Şimdi Ara

TELEFONU ELEKTRİK HATTINDAN TAŞIMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Evimin sadece 1 odasında telefon prizi var. Ve bu prizin yanında bulunan elektrik prizinin borusu da kırıldığı için başka bir yere kabloyla transfer edemiyorum. Powerline gibi elektirik hattı üzerinden telefonu taşımayı araştırdım ancak bu tarz adaptörler sadece internet hattını elektirik hattı üzerinden taşımaya yarıyor. Ben ise alarmın yanına telefon hattı çekmeye çalıştığım için direkt telefon hattını taşımam gerekiyor ve bu adaptörler işime yaramıyor.

    Kısacası telefon hattını elektrik hattı üzerinden veya kablosuz bir şekilde, etrafı kırıp dökmeye gerek kalmadan taşıyabilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glasyo -- 8 Ağustos 2016; 14:30:47 >



  • Elektrik hattı üzerinden analog telefon hattını taşıyan bir cihaz hiç duymadım fakat amaç sadece analog telefon hattını taşımaksa alternatif çözümler uygulanabilir.

    Öncelikle 1 adet telsiz telefon yeterli gelebilir. Hat bulunan odaya standard baz istasyonu (telsiz telefonun üzerinde durup şarj olduğu ünite) takılır. Diğer odaya da (eğer temin edilebilirse) telefon hattı olmaksızın sadece şarj amaçlı ikinci bir ünite veya şarj adaptörü takılabilir.

    Veya elinizde mevcut 2 adet GAP uyumlu DECT telsiz telefon varsa, biri hat olan odaya takılır. Diğer telsiz telefon hat olmayan odaya konulur. Hatsız telsiz telefon, hatlı baz istasyonuna aynı pin numarası ile tanıtılır. Telefon geldiğinde ikisi birden çalacaktır.

    İkinci yazdığımı farklı markada iki DECT/GAP telefon ile denemiştim. Aynen anlattığım gibi çalıştıysa da sadece arayan numara ikinci telefonda gözükmedi. Normalde marka fark etmemesi lazım ama belki aynı marka iki telefon kullanılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voenetto -- 11 Ağustos 2016; 11:34:00 >




  • glasyo G kullanıcısına yanıt
    Elektrik hattı üzerinden analog telefon hattını taşıyamazsınız. Alarmı GSM kullanan bir ürünle değiştirebilir yada alarmın olduğu odaya telefon kablolaması yapmak dışında maalesef bir çözüm yok.
  • voenetto kullanıcısına yanıt
    Peki bu 2. odadaki hatsız telefondan alarma bağlantı sağlayabilir miyim?
  • glasyo G kullanıcısına yanıt
    Hayır malesef. Alarm konusu dikkatimden kaçmış, okumadım.

    Yukarıda DECT/GAP ile sesli telefon iletişimini taşımayı anlattım. Alarm başka bir konu, alarmda kullanılan analog hat bu şekilde taşınamaz.

    Yeni nesil alarmların gsm hatta internet modülleri var, hem bunlar iletişim için daha hızlı ve verimli oluyor.

    Eğer alarm sistemini değiştirmek veya modül ekletmek gibi seçenekleriniz yoksa, eski analog hatla çalışan alarm sistemi için tek yol analog telefon kablosu çekmek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.