Şimdi Ara

TATA İndigo sedan İncelemelerim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
2
Favori
24.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • konuyu açan arkadaşın emeğine sağlık.
    ben yorumlarını çok objektif bulmadığımı belirtmek isterim.
    belki aldığı aracı çok beğendiği ve pek çok konuya olumlu yönden bakmasını bilen birisidir.
    (eğer öyle birisi ise, keşke bizlerde o arkadaş gibi olabilsek. birşeylerin olumlu tarafını görebilmek bence erdemdir.)
    marka fanatikliğim yoktur.
    ama ucuz halk arabası yapan her markaya sempatim vardır.
    reno-fiat, dacia, tata, şevrole, çin arabaları....vb markaların A ve B segment araçları inceledim.
    bu araçlara da sempatim vardır.
    ben de bi ara almayı düşünmüştüm tata indica.
    muadillerine göre, daha iyi donanım sundukları bir gerçek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akhilleus


    quote:

    Orijinalden alıntı: ufukemrah58

    ben 1-2-3 kaç araçla ışıkta kaldıysam hepsini yedim....



    Arkadaş sürekli kırmızı ışıkta geçiyor galiba.


  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exxcrea

    hayırlı olsun aracınız ancak 1100 kg 70 beygir 2500 rpm de ancak 135 nm benzinliden düşük tork veren bir dizel ile ışıklarda kalkışta herkezi geçiyorsanız onlarin sizinle yarışmadıgı sonucunun ortaya çıkıyor.zaten 0-100 hızlanması da worldwide sitesi dahil hiçbiryerde verilmemış.(yanlış anlaşılmasın amacım aracı kötülemek degil). ancak böyle bir araç için en önemli soru kaza anında nekadar güvenilir oldugudur.Düne kadar satılan chevrolet aveo lar 1.5 yildizla yürüyen tabuttan farksızdı.Açıkçası kendimi ve ailemi öyle bir araçla gezdirmek yerine 4-5 yaşında enazından 4 yildizli bir aracı tercih ederdim can güvenligi herşeyden önce gelir. ancak tatanın ncap testleri olmadıgı için iyi kötü birşey diyemiyoruz.


    bu linki incele 0 dan 100 km hıza 14 sn.

    http://www.otomotiv-katalog.com/?f=showCar&car_id=1229




  • arakadaslar, bu arabalar niye ticari olarak tutmadi ( Taksi ) ?
  • Bizde de 2005 Indica var.1-2-3 viteslerde atak olduğu doğru ama ışıkta kaldığı araçların performansını merak ettim açıkçası.Çünkü geçen hafta ışıklarda Grande Punto uzayıp gitti yanımdan.İç hacmi bagaj genişliği gerçekten tatminkar Indigo'nun.Ama örneğin yol tutuşu hakkında aynı şeyi söyleyemem.Bana göre biraz abartılı olmuş izlenimleriniz.
  • Bu tataların 1.4 dizelleri Common Rail değil o nedenle torkları düşük.Yeni modellerinde artık Fiatın 1.3 dizelini kullanıyorlar ve artık motorları CR'li.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufukemrah58

    Arkadaşlar 3 hafta önce 2008 model tata indigo sedan bir araç aldım... ve incelemelerimi yorumları sizlerle paylaşm istiyorum aynı zamanda bu aracın tanıtımı olsun....




    Çok rica edeceğim bana bunun nasıl bir izlenim olduğunu anlatır mısınız? Aracın tanıtım broşüründeki ifadeleri kopyala-yapıştır yöntemi ile izlenim yazılmaz. Yine de bazı kısımlara alıntı yapmak isterim, ancak diğer araç tecrübelerinizin gerçekleri yansıttığını düşünmüyorum.

    -İlk olarak araca ilk bindiğinizde jepe binmiş hissi veriyor... //

    Daha önceki araç tecrübelerinizin arasında arazi aracı var mıydı acaba? Ebatlara bakıldığında bu araç jeep(aslında bir markadır ama kullanalım bari) hissini ancak çekici kamyonun üzerindeyken verebilir.

    -bagaja bakınca herkes şaşırıyor.... çünkü inanılmaz geniş bagaj albea-clio gibi modellerde aynı derseniz bizzat kullandığım için hiç alakası yok diyebilir.... çünkü indigoda bagaj kapağı büyük ve tam açılıyor tamamen kullanabiliyorsunuz... kısacası iç yapısı ve bagajı oldukça geniş ve ferah... //

    Hacim olarak çok daha büyük olan Clio gibi bir araçla kıyaslayarak nasıl bu sonuca vardınız acaba? Bagaj kapağının tam olarak açılması ne anlama geliyor?

    -aracın yerden yüksekliği çok iyi kaldırıma çıkarken veya bir tarlaya girerken sete girerken hiç korkmuyorsunuz.... // Tarlaya girmek??? Bu iş için özel olarak üretilmiş araçlar mevcut, traktör deniyor kısaca.

    -araç full çift hava yastığı klima abs ebd 4 cam otomatiği hidrolik direksiyon merkezi kilit dijital saat içerden bagaj açma kolu ve yakıt deposu açma kolu // Bu tür donanımlar 10 yıl önce gerçekten önemli sayılabilirdi, ancak günümüz itibarı ile araçta olmamaları mümkün değil. Gerçi dijital saati ayrı tutalım, o hala çok lüks, üstelik quartz çok pahalı bir maden.

    -performans olarak bence şehir içi gayet seri ve ideal 2-3 vitesler inanılmaz toplayıcı yani bu viteslerde inaılmaz kaçarsın.... ben 1-2-3 kaç araçla ışıkta kaldıysam hepsini yedim.... //

    Tarlaya girmekten falan bahsettiğinize göre kalkışta "yediğiniz"araçlar daha ziyade traktörler olmalı bence. Lütfen yorum yaparken fizik kurallarını unutmayalım.

    -Güvenlik Derdiniz Olmasın
    Sürücü hava yastığı, kapı içi koruma barları, immobilizer gibi özellikleri ile her açıdan güven veren bir otomobildir. Bağımsız süspansiyon sistemi ile yoldan gelen darbeleri eşit dağıtarak sarsılmayı azaltır, size benzersiz sürüş keyfi sunar. Geniş 14 inç tekerlekler daha iyi yol tutuşu ve stabilite sağlarken, yüksek sürüş pozisyonu size önünüzdeki yolu rahatça görme imkanı sunar. Bir kaza anında Indıgo sizi koruma çemberi ile çevirir. Enerji emen tamponlar, ön göçme bölgeleri ve tüm kapılardaki yan çarpışma kirişleri, sert çelik kafesi destekler. ELR tip emniyet kemerleri sizi her hangi bir ani frenin fiziksel hasarlarından korur //

    14 inç geniş tekerlekler??? Koruma çemberi??? Aracı EuroNCAP teste bile almadı.

    -Kendinizi Tarz ile Şımartın
    Farkı detaylarında gizli olan Indıgo, krom kaplama ızgara ve arka plakası ile ışıltılı, berrak lensli ön ve arka farlarıyla zarif bir duruşa sahiptir. Her şeyden önemlisi, ona hak ettiği klası veren hafif, pastel renkler, hayalinizdeki otomobili kusursuz güzelliğe ulaştırır. //

    Bunlar gerçekten önemli, hele ki diğer araçların sadece siyah renk üretildiği düşünülürse. Gerçekten de fark detaylarda saklı, unutulmamalıdır ki TATA, Rolls Royce, Bentley, Aston Martin, Maybach gibi el işçiliği ile hiç robot kullanılmadan üretilmektedir.


    Kısaca söylenmesi gereken fayda/maliyet oranı yüksek bir araç olabilir, ama söylediklerinizin hiç birine katılmıyorum.




  • hayırlı olsun kazasız belasız kullanın ama

    cok abartmışsınız

    bu kadarda olmaz yok lebron james derler adama


    a-b sınıfı ekonomik amaçlı üretilmiş tüm araçlar

    uygun sorunsuz sağlıklı ulaşım içindir

    bu araçlarda konfor ergonomi yol tutuş donanım başlangıç seviyesindedir

    dolmuşa otobüse metrobüse şehirler arası otobüslere en iyi altarnetiftir işin özü

    hıza gelmez aksiyona gelmez
  • bir arkadasin izlenimi :

    @ indigo yu sıfır almıştık evet o dönem bmc aldığımız bayi aynı zamanda tata da satıyordu motoru 1,4 tdi düz pompalı küçük bir turbo ve üzerinde dandik bir intercooler vardı klimayı açınca sanki egzos frenini açmışım gibi kapanırdı araba 2700 devirden önce de motordan turbodan hiç bişey bekleme hocam aslında teknoloji ve kalıplar iyi ama metal o kadar kalitesizki bir söktüğün vida kesin yalama oluyor en önemli parçalar bile inşaat demirinden mamul tam aldatmaca .
    bence klima cd çalar gibi donanımları saymazsak bu arabanın muadili 80 model gof tür bencede iyi tesbit

    tatanın satışları yüksek gitti tr de zaten çinlilerin iştahını kabartan da bu oldu ama alanda satan da fiyasko sadece yetkili servisleri ihya durumdadır bence

    2008 de indigoyu alırken listelerde çekici vardı ama ne gördüm nede duydum tr de ucuz ve donanım olarak dolu diye aldık tata yı ama kullanım ömrü çok kısa araçlar bunlar pilav gibi dağıldı 8 ayda




  • hocam siz bunun distiribitörü falanda olursunuz :) güle güle kullanın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muavinkonsolos

    arakadaslar, bu arabalar niye ticari olarak tutmadi ( Taksi ) ?


    daha bişey demiyorum sana nerde oturuyosun herşeyi bilmeden söyleme beylikdüzünde ve büyükmecede tata taksi var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukemrah58 -- 30 Temmuz 2011; 0:26:12 >
  • @daha bişey demiyorum sana nerde oturuyosun herşeyi bilmeden söyleme beylikdüzünde ve büyükmecede tata taksi var

    herhalde sayilari 1-2 adedi gecmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akhilleus


    quote:

    Orijinalden alıntı: ufukemrah58

    ben 1-2-3 kaç araçla ışıkta kaldıysam hepsini yedim....



    Arkadaş sürekli kırmızı ışıkta geçiyor galiba.



    Konuya girdim ve aynı saniye içinde çıkıyorum.





  • tata sw vardı o daha hoş duruyor....
  • güzel yorumlar olmuş ancak,
    1-2-3 vitesle kırmızı ışık kalkışlarda diğer arabaları geçtim diyorsunuz. siz onları geçerken onlar da durumdan haberdar mıydı yoksa siz kendi kendinize mi yarıştınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: genie1

    güzel yorumlar olmuş ancak,
    1-2-3 vitesle kırmızı ışık kalkışlarda diğer arabaları geçtim diyorsunuz. siz onları geçerken onlar da durumdan haberdar mıydı yoksa siz kendi kendinize mi yarıştınız?






  • O değil de; "tdi" kısaltması, Vag'ın patentini aldığı bir kısaltma değil mi?
  • Arkadaşımızın yorumlarına katılmamak başka bir şey sesini susturmaya çalışıp alay etmek daha başka bir şey. Zamanında Tata İndica kullanmış biri olarak bu aracın f/p oranı ortalama Türk tüketcisine hitap edebilecek niteliktedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufukemrah58

    kötü yanı yokmu demişsiniz kötü yanı elbette var debriyaj diğer araçlara göre sert tek eksik bence




    Bunu okuduktan sonra daha ne yorum yapılır nede bakılır bu konuya.Selametle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aserel

    Arkadaşımızın yorumlarına katılmamak başka bir şey sesini susturmaya çalışıp alay etmek daha başka bir şey. Zamanında Tata İndica kullanmış biri olarak bu aracın f/p oranı ortalama Türk tüketcisine hitap edebilecek niteliktedir.


    Fayda/maliyet oranı olarak dediğiniz doğru olabilir ama saygıdeğer arkadaşımızın yorumlarını okuduğunuzda : "Vay canına bu kadar iyi araç, sadece debriyajı sert onun dışında herşey muhteşem, quartz saat bile var, bu kadar da ucuz olmasına rağmen neden satılmıyor?" diyesim ve kendimi ateşlere atasım geliyor.

    Bu sayfaya nasıl ulaştım ve nasıl bulaştım bilemiyorum ama saygıdeğer kardeşimize aracı ile mutluluklar diliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.