Şimdi Ara

Terör sorununun nasıl çözüleceğini biliyoruz galiba... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
2.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kendi ülkemizden bahsetmiyorum.yıllar önce ırakta otonomi varmış zaten.bölge ülkelerinin yapısı korunacak.demokrasi gelişecek.yoksa büyük kürdistan haritalarının dolaştığı bir sürede sonuç çıkmaz.
    mutlaka birileri çıkıp ortalığı karıştırır.bölge ülkeleri birlik olup güçlenecekki büyük sorunları aralarında çözebilsinler.bu söylediklerim biraz hayali şeyler.avrupa iki defa savaştı,sonra kafa kafaya vermekten başka çözüm olmadığını anladılar.bu bölgede onu yapabilmeli.ama çok zor.
    ülkeler içten ayrıştırılarak sorun çözülmez.dahada büyür.
  • Sadece ilk mesajı okudum ve bu mesaja göre kendi görüşlerimi belirtmek istiyorum.

    @[cins]

    1839 Tanzimat Fermanı'nın ve Islahat Fermanı'nın ilân edilme amaçlarını ve sonuçlarını incelemenizi tavsiye ederim. Çünkü, baktığınızda göreceksiniz ki yazmış olduğunuz maddelerle aynı muhtevayı paylaşıyorlar. İkisinde de amaç (sizinkini de sayarsak üçünde de) azınlıkların özgürlüklerini genişleterek ve bir takım yeni haklar vererek devlete olan bağlılıklarının arttırılması idi. Öyle de yapıldı. Sonuç ?..
  • şu an ülkemizin yaşadıkları ile osmanlı devleti'nin 1800'lerde, 1900'lerde yaşadıkları hemen hemen aynı şeyler.

    ama şunu da belirmekte fayda var. tanzimat fermanı 1839'da, ıslahat fermanı 1856'da çıkarıldı.

    yunanistan bağımsızlığını 1829'da elde etmişti. yani biz bu özgürlükleri tanımadan önce de, toprak kaybına boyun eğdik.

    demek ki sorun özgürlüklerin verilip verilmemesi ile pek de alakalı değil.


    pkk terörüne gelecek olursak;






    pkk terörünün varlığı sayesinde yapılabilen;

    1- uyuşturucu kaçakçılığı
    2- silah kaçakçılığı
    3- insan kaçakçılığı
    4- akaryakıt kaçakçılığı
    5- koyun kaçakçılığı

    ile mücadele edilmedikçe,

    bu kaçakçılık sayesinde toplamda yüz milyarlarca dolar haram, kirli servet edinenler adil mahkemelerde hesap vermedikçe

    bu kan, bu gözyaşı akmaya devam edecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 31 Ekim 2008; 15:35:05 >




  • öncelikle devlet nedir ; devlet mi halk için vardır ,halk mı devlet için vardır sorularını sormalısınız kendinize.

    eğer devlet , sınırları belli topraklar üzerinde yaşayan halkın huzur ve refahı için oluşturulmuş bir kurumdur dersek ve devlet halk için vardır dersek o zaman sorunun çözümü konusunda dev adım atılmış olunr zaten. Ama tam tersini düşünürsek ; yani devlet öncelikle kendi sürekliliğini devam ettiren ,bu uğurda feda edilmesi gereken herşeyi feda eden , (bu korumakla yükümlü olduğu insan hayatı dahi olsa ) bir kurumsa ve halk da bu kurum içinse o zaman şuandaki duruma devam etmesinde bir sakınca görmüyorsunuz demektir. 2. durumda tepedekiler bugün devlet menfaati dedikleri olgularla her şeyi yapabilme özgürlüğünü ellerine aldıktan sonra , ve halk da bunu doğru bulduktan sonra ; bir süre sonra menfaatlerin yer değiştirdiği görülecektir. menfaatler artık sistemin devamlılığından öte , şahısların ekonomik menfaatlerine yönelecektir. bu durumun ortaya çıkma alametlerini şöyle sıralayabilirm;

    1-Savaş açma hakkını kendinde bulanların savaşa kendilerinin inanmadığı gibi , ne kendileri ne de yakınlarını savaşa sokmaması (çocukları yalı önünde askerlik yapanları , abd de gemicilik yapanları ,tayini ne hikmetse hep batı tarafına çıkanları düşünün)
    2-Ülkenin ekonomisi berbat haldeyken , onların ekonomisi sürekli iyiyse
    3-Ticarette ; yılların ticaret duayenlerinin bile kazanç sağlamak için göremediklerini onların ve 1. derece yakınlarının önce bilmesi ve fayda sağlaması (doların artması-düşmesi ,borsanın artması-düşmesi ,denizcilikte yakıtta vergi muafiyeti ,mısır olayı , rafine yumurta olayı ,3. köprü olayı vs. )

    yani yıllardır vatan için her türlü hakkı kendinde görenleri destekleyenler aslında kendi sömürülerini hazırladıklarını hala görememektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trimaxsahinabi -- 2 Kasım 2008; 21:44:23 >




  • Yazdıklarınız ve düşündüklerinizde haklısınız;

    Kürt halkının zihniyeti Türklere benzer her zaman özgür olmak isterler ve özgürlükleri kısılınca egemenlik istemeleri normal fakat tabiki T.C onlara bu kadar baskı yapmıyor fakat onlar gerçekten bunun olduğunu düşünüyor özgür olmak istiyorlar.Bunun bir nedeni daha var Kürt halkına verdiği nasihatlar sonucunda oluyor bunlar (kürdistan).ABD onlara bağımsız bir devlet vericeğini söylüyor Kürt halkıda özgürlükten vazgeçemediği için ve şu an özgürlüklerinde sorun yaşadıkları için biraz bağımsızlık istiyor bunun için sizin yolunuz doğru fakat bazı yerler aşırı kaçmış ve sadece bunlar yeterli olmaz.Aşırı kaçmış dediğim şu ana dil konusu T.C'nin ana dili Türkçedir bu anayasamızda değişmez bir maddedir.
  • kürtlerin saf ve cahil olanları pkk ya hizmet etmekte bunların hepsine vatan haini muamelesi yapmak lazım bana gore bu ulkeye ihanet eden herkez yok edilmeli laz kurt arap farketmez ....
  • Fiziksel konuşmalar, çözümler ağırlıkta kalmış. Ahlâkımızı bir düzeltelim, bakın bakalım o zaman neler değişiyor neler!...
  • PKK amerikanın ve yandaşlarının bize karşı savaşan yüzüdür. yoksa hak hukuk, işin makyaj kısmı.
    çözümmü istiyorsuz

    ABD ile ilişkileri keseceksin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: combaba

    PKK amerikanın ve yandaşlarının bize karşı savaşan yüzüdür. yoksa hak hukuk, işin makyaj kısmı.
    çözümmü istiyorsuz

    ABD ile ilişkileri keseceksin.

    sizin bedeninizde bir kesik ,yara varsa ancak mikrop içeri sızar. önce kendi yaranızı görüp , onu tedavi etmelisiniz. aksi halde sonrasında olacaklar sadece ama sadece sizin suçunuzdur. başkasını suçlamanın bir faydası yok yani. o yüzden birilerini suçlamadan önce kendi yaptıklarınızı gözden geçirmelisiniz ki ,gerçekten tedavi olmak istediğinize inanılsın. tabi gerçekten tedavi olmak istiyorsanız.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: [cins]

    Merhaba,

    Son günlerde yaşanan terör olaylarından sonra dillendirlen bir cümle var, gerçi bu cümle yıllardır söylenip duruyor: "Dağa çıkışı engellemek". Dağa çıkış engellenirse örgütün beslenemeyeceği ve fazla uzun yaşayamacağı çok açık bir gerçek fakat dağa çıkışı engellemek için ne yapılıyor bu memlekette? Sormak isterim size... Dağa çıkış neden olur? Dağa çıkan insanların kendilerince haklı gördükleri gerekçeler nelerdir? Bu insanların dağa çıkışlarını engellemek için şu an uygulanan yöntemler ne kadar etkindir?

    Size insan psikolojisini de hesaba katarak dağa çıkışın nasıl engelleneceği konusundaki fikirlerimi iletmek isterim:

    1) Kürtçe yayın yasağı kaldırılacak, bu memelekette yaşayan kürt kökenli insanlar "süper" haklı olarak kendi dillerinde rahatça kültür faaliyetleri düzenleyebilecek. Televizyonu açtıklarında kürtçe komedi dizileri izleyebilecek, radyoyu açtıklarında yerli radyolarda kendi anadillerindeki şarkıları dinleyebilecekler.

    2) Nüfus kayıtları sırasında görevli memurlar "Tajdin" ismini "Taylan" ismine çevirmeyecekler. İnsanlar binlerce yıldır kullandıkları kelimeleri kullanarak kendi evlatlarına kendi kültürel isimlerini rahatlıkla koyabilecekler.

    3) Kimseye devlet dairelerinde kürtçe konuşuyor diye dava açılmayacak. (Açıldığını gördüm.) Anadilinde eğitim almak isteyenlere bu hak tanınacak.

    4) Başından beri kürtçe olan bazı sokak, cadde ve alan isimleri eski haline döndürülecek.

    Özetle; bu memlekette kürt kimliği yok sayılıp silinmeye çalışılmazsa dağa çıkış da durur, pkk da biter... Çünkü bu şekilde insanların dağa çıkma gerekçesi kalmayacaktır. Bu memlekette zaten hür yaşayan bir insan topluluğu yurdu bölüp kaos ortamı oluşsun istemez, bunu istemek aptallık olur. İnsanoğlunun kimliği yok sayılıp bastırılmasın yeter. Bugün yasalar önünde Türk kültürünü yaşamak ile Kürt kültürünü yaşamak aynı güvence altında değildir. Bu maalesef böyledir. Yukarıda verdiklerim yapılan dayatmalara ait sadece 4 örnektir ve yaşanan gerçeklerdir. Bu yaşanan gerçekler kürt halkını rencide eder, onlar için bahane yaratır... Halbuki bahanesi olmayan insan asileşmez, saldırganlaşmaz. Sonuç olarak dağa çıkışın önüne geçmek için bazı kürt kökenli vatandaşların pkk'ya sempati duymasına neden olacak durumları ortadan kaldırmak gerekir diye düşünüyorum. PKK yitirilmiş hakların savunucusu olarak görülmekten çıkarılmalıdır.

    Bu ülkede çerkezi de var lazı da var, neden kürtler daha asi davranışlar sergiliyorlar diyenler yukarıdaki örneklere bakar ve dikkate alırlarsa durumun farklılığını hissedebilirler. "Kürtler bizim kardeşimizdir" demekle onlara temel haklarını vermiş olmuyoruz. Adam çoğunun ismini koyamıyor ya.. adama çoğunun ismini koydurtmuyorsun kardeş! Bugün sana çocuğunun ismini Metehan koyamazsın deseler ne kadar itilmiş hissedersin! Ne kadar yabancılaşırsın.. öyle değil mi?

    Bakın ben kimseye sütten çıkmış ak kaşık demek istemiyorum kesinlikle fakat şu anki meclis toplanırken dtpli millet vekilleri anadil kısmına kürtçe yazmışlardı hatırlarsınız. Büyük tepki olmuştu... Peki bu adamların anadili gerçekte nedir, sorarım size? Bu adamlar doğduklarından itibaren aile içinde hangi dili ilk defa öğrenip özümsediler? Bu olaya tepki gösterenler bunu muhakeme ediyorlar mı hiç? Anadilim türkçe değil, kürtçedir demek tek başına bu memleketi bölmek istemenin kanıtı mıdır? Ne desin adam? Anadilim ingilizce dese itiraz gelmez aslında ama kürtçe lafı geçince herkes pozisyon almaya başlıyor nedense.. Lütfen bu tedirginliği atalım, ben adamları savunmak için söylemiyorum, sadece doğru olduğuna inandığım için söylüyorum. İlkokuldan beri doğru ya da yanlış bulduğum şeyleri çoğunluk zıttını düşündüğü halde söylediğim için başıma çok iş geldi ama dayanamıyorum. Anadilim kürtçe diyen insana bu tepkiyi verirsek kendimizden uzaklaştırırız, adamı dağa kendi elimizle yollamış oluruz bre dostlar... Bunu anlayalım artık...


    EDIT: Yazdıklarım internet üzerindeki gazete yazarlarının kötü bir taklidi gibi olmuş. Araştırınca fark ettim.


    Oldu o zaman,zibilyon tane milletten insan var bu memlekette,hepsi ayrı dil konuşsun,onların isteğine göre sokak isimleri olsun,millet devlet dairelerinde kafasına göre dilde konuşsun,oh ne ala...
    Şu saydığın maddeler saçma sapan ayrımcılıktan başka bir işe yaramaz.Şu memleket topraklarında yaşıyorsan seve seve türkçe konuşacaksın başkada mümkünü yok.

    Doğuda askerlik yapmış biri olarak aslında daha çok söyleyeceğim konuşacağım şey var ama burası yeri değil.

    Onu verin bunu verin,o hakkı verin bu hakkı verin,ey kardeşşş, bunlara elini verince kolun gidiyor,uyandırayım seni.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.