Şimdi Ara

Terör sorununun nasıl çözüleceğini biliyoruz galiba...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
2.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Son günlerde yaşanan terör olaylarından sonra dillendirlen bir cümle var, gerçi bu cümle yıllardır söylenip duruyor: "Dağa çıkışı engellemek". Dağa çıkış engellenirse örgütün beslenemeyeceği ve fazla uzun yaşayamacağı çok açık bir gerçek fakat dağa çıkışı engellemek için ne yapılıyor bu memlekette? Sormak isterim size... Dağa çıkış neden olur? Dağa çıkan insanların kendilerince haklı gördükleri gerekçeler nelerdir? Bu insanların dağa çıkışlarını engellemek için şu an uygulanan yöntemler ne kadar etkindir?

    Size insan psikolojisini de hesaba katarak dağa çıkışın nasıl engelleneceği konusundaki fikirlerimi iletmek isterim:

    1) Kürtçe yayın yasağı kaldırılacak, bu memelekette yaşayan kürt kökenli insanlar "süper" haklı olarak kendi dillerinde rahatça kültür faaliyetleri düzenleyebilecek. Televizyonu açtıklarında kürtçe komedi dizileri izleyebilecek, radyoyu açtıklarında yerli radyolarda kendi anadillerindeki şarkıları dinleyebilecekler.

    2) Nüfus kayıtları sırasında görevli memurlar "Tajdin" ismini "Taylan" ismine çevirmeyecekler. İnsanlar binlerce yıldır kullandıkları kelimeleri kullanarak kendi evlatlarına kendi kültürel isimlerini rahatlıkla koyabilecekler.

    3) Kimseye devlet dairelerinde kürtçe konuşuyor diye dava açılmayacak. (Açıldığını gördüm.) Anadilinde eğitim almak isteyenlere bu hak tanınacak.

    4) Başından beri kürtçe olan bazı sokak, cadde ve alan isimleri eski haline döndürülecek.

    Özetle; bu memlekette kürt kimliği yok sayılıp silinmeye çalışılmazsa dağa çıkış da durur, pkk da biter... Çünkü bu şekilde insanların dağa çıkma gerekçesi kalmayacaktır. Bu memlekette zaten hür yaşayan bir insan topluluğu yurdu bölüp kaos ortamı oluşsun istemez, bunu istemek aptallık olur. İnsanoğlunun kimliği yok sayılıp bastırılmasın yeter. Bugün yasalar önünde Türk kültürünü yaşamak ile Kürt kültürünü yaşamak aynı güvence altında değildir. Bu maalesef böyledir. Yukarıda verdiklerim yapılan dayatmalara ait sadece 4 örnektir ve yaşanan gerçeklerdir. Bu yaşanan gerçekler kürt halkını rencide eder, onlar için bahane yaratır... Halbuki bahanesi olmayan insan asileşmez, saldırganlaşmaz. Sonuç olarak dağa çıkışın önüne geçmek için bazı kürt kökenli vatandaşların pkk'ya sempati duymasına neden olacak durumları ortadan kaldırmak gerekir diye düşünüyorum. PKK yitirilmiş hakların savunucusu olarak görülmekten çıkarılmalıdır.

    Bu ülkede çerkezi de var lazı da var, neden kürtler daha asi davranışlar sergiliyorlar diyenler yukarıdaki örneklere bakar ve dikkate alırlarsa durumun farklılığını hissedebilirler. "Kürtler bizim kardeşimizdir" demekle onlara temel haklarını vermiş olmuyoruz. Adam çoğunun ismini koyamıyor ya.. adama çoğunun ismini koydurtmuyorsun kardeş! Bugün sana çocuğunun ismini Metehan koyamazsın deseler ne kadar itilmiş hissedersin! Ne kadar yabancılaşırsın.. öyle değil mi?

    Bakın ben kimseye sütten çıkmış ak kaşık demek istemiyorum kesinlikle fakat şu anki meclis toplanırken dtpli millet vekilleri anadil kısmına kürtçe yazmışlardı hatırlarsınız. Büyük tepki olmuştu... Peki bu adamların anadili gerçekte nedir, sorarım size? Bu adamlar doğduklarından itibaren aile içinde hangi dili ilk defa öğrenip özümsediler? Bu olaya tepki gösterenler bunu muhakeme ediyorlar mı hiç? Anadilim türkçe değil, kürtçedir demek tek başına bu memleketi bölmek istemenin kanıtı mıdır? Ne desin adam? Anadilim ingilizce dese itiraz gelmez aslında ama kürtçe lafı geçince herkes pozisyon almaya başlıyor nedense.. Lütfen bu tedirginliği atalım, ben adamları savunmak için söylemiyorum, sadece doğru olduğuna inandığım için söylüyorum. İlkokuldan beri doğru ya da yanlış bulduğum şeyleri çoğunluk zıttını düşündüğü halde söylediğim için başıma çok iş geldi ama dayanamıyorum. Anadilim kürtçe diyen insana bu tepkiyi verirsek kendimizden uzaklaştırırız, adamı dağa kendi elimizle yollamış oluruz bre dostlar... Bunu anlayalım artık...


    EDIT: Yazdıklarım internet üzerindeki gazete yazarlarının kötü bir taklidi gibi olmuş. Araştırınca fark ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [cins] -- 20 Ekim 2008; 9:13:42 >







  • güzel yazmışsın..bu yazdıklarınla bu ülke ancak geleceğe düzgün bakabilir...ama bunların haricinde daha çok yapılması gereken şey var...demokrasi , insan hakları , eşitlik ve yıllardır bu halkın içinden kazına kazına sökülerek alınan humanizm geri vermek adına..(silahlı , ağalı , çeteli dizilerle ,taraflı haberlerle gençliği şiddet bağımlısı yaptılar)..ama bunların da haricinde geçmişin hesabı verilmeli...kimsenin hakkı yok geçmişteki suçları silmeye ve suçluların arkalarını sıvazlayıp iyi çocuklar demeye.

    bir de dtp nin anadil yerine kürtçe demesine verilen tepkiyi farklı bir açıdan ben de doğru buluyorum..çünkü bu topraklarda sadece kürtler yok...sözleri bencilce olmuş..ama bilerek olmayabilir..bu ülkede her ne kadar benliklerini kaybetmişler de olsalar yıkılan pontus rum devletinin torunları da var , çerkezler de var ,gürcüler de var...onları da dile getirmeleri gerekir... işte böyle daha doğru bir yolda daha humanist bir yaklaşımla yol alacaklardır.




  • çok güzel düşünceler bunlar fakat ,dağa çıkışta etkin rolün bunlar olduğuna eminmiyiz?
    Dağa çıkanları kürtlerin entelijansiyesi gibi tasvir etmişsiniz. Bunlarla propaganda yapıldığı doğru olabilir fakat hamaset nutukları refah içindeki eğitimli insanlara işlemez...
  • elbetteki üstte yazılanlarla başladı bunlar , hatta daha fazlası ile..geçmiş ağır bir lekedir bu ülkenin sırtında..zaten bu üstte yazılanların (çözüm olanların) hepsi yapılmak zorunda..21. yüzyılda aksini düşünmek korkunç....ha , onlara bu yapılanlar yeter mi ki diyerek kendimizi kandırıp , yapılması gerekenleri yapmamak için kulp uydurursak bu savaş bitmez...biz yapalım da yetiyor mu yetmiyor mu görürüz...daha fazla kan dökülmeden yapılmalı..ama şunu da unutmamak gerek , yarın bir gün barış yapılıp da kardeşlik köprüleri atılırsa ve üstte yazılanlar yapılırsa bunca ölenin hesabını kim verecek? ölenlere ve bu halka hesabı kim verecek? yıllarca bunca savaş olurken ,sıcak ceylan derisi koltuklarında oturanlar mı , golf oynayanlar mı ,çocukları yalılarının önünde askerlik yapanlar mı ,çürük raporu ile amerikada şirket yönetenlerin babası mı , kim verecek hesap?




  • En önemlisi işkence ve faili meçhullerin sona ermesidir. Dediklerin sonra geliyor. Bunlar yapılırsa pkk yokolmaz ama çok zayıflar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: niko_jr

    En önemlisi işkence ve faili meçhullerin sona ermesidir. Dediklerin sonra geliyor. Bunlar yapılırsa pkk yokolmaz ama çok zayıflar.

    +Buda bir çözüm olmaz malesef.
  • Açıkçası bu haklar verilse dahi geçici bir sürelik durgunluk yaşanabilir.Bundan sonrada özerklik isterler ve ondan sonrada kendi ülkelerini kurmak isterler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Nihonjin

    Açıkçası bu haklar verilse dahi geçici bir sürelik durgunluk yaşanabilir.Bundan sonrada özerklik isterler ve ondan sonrada kendi ülkelerini kurmak isterler.

    aynı hakları kendi içlerindeki türkmenlere veriyorlar da acaba bunlar bağımsızlık isterler mi diye hayatlarını mı karartıyorlar....gerçi burda etki olmasa belki daha fazlası verilir ama burdaki etki orayı da olumsuz etkiliyor...misal ; çuval olayı..hiç kimse de sormadı neden kafalara çuval geçirildi diye...bırak sormayı bunun için devletler düşman olurdu...ama 2 taraf da sesini çıkarmadı..sebep nedir hiç düşündünüz mü? acaba ordaki birlik bir şey planlıyordu da abd istihbaratı bir şey mi duydu da bu harekatı yaptılar ,yoksa bu adamlar deli de mi saldırdılar? biraz daha mantığımızı kullanalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LOLOM -- 18 Ekim 2008; 16:17:09 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: niko_jr

    En önemlisi işkence ve faili meçhullerin sona ermesidir. Dediklerin sonra geliyor. Bunlar yapılırsa pkk yokolmaz ama çok zayıflar.

    niye zayıflar veya yok olur diyorsun belki kendileri misyonlarını tamamladıkları için kendileri silahı bırakır...ama tabi hesap sorulmalı.sadece artık kimse ölmeyecek demekle olmaz...o suçları kimler işlei , kim yaptırdı , ne için yaptı hepsi ortaya konmalı ,suçlular hesap verip cezalarını çekmeli...aksi halde her şey kandırmaca olur.
  • ne kadar da masummuş bu abd askerleri!.orada çocuklara çiçek dağıtmaya gelmişler.demokrasi getiriyorlar!boyun eğme ve suçluluk psikolojisi.
    quote:

    Orjinalden alıntı: LOLOM

    acaba ordaki birlik bir şey planlıyordu da abd istihbaratı bir şey mi duydu da bu harekatı yaptılar ,yoksa bu adamlar deli de mi saldırdılar? biraz daha mantığımızı kullanalım.
  • Sadece Genel Kurmay bilir nasıl çözüleceğini.

    Onlar izin vermedikçe hiçbir şey çözülemez.

    Bu ülkede böyle...
  • Terör = Kürtçülük olarak algılıyorsak ve bu olayı bu kadar basite indiriyorsak önerileriniz bir derece çözüm olabilir. Peki ya sonra...?
    Sıradaki istekler?

    Mesela gün gelip içişlerinde serbest, dışişlerinde Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı bir yapılanma isterse bu insanlar?

    Oradaki amaç bellidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne zarar verme çabasıdır. Dağdaki şeref yoksunu insan kırıntılarının derdi Kürt halkının hakları falan değildir.
  • bence sivil anayasa ile çözülür. insan haklarına saygılı yerine, gelişmiş ülkelerdeki gibi insan haklarına dayalı bir anayasa ile.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Full As

    Terör = Kürtçülük olarak algılıyorsak ve bu olayı bu kadar basite indiriyorsak önerileriniz bir derece çözüm olabilir. Peki ya sonra...?
    Sıradaki istekler?

    Mesela gün gelip içişlerinde serbest, dışişlerinde Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı bir yapılanma isterse bu insanlar?

    Oradaki amaç bellidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne zarar verme çabasıdır. Dağdaki şeref yoksunu insan kırıntılarının derdi Kürt halkının hakları falan değildir.

    +1
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Full As

    Terör = Kürtçülük olarak algılıyorsak ve bu olayı bu kadar basite indiriyorsak önerileriniz bir derece çözüm olabilir. Peki ya sonra...?
    Sıradaki istekler?

    Mesela gün gelip içişlerinde serbest, dışişlerinde Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı bir yapılanma isterse bu insanlar?

    Oradaki amaç bellidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne zarar verme çabasıdır. Dağdaki şeref yoksunu insan kırıntılarının derdi Kürt halkının hakları falan değildir.


    Respect Sir.
    Ek olarak; Şimdiye kadarkiler nasıl çözüldüyse buda aynı yöntemle çözülür. Yani kora kor. Sonrasındaki 50 yılda eğitim ile bu insanlarımıza doğru eğitim verilerek dünya gerçeklerini görmeleri sağlanır. Akıllarını kullanmaya başladıklarında zaten kimseye yem/maşa olmazlar.




  • Doğru Söylüyorsun inanıyorum ki iyi niyet besleyerek yazdın ama sana sorarım
    1)Hangi Ülkede yapılıyor bunlar
    2)En medeni Almanyada bile ikinci sınıf muamelesi gören Türkler varken okulda Türkçe konuşması bile yasak olan bi yer iken(Almanyada) Hangi mantıkla yazıyorsun
    3)Bu hakları onlara verdik diyelim(Osmanlının son dönemlerini hatırlayanınız vardır)Siz sanıyormusnuz ki bu yaptıkları pisliklerin özgürlük namına yaoılıyo
    4)Başka azınlıklarda istemeyecekmi
    5)Bir ülke Dilini Kültürünü resmi olarak koydu ise o Dil O Ülkenin tüm kurumlarında geçerlidir yazdıklarınız buna aykırılık teşkil eder
    6)Bence çözüm basit Bu güne kadar ne kadar yasalar gevşedi ise o kadar azıttılar kısas a kısas denmeli Su an beyenmedikleri hakları ellerinden alınmalı
    Almanyada ki gibi Liseye önce Türk çocukları alınmalı Ünilerde Benimle aynı bursu almamalı Bedava kullandıkları elektirik kesilmeli beyenmedikleri alt yapılar durdurulmalı öeneğin okul gibi çok azan olursa Sınır dışı edilmeli Yunanistandaki gibi Örgütleşmeler yasaklanmalı bence durum böyle güllük gülistanlık olur




  • Ayrıca yukarıda yazdıkların sadece tarafsız İsviçre gibi ülkelerde uygulamaya konur yoksa Çevrede bu kadar Aç bekleyen köpek varken bu Ülkede onu yapman intihar olur örnek Osmanlı Devleti
  • Ohooo arkadaşlar siz hala pkk'nın Kürt vatandaşların hakları için var olduğunu mu sanıyorsunuz? Uyanın arkadaşlar pkk bugün bölgedeki uyuşturucu ve kaçakçılık trafiğini kontrol ediyor ve bu işten yüzlerce milyon kazanıyor. Sırf Kürtler bazı haklara kavuştu diye o paracıklardan vazgeçerler mi sanıyorsunuz? Rusya, ermenistan hatta avrupa ülkelerinden bile insanları para ile ikna edip dağa çıkartıyorlar, Suriyeli, Iraklı teröristleri saymıyorum bile. Belki 80'lerde bu denilenler yapılsaydı örgüt bu kadar güçlenemezdi ama bu noktadan sonra bu önlemlerin hiç bir anlamı yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lehrer35
    Şimdiye kadarkiler nasıl çözüldüyse buda aynı yöntemle çözülür. Yani kora kor.


    Onlar da zaten aynı lafı söylüyorlar. Devam edin siz...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: was


    quote:

    Orjinalden alıntı: lehrer35
    Şimdiye kadarkiler nasıl çözüldüyse buda aynı yöntemle çözülür. Yani kora kor.


    Onlar da zaten aynı lafı söylüyorlar. Devam edin siz...



    Bizim bir şey yaptığımız yok sn. was. Yapanlar onlar. Ve şimdi bu yaptıklarını cezalandırmayıp ödüllendirirsek bu isteklerin hiç sonu gelmez. Siz hukukçusunuz, bu nudenle bizden daha iyi bilirsiniz. Suç mutlaka cezalandırılmalıdır yoksa önlenemez.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.