Şimdi Ara

Teknoloji Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi Hakkında Merak Edilenler (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
352
Cevap
3
Favori
69.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: action4ever

    kontenjanların sadece meslek liselerine ait olması pek iyi değil ve ygs ile alınması hiç iyi değil orasına katılıyorum fakat;
    şu an da hala bir meslek lisesi çıkışlı kişi mf4 alanından tercih yaptığında katsayı engeliyle karşılaşıyor ve 0,12 katsayı alıyor
    diyorsunuz ki meslek liseli de çalışsın kazansın o zaman peki kazanalım ama bu aradaki farkı da kapatmamız gerekecek yani bir bölüme girdiğimizde düz lise mezunu birinden belki 30000 kişi önde olmamıza rağmen sistem bizi aynı üniversiteye gönderecek. eğer ki bu teknoloji fakültelerini engellemek istiyorlarsa bu katsayıyı en azından makine çıkışlılar makine mühendisliğinde elektrik elektronik çıkışlılar elektronik mühendisliğinde olmak üzere eşitlesinler. bakın istenilen ek puan vs. değil "KENDİ ALANIMIZDA" eşitlik...
    bu arada şu çarpım tablosu nedir bilmezsiniz, mat2 görsen karpuz dersin gibi şeyler yazan arkadaşları da heyecanlı anadolu lisesi ergenleri olarak görüyorum. bu yıl bir and. teknik liseli olarak haftada 45 saat ders gördüm pzt ve salı 12 diğer çarşamba perşembe cuma 7 saat olmak üzere ve emin olun tornavida çevirmiyoruz 45 saat. mat2 fen2 de gördüm isteyen araştırıp öğrenebilir gösterildiğini ki ayrıca normal gördüğümüz dersler(matematik,geometri,fizik vs) dışındada kullanıyoruz. örnek olarak ben makine bölümü öğrencisiyim ve derslerde dişli hesabı vs hesabı yaparken trigonometri kullanılıyor. ve bu şekilde lys ye girip bir puan aldıysam ve benim bölümüm makine, gördüğüm öğrenim sayısal ise, ben gidip makine mühendisliğini önümde hiçbir engel olmadan tercih edebilmeliyim..
    bu teknik liseli öğrenciler arasında zamanında sınavlarda stres yapmış, hasta olmuş ve soru çözememiş kişiler de var emin olun. sonuçta lys/ygs gibi istenildiği kadar girilemiyor ve ayrıca o yaşta aklı başka tarafta olup da gitmiş ama ortamı görünce çalışmaya başlamış ve başarılı olmuş da birsürü öğrenci var. şu an bu öğrencilerin tek yapabilecekleri şey bu fakültelere gitmek
    bu arada birsürü anadolu/düz liseli kişi konuşmuş ama kendileri de biliyorlar ki orada gösterilen dersleri bilgisi olmayan, çalışmayan kişiler zaten geçemeyecek ve mezun olamayacak bu kadar korkmaya gerek yok.

    3200 kişilik bir ayrıcalık tanınmış teknik lise öğrencilerine bu yanlıştır fakat bilindiği üzere yıllardır düz/anadolu liselerine teknik liselerin karşısında katsayı gibi bir ayrıcalık tanınmıştır ve hiçbiri çıkıp da böyle birşey var dememiştir. önemli olan eşitlik, ayrıcalık istediğimiz yok zaten merak etmeyin...

    buradan da siz kimsiniz lan? size ders gösteriyorlarmı? gibi soruları soranlara da acıyorum. umarım bir an önce insan olduklarını hatırlarlar...

    dgs diyen arkadaşlara da soruyorum siz risk alır mıydınız 2 yıllık üniversiteye gidermiydiniz? tekrar sınava gireceksiniz ve çok düşük bi ihtimalle kazanacaksınız..


    Ama herkes meslek lisesine geleceği olmadığı için gitmemiştir desen daha doğru olur bence çünkü liseye yazılırken hangi çocuğa sorsan bilir bunu(2 yıllık geçiş olduğunu)!! Evt katsayı uygulandığı doğru ama bunuda bilmiyorum diyipte geçmeniz çok yanlış herkes meslek e yazılırken iki kere düşünüodu ilerisi varmı diye !!Söylediğinin olmasını issterim o zamna haklı olan belli olur sonra TEF die bşey kalmaz herkes hakkıyla girer!! Ve burda mf4 ü 100 000 lerin üstünde olan arkadaşlrda saçmalamaz!!Ama ygs ile müh olmak büyük haksızlık ve bunu üstün zeka olarak gören teknik liseli arkadaşlar var. Eğer0,03 lük katsayıyda değinip eleştrip ygs ile 3200 lük kontenjan için bişey söylemiyosan ben yorumu sana bırakıyorum !Ayrıca düz liselere değinmişin çok güzel üniversiteden bahsediyoruz demi , ama düz ve meslek liselilerden az giren var üniversiteye çalışma hayatına atılıolar ve kpss(lise) sınavı var meslekler 5 adım önde herhangi bi düz 90 alırken yerleşemez ama sağlık meslek ya da teknik meslek 50-60-70 lerle yerleşir bunu unutmamak gerekir!!Burda da bütün anadolu ,düz liselere haksızlık uygulanıyor mesleklerin yanında bundanda haberiniz olsun !! Son söyleyeciğim değişmedi eğer yerleştirmeyi düşünp girerseni ve dava ile durdurlur veya imza yetkisi verilmezse boşuna hayal kurmuş olcaksınız!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akadirturk


    quote:

    Orijinalden alıntı: Vakkas.

    Merhaba,

    Konuyu baştan sona okudum. O kadar cahilce yorumlar yapılmış ki, gülsem mi ağlasam mı karar veremedim. O kadar basit yaklaşıyorsunuz ki olaylara "sayısal mantığınız" burda devreye girmiyor maalesef ! "Kapasitesi olmayan insanlar meslek lisesine gidiyor, neden bile bile lades diyorlar" diyorsunuz. Meslek liselerinde kaliteyi düşüren faktörler ve unsurlar nelerdir, bunları sorguladınız mı ? 1998 ve öncesi meslek liselerindeki kalite standartlarından haberiniz var mı ? Hem burda neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki ? Meslek Lisesi'nde okuyan insanlar da bu ülkenin evladı değil mi ? Verilmiş kontenjan sayısı zaten kısıtlı girebilen de zaten emek verip girebilecek. Meslek Lisesi çıkışlı bir insana sadece öğretmenlik hakkı verilmesi revamıdır, bu haksızlık değilmidir? Size soruyorum, sayın mühendisler ! Kapasitesiz kimseden öğretmen olur mu ? Bu ne yaman çelişkidir ! Onu sorgulamıyorsunuz ama ? 10 senedir gıkları çıkmayan mühendisler odası şimdi neden kuyruklarına basılınca "vıyaklar" oldu ? Meslek Liselilerin derdi kuru bir imza atmak değil, derdi diğer insanlarla eşit şartlarda eğitim görebilmek, okuyabilmek... Makina Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Tıp..vs okuyamasa da en azından Elektrik Mühendisliği okuyabilmek ! Aile zoruyla, baskısıyla ya da kendini okumaya vermeyen birey zaten ara eleman olarak yetişir ve çalışır bunda sorun yok. Peki ya, bir yerlere gelmek isteyen gençler ne yapsın ? Dışardan mühendisliğe tamamlayamıyor, üniversite de katsayı engeline takılıyor, öğretmen oluyor atama yapılmıyor... Ne yapacak ? Ara eleman olsun o zaman, boşa üniversite okumasın mı diyeceksiniz ?

    "Rabbena hep bana" ile düşünmekle bir arpa boyu yol alamaz bu memleket !


    VE VAKKAS senin örneğine bakarsak tamam bizim sorunumuz yok meslekler mf4 tten istediği puanı yapsın girsin hakkıyla ama anlamıdığın hep bana rabbena diyipte aklının bir arpa boy yol almadığı bilmediğin puanlama sistemi var !! ilk önce onu araştır yaz sonra bol keseden atma öncelikle bilgin olsun bu senin dediğin meslekler 120 soru üstünden ygs ile gircek bu yerlere ve araştır bak mf4 puan ve sırlarına gircekleri yerlerin.. bi de bu kadar yaygara koparan meslek arkadaşlarının mf 4 sıralamaya bak !! ozaman konuş 150 000 deki adam nasıl oluyoda 18 000 30 000 lerdeki yerlere gidiyo bak asıl haksızlık kime yapmışlar!!!


    Bİze edep dersi veriorsun herkese cahil ,basit yorumcu demişin.Bide ''viyaklar'' diye bişey var.Eğer haksızlığa karşı hakkımızı aramak edepsizlik oluyorsa istersen kaç yaşında olursan ol sen edebine dikkat et! senin döneminde ilköğretimde olabilirim ama aramızda büyük küçük ayrıcalığı yapanda sensin aklı herşeye basanda sensin nedense!Birde anlamamazlıktan gelmye çalışma senin hesaabın yetmemişse tekrar yazabilirim puan farklarını sırlama farklarını! .Agresifleşmemiz senin giblerinin ve senin gibi gericilerin ;bunları görmesine rağmen lafı çevirmesi ,kendi çıkarına yorumlaması ! Türkçeyi düzgün kullan diyosun senin gibilere bunu gerek bile duymuyorum !!Evet Tecrübeni ve bilgini çok iyi yansıtıyorsun hiç merak etme SADECE KELİMELERİ DÜZGÜN YAZARAK HERKESE AKIL VERMEYE ÇALIŞ!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vakkas.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ignorius

    Arkadaşlar ilk yazdığım mesajı tekrar okumanızı tavsiye ederim!!!

    Burada 21 adet fakülteden bahsediliyor. Ülkede bu kadar mühendis işsizken siz tutup mevcut olan mezunlara yenilerini eklemek için 21 adet yeni fakülte açıyorsunuz. 21! tekrar söylüyorum 21! Aklınız alıyor mu? 1 değil 2 değil 21! Ülkede zaten toplasan kaç tane Mühendislik fakültesi var sen tutup 21 tane daha açıyorsun!

    Buna ek olarak eski TEF mezunlarının da kıytırık iki ders alıp mühendislik ünvanı alabilmesini vs konusuyorlar. Eski TEF lerden mezun 170.000 kişi var. Bu benim sorunum mu? Hayır. Gitmeseydin TEF e kardeşim. Diğer öğretmenliklere gidenlerin ataması yapılıyor mu sanki ülkemde. Katsayı problemini de biliyordun, mühendis olamayacağını biliyordun, meslek lisesine de gitmeseydin.

    2000TL den bahseden arkadaşım şu zamanda 2000TL ye iş bulan mühendis çok şanslıdır. Ben 800-1000 e çalışan mühendis biliyorum. Bu iptal davası danıştaydan dönerse 10 yıl sonra asgari ücrete çalışır mühendisler. 20 yıl sonra da mühendislik diye bir şey kalmaz ülkede.

    Yukarıda birisi daha iyi eğitim almak için anadolu teknik lisesine gittim diyor. Ya bırak bu yalanı arkadaşım, iyi eğitim aldın da neyine yaradı. Bu kadar mı salaktın? Tabiki hayır, belli ki oradan çıkıp MYO direk gidip tekniker olmak istiyordun ama mühendislik ünvanını duyunca ağzının suyu aktı tabi herkes gibi.

    Bazılarınız meslek liselileri savunurken ülkemde her zaman olduğu gibi düz mantıkla düşünüyor "onlar da bu vatanın evaladı" "ailesinin zoruyla gitmiştir" "onlar da mühendis olsun niye olamıyor" vs. vs. Bu ülkede mühendis fazlası var, ara eleman sıkıntısı çekiyor işverenler. İşverenler bas bas bağırıyor. Televizyonda bile kampanyası yapılıyor işveren destekli. Mühendislerin sayısı zaten piyasaya çok fazla. Mühendislik fakültesi sayısı da fazla. Bu ülkenin daha fazla kalitesiz mühendise ihtiyacı yok, bizim de tahammülümüz yok.

    Şimdi sokağa çıksan 100 kişiye herhangi bir konu hakkında soru sorsan 100ü de fikir beyan eder. Bilen de bilmeyen de! Bizim ülkede herkes her işten anlar!

    Eski yanlışlıklar yüzünden (katsayı sorunu) yeni yapılan yanlışın haklı ve doğru olduğunu savunuyorsunuz. Sizlere gülüyorum.

    Onlar da mühendis olabiliyor. Tekrar söylüyorum, MÜHENDİS OLABİLİYORLAR! Bilmeden konuşuyorsunuz! Benim sınıfımda dikey geçiş ile gelen 6 arkadaşım vardı mevcudumuz 50. Bu da %10 dan daha fazla bir oran demektir ki bu oranın bile fazla olduğunu düşünüyorum. Meslek liselilerle diğer liseleri sayı olarak kıyaslar isek.

    Bu fakir edebiyatına soyunmayı bırakın artık. Hükumet yine her zaman yaptığını yapmayı başardı. Meslek liseliler hükumetin umrunda değil. Esas derdi TMMOB ye karşı yeni bir "mühendis" ünvanlı güruh oluşturmak. Buna ek olarak da imam hatip lisesinden çıkanlara üniversite yolu açmak.

    Hükumet samimi olsaydı katsayı problemini çözerdi. Böyle kılıfına uydurup kanunun etrafından dolaşmazdı.

    Elektrik Elektronik Mühendisi
    İzmir


    Mühendislerde genel bir üslup sorunu mu var ? Bu kadar agresifleşmenin pek faydası yok, sakin olun.

    Mühendislerin üslup sorunu yok merak etme ,herkese anlayacağı dilden konuşuyoruz ne yazık ki sizde bu dilden anlıyorsunuz!! Anlayana sivrisinekle sazın sesi bile kafiymiş ama senin gibilere sabhtan akşama davul zurna çalsak az !
    Fake değil hakkımı savunurum VAKKAS!!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vakkas.


    quote:

    Orijinalden alıntı: akadirturk
    VE VAKKAS senin örneğine bakarsak tamam bizim sorunumuz yok meslekler mf4 tten istediği puanı yapsın girsin hakkıyla ama anlamıdığın hep bana rabbena diyipte aklının bir arpa boy yol almadığı bilmediğin puanlama sistemi var !! ilk önce onu araştır yaz sonra bol keseden atma öncelikle bilgin olsun bu senin dediğin meslekler 120 soru üstünden ygs ile gircek bu yerlere ve araştır bak mf4 puan ve sırlarına gircekleri yerlerin.. bi de bu kadar yaygara koparan meslek arkadaşlarının mf 4 sıralamaya bak !! ozaman konuş 150 000 deki adam nasıl oluyoda 18 000 30 000 lerdeki yerlere gidiyo bak asıl haksızlık kime yapmışlar!!!


    Cevap vermek için fake üyelik açmanıza gerek yoktu. Ayrıca yazdıklarından pek birşey anlamam da mümkün değil. Belirtmek istediklerinizi ya "düzgün Türkçe" kullanarak ya da sadece "gülücük" kullanarak anlatın. İkisini bir arada anlatmaya çalışınca olmuyor, anlaşılmıyor. Hem neden bu kadar sıkıntı yaptınız, agresifleştiniz onu da anlamadım ya neyse ? Öncelikle haksızlık konusunda neyi, kiminle tartışıyorsunuz onu da anlamış değilim. Ben liseyi bitirdiğim dönemde siz eminim ilköğretime gidiyordunuz. Kime hangi ortamlarda haksızlık yapıldığını bilecek kadar tecrübe ve bilgiye haizim, o sebeple fazlasını sizden öğrenmek gibi bir derdim yok.

    Sakin ve edebince konuşmayı becerebilecekseniz konuşalım. Aksi takdirde cevap verilmeyecektir !

    Saygılar.


    Fake üyelik değil tartışmanın en başından buralara kadar hakkımı savunuyorum ve ilk mesleklere hakkınızla mühendis olun diyenlerdenim iyi okuman lazım sayfaları!!
    Hala da dediğimin arkasındayım .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ata


    Merak etme Harvard'da parayla öğrenci alıyor. Konuyla alakasız bir şey.


    Tamam harvard da para ile alıyor, 300bin doları gözünden çıkarırsan sen de harvard mezunu olabilirsin. Buna sözüm yok zaten, yılda 5-10 milyar verip 140 barajını geçen ve mühendislik ünvanını da imzasını da alan adama laf söylemiyorsun, geliyorsun türkiyede orayı tercih eden ilk 30'a laf söylüyorsun. (ygs-1 450 puan civarı olacaktır tahminim bilgisayar mühendisliği mtok)

    Kim daha zeki, sen karar ver.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 34


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ata


    Merak etme Harvard'da parayla öğrenci alıyor. Konuyla alakasız bir şey.


    Tamam harvard da para ile alıyor, 300bin doları gözünden çıkarırsan sen de harvard mezunu olabilirsin. Buna sözüm yok zaten, yılda 5-10 milyar verip 140 barajını geçen ve mühendislik ünvanını da imzasını da alan adama laf söylemiyorsun, geliyorsun türkiyede orayı tercih eden ilk 30'a laf söylüyorsun. (ygs-1 450 puan civarı olacaktır tahminim bilgisayar mühendisliği mtok)

    Kim daha zeki, sen karar ver.


    Mevzu baraj falan değil. Barajı geçemeyip yurt dışında çok iyi üniversitelerde okumak ve hatta mezun olabilmek mümkün. Sorun ise meslek lisesinin amacı. Amcının dışına çıkacasan farklı lisede okuyacaksın. Ailelerde, öğrencilerde kayıt olurken sonucu biliyordu. Son birkaç senede bir "mağdur" havası yaratıldı. Mağdur falan yok.

    Üniversite sınavının zeka ölçmediğini bir kenara koyarsak; YGS mi daha çok zeka(Detaylı bilgide diyebiliriz) ister yoksa LYS mi?

    Tabiki de LYS...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 6 Ağustos 2010; 21:29:49 >




  • Bu mesajda yazdıklarım tartışalan konunun bende büyük rahatsızlık uyandırmasının sonucudur. Sizden ricam bu çocukta ne yazmış diyerek değil, önyargılarınızdan kurtularak ve sakin bir şekilde okumanızdır.



    bir MESLEK LİSELİ olarak bunca saçmalığın altında kalamam. Bi kere meslek lisesi problemi dediğiniz meslek liselerin büyük çoğunluğunu oluşturan anadolu tekniklerin veya end. mesleklerin değil siyasi amaçlara alet edilen imam hatiplilerin doğurduğu ve bizlere maal edilen bir problemdir.

    Sorun meslek liselilere mühendislik açılması, bu bölümün ygs1den alması, imza yetkisi, meslek liselilerin hak edip etmediği değil, sorun biz nasıl insanlarız ki nasıl bir düşünce tarzı bize aşılanmış nasıl bir ruha bürünmüşüz ki burda meslek liselilerin bunu hak edip etmediğini vs. tartışıyoruz, birbirimizi yiyoruz.
    Sorarım size son 10 yılda iktidar ve yök başkanı meb bakanı kaç kez değişti eğitim ve sınav sistemi kaç kez değişti. Bir sistem bir nesli mezun etmiyor!!!

    Evet, meslek liseleri anne baba zoruyla "okusun hiç değilse elinde mesleği olur" mantığıyla meslek lisesine kaydettirilmiş, okuduğu bölümü bile babası seçmiş insanlarla dolu, bence onlara söylenecek söz yok eğer o vakde kadar kendi lise tercihlerini kendileri yapabileceklerini ailelerine inandırsalardı, istedikleri okulu,bölümü vs kendileri seçerlerdi.

    Gelelim kendi iradesiyle meslek lisesi seçmiş olanlara mtokları dolduracak olan arkadaşlarım. Diyorsunuz ki bu adamlar mf sınavı çözmedi hak etmedi, bize engel olacaklar, mühendisliğin kailtesi bozulacak,işsizliği artacak. Bir meslek liseli öğrencinin mf çözemiyor yada çözmemiş diye mtok hak etmediğini söylüyorsanız görüşlerinizi irdeleyiniz. Çünkü;

    1. Bu insanlar (meslek lisesine isteyerek gelenler) biliyorlardı ki o okuldan sadece öğretmen olunabiliyor, katsayı engeli var çünkü, sonra noldu? 4 sene geçti aaaa bi bakmışsın sistem değişmiş, katsayı engeli diye bir şey yok, üstelik alanından sana mühendislik fırsatı sunuyorlar. Kendinizi bu insanların yerine koyun. Onlarca böyle arkadaşım var, öğretmen derse özellikle matematik ve fen derslerine devam etmek istediğinde arkadaşlarıyla tartışmak durumunda kalan, o esen yayınları mıdır nedir onlardan hocalarına soru sorduğunda sınavda bunu sormuycam git defterdekine çalış cevabını alan arkadaşlarım var. Dershane bilene anlatır...

    2.Size engel olacaklar doğru çünkü mtoklara yerleşecek olan arkadaşlarım adım gibi eminim ki mühendisliğin adına sizden daha fazla saygı duyacaklar, ve şunuda bilecekler bu bir fırsat, onlarca işsiz mühendis gibi mühendislik okumuş mühendislerden olmayacaklar. Aralık ayında Gazi üniversitesinde 1 ve 2. sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencilerinin genelini oluşturduğu bir seminerde blog tutan bu mühendislerin sayısı onu geçmiyordu arkadaşlar, blogspot.com'dan rumuzuna veya nickine dair bir hesap açmak bile blog tutmak anlamına gelebilir orda, buna dikkat etmeyen mühendisler mezun olduklarında milyon dolarlık projeleri titizlikle analiz edip altına imza atacaklar!!!!
    Ki ben 3.sıraya yazdığım sakarya üni. bilgisayar mühendisliğini kazanırsam bu yazılanlardan sonra size engel olmaya niyetliyim arkadaşlar.

    3.Siz üstünüze düşeni yapmamış olabilirsiniz? Düşünün projeler üreten, okulunu hakkıyla okuyan, sınırlarını zorlayan hangi mühendis mtoklarla ilgili böyle bir tedirginliğe düşebilir, bana sorarsanız böyle bir şahsiyete: "ya bak mtok açtılar mühendislik elden gidiyo haketmeyen adamlar mühendis olcak" derseniz, adam size güler umrunda mı adam yolunu çizmiş. peki ya sizce ?


    Son olarak meslek liselileri hor gördüğünü düşündüğüm, sanki mtokları meslek liseliler açmış gibi konuşan, mühendislik sıfatına yakıştıramadığım sözler sarf eden abilerim ve arkadaşlarım yolunuza bakın. Her ne iş yapıyor ve her ne okul okuyor olursanız olun adam gibi yaptıktan sonra gerisi boş.




  • Burda herkes teknoloji fakültelerine teknik ve meslek liselilerin gireceğinden bahsedip durmuş ama kimse de düz lise ve anadolu lisesi mezunlarına da giriş hakkı verildiğinden bahsetmemiş.

    Şimdi diyelim ki marmara üniversitesi teknoloji fakültesinde malzeme mühendisliğine düz lise mezunu mf4 te 70 bininci olup girdi. Bu adam da sizin gözünüzde normal mühendislerin hakkını yiyerek mi bu bölüme girmiş olacak yoksa bu adam çalışmış hakkıyla girmiş mühendisliği hakediyor mu diyeceksiniz?

    Anadolu teknik liseliler,meslek liseliler ile düz liseliler arasında zeka farkı var gibi tartışmalar ayrıca çok yanlıştır ve bu olaya bakılabilecek en yanlış bakış açısıdır.

    1 sene anadolu teknik lisede okuyup daha sonra düz lise geçip oradan mezun olmuş biri olarak şunu diyebilirim ki iki okul öğrencisi arasında hiç bir fark yok müfredat dışında. Düz liseli mühendis olabiliyor ise o zekaya sahipse anadolu teknik lisesi öğrencisi de mühendis olabilecek zeka ve kabiliyete sahiptir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canvarol -- 7 Ağustos 2010; 0:26:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: canvarol

    Burda herkes teknoloji fakültelerine teknik ve meslek liselilerin gireceğinden bahsedip durmuş ama kimse de düz lise ve anadolu lisesi mezunlarına da giriş hakkı verildiğinden bahsetmemiş.

    Şimdi diyelim ki marmara üniversitesi teknoloji fakültesinde malzeme mühendisliğine düz lise mezunu mf4 te 70 bininci olup girdi. Bu adam da sizin gözünüzde normal mühendislerin hakkını yiyerek mi bu bölüme girmiş olacak yoksa bu adam çalışmış hakkıyla girmiş mühendisliği hakediyor mu diyeceksiniz?

    Anadolu teknik liseliler,meslek liseliler ile düz liseliler arasında zeka farkı var gibi tartışmalar ayrıca çok yanlıştır ve bu olaya bakılabilecek en yanlış bakış açısıdır.

    1 sene anadolu teknik lisede okuyup daha sonra düz lise geçip oradan mezun olmuş biri olarak şunu diyebilirim ki iki okul öğrencisi arasında hiç bir fark yok müfredat dışında. Düz liseli mühendis olabiliyor ise o zekaya sahipse anadolu teknik lisesi öğrencisi de mühendis olabilecek zeka ve kabiliyete sahiptir.


    arkadşım anlamdığın birşey var kaçırdığın mf4 le isterse sağlık meslekten girsin umrumda değil ! ama gidip mtok YGS PUANIYLA meslek liseli alan mtok kontenjanında 100 000 üstü alcak mf4 te!! aynı bölümlerin mühendislik fakültesindeki sıralarına bak bi bunlar mf4 te 20-30 000 lerde asıl haksızlık burda !!




  • bir soru sorcam
    şimdi teknik lisede okuyan bir öğrenci diyelim meslek liseliler arasında en iyisi.bu öğrenci genel sıralamada kaç binlere denk geliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akadirturk


    quote:

    Orijinalden alıntı: canvarol

    Burda herkes teknoloji fakültelerine teknik ve meslek liselilerin gireceğinden bahsedip durmuş ama kimse de düz lise ve anadolu lisesi mezunlarına da giriş hakkı verildiğinden bahsetmemiş.

    Şimdi diyelim ki marmara üniversitesi teknoloji fakültesinde malzeme mühendisliğine düz lise mezunu mf4 te 70 bininci olup girdi. Bu adam da sizin gözünüzde normal mühendislerin hakkını yiyerek mi bu bölüme girmiş olacak yoksa bu adam çalışmış hakkıyla girmiş mühendisliği hakediyor mu diyeceksiniz?

    Anadolu teknik liseliler,meslek liseliler ile düz liseliler arasında zeka farkı var gibi tartışmalar ayrıca çok yanlıştır ve bu olaya bakılabilecek en yanlış bakış açısıdır.

    1 sene anadolu teknik lisede okuyup daha sonra düz lise geçip oradan mezun olmuş biri olarak şunu diyebilirim ki iki okul öğrencisi arasında hiç bir fark yok müfredat dışında. Düz liseli mühendis olabiliyor ise o zekaya sahipse anadolu teknik lisesi öğrencisi de mühendis olabilecek zeka ve kabiliyete sahiptir.


    arkadşım anlamdığın birşey var kaçırdığın mf4 le isterse sağlık meslekten girsin umrumda değil ! ama gidip mtok YGS PUANIYLA meslek liseli alan mtok kontenjanında 100 000 üstü alcak mf4 te!! aynı bölümlerin mühendislik fakültesindeki sıralarına bak bi bunlar mf4 te 20-30 000 lerde asıl haksızlık burda !!


    YGS de 100 binin altında olur girecekler kontenjanlar kısıtlı zaten 20 kişi filan alıyor her bölüm meslekten. Marmaraya sakaryaya girecek adam da boş adam değildir dersaneye 2 sene gidip çalışan adamlar anca girebilecektir.Bu adamlar zaten lise giriş sınavın da da bir çok anadolu lisesine girebilecek puanı alabilmiş adamlar olacaktır.

    Şahsen benim zamanımda liselere giriş sınavında 1000 puan üzerinden değerlendiriliyordu ben 775 puan almıştım yanlış hatırlamıyorsam bu puanın 5 puan üstünde istanbulda anadolu lisesine girenler olmuştu benim istanbul dışında heryerde anadolu lisesi tutuyordu ama ozaman çocuktuk aile baskısı da vardı gidip istemeyerek anadolu teknik lisesine yazılmıştım 1 sene sonra düz liseye geçtim. Neden geçtim diye sorarsanız okulun kötülüğünden değil benim istediğim bulunmak istediğim yer en başından beri orası değildi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: canvarol

    Burda herkes teknoloji fakültelerine teknik ve meslek liselilerin gireceğinden bahsedip durmuş ama kimse de düz lise ve anadolu lisesi mezunlarına da giriş hakkı verildiğinden bahsetmemiş.

    Şimdi diyelim ki marmara üniversitesi teknoloji fakültesinde malzeme mühendisliğine düz lise mezunu mf4 te 70 bininci olup girdi. Bu adam da sizin gözünüzde normal mühendislerin hakkını yiyerek mi bu bölüme girmiş olacak yoksa bu adam çalışmış hakkıyla girmiş mühendisliği hakediyor mu diyeceksiniz?

    Anadolu teknik liseliler,meslek liseliler ile düz liseliler arasında zeka farkı var gibi tartışmalar ayrıca çok yanlıştır ve bu olaya bakılabilecek en yanlış bakış açısıdır.

    1 sene anadolu teknik lisede okuyup daha sonra düz lise geçip oradan mezun olmuş biri olarak şunu diyebilirim ki iki okul öğrencisi arasında hiç bir fark yok müfredat dışında. Düz liseli mühendis olabiliyor ise o zekaya sahipse anadolu teknik lisesi öğrencisi de mühendis olabilecek zeka ve kabiliyete sahiptir.



    Sorun ne zeka, ne de işsizlik. Sorun meslek lisesinin amacı... Bazı arkadaşlar diyorlar ki 20 kişi girecek(Tam rakamı bilmiyorum). Bugün 20 girer, yarın 2,000 kişi bizde isteriz der, sonra sayı katlanarak gider. Sorunun tohumu büyür, büyür, 100 yıllık çınar gibi olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baydn26

    2.Size engel olacaklar doğru çünkü mtoklara yerleşecek olan arkadaşlarım adım gibi eminim ki mühendisliğin adına sizden daha fazla saygı duyacaklar, ve şunuda bilecekler bu bir fırsat, onlarca işsiz mühendis gibi mühendislik okumuş mühendislerden olmayacaklar. Aralık ayında Gazi üniversitesinde 1 ve 2. sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencilerinin genelini oluşturduğu bir seminerde blog tutan bu mühendislerin sayısı onu geçmiyordu arkadaşlar, blogspot.com'dan rumuzuna veya nickine dair bir hesap açmak bile blog tutmak anlamına gelebilir orda, buna dikkat etmeyen mühendisler mezun olduklarında milyon dolarlık projeleri titizlikle analiz edip altına imza atacaklar!!!!
    Ki ben 3.sıraya yazdığım sakarya üni. bilgisayar mühendisliğini kazanırsam bu yazılanlardan sonra size engel olmaya niyetliyim arkadaşlar.

    3.Siz üstünüze düşeni yapmamış olabilirsiniz? Düşünün projeler üreten, okulunu hakkıyla okuyan, sınırlarını zorlayan hangi mühendis mtoklarla ilgili böyle bir tedirginliğe düşebilir, bana sorarsanız böyle bir şahsiyete: "ya bak mtok açtılar mühendislik elden gidiyo haketmeyen adamlar mühendis olcak" derseniz, adam size güler umrunda mı adam yolunu çizmiş. peki ya sizce ?

    Her ne iş yapıyor ve her ne okul okuyor olursanız olun adam gibi yaptıktan sonra gerisi boş.



    ohh, bunlar çok çok iyiymiş. anadolu lise mezunu, metarlurji ve malzeme mühendisi olarak bastım parmağımı.




  • Teknoloji Fakülteleri yeni bir fakülte modelidir ve Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiyede 21 adet Teknoloji Fakültesi Kurulmuştur. Teknoloji Fakültesi, bünyesinde mühendislik bölümleri ve teknoloji bölümleri olmak üzere iki farklı öğretim müfredatı içermektedir. Mühendislik müfredatı, öğretim kadrosu ve öğrenci profili olarak, mezunlarının “Mühendis” unvanını iktisap edecekleri tarzda düzenlenecektir. Teknoloji Fakültesi mühendislik bölümlerinin müfredatı mezunlarına uygulama becerisi kazandırılması öngörülerek diğer mühendislik fakültesi müfredatlarından biraz farklı tasarlanacaktır. Ancak, teorik dersler itibariyle, mühendislik fakülteleri bünyesindeki mühendislik bölümleri müfredatına eşdeğer düzeyde olacaktır.

    Uygulama becerisine sahip mühendislik müfredatında Teknoloji Fakültesi öğrencileri; bir yarıyıl işyeri eğitimi (7.yarıyıl) ve ayrıca yaz dönemlerinde 72 günlük endüstri stajı göreceklerdir.

    Hukuki statü bakımından; Mühendislik Fakültesi mezunu “Mühendis” ile Teknoloji Fakültesi mezunu “Mühendis” unvanı arasında hiçbir fark söz konusu olmayacaktır. Teknoloji Fakültesi mezunu mühendisler de Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliğine bağlı mühendis odalarına üye olabileceklerdir.

    Teknoloji Fakültesi mühendislik bölümleri mezunlarının, lisansüstü (Y.Lisans+Doktora) eğitimleri mühendislik fakültelerinde olduğu gibi düzenlenecektir.

    İmza yetkisi gibi sorulara cevap olması dileğiyle....




  • Sorun da bu zaten. Hani diyorlar ya hukuğu arkadan dolanmak. Bu da böyle bir şey. Farklı yerden geliyor, uygulamalı olacak falan filan deniyor ama YGS'den gelen adama mühendis ünvanı verilip, diğer mühendislerle bir tutuluyor.
  • Bence davalar sonuçlanmadan kimse ağızının suyunu akıtmasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ata

    quote:

    Orijinalden alıntı: 34


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ata


    Merak etme Harvard'da parayla öğrenci alıyor. Konuyla alakasız bir şey.


    Tamam harvard da para ile alıyor, 300bin doları gözünden çıkarırsan sen de harvard mezunu olabilirsin. Buna sözüm yok zaten, yılda 5-10 milyar verip 140 barajını geçen ve mühendislik ünvanını da imzasını da alan adama laf söylemiyorsun, geliyorsun türkiyede orayı tercih eden ilk 30'a laf söylüyorsun. (ygs-1 450 puan civarı olacaktır tahminim bilgisayar mühendisliği mtok)

    Kim daha zeki, sen karar ver.


    Mevzu baraj falan değil. Barajı geçemeyip yurt dışında çok iyi üniversitelerde okumak ve hatta mezun olabilmek mümkün. Sorun ise meslek lisesinin amacı. Amcının dışına çıkacasan farklı lisede okuyacaksın. Ailelerde, öğrencilerde kayıt olurken sonucu biliyordu. Son birkaç senede bir "mağdur" havası yaratıldı. Mağdur falan yok.

    Üniversite sınavının zeka ölçmediğini bir kenara koyarsak; YGS mi daha çok zeka(Detaylı bilgide diyebiliriz) ister yoksa LYS mi?

    Tabiki de LYS...


    Sonucu nasıl biliyordu, ben meslek lisesine 2 yıl geçiş var diye gitmedim ailem de karışmadı bana. Bilgisayarı çok seviyordum ve daha çok bilgi sahibi olmak istedim bilgisayar bölümünde okuyarak. Ve şuanda iyi bir puan yaptım ve bilgisayara devam edeceğim 4 yıllık bir bölüm bitirerek, iki yıllığı hiçbir zaman düşünmedim. Hakkımla bir yerlere puanım yetiyor ve gireceğim birinci bölümden. Teknoloji fakülteleri de açıldı onları da yazdım. Hiçbir zaman bu benim hakkım senin değil vs. demedim kimseye, iyi olan kazanır bu sistemde.

    Teknoloji fakültelerinin açılmasına karşı olan şikayet etsin. Tartışılacak kişiler buradaki meslek liseli arkadaşlar değil. Ben de çok şeyden şikayetçiyim fakat yapacak birşey yok.

    Bunun tartışmasına girmek istemiyorum ama lys ezberdir, ygs daha çok zekaya giriyor. farklı alan dersleri gören insanların zekasını zaten karşılaştıramazsın. ygs ortak alan, oradan karşılaştır sözüm yok.

    Neyse herşey ortada zaten, imza yetkisi de verilirse,önümüz de kapansa, herkes doktor da olsa sadece böyle forumdan isyan edebiliriz...




  • Fakir edebiyatına devam
  • Uzatmayın beyler , iyi olan kazansın. Meslek liselerinin durumunu görebiliyoruz , ben okuduğum Anadolu Lisesi'nden bile memnun kalamazken , lütfen meslek liselerine bu kadar yüklenmeyin , sonuçta bir meslek liseli sizi sınavda geçiyorsa o da o adamın başarısıdır , ya da sizin başarısızlığınızdır. Ben bi Anadolu Lisesi öğrencisi olarak fen liselilerle kapışmaya çalışıyorum , sonuçta fen'i kazanıp daha sonra o kadar calısmayan da vardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okanbozkurts

    Teknoloji Fakülteleri yeni bir fakülte modelidir ve Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiyede 21 adet Teknoloji Fakültesi Kurulmuştur. Teknoloji Fakültesi, bünyesinde mühendislik bölümleri ve teknoloji bölümleri olmak üzere iki farklı öğretim müfredatı içermektedir. Mühendislik müfredatı, öğretim kadrosu ve öğrenci profili olarak, mezunlarının “Mühendis” unvanını iktisap edecekleri tarzda düzenlenecektir. Teknoloji Fakültesi mühendislik bölümlerinin müfredatı mezunlarına uygulama becerisi kazandırılması öngörülerek diğer mühendislik fakültesi müfredatlarından biraz farklı tasarlanacaktır. Ancak, teorik dersler itibariyle, mühendislik fakülteleri bünyesindeki mühendislik bölümleri müfredatına eşdeğer düzeyde olacaktır.

    Uygulama becerisine sahip mühendislik müfredatında Teknoloji Fakültesi öğrencileri; bir yarıyıl işyeri eğitimi (7.yarıyıl) ve ayrıca yaz dönemlerinde 72 günlük endüstri stajı göreceklerdir.

    Hukuki statü bakımından; Mühendislik Fakültesi mezunu “Mühendis” ile Teknoloji Fakültesi mezunu “Mühendis” unvanı arasında hiçbir fark söz konusu olmayacaktır. Teknoloji Fakültesi mezunu mühendisler de Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliğine bağlı mühendis odalarına üye olabileceklerdir.

    Teknoloji Fakültesi mühendislik bölümleri mezunlarının, lisansüstü (Y.Lisans+Doktora) eğitimleri mühendislik fakültelerinde olduğu gibi düzenlenecektir.

    İmza yetkisi gibi sorulara cevap olması dileğiyle....

    tmmob'da enayiydi buna göz yumacak...
    bi greve gitseler inşaatlar,fabrikalar hiç biri iş yapamaz..

    bu arada eğer ben yanlış bilmiyorsam şuanki durumda teknoloji fakültesinden mezunlara mühendis değil uygulama mühendisliği ünvanı verilecek..araştırdığım kaynakların hepsinde de öyle yazıyor..




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.