Şimdi Ara

**** Taigo Kullananıcıları Ana Forum **** (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: celestial_fury
1 Kayıtlı Üye ve 11 Misafir (5 Mobil) - 7 Masaüstü5 Mobil
5 sn
924
Cevap
54
Favori
104.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bide şunu öğrenmek istiyorum şanzımanda bir sorun olması durumunda arıza ışığı gibi uyarı verir mi araç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 silindirli motorlarda normalmiş o ses genelde var bu ses. Biraderim gitti bayiye aynı şikayet için sıfır araca bindirdiler aynı ses onda da var

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benimde sıfır zaten ama çok rahatsız edici maalesef. Saol kardeşim bilgi için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ridvan.3435 R kullanıcısına yanıt

    Özellikle park için ileri geri manevra yaparken alttan gelen sesten bahsediyorsanız o ses genelde 3 silindirli araçlarda olan bir ses, ama normal sürüşte hızlanma esnasında veya yavaşlarken vites değişiminde şanzımandan gelen bir sesten bahsediyorsanız o ses normal değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice76 -- 17 Şubat 2024; 20:0:34 >
  • Ridvan.3435 R kullanıcısına yanıt

    Bildiğim kadarıyla şanzımanda sorun olduğunu belirten bir ikaz ışığı yok, ama şanzıman aşırı ısındığında yanan bir ikaz ışığı var. Sanırım şanzıman veya motor, ateşleme sistemi, sensör vb. arızalarında EPC ışığı yanıyor. Sonra araç, arıza tespit cihazına bağlandıktan sonra sorunun asıl kaynağı tespit ediliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice76 -- 19 Şubat 2024; 10:48:0 >
  • Dostlar merhaba taigo 1.0 tsi 95hp manuel alma arefesindeyim, alır almaz da hız sabitleyici taktırmak istiyorum, özellikle dikkat etmem gereken bir şey varmı? her türlü tavsiyeye açığım..


    (iki gün önce aynı mesajı golf 8 ana konuya golf 8 impression için yazdım fakat impressiona karar verirken hız sabitleyici takar kullanırım kafasındaydım,2 tane wagcoma yazdım, impressionlara hız sabitleyici takmıyoruz dediler, başka mecralardan da öğrendiğim kadarıyla acc şerit takip vs tek paket halinde geldiği için fiyat bayağı yükseliyormuş o yüzden getirmiyorlarmış vs vs sonuç olarak; yılda 10 12 bin km yol yapıyorum, bunun 8 9 bini uzun yolda geçiyor, hız sabitleyici benim için şart. bu yüzden golften vazgeçtim, şu an manuel taigolara bakıyorum, ve gördüğüm kadarıyla taigoya hız sabitleyici taktırmak hem golf kadar zor değil hem de o kadar maliyetli değil...)

  • havacı27 kullanıcısına yanıt

    Merhaba, Taigo'ya servis veya vagcomcular halen daha CC montaj edemiyorlar(yeni başladılarsa ben bilmiyorum). Ama vagcomcular paket halinde ACC ve Front Assist montajını uygun fiyata yapıyorlar. ACC montaj edilince CC de gelmiş oluyor. (Yalnız düz vites için sormanız lazım.) Tabi garanti servis dışındaki montajlarda sıkıntı. Veya hız limitleyici ile idare edeceksiniz ki alışması baya zor.


    Aşağıya fikir edinmeniz için bir vagcomcu linki ekledim.


    https://www.vagcomcenter.com/urun/vw-taigoacc-adaptif-hiz-sabitleyici/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice76 -- 19 Şubat 2024; 17:34:53 >
  • blueice76 B kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam benim bunu ciddi bir araştırıp öyle karar vermem lazım, biraz acele ediyorum sanırım, hız sabitleyici ekletirim diye otomatik polodan vazgeçip manuel taigoya razı oldum ekletemezsem veya fahiş fiyat isterlerse üzücü olur

  • havacı27 kullanıcısına yanıt

    Öğrendiğime göre Taigo'nun CC için kodlama lisansını Vw henüz vermemiş. Bu lisans verilirse hem servisler hem de vagcomcular CC özelliğini kolaylıkla açabilecekler. Taigo yaklaşık 2 senedir piyasada olduğuna göre bu lisansın servislere gelmesi de yakın olabilir diye düşünüyorum. Ama Golf 8'deki gibi şerit takiple birleştirip paket halinde servislere gelirse fiyat çok yüksek olacaktır, mesela şuan Golf'ünki 51.600 TL. Eğer bu fiyatla gelirse bu durumda vagcomcuda 13.000 TL'ye ACC ve Front Assist taktırmak daha mantıklı olacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice76 -- 19 Şubat 2024; 21:15:33 >
  • blueice76 B kullanıcısına yanıt

    aynen katılıyorum, güzel açıklamanız için teşekkürler.

    bugün wolkswagen bayiine gittim, bayide ne kadar araba varsa, polo, golf, taigo, tcross hepsine oturdum, poloya ve taigoya alıcı gözle baktım, bekar ve tek olmama rağmen polo küçük geldi ama donanım anlamında gayet dolu ve de otomatik, taigo ise daha rahattı ve gözüme çok güzel göründü, satış danışmanı taigo alacaksan manuel alma, ikinci elde satışı zor olur felan dedi, elinde manuel taigo olmadığı için mi bunu söyledi bilmiyorum, kısacası kafam daha da karıştı :) araştırmaya devam ediyorum bakalım..

  • havacı27 kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Bende kafanızı çok karıştırmak istemem ama Polo, Fabia tarzı B segmenti araçların geleceği artık pek yok gibi. Zaten Polo ve Fabia'nın kasası da eskidi o yüzden donanımını şişirip cazip hale getirmeye çalışıyorlar. Ford mesela Fiesta'yı artık üretmiyor, Focus'ta 2025'ten sonra üretilmeyecekmiş, Mondeo deseniz çoktan tarih oldu bile. Yani; Polo ve Fabia hatta Golf yakında üretimden kalkabilir. Passat sadece Station geliyor, muhtemelen o da tarih olacak.


    Polo'nun bir eksiği de sürücü ve yolcu koltuğu arasındaki merkezi hava yastığının olmaması. Bu hava yastığı yoksa artık Euroncap'ten hiçbir araç 5 yıldız alamıyor. Vw Grubunda bu hava yastığı şuan sadece Taigo'da ve Golf 8'de var, başka hiçbir modelinde yok.


    Bence satış danışmanının dediği de doğru; şuan istatistiksel olarak ülkemizdeki sıfır araçların %83'ü otomatik vitesmiş. Yalnız tüm markalarda manuel vitesli araçlar artık hep en düşük donanımlı olmaya başladı. (Gerçi Taigo'nun en düşük donanımı bile baya dolu.) Eğer 2-3 yıl sonra satmayı düşünüyorsanız ve maddi imkanınız da varsa otomatik vites Taigo tercih edilebilir. Bir de şöyle bir durum var; siz nasıl manuel vites tercih ediyorsanız ilerde sizin gibi manuel tercih edenler de çıkacaktır.


    Ben bekar olsam otomatik manuel fark etmez her zaman Golf'ü tercih ederdim, zaten fiyatları da Taigo ile birbirine yakın :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice76 -- 20 Şubat 2024; 12:51:37 >




  • havacı27 kullanıcısına yanıt

    Yıllar yılı manuel vites inadımı sonunda otomatik vites Taigo ile kırdım. Söyleyeceğim şey için beni affedin, artık bırakın şehirler arasını, belediye otobüsleri bile otomatik vites oldular. Bu saatten sonra manuel vites büyük pişmanlıktır, sıfır hatalı manuel vites Golf ümü, sırf manuel diye yüzbin TL eksiğine vermek zorunda kaldım.

  • İyi forumlar herkeslere, araci yeni almayi dusunen arkadaslar icin biraz tuketimden bahsedeyim, Aralik ayindan beridir 1.0 DSG Life paket taigo kulllaniyorum. 2.el olarak 35.000de aldim eşim gunluk ise gidip gelirken kullaniyor ortalama tuketim 7-7,6 lt arasi. Sehirler arasi cok zorlamadan kullandigimda da ortalama 6 lt yakiyor. 30.000 bakimi icin de 7.000 tl odedim İstanbul avekte.

    Bir de bu araca çeki demiri taktirmayi dusunuyorum. Taktiranlar oldu mu acaba, taktirdiktan sonra karavan vs. cektiniz mi performansi nasil ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İstanbul sabahlar trafiksiz akşamlar full trafikte 8.5 - 9 lt arasında ort. tüketim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Uzun yolda 140 civarı hızla gidince 8-9 lt yakıyor onu da ben belirteyim. Malum küçük motor. 80-90 la gidince 5-5.5 lt yakıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara şehiriçi akıcı trafikte 42 km.lik sürüşte 1.0 DSG ortalama 4.8 lt. yaktı.


    **** Taigo Kullananıcıları Ana Forum ****
  • Arkadaşlar ikinci el bir taigo alma düşüncem var. Forumu biraz okudum. Her aracın kronik sorunu illaki olur. Bunda alırken nelere dikkat etmeliyim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar aracı park ettikten sonra camların otomatik kapanma konusu konuşulmuş muydu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • UğurDoğan EE9JB U kullanıcısına yanıt

    gizli özellik adı altında vagcom cular açıyor sanırım bu dediğini.

  • UğurDoğan EE9JB U kullanıcısına yanıt
    Yanlış hatırlamıyorsam ayarlardan yapmıştım, ayarlarda kapı kilitlendiğinde camların kapanması için olan tiki işaretliyorsunuz park edip kumandadan kapatırken uzun basılı tutuyorsunuz açık olan camlar kapanıyor. Umarım anlatabilmişimdir 😊

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.