Şimdi Ara

Tecil? Bedelli yanma durumu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. 1998 doğumluyum. 2020 de lisans bitirdim şuan AÖF okuyorum. Bu zamana kadar hiç tecil yapmadım. E devlette sorguladığımda öğrenci sebebiyle 31/12/2026 kadar ilişiği yoktur diyor fakat aşağıda ikinci bir maddede mezun/terk olduğu halde askerlik işlemleri başlatılmalı diyor. AÖF devam ettiği sürece 2026ya kadar tecilli mi olacağım?

    Şuan evliyim, 1/2 seneye bedelli gideceğim. Herhangi bir sebeple bedelli hakkımı kaybetme durumum var mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Lisans mezunu AÖF okuyarak tecil alamaz. Lisanstan dolayı olan mezun erteleme hakkınızı kullanıyorsunuz şuan. Belli ki ASAL sistemde güncellememişler. 1 ocak 2023 sonrası yoklama kaçağı mesajı gelirse şaşırmayın sonra.

    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/07/20200722-5.htm
    quote:

    Lisans ve daha aşağı seviyedeki öğrenci ertelemeleri

    MADDE 47 – (1) Lisans ve daha aşağı seviyede öğrenim görenlerin askerlikleri azami olarak;

    a) Lise veya dengi okullarda 22 yaşını tamamladıkları,

    b) Fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında ise 28 yaşını tamamladıkları,

    yılın sonunu geçmemek kaydıyla mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar yoklamaları yapılmadan ertelenir.

    (2) Farklı programlara yatay geçiş yaptıranlar dâhil yatay geçiş yaparak okul değiştirenlerin azami öğrencilik sürelerinin hesaplanmasında ilk kayıt yaptırdıkları okulun kayıt tarihi esas alınır.

    (3) Çift ana dal programına kayıtlı öğrencilerin askerlikleri, bir programdan mezun olduklarında diğer ana dal programındaki öğrenciliğinin devam etmesi halinde bu ana dal programındaki öğrenciliğine göre ertelenir.

    (4) Aynı anda birden fazla öğretim kurumunda öğrenime devam edenlerin askerlikleri, öğrencilikleri bildirildiği sürece mezun oluncaya kadar ya da ilişikleri kesilinceye kadar lehlerine uygun olan okula göre ertelenir.

    (5) Yükümlülerin bitirdikleri okulun dengi veya daha aşağı seviyedeki bir okula kayıt yaptırmaları ya da aynı seviyede birden fazla yükseköğretim kurumunda öğrenim görmekte iken bunlardan herhangi birisinden mezun olmaları halinde aynı seviyede devam eden diğer öğrenimleri nedeniyle askerlikleri ertelenmez.


    https://www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-mezun-belgesi-sorgulama
    Buradan lisans mezun belgenizle en yakın şubeye gidip durumu düzelttirin. Yüksek lisansa kaydolmayacaksanız 31 aralık 2022ye kadar ASAL yoklama başvurusu yapmanız lazım.

    Aslında aklınızda bedelli varsa beklemeye gerek yok, her 6 ayda bir ücrete zam geliyor. 1 temmuz 2022ye kadar geçerli ücret 56 küsur bin TL. 1 temmuz sonrası memur maaşına endeksli zam gelecek, bu enflasyonla 70 bini bulur gibi. 1 aylık çileyi daha fazla verip çekmenin anlamı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 22 Nisan 2022; 12:28:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgilendirme için. Az kalsın e-devlete güvenip güme gidecektim. 4 Şubat 2020 mezun tarihim. Tam tecilim ne zaman bitiyor acaba. Şubeyi ararsam bilgilendirirler mi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • superoid S kullanıcısına yanıt

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2022-yili-yoklama-duyurusu-22122021

    Alıntı

    metni:
    2. 2022 yılında;    a. 01 Ocak 2022 tarihinde askerlik çağına girecek 2003 doğumlu yükümlülerden kanuni erteleme hakkı bulunmayanların,    b. 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 20’nci maddesi gereğince ertelenenlerden ertelemeleri 2022 yılı içinde sona ereceklerin,   c. 2020 yılı (dahil) ve öncesindeki tarihlerde yoklama yaptırdığı halde erteleme hakkını kullanan yükümlülerden (sınıflandırıldıktan sonra ertelenenler hariç) ertelemeleri 2022 yılı içinde sona ereceklerin,01 Ocak-31 Aralık 2022 tarihleri arasında yoklamalarını yaptırmaları gerekmektedir.

    Tecil hakkınız 4 şubat 2022de bitmiş ama yıl sonuna kadar (31.12.2022) yoklama yaptırmak veya yüksek lisansa kayıt olup tecil almak için süreniz var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Bedelliye başvurmaya karar verdim hocam. Zamdan önce tutarı ödeyeceğim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.