Şimdi Ara

Teknolojisinin zirvesi Sony artık nerede? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Biraz da zencileri övelim.

  • Bize göre fazla zirvede olduklarından sadece baktığımız yerden göremiyoruz. Biz zirvedeki ürünleri hayal edebilmeye bile fazla uzağız çünkü.

  • Sony sadece iyi bir işletim sistemi ve app mağazasına ihtiyaç duyuyor. Ancak olaya biraz batılı kafasıyla da bakmalılar. Apple’a rakip olabilecek bir kapasiteleri var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Haberi yazan editör arkadaşın Türkçe öğretmeni Suriye'li falanmış galiba. Metnin içinden geçmiş.

  • Aslında son paragrafta Sony'nin nerde olduğu söylenmiş. Kısaca artık Sony teknoloji üretme hamallığını bırakıp bir nevi consumable media üreticiliğine geçiş yapmış.

  • Sony cok iyi kamera lens tedarikcisi..piyasada raflarda televizyon,telefonlari gorulmeyince marka yok olmus saniyolar 😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Japonlar yazılımda ve ucuzlukta ve teknolojide geride kaldı baya çünkü. Belli başlı konularda hala liderler ama çok kan kaybediyorlar. Sony denilince akla şuanda PS5/oyunları/aksesuarları, Müzik için ses sistemleri kulaklıklar vs, ve kameralar ile projeksiyon cihazlar ve lensler olmak üzere belli başlı sektörlerde aktif. Yani tüketicinin son ürün olarak raftan aldığı bitmiş Sony marka teknolojik cihazı bunlar var. Buzdağının görünmeyen kısmında belki çok daha aktiftir yonga üretiminde veya donanım üretiminde vs. Bu arada bir de görüntü teknolojileri var ama rekabet edemiyor Sony TV ler. Pahalı teknolojisi eski tasarımı kötü LG ve Samsunga kıyasla. Servis destekleri de yok hemen hemen. Bozulsa at çöpe.

  • Çinliler ucuz iş gücü ile maliyetleri aşağıya çekip uygun fiyatlı ürünleri piyasaya soktuktan sonra Sony bitti.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İşe sadece ev elektroniğinden bakınca öyle görünüyor olabilir. Ama endüstriyel elektronikte halen bir dünya devi ve 1 numara. Kendi branşımdan örneklersem; bugün TV karşısına geçip izlediğiniz yapımlarda kullanılan kamera sistemleri, video switcher, monitör, yayın server'ları, resim işleme ve dağıtım yan ürünleri gibi bir çok broadcast yayıncılık ürünleri kalemlerinde en yakın rakipleri halen Sony'nin eline su dökemiyor. Buna yine dünya devleri olan Panasonic'inden, grass valley'sine, ross'undan ikegami'sine, hitachi'sine kadar diğer tüm markalar dahil...

  • Aynı konuyu ele alan daha kapsamlo bir haber/yazı hatırlıyorum yine bu forumda birkaç yıl önxe yazılmış. Bu yazı çok yavan olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar artık kalite yerine ucuzunu arar oldu. İş kalitesini düşürmeyen Sony tıpkı 50 euroluk kalitesiz ve hatta sahibi doktor olmayan sağlık kuruluşlarında olduğu gibi çoğu sahte ve kaçak implant vs kullanmak varken halen ısrarla insan sağlığını düşünüp malzemeye 300 euro veren hekimler gibi kayboldu.


    İnsanlar artık iyi cilalanmış insan sağlığını tehdit eden 50 euroluk plastik dişleri zirkon diye takan eli fotoğraf makineli insta.. şaklabanlarını 200 euroluk hakiki zirkon takanlara tercih eder oldu.


    Ya eskiden yediğimiz gofret çikolata bile artık zam yapmamak için ya boyutunu küçültüyor, ya da kalitesini bozuluyor, yiyince karnımız ağrıyor.


    Eskiden bir kıyafet alırdın 7 nesil eskimeden giyerdi, şimdi 7 ay gidilebilecek olana ve boyası vs insan sağlığına zararlı olmayana ödül vereceğiz neredeyse.


    Evde tam 40 yıllık Sony ürünler hatasız çalışıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 31 Ekim 2023; 9:26:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mylevi M kullanıcısına yanıt

    rakibine 2 kat fark atmış PS mi? Yoksa rakibinin yıllardır konuşup durduğu en büyük amiral gemisinin rezilliği mi(starfield)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony nin yazıda geçmeyen bir işi de Bankası olması ve iyi de bir sigorta şirketi var.

  • Sony gerçekten bir efsaneydi. Trinitron teknolojisi kullanan Televizyonları ile, fh serisi müzik setleri ile betamax videoları ile gerçek bir efsane.Elektronik cihazlarda kalite denilince Sony on numara beş yıldızdı.

  • Eskiden teknolojiye yön veren bir firmaydı evet. Fakat bugünlerde teknolojiye yön vermekten çok ayakta kalmak ve seri üretim yapmak daha önemli sanırım. Evet belki süper bilgisayarlar yapabilirler. Yada uçak veya ne bileyim çok yükseğe zıplayan ayakkabıda üretebilirler ama sanırım pek umurlarında değil.

  • Sony nin hatası ortak teknoloji kullanmaması, mesela bir cihazının bataryası başka bir ürününe olmaz (solo) değil. Mesela telefon ve fotoğraf makinesi şarj soketi kendisine özgü illa ki onun ürettiği model olacak, şunu anlatmak istiyorum mesela telefon şarj girişi USB standart olsa da çıkış soketi standart değil sony ve iPhone nin, oysa birçok ürün ve marka birbirine uyar, ama Sony ile iPhone gibi firmalar kurnazlık yapacağız derken global müşteriyi kaybediyorlar haberleri yok..

  • Kimse Sony laf söyleyemez 2014 yılında aldığım 55 inch TV full HD iken şuan o TV de 4 k çatır çatır açıyor adamlarin full HD paneli milletin 4k 8k paneline beter ben böyle bir teknoloji kalite görmedim evime Sony başka hiçbir ürün sokmam çünkü ömürlük oluyorlar

  • Peki sizce o zamanın Sony'sinin yerini bugün hangi Uzakdoğu markası alıyor? Huawei olabilir mi!

  • Bugün dünya üzerinde kullanılan telefonların %50 si Sony kamera sensörü kullanıyor. En yakın rakibi Samsung ise %25 kalan 25'i diğer üreticiler paylaşıyor. Bu adamlar sadece mobil sensör satsa, ki kamera ve kamera sensörlerine girmiyorum bile, dünyanın parasını kazanıyor. Önemli olan 20 sektörde 500 çeşit ürün satmak değil, 5 sektörde 100 ürün satıp katma değerden dolayı daha çok kar etmektir. Adamlar işi çözmüş vesselam...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.