Şimdi Ara

Tesla Model S süper şarj esnasında kül oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şehmistan

    Tesla=AĞIR ÇÖP


    Kedi ciger melesi

  • Karşı propaganda gibi duruyor. Benzinli hatta gazlı araçlar çok daha kötüsünü yıllardır yaşatıyor. Birileri petrol bitmeden elektrikli aracın yaygınlaşmasını engelleyecek. Bu hiç değişmez. Petrol bitsin 50 yıl sonra görüşürüz belki akıllanırız.

  • zaten biz alana kadar bu tür hatalar düzelir :)
  • Olaydan ziyade Norveç itfaiyesinin bilinçliliği dikkatimi çekti. Li-ion bataryadan kaynaklı yangın diye özel solüsyon kullanmışlar.
    Adamlar bir konuda değil her konuda gelişmiş.
  • Hayret ediyorum gerçekten. Alınan bir hata oldugunda Tesla'yımı suçlamak lazım. Adamın bilime katkıları ve elektrik üretimi ile ilgili birsürü projesi varken, hiçbirini tartışma, ondan esinlenerek yapılan bir aletin yanması yüzünden kemiklerini sızlat. Maalesef bazı insanların ne hayattayken nede ölümünden sonra bile kıymeti bilinmiyor.

  • Petrol lobisini niye bulastiriyorsunuz bilmiyorum fakat araçlarda olası bir hata mümkün

    LPG'li araçları da mı petrol lobisi patlatıyor. Veya durduk yere yanmaya başlayan benzinli araçlar dolu.

    Yani binde bir ihtimal de olsa yanabilir. Kısa devre yapılmış olabilir. Yapım aşamasında ki bir hata olabilir. Zaten hatasız olsaydı şüpheli olurdu. Can kaybı olmadan gerçekleşmesi sorunun ve düzeltilebilir olması daha önemli...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tehlike her daim olacak elbette, aynı şekilde benzinli araçlar için de geçerli bir durum aslında. Açıklamalar iyi yönde. Tesla tarafı bununla ilgili raporu yakın zamanda paylaşacağız diyorlar, kullanıcı hatası falan deyip geçiştirmiyorlar. Önemli bir kısım çoğu yeri ve firmayı düşündüğümüzde. Ayrıca kullanıcıların nitelendirmesi de çok büyük güven arz etmese de geçici olduğunu belirtiyor. Elbette tam anlamıyla yapılmış olması gerekir ama geçici bir yer olması biraz daha durumu hafifletebiliyor. Sonuç olarak Tesla tarafından yapılacak bilgilendirmeyi beklemek lazım ve üzerine de eğileceklerdir.

  • Türkiye yerli elektirikli araç yapsa ve böyle bir olay yaşansa , eminim türklerin yapacağı şey bu kadar olur ne bekliyorsunuzki diyen , belkide bunları gidip avrupaya rusyaya amerikaya ballandıra ballandıra anlatan bir sürü vatan haini çıkar ... Adamların eziklik kanına yerleşmiş yapacak bir sey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabotajcılar dolmuş hemen...

    Supercharger dediğin zımbırtı yarım saatte aracın 170 mil mesafe katetebilmesine yetecek kadar şarj yapıyor. Karşılaştırma yapabilmeniz için 40A'lik bir şarj cihazı ile yarım saatte ancak 14 mil mesafe gidebilecek kadar şarj oluyor piller. Neredeyse 15 kat daha hızlı. Pile yapılan şarj yoğunluğunu düşünebiliyor musunuz?

    270 A 380 V ile şarj ediyor.

    Böyle bir kazanın olması kadar doğal bir şey yok. Hele işin içinde kullanıcı olduğu düşünülürse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: St Batuhan

    Tehlike her daim olacak elbette, aynı şekilde benzinli araçlar için de geçerli bir durum aslında. Açıklamalar iyi yönde. Tesla tarafı bununla ilgili raporu yakın zamanda paylaşacağız diyorlar, kullanıcı hatası falan deyip geçiştirmiyorlar. Önemli bir kısım çoğu yeri ve firmayı düşündüğümüzde. Ayrıca kullanıcıların nitelendirmesi de çok büyük güven arz etmese de geçici olduğunu belirtiyor. Elbette tam anlamıyla yapılmış olması gerekir ama geçici bir yer olması biraz daha durumu hafifletebiliyor. Sonuç olarak Tesla tarafından yapılacak bilgilendirmeyi beklemek lazım ve üzerine de eğileceklerdir.

    Böyle bir olayı kullanıcı hatası olarak değerlendiremezsin. Bu işi kullanıcının insiyatifine bırakamazsın. Kullanıcı için hata yapabileceği hiçbir nokta olmamalı. Konnektör mükemmel oturmalı. Boşluk vs kalmasına imkan olmamalı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şehmistan

    Tesla=AĞIR ÇÖP


    ortaokullu detected...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: NakeBenihime

    Açıkçası petrol şirketlerinin oyunu olarak düşünüyorum ya da teknik bir arıza ki olabilir içinde insan olmaması güzel bir haber. Tesla firması üstünde inanılmaz bir baskı vardır petrol şirketlerinin tehditleri vs bu tip haberlerde dünya gündeminde gün geçtikçe artmaya başlıyacağını düşünüyorum lakin tesla nın da vazgeçmeye niyetli olduğunu sanmıyorum harkulade bir proje hayatımızı değiştirecek en önemli icatlardan biri. Arkasında durulması gerekir tabi ki daha ülkemizde aktif değil ama insanların bu arabaya çamur atması akıl ve mantık işi değil.


    Her tarafta elektrikli araç olduğunda araç elektriğini nereden temin edecek her halde hepsi yenilebilir olmayacaktır. Direk olmasa da dolaylı olarak petrolden, kömürden, gazdan filan temin edecek. Tesla'nın arkdasında birçok dev şirket var. Bence birileri kötülemek istediği için böyle bir şey olmamıştır. Çünkü piyasaya bakarsanız büyük otomotiv firmaların çoğu bu elektrikli araç üretiyorlar.

    Ancak batarya olayı çok sıkıntılı bir durum, batarya'nın şarjını kontrol eden devrede veya başka bir nedenden dolayı fazla yüklenme ile özellikle hızlı şarjlarda çabucak patlayıp yanabilir.

    Can kaybı olmadan böyle bir olayın olması "bir yönüyle iyi olmuş" ilaveten "Tesla'da olması da" iyi olmuş. Geleceğe yönelik bir çok tedbirin alınmasına vesile olacağına inanıyorum.





  • Tesla, olayı incelemeye aldığını ve yakın zamanda analiz raporlarını kamuoyu ile paylaşacağını açıkladı.

    Bak bak bak vizyon farkına gel. Das Auto da 6 yıl boyunca saklasın.
  • ince uçlu şarj aleti ile şarj edersen olacağı bu :)

  • böyle böyle bu araçlar gelişecek hataları temizlenecek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Master_Evil

    böyle böyle bu araçlar gelişecek hataları temizlenecek


    Merhaba Hocam. Elektrikli araçların havayı kirletmemesi doğru ama elektik üretimi için doğaya nasıl zarar verildiğinide düşünmek lazım. HES'ler, kömür tüketimi vs. doğayı mahfediyor. Elektiriğin doğaya zarar vermeden, yine doğal yollarla ( Güneş enerji sistemi vs. gibi) elde edildiğinde doğayı savunduğumuzu söyleyebiliriz.

    Bu arada hemen düzeltiyorum :) Siz hataları demişsiniz bende 'havayı'okudum. Kusura bakma lütfen :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylmzsngl -- 4 Ocak 2016; 15:57:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ylmzsngl

    quote:

    Orijinalden alıntı: Master_Evil

    böyle böyle bu araçlar gelişecek hataları temizlenecek


    Merhaba Hocam. Elektrikli araçların havayı kirletmemesi doğru ama elektik üretimi için doğaya nasıl zarar verildiğinide düşünmek lazım. HES'ler, kömür tüketimi vs. doğayı mahfediyor. Elektiriğin doğaya zarar vermeden, yine doğal yollarla ( Güneş enerji sistemi vs. gibi) elde edildiğinde doğayı savunduğumuzu söyleyebiliriz.

    Bu arada hemen düzeltiyorum :) Siz hataları demişsiniz bende 'havayı'okudum. Kusura bakma lütfen :)

    Elon Musk bununla ilgili bir açıklama yapmıştı. Güneş panelleri, rüzgar tüebinleri tertemiz doğa demek olmuyor. Onların üretiminde ce imhasında çevre kirliliği oluşuyor ve elektrik üretiminde doğal yaşamı etkiliyor.
    Bununla ilgili bir makale varsa bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hiç PANİK YOK .! KIŞ AYINDA HANGİ DEVRE VEYA MATERYAL ISINIP YANICAKI?.
    PETROL FİRMALARİN İŞİ DAHA ÖNCE YAPTIKLARINI GENE YAPİYOLAR

  • Tesla türk olsaydı:

    Yav bunlar elektrigin doğasında var. Patlar yanar bunlara çok sey etmeyin insanın kafası doner bunlarla uğraşırsanız

  • Tesla babanızın oğlumu arkadaşlar. Aynı teknolojiyi memleketimizden biri yapsa yerin dibine gömüyodunuz şimdi.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.