Şimdi Ara

Tema Park - Vialand

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkeze selamlar
    hep forumda sorular sordum düzgün cevaplar aldım belki birilerine faydası olur diyede haftasonu bizim velet ve hanımla ilk defa Temapark-Vialand a gittim izlenimlerimi size aktaryım belki gidicek birine faydam dokunur.

    1. Bilet Fiyatları : bilet fiyatları 5 yaındaki çoçuklara kadar beleş, biz büyüklere kişi başı 84 TL fakat çeşitli ürünlerin-markaların kampanyaları oluyor bunları takip edin gidipte kelle başı 84 TL vermeyin o kadar paraya değmez içinize oturur. Bizim hanım kampanya yakalamış ( reklam olmasın diye marka vermiyorum Vialandın sitesinde markalar yazıyor ) %50 indirimli gittik yani kelle başı 42 TL den girdik. Biletinizi internetten çıktısını alın bide gişe kuyruğu ile uğraşmayın sakın.

    2. Yol : ben pazar sabahı saat 9.15 de kadıköyden çıktım 9. 45 de ordaydım ama navigasyon olmasaydı hayatta bulamazdım.GOP kavşaüına kadar normal ama hiç tabela göremedim yolda o yüzden navigasyonunuz yoks ave benim gibi avrupa yakasını iyi bilmiyorsanız google mapsten yol güzergahını iyi ezberleyin. Dönüş tam işkenceydi GOp ta yol-kavşak çalışması vardı navigasyon sağıttı Allahtan ufakta olsa Çevreyolu tabelaları koymuşlarda ara sokaklardan çevre yoluna çıkabildim. Dönüş tam 1 saat 45 dakka sürdü ayda yılda bir gezmeye çıktığımız için hanıma da yüklenemedim trafik yüzünden.Trafikte bırakın 3. dunya ulkesi olmayı 5. dünya ülkesi bile olamayız bu kadar kural tanımaz sadece kendini düşünen öküz ötesi yaratıklar varki bilimum küfrü hak ediyorlar.

    3. Temapark : sabah 10 da gitmenizi öenmle tavsiye ederm çünkü saat 12 gibi kalabalıklaşıyor ve bu 2 saatte sıra beklemeden hemen her istediğinize binebiliyorsunuz saat 12 den sonra kalabalık olunca sıra beklemek keyfinizi öldürüyor.Küçük çoçukla gidiyorsanız çoçuğun mutlaka bebek arabasınıda yanınızda götürün ama mutlaka.Yanınıza mutlaka 0.5 lt küçük sulardan kişi sayısına göre kelle başı 2 adet alın atın çantaya, içerde 50 kuruşluk su 1.5 tl.

    - nefes kesen (kırmızı raylı roller coaster) : şimdi bu aleti tasarlayan tasarımcıyı bunun en üstünde aşşağı tek ayağından sallandırmak gerekli, vicdansız mıdır nedir anlamadım.ilk başladı hafifi bir aşşağı iniş sonra durdu sonra fırladı ( 3 sanıyede 110km hıza çıkıyormuş), sonra yukarı tırmanış ve sonra dimdik bir düşüş ben bu düşüşe kadar gözlerimi açık tutabildim,düşerken kırmızı rayları gözümle göremeyince korkudan gözlerim kapattım ve önümdeki korumalığa yapıştım.küfür bile edemedim korkudan bağıramadım sadece tüm gücümle asıldım korumalığa ve bitene kadar gözümü bile açamadım. sonuç benim gibi yükseklik korkusu olan biri asla asla binmemeli keyf değil ziyet çekiyorsunuz Allah'tan kısa srüyor ve 2 tur değil sadec 1 tur atıyor.İndiğimde tırsmaktan ellerim kollarım titriyordu iyki altıma kaçırmamış rezil rüsva olurduk :)

    - 360 ve adalet Kulesi : bu ikisine gene yükseklik korkum olduğundan roller costerdan sonra tenezzül bile etmedim adalet kulesi hele bir nebzede o 360 denen dönen alete binmek için bence insan aklını bir kenara koyup öyle biniyordur sonra inip tekrar aklını yerine koyuyordur.insanın içini allak bullak eden bir cihaz olduğu dışarıdan belli oluyor.

    - viking : buna hanım bindi ben binmedim çok zevkliymiş ama ıslanmanız kaçınılmaz vikingin içinde satılan yerden mutlaka kopşonlu pancoyu alın 3 TL o bile yetmiyor ama ıslanmanızı azaltıyor.

    - mavi roller coaster : bunada binmedim ama binebilirdim okadra korkunç görünmüyordu ( kırmzıı kadar) ama çoçuk için girdiğimiz yerlerde karanlık-ışıklı ortamlarda başım ağrıdı ondan binmedim.

    - çılgın nehir : eğlenceliydi ve birazda ıslanıyorsunuz, ama durmadan aynı yöne dönünce bende baş ağrısı yaptı.

    diğer tüm şeyler çoçuklar içindi ve gerçekten çoçuklar için çok eğlenceli ( korku tüneli hariç ) korku tüneline çoçuğu sokmayın çoçuklara yazık çok korkuyorlar sonra rüyalarına filan giriyor kolay kolay atlatamıyorlar. Çoçuk treninde çoçuğu mutlaka sağınızda içeride otuturun ve kolunuzu çoçuğun kafasının arkasına koyun çok sert durup hareket ediyor çoçuk başını oturduğu yere yadaönüne çarpabiliyor aman dikkat edin eğlence kabusa dönmesin.

    işin özeti : maddi durumunuz müsaitse mutlaka gidin çoçuğunuz varsa onuda esirgemeyin götürün, maddi durumunuz müsait değilse inşallah en kısa sürede Allah maddi durumunuzu düzeltmenizi nasip eder,Mideniz hassas ise karnınızı çok doldurmadan gidin çok kusan gördüm aletlerden inince.Sabah erken gidin varsa çoçuğunuzu mutlaka götürün , ananeye babaneye kitlemeyin, daha önce tatilyayada gitiştim tatilya ve bostancı gösteri merkezinde ki luna parkada gittim 2siylede mukayese etmeye bile gerek görmedim çok farklı.

    Fransada disneyede gittim disney 10 puan alırsa temaparkta 7.5 -8 puan alır bence. İşin aslı gitmeden bu kadar iyi olabileceğini tahmin etmiyordum klasik Türk işi dandikten teyyare bişidir diyodum ama değilmiş kim tasarladıysa helal olsun gayet iyi tasarlanmış.yıllık girişli bilette var sınırsız girebiliyorsunuz 1 yıl boyunca ben kadıköyde oturuyorum yani bana göre aynı şehirde olmasına rağmen uzak yol uzun sürüyor özellikle dönüş yolu o yüzden senelik bilet almayı düşünmüyorum ama yakında otursaydım kesinlikle yıllık bilet alır, çoçuğumu 2-3 kere götürürdüm.Okul gezileri çok o yüzden ergenler etrafta çok geziyor birazda sıraya girme kavramları yok ama canınızı sıkmayın kendi ergenliğinizde yediğiniz haltları düşünüp gençlere hoşgörüyle yaklaşın.

    son not çılgın nehir-viking-doranın macerasında ıslanıyorsunuz kışın giderseniz bunlara binmeyin üşürsünüz ayrıca yağmurda tadı çıkacağınıda tahmin etmiyorum tam bir açık hava eğlence yeri. Vialand alış veriş merkezini gezmedim o yüzden yorum yapmayacağım. tempark içindeki yemek yerleri oldukça kazık ama alışveriş merkezine gittik yemek ye tekrar geri gel en az 1 saat süreceği için ve zaten kısıtlı bir zamanımız olduğu için( sabah 10- akşam 18 yani 8 saate 84 Tl vermişsiniz 1 saatiniz 10 TL alışveriş merkezindeki yemeğe zaman kaybından dolayı 10TL ekleyin hemen hemen aynı fiyata gelecektir) içerdeki restauranta yedik.1 porsiyon pilav-döner 18 tl-1 porsiyon köfte -patates-pilav 17 tl - 1 hamburger-patetes 10 tl - kutu kola 6 tl - 1 su (0.5lt) 1.5 tl- 1 bardak premix kola 2 TL.limonata 6 tl. Forumda bir arkadaş Ruslar var demiş bana rus görmek nasip olmadı ama 10 kişiden 4-5 kişisi arap turisti.

    herkeze iyi eğlenceler.saygılar.







  • Hocam vialande gidip adalete ve 360'a binmemişiniz
  • Wednesday 13 kullanıcısına yanıt
    Adalet nispeten binilebilir ama 360 için beyni-aklı kafadan söküp öyle binip inince yerine koymak lazım akıl karı değil.İnsanın içine dışına çıkartan bir alet.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kramerica

    Adalet nispeten binilebilir ama 360 için beyni-aklı kafadan söküp öyle binip inince yerine koymak lazım akıl karı değil.İnsanın içine dışına çıkartan bir alet.

    3 kere bindim ne midem bulandı ne de başım döndü
  • Wednesday 13 kullanıcısına yanıt
    helal olsun sağlam mıde varmış
    ben bınemem 1 kere bıle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.