Şimdi Ara

Teknolojisinin zirvesi Sony artık nerede?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teknolojisinin zirvesi Sony artık nerede?



    Teknolojisinin zirvesi Sony artık nerede?



    Bir zamanlar herkesin evinde kullandığı ve özellikle de sağlamlığıyla adından söz ettiren Sony ne oldu da zirvedeki yerini kaybetti?



    Sony, 2. Dünya Savaşı sonrası Tokyo’da kurulan ufak bir tamir dükkânıyla kuruldu. Bu tamir dükkânı kurulurken tabii ki de dünyanın en büyük televizyon ve oyun konsolu üreticisi olacağından habersizdi.



    Ayrıca Bkz.Telefon piyasasının bir dönem lideri Nokia’nın büyük umudu Lumia'ya ne oldu?



    Bu şirketin ilk ürettiği şey ufak bir kasetçalardı. Ürettikleri bu kasetçalar Japonya’nın da ilk kasetçaları olma niteliğini taşıyordu. Bu üretilecek milyonca elektronik için bir mihenk taşıydı.



    Üretilen ilk kasetçalar sonrası üretilen radyo ile beraber üretilen şeylerin niteliği de artmış oldu. Bu üretilen ve adı SONY-TR-55 ve SONY-TR-72 isimli radyolar döneminin en popüler radyoları oldu.



    Bunlardan da sonra üretilen taşınabilir tüplü radyo TR-6 ile adeta yeni bir devir açıldı, bu yeni devirde adına Sony Boy denilen bir karakter bu elektronik aletin reklamlarında oynamaya başladı. Bu da artık oyun konsoluna giden yolun başlangıcı olarak sayılabilirdi.



    Peki bu “Sony” nerden akla geldi?



    İlk ürünlerini 55’te üretseler de firmanın adını bulabilmesi 58 yılını buldu. Uluslararası alanda da ses getirmek istediklerinden bulacakları isim herkesin kolaylıkla söyleyebileceği ve akılda kalan bir kelime olmalıydı. İlk başta “Tokyo Teletech” ismi seçilse de bu isimdeki “Teletech” sözcüğünün bir Amerikan şirketinin de kullandığı öğrenildi. Sonrasında Latince ses anlamına gelen sonus kelimesinden esinlenilen Sony kelimesinde karar kılındı.



    Sony teknolojinin neresindeydi?



    Döneminin en yenilikçi ve en gelişmiş teknoloji markası olan Sony, olan teknolojiyi kullanmakla yetinmemiştir. O teknolojiyi her zaman geliştirmiş bir yenisini ortaya çıkarmıştır.



    Yine ünlü bir Japon markası olan JVC’nin video formatı VHS’yi kullanmamış kendi betamax formatını üretmiştir. Bu format çok kısa zamanda dünyada kabul edilen lider format haline gelmiştir. Sonrasında daha da geliştirilen betamax, yerini betacam’a bırakmıştır. Bu format dünyada hala da kullanılan bir format durumundadır.



    Bilgisayar monitörü konusunda başarılı olan Sony bir yerden sonra istediği noktaya gelemeyince bu alanda üretimi bırakmıştır. Adı Trinitron olan bilgisayar monitörlerini 1968’den 2007’ye kadar üretmiştir.



    Sony’nin dünyaya damgasını vurmuş bir diğer buluşu da walkman’dir. Taşınabilir ilk walkman 1979 yılında üretilmiştir. Bundan tam 3 yıl sonra da CD ile çalışan sürümü olan discman piyasaya sürülmüştür. Dönemin en ilerici bu iki ürününü neredeyse ardı ardına üreten Sony bu alanda öncü olmuştur.



    Sony’nin dünyaya damga vurduğu ve hala da alanında lider olduğu bir diğer ürünse oyun konsoludur. 1994 yılında Sony’nin ürettiği Playstation 1, 2000’de PS2, 2006’da PS3 ile o dönemin en başarılı ürününün ilk 3’ü piyasaya çıkmış oldu. Bu konsolların sonrasında daha ufak versiyonları olan PSP’ler de üretilmişti.



    DVD formatının yerine kullanılması beklenen ve bir dönem çok popüler olan blu-raylerin de ününü Sony kazandırsa da sonrasında internet kullanımının yaygınlaşması gibi durumlardan dolayı blu-ray de önemini yitirdi.



    Sony, Sony Interactive Entertainment adıyla oyun sektöründe devam ediyor ve dünyanın en büyük 4. oyun üreticisi konumunda.



    Sony Pictures Entertainment adıyla da sinema sektöründe devam eden şirket o alanda da kalburüstü durumda olsa da lider bir konumda değildir.



    Sony Music Entertainment adıyla da müzik alanında yer alan Sony, dünyanın en büyük 2. müzik şirketi konumunda yer almaktadır.









  • Televizyonda neden kaybettiğini yazayım , birebir yaşadım. Ps kafemizin olduğu dönemler 2008 2020 arası ilk önceleri arçelik ve sony ağırlıklı giderdim, elimden 100 150 arası tv geçti belki fazladır da abartma diyeceklere bilgi olsıun ps kafeler çatır çatır tv alır satar. Sony tvleri ağır şartlarda dahi bozulmuyordu yani teknoloji gelişene kadar değiştirmek zorunda kalmıyorduk arçelik en iyi ihtimalle açma kapama tuşlarından sorun çıkarıyordu panel arızası standarttı. Lg aldık samsung aldık çorba oldu dükkan her yer farklı boyut renk çeşit ve kasalarda tv oldu büyütürken. Sayılan diğer markalar bozuldukça yenisini aldık sony e göre ucuzlardı gerçekten fakat sony alınca durduğu masaya kazık çakıyordu görüntü kalitesi de aldığımız versiyonlarda diğerleriyle eşit sayılır düzeydeydi. Sadece sağlamdı.

    Oradan çok gol yedi sony , millet en kötü 2 senede 1 tv satarken onlar 5 seneye düştü. Telefonları kalın çerçeveliydi bunu senelerce değiştirmediler oradan çok pay kaçırdı hele ki bir ara piyasada çok ileridelerken..

    Ps vita deneyimim oldu adamlar oyun için olmadık minidisklerde inat ettiler sadece kendi aletlerinde çalışan depolama ürünleri satmaya kalktılar evvelden bu konuda mp3 konusunda aac olarak sopa yemelerine rağmen, biz sonyiz biz kural koyarız sınır çizeriz kafası yersiz gereksiz ve müşteriye piyasaya tepeden bakan kafa olarak çok sırtını dönen olmasına sebep verdi.

    Eskiden sony çöpün olsa şimdinin iphonenundan daha klas bir durumdu şimdi sony telefon görsem meh derim. Görüntüleme sistemleri harika, bunu da japonluklarına borçlular olsun bir zahmet. Ps ise çok zor durumda bunu kabul etmeleri kendileri açısından iyi olur.
    sorunun ana kaynagi sadece sony'de degil tum japonyada. japonya tum alanlarda son 30yildir surekli kan kaybediyor.

    bir nedeni yaslanan nufus. gercekden is yapan yeni fikirlere acik uretken genc isgucu azalmis durumda, bunun uzerine sirketlerin tum ust kademeleri dijital cagin oncesinde dogmus bu devri anlamayan interneti bilmeyen yasli yoneticilerle dolu. bu yoneticilerin elindeki sirketlerin dogru kararlar alip yenilikci urunler cikarmasini beklemek hata olur.

    diger neden tum uzakdogu ulkeleri icin gecerli bir durum asiri kolektif asiri hierarsik kati sosyal duzen. kolektif calismada cok basarililar, (bu ozelliklik kesinlikle turkiyede yok, turkiyenin eksik oldugu bir nokta) ama bireyselcilik cok zayif, birey kati sistem icinde kendini ifade edemiyor, buda inovasyonu yenilikleri olduren bir durum. ulke ve ekonomi yeni kurulurken hizla buyurken kolektif kati yapi daha basarili. daha hizli organize oluyor, cok hizli gelisiyor, bunu 80oncesi japonyasinda gorduk, bugunde kore ve cinde goruyoruz. geriden gelip buyurken daha basarili cunku daha organize daha disiplinli, hizli gelisimden dolayi bir suru niche acik bosta, sayisiz yeni is kurma imkani var, herkes icin alan mevcut, diger noktada bu asamada ilerde olan ulkeler taklit edildigi icin yenilikci inovatif olma kaygisi yok, boyle bir ihtiyac yok. senden ilerdekilerin yaptiklarini daha verimli ve daha ucuza yapman hizli buyumek icin yeterli. burada kolektif organize disiplinli toplum cok daha avantajli ama buyume gerceklesim fiziksel limitlere ulasildiginda tum nicheler doluyor, is imkanlari dolmus oluyor. buda geriden gelen yenilikci yatirimlarin onunu kapatiyor, hierarsik hatta otokratik duzen yeniliklerin yapilmasina izin vermiyor. batida apple spotify ve diger amerikan sirketleri dijital muzik devrimi yaparken muzik sektorunun ortasindaki sony onlari sadece seyrediyor hala kaset cd satmaya calisiyor.

    onumuzdeki yillarda kore ve cin'in benzer yavaslamalarina ve dususlerine sahit olacagiz. keza japonya ile ayni yapi. buyume sinira gelip nicheler dolacak, orjinal fikirlerle gelen yeni yatirimciya yer acilmiyacak ve japonya gibi korenin ve cinin de nufus yaslaniyor, yaslanan nufus etkisini gosterecek, hierarsik yapi icinde eski yasli nufus asilamayan ulkeyi geride tutan bir engel haline donusecek.
    Çünkü sosyal medya da birden samsung,lg ve iphone telefon çılgınlığı başladı. Lg g serisi, samsun S serisi, iphone derken. İnsanlar bu markaların diğer ürünlerine de yöneldi. Sony fiyat olarak yüksek, popülerlik olarak geri kalınca telefon, pc, tv piyasasında zamanla geriledi. En azından benim çıkarımım böyle
  • Dijital kamera sensorlerindeki basarilari da onemli.

  • Oyun, sinema, müzikten yürüyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çünkü sosyal medya da birden samsung,lg ve iphone telefon çılgınlığı başladı. Lg g serisi, samsun S serisi, iphone derken. İnsanlar bu markaların diğer ürünlerine de yöneldi. Sony fiyat olarak yüksek, popülerlik olarak geri kalınca telefon, pc, tv piyasasında zamanla geriledi. En azından benim çıkarımım böyle

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çinliler ve Koreliler rekabetçi ürünler ve uygun fiyat avantajı ile piyasayı domine etti. Japonya çoğu alanda geride kalacak bu ülkelerden.

  • Şu zenginlerin geçmişi anlatılırken "ufacık, minicik, içi dolu hayalcik" acındırmasına da hayranım ha :)

    Para daha çok para yaratır. Hiçbir ultra zengin de lk milyonunu nasıl kazandığını açıkça söylemek istemez ve süsler oraları; bir "azim" macerası yazmayı sever. Her neyse...



    -Neden geriledi

    +İyi yaptığın şeylere, fonlardan para bulabilmek için sırtını dönersen gerilersin. Bu kadar basit.

    Şirket de olsan yerini ve hedefini bileceksin, rüzgara göre sallanmayacaksın.

    Allahtan konsolda rakibi yok. Rakibi olsa konsol piyasasını da kaybederdi son 2 nesildir

  • sorunun ana kaynagi sadece sony'de degil tum japonyada. japonya tum alanlarda son 30yildir surekli kan kaybediyor.

    bir nedeni yaslanan nufus. gercekden is yapan yeni fikirlere acik uretken genc isgucu azalmis durumda, bunun uzerine sirketlerin tum ust kademeleri dijital cagin oncesinde dogmus bu devri anlamayan interneti bilmeyen yasli yoneticilerle dolu. bu yoneticilerin elindeki sirketlerin dogru kararlar alip yenilikci urunler cikarmasini beklemek hata olur.

    diger neden tum uzakdogu ulkeleri icin gecerli bir durum asiri kolektif asiri hierarsik kati sosyal duzen. kolektif calismada cok basarililar, (bu ozelliklik kesinlikle turkiyede yok, turkiyenin eksik oldugu bir nokta) ama bireyselcilik cok zayif, birey kati sistem icinde kendini ifade edemiyor, buda inovasyonu yenilikleri olduren bir durum. ulke ve ekonomi yeni kurulurken hizla buyurken kolektif kati yapi daha basarili. daha hizli organize oluyor, cok hizli gelisiyor, bunu 80oncesi japonyasinda gorduk, bugunde kore ve cinde goruyoruz. geriden gelip buyurken daha basarili cunku daha organize daha disiplinli, hizli gelisimden dolayi bir suru niche acik bosta, sayisiz yeni is kurma imkani var, herkes icin alan mevcut, diger noktada bu asamada ilerde olan ulkeler taklit edildigi icin yenilikci inovatif olma kaygisi yok, boyle bir ihtiyac yok. senden ilerdekilerin yaptiklarini daha verimli ve daha ucuza yapman hizli buyumek icin yeterli. burada kolektif organize disiplinli toplum cok daha avantajli ama buyume gerceklesim fiziksel limitlere ulasildiginda tum nicheler doluyor, is imkanlari dolmus oluyor. buda geriden gelen yenilikci yatirimlarin onunu kapatiyor, hierarsik hatta otokratik duzen yeniliklerin yapilmasina izin vermiyor. batida apple spotify ve diger amerikan sirketleri dijital muzik devrimi yaparken muzik sektorunun ortasindaki sony onlari sadece seyrediyor hala kaset cd satmaya calisiyor.

    onumuzdeki yillarda kore ve cin'in benzer yavaslamalarina ve dususlerine sahit olacagiz. keza japonya ile ayni yapi. buyume sinira gelip nicheler dolacak, orjinal fikirlerle gelen yeni yatirimciya yer acilmiyacak ve japonya gibi korenin ve cinin de nufus yaslaniyor, yaslanan nufus etkisini gosterecek, hierarsik yapi icinde eski yasli nufus asilamayan ulkeyi geride tutan bir engel haline donusecek.





  • Televizyonda neden kaybettiğini yazayım , birebir yaşadım. Ps kafemizin olduğu dönemler 2008 2020 arası ilk önceleri arçelik ve sony ağırlıklı giderdim, elimden 100 150 arası tv geçti belki fazladır da abartma diyeceklere bilgi olsıun ps kafeler çatır çatır tv alır satar. Sony tvleri ağır şartlarda dahi bozulmuyordu yani teknoloji gelişene kadar değiştirmek zorunda kalmıyorduk arçelik en iyi ihtimalle açma kapama tuşlarından sorun çıkarıyordu panel arızası standarttı. Lg aldık samsung aldık çorba oldu dükkan her yer farklı boyut renk çeşit ve kasalarda tv oldu büyütürken. Sayılan diğer markalar bozuldukça yenisini aldık sony e göre ucuzlardı gerçekten fakat sony alınca durduğu masaya kazık çakıyordu görüntü kalitesi de aldığımız versiyonlarda diğerleriyle eşit sayılır düzeydeydi. Sadece sağlamdı.

    Oradan çok gol yedi sony , millet en kötü 2 senede 1 tv satarken onlar 5 seneye düştü. Telefonları kalın çerçeveliydi bunu senelerce değiştirmediler oradan çok pay kaçırdı hele ki bir ara piyasada çok ileridelerken..

    Ps vita deneyimim oldu adamlar oyun için olmadık minidisklerde inat ettiler sadece kendi aletlerinde çalışan depolama ürünleri satmaya kalktılar evvelden bu konuda mp3 konusunda aac olarak sopa yemelerine rağmen, biz sonyiz biz kural koyarız sınır çizeriz kafası yersiz gereksiz ve müşteriye piyasaya tepeden bakan kafa olarak çok sırtını dönen olmasına sebep verdi.

    Eskiden sony çöpün olsa şimdinin iphonenundan daha klas bir durumdu şimdi sony telefon görsem meh derim. Görüntüleme sistemleri harika, bunu da japonluklarına borçlular olsun bir zahmet. Ps ise çok zor durumda bunu kabul etmeleri kendileri açısından iyi olur.





  • Sonu fuji film veya kodak gibi olacak

  • it's a Sony,Make Believe.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mstt.2010 kullanıcısına yanıt
    Fujifilmle ne olmuş? Haberde yazmasa da fujifilm ve sony aynasız makineleriyle fotoğraf sektörünü domine ediyor, fujinin 12 şehirde kendi adıyla mağazası var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Birebir aynen düşünüyorum, bu yazdığın yorumu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mylevi M kullanıcısına yanıt
    Ps sıkıkntıya girecek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sony Walkman hatta daha geriye gideyim Sony Betamax video

    Çocukluğumuzun markası ne Çinli vardı ne Koreli


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazının kalitesi yine yerlerde. Nereden başlayayım bilmiyorum. Betamax'ın VHS den önce çıkmasından mı bahsedeyim, trinitron televizyonlara değinilmeyip monitörlere değinilmesinden mi...



    Ha bir de betamax çok başarılı bir format olmadı ki. VHS sonuç olarak önde bitirdi.

  • YakopsObiWan kullanıcısına yanıt
    + olarak kamera sensörlerini de işin içine katabiliriz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • çok eksik bir yazı,
    Sony dünyanın cep telefon kamera sensörü pazarında açık ara lider

  • Koca çınar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2019 slovakya üretimi sony xg8196 tv var bende. Şöyle söyliyim bu tv normal şartlarda 220 voltta sağlıklı çalışması gerekirken 180 voltta bile sorun çıkarmadan çalıştı. Hemde 2 sene boyunca. Pandemi öncesi üretimler hep daha kalitedir. Maliyetlerin kısılmasıyla ister sony olsun ister başka marka kaliteden hep ödün vermiştir. Benim elektronik cihazdan anladığım bişey varsa japon alıcaksın üçe beşe bakmadan.Başın ağrımaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yorumlarda haberin içeriğinden daha fazla bilgi var valla.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.