Şimdi Ara

Tek atışlık bir bütçeyle hangi kulaklık modelini seçmeliyim? (2000-3500TL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
50
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, yakın zamanda fiyatlar daha fazla artmadan yeni bir oyuncu kulaklığı almayı planlıyorum, bütçem 2000-3500 arası. Özellik bakımından aslında çoğu oyun türünde dengeli ve oyun harici film izlerken ve müzik dinlerken beni üzmeyecek bir kulaklık olsa benim için kurtarıcı olur. Bu özellikleri karşılayan fiyat bakımından alabileceğim tek bir kulaklık buldum oda SteelSeries Arctis Prime diğer modeller genelde oyun odaklı ama film, müzik içinde idare eder gibi bir izlenim bıraktılar. Prime analog bir kulaklık olduğundan gerçek potansiyeline harici bir kaynakla ulaşıyor anladığım kadarıyla. Acer Nitro 5 AN515-54 model laptop kullanıcısıyım, bilgisayarımda hangi model ses kartı olduğunu biraz araştırdım fakat bir sonuca ulaşamadım. Ses donanımı alanında açıkçası hiçbir bilgimde yok şuana kadar ses aygıtlarını tak-çalıştır şeklinde kullandım en fazla EQ ayarını kurcaladım.


    Gözüme çarpan modeller;

    1-SteelSeries Arctis Prime | 2899 TL

    2-SteelSeries Arctis Nova 3 | 2650 TL

    3-Hyprex Cloud 2 | 2079 TL

    4-Hyprex Cloud 3 | 2799 TL


    Fiyat aralığımın üstünde olan ama düşünebileceğim modeller;

    1-Logitech G Pro X kablolu | 4419 TL

    2-SteelSeries Arctis 7X+ | 4299 TL


    İlk başlarda Cloud serisine çok yakındım ancak okuduğum eleştiriler beni biraz uzaklaştırdı, temel olarak firma değişimi sebebiyle yeni sürümlerde kalite düşüşü ve yazılımının yetersiz olduğunu söyleyen eleştiriler. Buna karşın iyi yorumlarda oldukça fazla o yüzden listemde tuttum yılların markası açıkçası ne kadar kötü olabilir gibi düşünüyorum bir yandan ama tek atışlık bir bütçem olduğundan çekiniyorum.


    Şuan beni en fazla cezbeden model SteelSeries Arctis Prime Hi-fi bir kulaklık ve ses kalitesi olarak çok övülüyor, dengeli performansı sayesinde beni üzmez diye düşünüyorum ama çekincem ses kartımın yetersiz kalması. Ek olarak Prime modeli SteelSeries engine ile 3.5mm girişli olması sebebiyle uyumlu değil galiba ancak Sonar çıktıktan sonra program üzerinden ayarlama yapılabildiği hakkında birkaç yorum okudum fakat emin değilim. Kullanan arkadaşlar varsa Sonar kullanılıp kullanılamadığını ve kulaklığın genel performansı hakkında bilgilendirirlerse sevinirim. Ek olarak 3.5mm girişli olması USB girişli olmasına göre ses kalitesi anlamında nasıl etkiler ve harici ses kartı ne derecede gereklidir?


    Logitech G Pro X ilk çıktığı günden beri gönlümde olan ancak almaya fırsatım olmayan, ne zaman almaya kalksam zam yiyen ve yakın zamanda yine zamlanan bir kulaklık. Fiyatı düşündürücü sizce değer mi?


    Referans olabilmesi açısından Corsair Void Elite 7.1 Kablolu modeli önceki kulaklığımdı eğer bu modellerden birisini kullandıysanız ve Corsair Void Elite tecrübeniz varsa genel olarak kıyaslayabilirseniz kafamda ses kaliteleri anlamında bir fikir oluşabilir. Okuyan ve cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler.


    Ek önerilere açığım.​








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.