Şimdi Ara

TCL Robot Süpürge (Sweeva 6000/6500) Kullanıcılar Kulübü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
977
Cevap
75
Favori
78.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • burbarian B kullanıcısına yanıt

    Hocam benimde başıma şu geldi.

    Evin haritasını ben daha önce hem kendi çıkardığını, hem de benim birleştirme yaptığım haritayı kaydetmiştim.

    Bugün perde açıkken balkonu da ekstra olarak görünce, haritalardan ana sayfa haritasını değiştiririm diye düşündüm fakat daha önce kaydettiğim iki harita da yok. Ana sayfa haritasını denemek için kaydettim fakat o da gelmedi.

    Haritaları yönet bölümünde en altta yükleniyor yazıyor fakat kaydedilen haritalar gelmiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her tarafta reklam şeklinde kutu açılımları var. Ama kimse gerçek kullanıcılardan bahsediyorum video çekip paylasmamiş. Aslında benim gibi ikilemde jalanlara faydası olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Night Hawk kullanıcısına yanıt
    Farklı odaya koyduğun anda haritayı komple siliyor. Evin %70ini bitirdi. Koridorda girmediği odanın kapısına koydum.Kaydettiğim halde gene sıfırladı haritayı. Böyle cihaz olmaz olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar haritalama çok zor değil Arkadaş yukarda yazmış gayet kolay ilk önce hafızadaki tüm haritaları silin
    Sonra cihazın konduğu odanın kapısını kapatın cihazi başladın cihaz odası bitince şarja dönecek sonra kapıyı açıp tüm evi gezmesini sağlayın sonra odalar renklenecek kendiliğinden hepsi aynı renk olursa kendiniz odaları bölüp hafızaya alın bitti bu kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 6 senedir Xiaomi Robot kullanıyorum. İlk aldığımda uygulamayla ben de çok uğraşmıştım, vakit harcamıştım. Heves işte. Uzun süredir telefonumda uygulaması yok. Üstündeki tuşa basıyorum evi süpürüyor.

  • burbarian B kullanıcısına yanıt

    Hocam farklı odaya koymadım, sadece istasyonu 30 cm ileri götürdüm. Dediğim gibi ekstra yerler çıkınca mı sildi, yoksa başka bir nedeni mi var çözemedim fakat şu servise topluca bunları iletirsek sorun çözülecektir. Şu kampanya döneminde fazlaca satıldığını düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yavuz2844 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam evi bitirmeden bitti diyerek şarja gidiyor. 1 haftadır sandalyeleri halıları kaldırdım. Altındaki fırçalar takılmasın diye fırçaları söktüm. Camları gazete ile kapladım. Belki evi 20 kere gezdi. Haritada gördüğü ancak girmediği odanın önüne koydum ki görüp eklesin diye. Cırt haritayı sildi. Daha ne yapayım?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben iade süreci başlatıyorum. Sebep kısmına da makinenin yeri değiştikçe haritayı silmesini, yani yazılımsal eksikliğini göstereceğim. İade almazlarsa da video çekip parçalayacağım ki, reklam yapanlar yerine millet ne alacağını bilsin.

  • Bende iki gün uğraştım yapamadım burdan birinin söyledi şekilde hemen kolayca oldu zor değil.
    Öncelikle tum haritalar silinecek
    cihazi koyduğunuz odanın kapısını kapatıp o odA bittikten sonra kendi şarja gidecek haritaya baktığınızda harita renklenecek cihaz odası ilk başta ya tek renk olcak yada kendi ikiye 3 e bölebilir o önemli değil siz kendiniz tekrar birleştirip hafızaya alırsınız
    Artık 2.asama geçin kapi yi açıp tekrar başlatın yine evi haritalama ya devam edecek ev çok büyükse (200 mt üstü) kapi kapi açarak gidin en son temizlik bitince şarj istasyonu dönmesini bekleyin şarj istasyona geldikten 5 dk sonra haritaniza gidip haritayı düzenleyip hafızaya alın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haritalama sürecinde şarj istasyonu yerinden hiç oynatmayan hatta süpürgeyle de uğraşmayın havaya flan kaldırmayın ters çevirmeyin harita dağılıyor kafası karışıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yavuz2844 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam evin tamamını bitirmiyor bende. Şarjı da var. Odayı görüp boş bırakıp yerine dönüyor. Haritada olmayan yere koyunca haritayı silmesi apayrı bir problem. Evde hiç girmediği bir yere koyun bakalım ne olacak? Silecek haritayı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce gene evin yarısını yaptı, diğer yarısını bırakıp şarja gitti. Tekrar başlat deyince mal gibi gene aynı yerleri geziyor.



    TCL Robot Süpürge (Sweeva 6000/6500) Kullanıcılar Kulübü
  • burbarian B kullanıcısına yanıt
    Dostum ayırmadıysa odaları ayarlardan odaları düzenlemeden kapılardan keserek sen ayır, bi sıkıntı yaşayınca en azından süpürülen odaları atlarsın 👍

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim ilk robot süpürgem 2 günlük kullanımımdan memnunum. İlk denemede bir kez yersiz hata verdi onun dışında belki 20 kere çalıştırdım yersiz hata vermedi. Harita olayı tecrübeme göre şöyle evin ilk taramasını kendisi yapıyor. Odayı bazen kendisi bölüyor, bazen de sizin bölmeniz gerekiyor. Bölme işlemini çözünce çok basit geldi bana. Harita sıfırlama olayı bence şu şekilde cihazı elinize alıp farklı bir odaya götürürseniz mevcut haritayı sıfırlıyor. Bence bunun sebebi ev içi gps gibi güçlü bir sistemi nokta atışıyla kullanamadığı için taşıdığınız yerde çalıştırdığınızda yeni bir eve gelmiş gibi algılıyor. Sadece bir odayı süpürmesini istiyorsanız tüm evi taratıp odaları böldükten sonra odayı temizle seçeneğini seçiyorsunuz istasyondan çıkıp doğruca o odaya gidiyor ve süpürüyor. Yolu tarayarak gittiği için harita sıfırlanmıyor. Denemek için uzaktan kumanda modunda farklı bir odaya götürdüm yine haritayı sıfırladı, belli ki kumanda modunda tarama yapmadan gidiyor.
    Bana göre haritayı sıfırlasa da iyi yanı internete ihtiyaç duymadan bir odaya koyup kapıyı kapattığınızda odayı güzelce süpürmesi. Belki diğer robot süpürgeler de bu şekildedir ama bu bana büyük rahatlık olarak geldi. Ve bu esnada hiç yersiz arıza vermedi. Kabloların üzerinden sorunsuz geçti. Evde interneti kapattırdım istediğim odaya koyup süpürtüyorum.

    Bizim yatağın altına giriyor ama bazı yerlerde alçaklık ver oralara birkaç kez takıldı, hangi süpürge olsa takılırdı gibime geliyor. Ayaklarının altına birer kpss kitabı koyunca sorunsuz süpürdü şimdilik:) ama yüksek ayak alıp bazaya monte etmeyi düşünüyorum. Kulenin üzeri birkaç yerden çizildi. Oluversin işimi görüyor.


    Kullananlara sormak istediğim bu süpürge şarj istasyonunda dururken , şarjı dolunca düğmesinden kapatmamız gerekiyor mu? Hani pil ömrü uzun olursa diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • burbarian B kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de ilk başta söylenilen gibi yapsam da tutturamadım. Otomatik olarak hiç renklenmedi bende de odalar. Ama çözdüm sonunda.
    Önce ilk odayı haritalatıp kaydettim. Anasayfada renkli harita göründükten sonra ayarlara gidip harita yönet menüsünden haritayı kaydetmezseniz herşey boşa gidebiliyor. Her kaydetmede eğer haritada değişiklik varsa aşağıya bir kopyasını alıyor.
    İlk odadan sonra mutfağa yönlendirip kapısını kapadım temizlik başlattım, zaten lidar sensör olduğu için baştan sona bir defa dümdüz ortadan gidip gelmesi bile genel bir haritalama için yeterli oluyor.
    Daha sonra koridora yönlendirip tüm odaların kapısını açtım ve koridorun ortasından bir uçtan diğer uca tek sefer yaptırdım.
    Böylece hem koridoru haritaladı hem de açık kapılardan diğer odaların iç kısımlarını görmüş oldu. Ayarlardan harita yönet menüsünden tekrar kaydettim.
    Sonra sırayla bölge temizle diyip oda içlerine yönlendirdim. Odanın ortasından baştan sona tur attırıp diğer odaya yönlendirdim.
    Bunları yaparken ara ara kaydettim. Hepsi bittikten sonra şarj istasyonuna yönlendirdin. Harita yönet menüsünden son kez kaydettim. Evi tek oda olarak gördü otomatik bölmedi.
    Odaları düzenleme menüsüne girdim. Önce odayı seçiyorsunuz. Bende tüm ev tek renk ve maviydi. Seçtikten sonra aşağıda odaları böl tuşu aktif olyor. Ona basınca odaları otomatik bölecek zannettim ama olmadı. Onay ve kapat butonları çıkıyor. Onay tuşu aktif değil ama. Aktif olması için ekran üzerinden sizin çizmeniz gerekiyor. Tam kapının olduğu yeri soldan sağa veya yukarıdan aşağı çizin. Veya çizgiyi sabitleyemezseniz kapının olduğu duvarı boydan boya da çizebilirsiniz. Bende bazılarını sadece öyle yapabildim, tek kapıyı kabul etmedi. Çizgi sabit kalınca aşağıdaki onay işareti aktifleşiyor ve onaylayın. Oda hemen renkleniyor ve işlem tamam. Tüm odaları tamamladıktan sonra harita yönet menüsünden mutlaka kaydedin.
    Harita kaydedince aşağı geçmiş harita adında son değişen haritayı kaydediyor. Ayrıca isim veremiyorsunuz ama oradı saçma olmuş yada ben bulamadım daha. Tekrar kaydet derseniz değişiklik olmadığı için ikinci bir yedek almıyor. Birkaç yedek almak isterseniz herhangi bir oda adı tek harfi değiştirin ekleyin veya bir harfi büyük/küçük yapıp kaydedin. Farklı bir yedek almış olursunuz.
    Bizim ufaklık rahat bırakmadığı için hızlı hızlı yazdım umarım karmaşık olmamıştır :) saçmaladığım yer varsa anlaşılmayan yeri sorabilirsiniz :))
    Kısaca harita yönet menüsünde kaydetmeyi unutmayın. Daha sonra Odaları düzenleme menüsünde önce odayı seçip sonra parmağınızla doğru yerden işaretleme yapıp kaydedin. Olay bu kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jayjay_83 -- 6 Kasım 2022; 22:20:11 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • burbarian B kullanıcısına yanıt
    Hocam koca evi tek oda gördüğü için onun için de zor ne yapsın :))) harita yönete gir haritayı önce kaydet. Sonra Odaları düzenleme menüsüne gidip haritaya tıkla. Kapıların olduğu yere parmakla bir çizik atıp çizgi sabitleşince onaya tıkla. Tek tek odaları böyle ayır hepsi zaten renklenecek onayladıkça. Sonra yine harita yönet menüsünden haritayı kaydet. Bak nasıl akıllanacak gör :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jayjay_83 -- 6 Kasım 2022; 22:16:46 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ^bloom^ ^ kullanıcısına yanıt
    Bence gerek yok hocam şarjda kalsın. Zaten bunun için tasarlanmış cihazlar. Sürekli hazır kıta bekleyecek ki komut verdiğinde hemen işe girişecek :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • jayjay_83 kullanıcısına yanıt
    Hocam sorunun kaynağını buldum. Zanırım bu haritaları buluta kaydediyor ama bazen buluta erişmede sorun yaşıyor. Az önce baktım geçmiş haritalar çıktı. Saymadım ama 30 tane kadar harita vardı. Bir kaç gün önce düzgünce yaptığını seçtim. Aradan yarım saat geçti. Geçmiş haritalar gene görünmüyor. Sorun tamamen buluta bağlanmadan, daha doğrusu bağlanamamaktan kaynaklanıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • burbarian B kullanıcısına yanıt

    Hocam buluttan kastınız, ilk kurulum yaparken buluta bağlanıyor şeklinde bir uyarı vermişti, o'ndan mı bahsediyorsunuz? Eğer oysa bağlanmasını nasıl sağlayabiliriz?


    Bir de yukarıdaki mesajınızda iade başlatacağınızı söylemişsiniz, iade süreniz dolduysa nasıl bir yol izleyeceksiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O buluttan bahsediyorum. Makine kendi hafızasında değil de uzak bir serverda tutuyor haritayı. Harita bilgisini ordan alırken sorun yaşıyor. İade sürem dolmadı daha.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.