Şimdi Ara

TCL Robot Süpürge (Sweeva 6000/6500) Kullanıcılar Kulübü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
977
Cevap
75
Favori
78.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ata359 kullanıcısına yanıt

    Dün karanlıkta açtım calisirken dikkatli bakinca eğilip altına zeminde küçük bir alana ışık veriyor gördüm kapatınca kapanıyor

  • ata359 kullanıcısına yanıt
    Aman diyim. UVC zararlıdır. Sakın bakmayın.

    Aleti zifiri karanlıkta falan çalıştırıp fayans yüzeyde ışık var mı diye bakabilirsiniz. Muhtemelen mavidir diye düşünüyorum ışığı.

    Ya da cep telefonu kamerası ile çekmeye çalışabilirsiniz. UVC yi cep kamerası çeker mi onu da bilmiyorum açıkçası. Kızılötesi filtresi sebebiyle kızılötesini göstermez mesela.
  • Arkadaşlar Sayın Furi sayesinde diğer konuyu görüntüle imkanı oluştu. Bende önemli gördüğüm mesajları aşağıya kopyaladım. Mobilden yazdığım için mesaj sahiplerini yazamadım, kusura bakmayın.
    Her paragraf boşluğu bir kullanıcı mesajı.

    "Ben bugün torbayı delik kısımdan boşaltıp geri taktım. Bir kaç dakika uğraştırıyor ama her dolduğunda değiştirmeye gerek yok gibi torbayı.
    Benimki istasyona giderken biraz zorlanıyor. Önünde 1 metre mesafede bir kaç defa dönüyor. İstasyona gelince şarja başlar başlamaz tekrar ayrılıp 1 metre ilerleyip dönüp tekrar istasyona geliyor. Sizde böyle bir durum var mı?
    Bir de sığmayacağı yere inatla gidiyor. Evde rahat sığamadığı bir tek yatağın altı var. Bir taraftan rahat giriyor ama diğer taraftan çıkamıyor, zemin hafif eğimli sanırım. Orada çıkacağım diye aynı yere sürte sürte üstteki kuleyi çizdi cihaz ilk günden. Gidip almasam oraya defalarca sürtecek. Sinir bozucu."

    "İstasyona girememe sorununa aşağıdaki yabancı incelemede de bahsetmişler, umarım yazılımla düzeltilebilir.
    https://forum.donanimhaber.com/ExternalLinkRedirect?module=after-renderer-for-new-editor&messageId=154219101&url=https://www.newsweek.com/review-tcl-sweeva-6500-robot-vacuum-letdown-say-least-1739984
    "

    "Hocam toz torbasını boşaltmaya boşaltırsınız ama toz torbasının da gözenekleri mevcut, sürekli bu şekilde boşaltmak gözeneklerin tıkanmasına yol açarak motora vs zarar verebilir diye düşünüyorum.
    Yaklaşık 10-15 farklı sefer çalıştırdım istasyona
    dönememe gibi bir problem hiç olmadı.
    Odalara da sorunsuz bir şekilde böldüm. Onda da sıkıntı olmadı."

    "Buradaki yazılanlara istinaden 2 kez harita oluşturmayı denedim. İlkinde sorunsuz odaları böldü (daha doğrusu ekstra bi odayı kendim böldüm).
    İkincisinde ilk başta odalar hiç bölünmemişti. Birkaç saat sonra uygulamaya girip bakınca bölünmüş olduğunu gördüm.
    Bir kere oda oluşturanlara uygulama üzerinden haritayı kayıt etmelerini tavsiye ediyorum. Süpürge mekanı değişince (hiç sokmadığınız bir oda mesela) haritayı da yeniden çiziyor, eskisi siliniyor çünkü."

    "Cihazın bulunduğu odanın kapısını kapatıp yeniden temizlik başlatın. Bulunduğu odayı tanımlayıp haritayı kaydedecek, daha sonra odanın kapısını açıp yeni temizlik başlatın."

    "Wifi ağınız 5ghz ise görmez, 2.4ghz ile çalışır."

    "Arkadaşlar uygulama durma hatası eski android sürümlü telefonlarda oluyor. Bilginiz olsun."

    "Bu robot Roidmi Eve Plus, Lydsto R1, Viomi S9, Neabot, Proscenic M8Plus gibi cihazlar ile tamamen aynıdır. Sadece kozmetik ve ufak tefek özellik farkları vardır. Aynı fabrikada (Hunai), aynı üretici tarafından yapılmaktadır ve farklı isimlere fason üretilmektedir. Fiyatı makul ancak sonrasında TCL iyi servis verir mi bilemiyorum. Cünkü bu seriler ilk sene arıza çıkartması ve batarya yemesi ile meşhurdur."

    "Arkadaşlar cihaz ilk haritalandırma sonrası odaları bölmüyorsa evdeki camlardan yüksek ihtimalle. Evimin balkon kapıları ve salonumun bir duvarı yere kadar cam kaplı olduğu için bitirememiş. Yerden 30cm kadar yükseğe tüm camları gazete kağıdı ile kaplayınca odaları sorunsuz böldü. Yoksa 4 gündür makine arızalı sanıyordum."

    "Benim arayip ulaştığım servis numarası bu 08508080354 uygulama üzerinde geri bildirim de yapabilirsiniz arayıp söyleyebilirsin de güncelleme gelirse düzelir sanırım ama talep olması gerekiyor"

    "Servisi aradım , fırça sıkışması sorunu oluyorsa teslim almadan geri göndereceğim dedim.
    Bu yönde fazlaca bir şikayet almadıklarını genelde şikayetin haritalamadan kaynaklandığını söylediler.O da 5-6 kere dolaşımdan sonra kendini düzeltiyormuş.
    Sebepsiz yere böyle bir şikayet olursa İzmir'deki servise kargo ile gönderilebileceği kusur bulunursa birebir yenisi ile değiştirileceği cevabını aldım.
    Bakalım alıp kullanacağız artık.İnşallah sorunla karşılaşmayız."




  • Arkadaşlar temizlikten sonra şarj istasyonuna gidiyor, şarja oturuyor, hareket tam duruyor, sonra geri ileri gidip tekrar oturmaya çalışıyor. Hazne vakumu çalışmadan geri ayrılıyor. Bu sorunu yaşayan var mı?

    Yaklaşık 5 dakika boyunca bunu yaptı. Sonra şarja oturup kaldı. Vakumu da çalıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Night Hawk -- 5 Kasım 2022; 11:39:16 >
  • Night Hawk kullanıcısına yanıt
    İlk kez bugün çalıştırdım öyle bir durum olmadı, istasyonu bulup vakumlama yaptı birkaç kez. Acaba yerde eğim olabilir mi hocam?
  • Night Hawk kullanıcısına yanıt
    Kontak yerleri tozlu vs… olabilir mi diyeceğim ama yeni de cihaz.

    Makinenin üzerindeki ve boşaltma haznesindeki metal yerleri bir sil bakalım hocam. Bir de şu ön ve yanlardaki kızıl ötesi ışık yerleri var oraları silersin.
  • Bizimki de geldi. Kurulum yaparken programı indirip ilk çalıştırdığınızda tanımlama yapmayın size tavsiyem. Wifi den cihaz aranıyor dedi dedi bulamadı. Programı tamen kapatıp açınca cihazı direk gördü. Biz mutfağa koyduk çocuk olduğu için en çok gübür orda oluyor. İlk haritalamada bir hata verdi girdim baktım mama sandalyesinin yatay ayağına çıkmış inememiş. 2.kez hata verdiğinde cihaz sıkıştı dedi gittim baktım ortada duruyor, fırçası da temiz kaldırıp geri koyunca çalıştı. Program açıkken lavaboya girdim, çıkınca tel.i elime aldım "ağa kayıt sorunu" gibi birşey yazıyordu ve program çalışmıyordu. Programı kapatıp açtım düzeldi cihaz sorunsuz istasyona gidip çöpünü boşalttı. Duvar diplerindeki kırıntıları almamış halının 5 cm kenar boşluğunda kalıyordu bu alan. İnşallah ilk seferi olduğu için alamamıştır bi daha denyecez bakalım.
  • İlk mesajda söylendiği gibi yapmama rağmen haritalama olayını çözemedim. Tüm ev tek oda olarak gözüküyor. Bir de süpürme sonrası üzerinde toz çizgileri oluştu. Üst sensör çalışırken sürekli dönerken içerideki tozu bir miktar dışarı veriyor olabilir mi? Veya süpürgenin üzerine yapışan tozu dönerken hava saldığından dolayı itiyor da olabilir bilemedim

    TCL Robot Süpürge (Sweeva 6000/6500) Kullanıcılar Kulübü




  • Hepa filtre yerinde mi kontrol ettiniz mi

  • ^bloom^ ^ kullanıcısına yanıt
    Bir an korktum kutudan çıkan yedek değilmiydi diye. Hızlı kurulum sayfasında da yoktu öyle birşey, sadece yan fırçayı takınız yazıyordu. Açtım baktım filtre yerinde duruyor sıkıntı yok. Üzerini temizleyip tekrar temizlik yaparken kontrol edeceğim aynı görüntü olacak mı bakalım.

    Haritalama konusunda başka yapabileceğimiz birşey yok mu ben bulamadım. Baştan mı yapmak gerekiyor tek çözüm?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jayjay_83 -- 5 Kasım 2022; 15:13:40 >
  • Roborock s5 max mi yoksa bu süpürge mi? Arada 3 bin lira gibi bi fark var.
  • jayjay_83 kullanıcısına yanıt

    Tek mantıklı açıklaması hepa filtreden kaçak olması gibi duruyor. Yerinizde olsam içindeki filtreyi söküp yerine iyi oturuyormu, üzerinde yırtık veya deforme var mı diye bakardım. Siz bilirsiniz.

  • HilmiE H kullanıcısına yanıt
    Hocam benim anladığım bu süpürgelerin genelinde zaten sıkıntı var. Ben aynı ikilemde kalıp TCL tercih ettim. Her süpürgede memnun kalan da var memnun kalmayan da. Aldığım günden beri her gün çalıştırıyorum herhangi bir takılma, sıkışma sorunu yaşamadım burda yazılanların aksine. Temizliği oldukça başarılı, çok iyi toz kir topluyor ve temizlemedik yer bırakmıyor. Uygulamasında gelişmeye açık yerler var ama asla başarısız diyemem. Benim tercihimde önemli bir etken de bilkom oldu. Bilkom’un Türkiye’ye getirdiği ürünler genel itibariyle piyasanın kaliteli ürünleri, mutlaka istisna vardır. Yakın zamanda Meross’u da ülkeye bilkom soktu bilen bilir. Bu anlamda arkasında bilkom’un olması da bence önemli bir artı. Daha iyisi mutlaka vardır ama halılarınız çok shaggy tarzı değilse, yerlerde çok fazla eşyanız yoksa, f/p bir ürün istiyorsanız başka alternatif yok. Daha ucuzları zaten çok daha kötü. Mesela bende ayı postu gibi olan kilimlerden var bi tane, ince ve uzun tüylü, onda hiç denemedim bile, zaten kim olsa takılıcak :) O yüzden biraz da beklenti meselesi.

    Ek olarak ben 1+1 evde kullanıyorum aslında alış amacım hem evi daha az süpürmek hem de düzenli şekilde robota temizletince evdeki toz genel itibariyle azalıyor. Kullandığımdan beri masam veya komodinim daha az toz oluyor mesela. Yerlerde eşyalarım da çok, ev büyük olmadığı için. Ona rağmen dediğim gibi bir sorun yok. Tabi her zaman şans faktörünü de unutmamak lazım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ata359

    Hocam benim anladığım bu süpürgelerin genelinde zaten sıkıntı var. Ben aynı ikilemde kalıp TCL tercih ettim. Her süpürgede memnun kalan da var memnun kalmayan da. Aldığım günden beri her gün çalıştırıyorum herhangi bir takılma, sıkışma sorunu yaşamadım burda yazılanların aksine. Temizliği oldukça başarılı, çok iyi toz kir topluyor ve temizlemedik yer bırakmıyor. Uygulamasında gelişmeye açık yerler var ama asla başarısız diyemem. Benim tercihimde önemli bir etken de bilkom oldu. Bilkom’un Türkiye’ye getirdiği ürünler genel itibariyle piyasanın kaliteli ürünleri, mutlaka istisna vardır. Yakın zamanda Meross’u da ülkeye bilkom soktu bilen bilir. Bu anlamda arkasında bilkom’un olması da bence önemli bir artı. Daha iyisi mutlaka vardır ama halılarınız çok shaggy tarzı değilse, yerlerde çok fazla eşyanız yoksa, f/p bir ürün istiyorsanız başka alternatif yok. Daha ucuzları zaten çok daha kötü. Mesela bende ayı postu gibi olan kilimlerden var bi tane, ince ve uzun tüylü, onda hiç denemedim bile, zaten kim olsa takılıcak :) O yüzden biraz da beklenti meselesi.

    Ek olarak ben 1+1 evde kullanıyorum aslında alış amacım hem evi daha az süpürmek hem de düzenli şekilde robota temizletince evdeki toz genel itibariyle azalıyor. Kullandığımdan beri masam veya komodinim daha az toz oluyor mesela. Yerlerde eşyalarım da çok, ev büyük olmadığı için. Ona rağmen dediğim gibi bir sorun yok. Tabi her zaman şans faktörünü de unutmamak lazım.
    Evde küçük çocuk olduğundan ekmek kırıklarını toplasa yetecek aslında bana. Kafama takılan tek konu yedek parça sıkıntısı. Roborock un yedek parçası çok ve ucuz. Tcl in yedek parçası ucuzlarsa bu fiyata tadından yenmez.




  • HilmiE H kullanıcısına yanıt
    Kullanıcı sayısı artıyor, TR de anladığım kadarıyla satışı başlayalı da çok olmadı. Eminim yakında çoğalır yedek parçası. Beko da aynısını getirdi o da satmaya başlarsa zaten kesin piyasaya düşer yedek parçaları
  • Robot süpürge almak istiyorum. Fiyat olarak yorumlar olarak genel anlamda güzel gözüküyor Internette reklam video ve tanıtımları mevcut ama gerçek kullanıcılardan kimse video çekip paylaşmamış. Aslında video paylasilsa kafamızdaki bir çok soruya yanıt verilmiş olunur diye düşünüyorum.
  • Kullananlar memnun mudur tavsiye eder misiniz? 5.200 lira civarında şu anda.. galiba bu fiyata alınabilecek tek toz torbalı olan robot süpürge kendisi

  • Diğer marka ürünleri kullanmadım o yüzden kıyaslama yapamam 15 günlük kullanıma göre ürün hakkında şunları söylebilirim
    Ürün sebebsiz bazen fırça sıkıştı hatası veriyor eğer fırça sıkıştı hatası vermezse bu sefer de iş bitiminde istasyonu bulamayor yani kesin bir hata alıyorum Ürün dış kısmi piano black parlak malzemeden yapılmamış çok toz tutuyor
    Ürün çalışırken sebebsiz çevrim dışı oluyor geri geliyor
    Başka iyi yönleri:
    şarj sorunu yok full şarj 300 mt süpürme yapar iyi süpüruyor güzel temizliyor vakumu iyi ama sert zeminde ve laminantta plastik kısmı yere sürünce kıcırtı sesi cıkariyor benim tespit lerim bunlar
  • Deneyimlerimi yazayım şimdiye kadar olan:
    > Bende hiç fırça sıkışma hatası vermedi.
    > Kalın uzun halı var onda da sıkışmadı, rahat süpürdü.
    > Salonda ince halı var kenarları saçaklı. Saçaklara da hiç takılı kalmadı.
    > Karyola yüksekliğimiz 11.5cm altına rahat girdi ama 10-11 cm kurtarmayabilir.
    > Haritalamada zorlandı en sonunda çözdüm
    > Uygulama çok iyi değil ama kötü de değil, sonuçta yazılım mutlaka geliştirilecektir
    > Özellikle tercih etme sebebim bebek olduğu için uv özelliği ve boşaltma istasyonu olması, malum bebek nefes aldırmıyor vakit önemli :)
    > Siyah olması bence çok dezavantaj değil, kardeşimde beyaz xiaomi var onun yüzeyindeki çizikler daha çok belli oluyor.
    > Daha önce farklı marka deneyimim olmadı ama bence çekim gücü gayet iyi
    > Lidar sensör çok iyi çalışıyor ve neredeyse hiçbir yere çarpmıyor kıyısından köşesinden sakince dolanıyor
    > Çok dar yerlere bile giriyor, hiç girmez dediğim yerlere iğne deliğinden geçer gibi giriyor özellikle beni o şaşırttı
    > F/P olarak doğru tercih yaptığımı düşünüyorum. Daha iyisi tabiiki de var ama satın aldığımız herşeye F/P olarak bakılmalı ve ona göre değerlendirilmeli.




  • Dün haritada olmayan banyoya koyup temizlettim. Bir baktım harita silinmiş. Ekstra harita kaydetmeme olayı çok saçma olmuş. Kaç kilobayt tutar ekstra harita hafızada? O kadar mı sınırlı? Tamamen saçmalık. Evim büyük. Az önce sıfırdan başlattım. Bir odanın yarısını gördüğü halde hiç ellemeden temizlik bitti dedi. Gene odaları bölmemiş. Tekrar başlatıp 1,5 saat bitmesini beklemekten bıktım. Yazılımı berbat ötesi. Toplu bir şekilde üreticiye bu durumu anlatıp çözüm üretmelerini istememiz lazım. Bir haftadır sinir etti.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.