Şimdi Ara

TELEDUNYA HC12 UYDU HDMI SORUNU...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar mrb teledunya hc12 uydu kullaniyorum yaklasik 2 yildir scart girisiyle aliyodum goruntuyu ancak yeni aldigim tvye lg47lb670v uyduyu hdmi ile baglayinca tvde ustte hdmi 1 kullanima hazir hazisi cikiyor ancak goruntuyu alamiyorum sinyal yok diyor sadece scart girisinden goruntu aliyorum...hdmi kablom ve tvnin hdmi girisi saglam pcden goruntu verip denedim saglamlar ancak uydudan goruntu alamiyorum herhangi bir ayar yapmak gerekiyormu yardimci olursaniz sewinirim iyi forumlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bende HC12 kullanıyorum. 23 aydır sürekli olarak HDMI ile kullandım.Geçenlerde sabah cihazı açtığımda HDMI çıkışından görüntü vermediğini farkettim. Sadece scarttan görüntü alabiliyordum. Kablo müşteri hizmetlerini arayıp problemi anlattım yaklaşık 2 saat sonra teknik destek elemanı eve geldi. Cihaza flashdisk takıp HDMI yazılımını yeniden yükledi ve sorun düzeldi. HC12 modellerinde bu sorunun sıklıkla olduğunu, cihazın HDMI yazılımını sildiğini söyledi. Belki senin probleminde bu olabilir. Bu arada o ana kadar HC12 modeline flashdisk ile yazılım yüklenemiyor sanıyordum. Eleman kumandadan bir tuş kombinasyonu yapıp yazılım yükleme menüsüne girdi ama hangi tuşlara bastığına dikkat etmedim.
  • ya bu arada next 12 lerin hdmı girişi varmı yoksa benmi bulamadım??
  • bulent 73 kullanıcısına yanıt
    var 1 tane hdmı girişi cihazın arkasımda tam ortada tek giriş.
  • bunkie kullanıcısına yanıt
    anladım hocam tesekkur ediyorum benim problemimde sanırım tam böyle bayram geçince ararım artık servisi...hdmi kablosunu tv ye takınca tvnin üstte hdmı kullanıma hazırdır diyor ama görüntü gelmiyor sinyal yok diyor sizdede böyle oluyomuydu...
  • Her TV'de farklı görünür sanırım. Benim TV'de mavi ekran üzerinde sağ üst köşede HDMI-1 ve ortada sinyal yok yazısı vardı.
  • HDMI kablosu tvle beraber mi geliyor? Ayrı mı satın almak gerekir?
  • HDMI kablosu tvle beraber mi geliyor? Ayrı mı satın almak gerekir?
  • Hortingen straize. Yeni konu açmayayım dedim. Ama cevap vermezseniz açarım bak.:)

    Next HC12 (teledünya) cihazımın HDMI çıkışı bozuldu. Tamirle uğraşmayım dedim ve 2. el bi tane daha alsım. Ama o da bozuldu. Tamir ettiren var mı aranızda? Kolay bişeyse ben de yapabilirim.
  • chips kullanıcısına yanıt
    Tamir fiyatına göre kararınızı verin. Ucuzsa tamir ettirin. Değilse kiralama bedeli 3 TL,tamir ettirme,2. el alma yerine kiralamayı tercih edebilirsiniz. Kiralamada bozulma sizden kaynaklı değilse cihazı yenisiyle değiştirmek zorundalar. Modemler uzun zaman dayanabiliyor da HD kutular çok dayanıklı değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_ayberk -- 22 Ocak 2019; 16:30:9 >
  • serdar_ayberk S kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz çok mantıklı.
    Diğer taraftan 3 tl x 24 ay, 72 tl ediyor. 2 yıl sonra da yeniden kiralanacak. Ama 25 er den iki tane ikinci el cihaz aldım, toplam 50 tl ye mal oldu ve beni 3 yıl götürdü.
    Başka forumlarda da bu modelin HDMI sorunundan bahsedildiği için, sorunun kronik olduğunu görülüyor. Tamiri de kolay ise (yada ucuz ise), ikide bir ikinci el satışı ilanları araştırmak zorunda kalmam. Gider tamir ettirir takarım tekrar.
    Değilse dediğiniz gibi kirala ve başın ağrımasın yöntemine başvurcaz.
  • chips kullanıcısına yanıt
    İki cihazı iyi fiyata almışsınız. Tamiri kolaysa ve ucuza mal olacak ise tamir ettirmeniz mantıklı. Tamir işinden anlayanın yardımı gerekiyor. İkinci eli aynı fiyata da bulacağınız için cihaz kiralamanız daha mantıklı. Kiralamada kullanılmamış cihaz veriyorlar. Kutusunu atmayın cihazı iade ederken kutusu da isteniyormuş,cihaz parası ödemek zorunda kalmayın.
  • Aynı sıkıntı bende de var.. acaba o yazılımı almamız ve birinin nasıl yapıldığı anlatması mümkün müdür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.