Şimdi Ara

Tazminat ve işe giriş çıkış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar 11 martta - 29 mart bedelli askerlik görevimi tamamladım. Bu sıra zarfında işten çıkarılmadım sgk olarak gözüküyordum revirde ilacım gelmedi.

    Askerlik bittikten sonra çalışma hayatıma geri döndüm, Muhasebenin bana giriş çıkış yapmamız lazım dedi. Geçen sene ağustos ayında bedelli parasını şirket ödedi tazminattan düşeriz diye, 4 gün öncede işten çıkış yapıldı ve tazminatımın diğer kısmınıda aldım, ama şuan halen iş yerinde çalışıyorum 1 hafta sonra işe giriş yapılcak yeniden,
    iş yerinde 7 sene 6 ay oldu, bu süre zarfında hep 15 gün izin hakkımı kullandım, resmi tatillerde çalıştım fazla mesai saatleri yaptım günde 10 saat çalışma ve cumartesi günleri 5 saat çalışmayla geçti, ücretim sgk asgari ücretli olarak gözüküyordu tazminatımı direk maaş x yıl olarak verdiler şirketim konkordada olduğu için bende pek birşey diyemedim.

    Sizce iyimi yaptım kötümü kafam çok karışık, Konu hakkında Yardım edermisiniz.







  • Merhaba geçte olsa konuya cevap yazmak istedim.
    Tazminatınızı aldığınızı görüyorum, şu zamanda tazminatınızı alabilmiş olmanızda güzel bir şey tabi ki burada işverenler lehlerine olacak şekilde ödeme yapabiliyorlar, 7 yılda 15 gün izin kullandığınızı yazmışsınız normal şartlarda kullanılmayan izinlerinizi ücret olarak karşılığını almış olmanız gerekir. 7 yıllık bir kıdem için en az 110 gün ücretli yıllık izne hak kazandığınızı düşünürsek 95 günlük izin veya ücreti hakkınız kalmış.
    Kıdem tazminatı hesabında size devamlı olarak ödenen paralar veya para ile ölçülmesi mümkün yardımlar hesaba katılarak yapılması gerekiyor ancak burada fazla mesaileri yargıtay kıdem hesabına katmak doğru değildir diyor, haftasonu çalışması ve resmi tatillerde gelip geçici yani süreğen olmadığı için hesaba katılmaz diye düşünüyorum, burada net emin değilim araştırmak lazım.
    Sonuç olarak yıldan arta kalan süreler içinde aynı oranda kıdem tazminatı hesaplanması icap etmektedir.
    Yasal olarak giydirilmiş(ücret ve devamlı olan para veya veya para ile ölçülebilen haklar toplamının günlüğü) bir günlük hakkınızın yine yasal olan kıdem süresi (30) ile çarpımı sonucu bir yıllık tazminatınız ortaya çıkar, yıldan arta kalan süreler içinde bölünerek uygulanır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.