Şimdi Ara

Tecil Bittikten Sonra Yoklama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Yüksek lisans yapmak istiyorum ve yüksek lisans bittikten sonra askerliğimi bedelli olarak yapmayı düşünüyorum ama merak ettiğim bazı durumlar var.

    08.02.2021 tarihinde tecilim bitiyor ve çok büyük ihtimal yüksek lisansa bu tarihten sonra kaydolacağım. Bedelliden faydalanabilmek için yoklama kaçağı olmamam lazım. Acaba hangi tarihten itibaren yoklama kaçağı durumuna düşerim? Lisans sonrası askerliği tecil ettirirken askere elverişlidir raporu almıştım. Bedelli hakkımın yanmamasını istiyorum. En sağlıklı ve resmi bilgiyi nereden öğrenebilirim? Askerlik şubeleri yazılı belge verir mi? Çünkü 9 Şubatta yoklama kaçağı durumuna girip bedelli hakkımın yanmasını istemem.


    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/07/20200722-5.htm

    Yoklama: Yükümlülerin sağlık muayenelerinin yapılarak askerliğe elverişli olup olmadıkları, öğrenim durumları, meslekleri ve niteliklerinin tespitini,

    Yoklama dönemi: Askerlik çağının başlangıcından muvazzaflık hizmetinin başlangıç tarihine kadar geçen süreyi,

    Yoklama kaçağı: Tabi olduğu yoklama yılı içerisinde yoklamasını yaptırmayanları,


    Buradaki açıklamaya göre "muvazzaflık hizmetinin başlangıç tarihine" kadar sürem var gibi anladım fakat bu sürenin ne olduğunu bilmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SaLiH -- 19 Ekim 2020; 20:20:4 >







  • Şu durumda mayıs 2021 cebine tabiisiniz. 2021 güz dönemi kayıtları en iyi ihtimal haziran temmuz gibi olacak, yetişmeniz imkansıza yakın. Aralık ocak gibi yüksek lisansa girmeniz lazım.
    Ya da şimdisen bedelliye başvurunuz. 6 ayda bir zam geliyor zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a-f-h

    Şu durumda mayıs 2021 cebine tabiisiniz. 2021 güz dönemi kayıtları en iyi ihtimal haziran temmuz gibi olacak, yetişmeniz imkansıza yakın. Aralık ocak gibi yüksek lisansa girmeniz lazım.
    Ya da şimdisen bedelliye başvurunuz. 6 ayda bir zam geliyor zaten.

    Bahar döneminde girmeyi düşünüyorum. Kayıt tarihi ise 15 Şubattan sonra. Tecilim 8 Şubatta bittiği için sıkıntı olur mu acaba? Çok büyük ihtimal yüksek lisansa gireceğim. Eğer olur da giremezsem bedelli hakkım yanar mı?

  • -SaLiH kullanıcısına yanıt

    Yoklama için 28 şubata kadar zamanınız olabilir. Siz yine de şubatta (tecil bitmeden de olabilir, edevlet sistemini tam/net olarak bilmiyorum.) askere gidecekmiş gibi işlemlerinizi yaparsınız.


    15 şubatta kesin kaydınız olursa en kötü Nisan ortasına kadar teciliniz yapılır, ki benim de benzer durumum olmuştu. 9 şubatta (2012) yükseğe kesin kaydım oldu, nisan ortası gibi enstitüden posta gelmişti, tecilim yapıldı diye.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.