Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023 (1298. sayfa)

16 Kayıtlı Üye (5 Mobil) ve 47 Misafir (17 Mobil) - 41 Masaüstü22 Mobil3 iOS
5 sn
27.989
Cevap
798
Favori
1.887.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
8. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 12961297129812991300
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Trim sesleri ve sola doğru yüksekliğe dönüşlerde sol ön lastik/amortisörden gelen garc gurc sesleri için servis randevusu almıştım. Onay maili de geldi.

    Ancak an önce mesaj geldi mesajı okuyamadan kapandı. Şu an ne o mesajı görebiliyorum ne de tesla uygulamasında aktif servis randevun görünüyor. Ne yapmam gerekiyor yarın servise götüreyim mi götürmeyeyim mi? Mail de atmamışlar iptal ettilerse.
  • Arkadaşlar aracın klimasıyla ilgili sorun yaşayan var mı ? Klimayı açtıktan 5 dk sonra soğutuyor o da tatmin edici değil.acaba klimanın gazıyla mı alakalı ya da benim gibi böyle bir sorun yaşayan var mı ?
  • Maverick_77 kullanıcısına yanıt

    Hocam tıklanabilir bir link yapmaya çalışıyorum da yapamadım bir türlü, neyse siz okuduysanız yeter TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023 

  • ŞeyhmusYalçın FMTFV Ş kullanıcısına yanıt

    Daha önce Audi'de paylaştığınıza benzer sorun yaşadım. Klimayı örnegin otom. 21 derece ayarlıyordum termostat devreye girmiyor veya hiç çalışmıyor, kafasına göre takılıyordu. Servis kaydı açarsanız uzaktan erişimle durumu kontrol edip hata kodu kontrolüyle belki yardımcı olabilirler. Benim sorunum klima kaplini denen bir parçanın değişimiyle çözülmüştü.

  • ŞeyhmusYalçın FMTFV Ş kullanıcısına yanıt
    Fan seviyesini artırdınız mı
  • Bimarhane kullanıcısına yanıt
    Fan seviyesi max soğutma derecesi 16 soğutma iyi değil normalde 22 de bile bazen rahatsız ederdi fanda düşükken acaba gazı mı bitti daha 6 aylık araç ama hemen biter mi böyle bilemedim
  • ŞeyhmusYalçın FMTFV Ş kullanıcısına yanıt
    Servis talebi açın derim, beş dk sonra soğutuyorsa normaldir, klimadan güney bölgelerde yaşayanların şikayetlerini daha önce duymuştum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bimarhane -- 28 Nisan 2024; 15:10:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M.L.Crassus

    Savunma sanayinde gelişmemizi sağlayan faktörler arasında SpaceX'in fırlattığı uydular da var, atlamayalım. Uydular olmasa veya devre dışı kalsalar durumlar tartışılır. Bunun korkmakla da alakası yok, teşvik vermek bir öneri olabilir mesela. Antalya'da servis aç, Supercharger ağı kur, yerini göstereyim 3 - 5 sene elektriği ücretsiz sağlayayım gibi.

    Devletin 7 bölgede 20 servis aç demesiyle hiç birşey olmaz.Elon'da küsüp gitmez.Yeter ki samimi olunsun.

    İstenirse orta yol bulunarak tüm markaları kapsayarak herşey yapılır.7 bölge olmaz 5 bölge olur 20 olmaz 15 olur vs vs..Ticaret Bakanlığı'nın çıkardığı tebliği samimi bulmuyorum.Bu engel gibi duruyor.Hatta bu yüzden Togg'dan soğudum.Bu vatandaşı düşünerek, siyasilerin ifade ettiği gibi mağdur olmasınlar diye yapıldıysa nerede üretildiğine bakılmadan tüm markalar için yapılmalı ve de firmalara süre verilmeli.İthalatı engelleyip cari açığı azaltmak ülkemiz için kısa vadede iyi olabilir ancak orta uzun vadede olumsuz sonuçlar doğurur.Çözüm rekabeti özendirmekten geçer.Kapıları kapatıp kafamızı kuma sokarak bir yere varamayız.





  • ESER14 kullanıcısına yanıt

    Bildiğim kadariyla monofaz

  • kaissersoza21 K kullanıcısına yanıt

    Evet doğru monofaze ile 32A 7kW sarj edebilirsiniz.

  • kaissersoza21 K kullanıcısına yanıt
    Mavi adaptör trifaze ile çalışır
  • nobre19 kullanıcısına yanıt

    Monofaze ile çalışıyor, trifazeler 5 pinli

  • ekomeko E kullanıcısına yanıt
    Pinli dediğiniz giriş uçları mı?
  • nobre19 kullanıcısına yanıt

    Evet mavi adaptörde 3 uç var, kırmızı adaptör 5 pinli ama mobile connectore 5 pinli uç hiç görmedim zaten.

    TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023
  • ekomeko E kullanıcısına yanıt
    Ben yanlış biliyormuşum o zaman. Sadece amper değeri yükseliyor sanırım . Tabi ona uygun kablo kesiti kullanmak lazım. Bu konuda bir bilginiz var mı acaba kablo kalınlığı ne olmalı mavi adaptör ile şarj için.
  • avkatbey A kullanıcısına yanıt
    Telefonla da arıyorlar teyit için. Aramalarını bekleyin isterseniz. Yarın mıydı randevu?
  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt

    Türkiye'ye gelecek olanın bu versiyon olduğunu düşünen yoktur sanırım.


    Açıkçası ben bu versiyonu beklediğim için sipariş vermedim. Böyle yazmanıza şaşırdım. Std rwd ülkemize gelmişken, Lr rwd niye gelmesin hocam? Düşündüğünüz bişey mi var?


    Hatta buraya Lr rwd'nin %10 ötv ile gelme ihtimalini ilk ortaya atan benim, Bırak gelmemesini bir ihtimal %10 ile gelirse onu alırım diye bekliyorum. %10 ile gelmez ise zaten, yine mtv 10k olacak şekilde %40 ile girecektir. En kötü durumda.



    Benim şuan kafama takılan bu beklediğim versiyonun, byd pil olmaması. Buna gerçekten şaşırdım. Neden std range yeni diyeceğimiz pili bırakırken, yine 2024 model üretilecek Lr versiyon araca byd bili bırakmassın? Yani gerçekten çok kafa karıştırıyor tesla. Hiç bir şey düşünmeyip amaaan be diyim alacaksın, yada alamayacaksın. Ortası benim gibi olanlar için zor ve yorucu.


    Herkesin bütçesi, yaşam biçimi farklı olmakla beraber beklemeninde bir süresi yok biliyorum. Ama benim beklentim jupiteri bekliyorum gibi daha ütopik ( Gelme süresi anlamında uzun olması aracın henüz satışta olmaması dolayısı ile) değil makul bir bekleyiş olduğunu düşünüyorum.





  • Yeni Model y SR 159 kw motorlu olanlarda sis farları yok,çok ta elzem değil ama bazı okuduğum forumlarda matrix farlarda olmayabilirmiş deniyor,doğru mu? Ses sistemi LR daki gibi değil demişlerdi,doğru çıkmadı mesela.

  • lionscoach L kullanıcısına yanıt
    Matrix var . Almanya’da kullanan birisi bahsetmişti . Herşeyi aynı hocam . Sis yok gücü düşük arkadan itişli fark o
  • Teslanın klasik servise çok ihtiyacı yok çünkü periyodik bakımı yok. Teslashop açılsın, ülkeye her türlü yedek parça stoğunu yığsın ve anlaştığı otomol ve vavacars servisleri gibi ülke sathına yayılmış işini iyi yapan yeterli miktarda arıza ve kaporta servisleri ile anlaşma yapsın yeterli. Bunlar zaten Tesla standartlarına göre çalışacaklar.
    Bence superchargerların az olmasının sebebi de ülke altyapısının yetersizliği, adamlar muhtemelen gerçek 250kw hız sunamayacakları yere cihaz kurup karizmalarını lekelemek istemiyorlar. Malum etraf diğer markaların 120kw-180kw cihazları dolu ama 60-70kw hız alabilirsen öpüp başına koyuyorsun. Altyapımız ülke olarak yetersiz. Daha büyük trafo ve bu güçleri kaldıracak kablolamalar gerekli bence..
  • 
Sayfa: önceki 12961297129812991300
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.