimdi Ara

Taahütlü sözleşmeden cayma ve ceza | Tüketici Haklı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
5
Favori
17.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hp_anka H kullanıcısına yanıt
    Gün içerisinde sözleşmeye baktım fakat hiçbir yerinde 14 gün içerisinde cayma hakkından bahsetmiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11.01.2020 de de smarta sözlesme imzaladım gelip modem bağlanıp internet açılcak dediler fakat ne gelen oldu nede arıyan soran bana şybatta fatura yansıtıldı ben kullanmadığım internetin parasinı istiyorlar iptal edin diyorum cayma bedeli çıkarıyorlar 750 lira bide bir ay için hiçbir kurulum olmadı işlem olmadı ne yapabilirim yardımcı olun

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    https://tuketicisikayet.btk.gov.tr/ adresine e-devlet şifrenizle girerek şikayet kaydı oluşturun. Yine de sorun çözülmezse bana ulaşın. Yardımcı olurum bir kuruş bile alamazlar.
    Fakat sakın bağlamalarına müsaade etmeyin. D smart sizi kesinlikle pişman eder

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar, 2 yıllık tahahütüm bitti, telefon ile 12 aylık müşteri devam kampanyası yapıldı şuan 12 aylık sözleşmenin ilk ayındayım. daha faturası bile gelmedi geçen gün kızdırdılar hızlar yerlerde geziyordu. kapatırsam ne cezam var dediğimde 12 ayın tamamını talep ediyor yok bçyle bir hakkını dediğimde sözleşmeyi gönderebilirim dedi ve sözleşmede şöyle bir madde var

    ''_Sözleşme konusu ürün ve hizmetler, elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler kapsamındadır. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği madde 15 gereğince elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler cayma hakkının istisnalarını oluşturduğundan, işbu sözleşme Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde düzenlenen, ALICInın hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin kullanabileceği cayma hakkı kapsamında yer almamaktadır.''_


    Bu nedemek biz yasa masa tanımayız demek değil mi? ABİ BİZ YAPTIK HERKESİN HERŞEYİN Gxtünü kaldırdık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgin_yener -- 29 Şubat 2020; 9:34:44 >




  • bilgin_yener kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 19:30:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0EF48BDE1

    bu mesaj silindi
    Süperonline
  • Arkadaşlar 24ay taahhütlü bağlantıyı 40 gün boyunca kullanıp geçiş yapmış birine ne kadar cayma bedeli gelmesi gerekir?Bu arada bağlantı 16mbps olarak alındı, 12 gelir denildi ve 4mbps verildi.

    707 lira gelmiş. 264 lira bağlantı ücreti, 378 lira avantaj bedeli diye geçiyor. Ttnetin bağlantı ücreti ne zaman 264 lira oldu, 40 gün kullanılmış internetin avantaj bedeli nasıl 378 lira oluyor anlamadım. Şikayetvara yazdım, birazdan btk ya yazacağım.
    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/01/20150124-2.htm

    16.maddeye göre bu miktar hatalı değil mi? Olaya hakim biri varsa yardımcı olsun lütfen.




  • John Constantine kullanıcısına yanıt
    Merhaba, fesih bedeli genel olarak 2 kritere göre hesaplanır.

    1. Fesih bedeli aldığınız indirim farklarının sözleşme bitiş tarihi az kaldıysa kalan ay sayısı ile çarpılarak hesaplanır.

    2. Fesih bedeli aldığınız indirim farklarının sözleşme bitiş tarihi uzun ise kullandığınız ay sayısı ile çarpılarak hesaplanır.
  • Bende bu tür işlerle baya uğraştım her müşteri hizmetleri farklı bir şey söylüyor ve bence sırf vazgeçelim diye yüksek bedeller söyleniyor o 653 lira için dönüş yapılacağını sanmıyorum.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Merhaba, servis sağlayıcınızdan cayma bedeli faturasının detaylarını talep ederseniz kalem kalem ücret bilgisini sizinle paylaşabilirler.
  • 2020 Temmuz’da sözleşmesi bitecek olan fiber internet ve tivibu üyeliğimi yurtdışına yerleşme/taşınma sebebiyle iptal ettim. 500 küsur lira cayma bedeli çıkartacaklarını söylediler. Btk üzerinden şikayetin hiçbir amacı yok. 2 kere itiraz ettim 3.’de kurum şikayeti kapattı. THH’ye gidin demişler ve kapatmışlar. Yurtdışına çıktığımı ve kira sözleşmesiyle yurtdışına yerleştiğimi ispat edebilme hakkım varken adamların umrunda değil. Türk Telekom hem hız olarak hem de sözleşme açısından tamamiyle pişmanlıktır. Çıkan cezayı ödeyip THH’ye başvuracağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isosem19 İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba, farklı bir servis sağlayıcısı ile bu sorunu yaşadığınız için bu konuda size maalesef yardımcı olamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

    Merhaba, farklı bir servis sağlayıcısı ile bu sorunu yaşadığınız için bu konuda size maalesef yardımcı olamıyorum.
    Sağolun hocam yine de. Yurtdışına taşınma Türknet’te geçerli bir sebep mi cayma bedeli ödememek için?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isosem19 İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hizmetimiz taahhütsüzdür. Taahhütlü olduğu zamanlarda altyapı olmaması durumunda fesih bedeli ödemeden iptal işlemi gerçekleşiyordu. Ancak her servis sağlayıcı operatörde bu değişiklik gösterebilir.
  • tuketiciserdar T kullanıcısına yanıt
    13. Ayda taahhütsuz zannederek geçiş yaptık. Devamı aşağıda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bahadir90 -- 5 Haziran 2020; 3:32:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuketiciserdar T kullanıcısına yanıt
    Son 36 saattir bu konuda araştırma yapıyorum ve Aydın Beyle bizzat konuştuk. Kısaca özetliyorum. Kanunda belirtilen mdderler aslında şunu söylüyor. Abonelik Sözleşmeleri veya Abonelik Anlaşmaları aynı şey. Taahhüt, taahhütsüz, belirli süreli veya belirsiz süreli gibi çeşitleri olan sözleşmeler de birer sözleşme çeşidi ve tüm bu sözleşmeler de birer sözleşme olduğu için 1 yıldan fazls süreli yapılabilir ama 1 yıldan fazla süresi için cayma hakkı kullanıldığında herhangi bir şekilde cezai şart veya cayma bedeli veya indirim tutarlarının iadesi şeklinde fatura gönderilip talep edilemez. Çünkü 1 yıldan fazla süreli her türlü sözleşme (taahhütlü, taahhütsüz, belirli süreli veya belirsiz süreli) sözleşmeler yasal olarak vardır ama cayma durumunda 1 yıldan sonrası için cezai bedel talep edilemez diyor.

    Ben de tüm gün senin yorumunu okuyup ve senin yorumunu destekleyen başka yorumlar ile sizin söylediğiniz gibi olduğunu düşünmüştum ama Aydın Beyle konuştuk ve yaptığı açıklamalar benim söylediğim gibi olduğunu doğruladı. 1265 TL fatura geldi benzer durumda ve forumda konu açtım. Oradan her şeyi detaylı yazacağım. Olumlu olsa da olmasa da herkes neler olduğunu okuyup benim gibi 500 farklı sitede günlerini heba etmeden girip okuyup süreç nasıl işlemiş öğrenir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşım yanılıyorsun. 16. madde hükmü 1 yıldan daha az sözleşmelerde uygulanır anlamına gelir bu. Sözü edilen taahhüt 1 yıldan sözleşmeleri kastediyor. 1 yıldan fazla sözleşmeler için zaten açık biçimde istediği anda iptal edebilir maddesi hem kanunda hem yönetmelikte var.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle 16. Madde 1 yıldan az olanlar için hesaplamayı anlatıyor. 1 yıl süreden fazla yapılanlar ise direkt olarak istediği zaman feshedebilir şeklinde yorumlanmalı. Ama maalesef şu ana kadar böyle yorumlayan bir emsal karar yok. Devletin kurumları tüketiciyi değil şirketleri kolluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyadan da cayma hakkımız yok mu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0EF48BDE1

    bu mesaj silindi
    neyi araştırıyolar :))) tüketici hattı sözde yasadan haberleri yok işin bu 1 kere oku di mi yok okuyosun öyle yazıyosa öyledir diyor o kadar sohbet hattı. bu ülkede adamın torpilin yoksa işin zor yasayı bile kimse takmıyor yürütmesi ile sorumlu devlet kurumları memurlarda yatarak maaş alma derdinde hepsini yaptım gördüm ticaret bakanlığını arayın görün kasap gibi kurumlar
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.