Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023 (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: texmex_35 , se12g1 , vires
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 20 Misafir (7 Mobil) - 15 Masaüstü8 Mobil
5 sn
28.779
Cevap
813
Favori
1.947.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
21. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • greenflash kullanıcısına yanıt

    Mevcut aracı satabilirim bunu almak için. Ama 2.ci evimi araç için satmazdım.

    Şarj imkanım yok. Dışarıda şarj da evde şarja göre 5 kat maliyetli (yine benzinden ucuza geliyor ama Tesla'nın yıllık 15000 km ile 5 yılda 99000 TL tasarruf edersiniz hesabı evde şarja göre. Dışarıda şarj edilirse o 33 bine filan düşüyor. Elektirkli araç için bence erken ama Tesla çok cezbedici ve menzili sebebiyle dışarıda şarj etme sayısı daha az olacağından düşünmüyor değilim. Ancak en güzeli akşam evde prize takabilmek. Bu imkanım yok işte.


    Sanırım 25000 TL kadar MTV var (LR ve performans için). Bence TOGG sebebiyle düşürme olmaz, olursa da yerli üretimlere diye olur sadece, TOGG'a daha avantaj sağlamak için. Kasko ise belirsiz, 30-35 olur diyenler var, bilmiyorum. Periyodik bakım sanırım yok ama kaporta, boya, o bu ne fiyatlarda nerede olacak bilmiyorum.


    Model 3'ü daha çok beğeniyorum (SUV gereksinimim yok) ama Almanya'da üretilip Türkiye'ye gelirse, zira o zaman gümrük vergisi olmayacağından 2-çeker modelde tahmnen 280 bin daha düşük fiyat olur Y'ye göre. Performans'ta ise 140 bin . 2023'te üretilecek LR versiyonunda da bunların arası 210 bin kadar, yani beyaz 19 inç siyah iç 1.4 milyon olur LR. Ama bu olur mu, Türkiye'ye gelir mi, gelirse ne zaman gelir, sizler ne düşünüyorsunuz?





  • MAS207 M kullanıcısına yanıt

    Evet ben 48xxx deyim. 07.40 civari vermistim siparişi. Ama sıralı gitmiyor olabilir. Belki renk kodu, jant vs etkiliyor olabilir. Beyaz sipariş verdim ben.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ishilra -- 8 Nisan 2023; 2:16:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tanriseven T kullanıcısına yanıt

    Selamlar

    Dün sabah aracı sırf merakımdan görmeye gittim.

    4 çeker modellerde matrix standart,2 çeker de olmayacakmış...

    Orada ki araçlarda öyle idi...

  • turcoblanco kullanıcısına yanıt

    Zam yansırsa kur artışından dolayı olur, bu durumda aracınızı şimdi satıp dövize çevirirseniz fazla kaybınız olmaz. Ben de 2015 model bmw aracımı satıp alacağım, şuan 60 bin dolara yakın bir piyasası var, bence zirve yapmış durumda, bu fırsatı değerlendirip satacağım ve dövize çevireceğim. Mtv düzenlemesi (düşürülmesi yönünde) olması durumunda 2. El fiyatları da düşecektir döviz bazında.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TeslaY T kullanıcısına yanıt
    Hocam bunu da düşündüm ama teslim sürecine daha çok var benim(Temmuz-Eylül). Şuan alacağım tesla 85 bin dolar benim aracım yaklaşık 72-73 bin dolar. Üstüne ben 12-13 bin dolar ekleyeceğim. Büyük ihtimal aracımı satıp bir kısmını dolar alıp bir kısmına da passat gibi hızlı çevirim yapabileceğim bir araç alacağım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • turcoblanco kullanıcısına yanıt

    Arabasız kalma durumu ayrı tabi, benim günlük kullandığım ikinci bir aracım daha olduğu için hemen satmaya niyetlendim. Temmuz eylül dönemine kadar araç kiralama yoluna da gidebilirsiniz.. 3 aylığına araç alıp satmak da ayrı bir iş ve risk.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ishilra İ kullanıcısına yanıt

    çok enteresan saat olarak senden öndeyim ama sıra senin daha önde benimde renk beyaz LR 19 acaba 19 diyemi öteledi

  • Umarım ileride katılırım bu kervana. Alan herkes kazasız belasız günlerde kullansın teslalarınızı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parayı dolarda tutanlar ki ben de öyleyim umarım dolar düşmez de araba elimizde kalmaz 😂 seçimden sonrası çok belirsiz…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tesla y modellerde tekrar 2k dolar indirimine gitmis. ayrica bizde 10k lira kapora alan tesla, abd, avrupa'da 250 dolar, 250 euro aliyor yani abd'de bile 5000 liradan az oduyorsunuz ve hemen nisan ayinda teslim. tam bir sacmalik.

    tesla yi ekim ayina alana kadar muhtemelen bir kac kez daha indirim gelir, gecen seneden beri surekli indirim geliyor satin alanlar baya kiziyor tesla'ya. bizde indirim gelse bile dolar yukseldigi icin cok bir tepki gosterilmez diye dusunuyorum..


    abd'de mavi renk 1000 dolar yani 19k lira iken bizde 28k tl. ayni sekilde avrupa'da siparis verince nisan ayinda teslim. ingiltere'de direkt stoktan teslim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voodoo child -- 8 Nisan 2023; 8:15:46 >
  • voodoo child kullanıcısına yanıt

    Ülke bazlı kota uygulamaları bir noktada normal.. TR ye yeni geliyor, servis şarj istasyonu sayısı çok sayıda aracı satabilmesi için yeterli değil.. süreç ilerledikçe aylık kotası artacaktır..


    Tr de tutar 10.000 olmasa sokaktan geçen sipariş geçer sonra iptal de olsa umursamaz.. planlamaları altüst olur.. kültür farkı..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fennezs F kullanıcısına yanıt

    Merhaba.

    Bir çok kişi benzer şeyi yazdığı için belirtmek isterim ki,

    Mevcut siparişi açılan TOGG'ların hiç biri 25.000 TL MTV'ye sahip değil. Tek motorlu 160 kwh'lik motora sahip TOGG'lar yaklaşık 6.500 TL MTV'ye sahip. İleride siparişe açılacak olan ve yakın zamanda Cumhurbaşkanlığına verilen çift motorlu 300 kwh'lık TOGG'lar 25bin MTV'ye sahip (olacak). O TOGG'ların da fiyatı zaten belli değil henüz ve onların satışı da Tesla gibi vergi hariç fiyat 1.350.000 altında olursa % 50 ÖTV ile satılacak. Ama yeni çıkan düzenleme ile Türkiye'de üretim yapan firmalara bu ÖTV'nin bir kısmı iade edilecek. Her ne kadar medyada fiyatlar düşer algısı olsada ben bunun tüketiciye yansımasını pek ihtimal görmüyorum. ÖTV'nin de, MTV'nin de ekonomik kriz ortamında düşeceğini sanmıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corylus -- 8 Nisan 2023; 10:27:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • corylus C kullanıcısına yanıt

    ÖTV'den kastınız MTV sanırım. Vergi çok çeşitli olunca ismen karıştırmak normal tabi :)

  • Aslında ÖTV yi kastediyor ama tonla özel şartı olan TR üretimi elektrikli araçlar için yeni gelen ÜRETİCİYE teşvik bahsedilen. Üreticinin fiyatı düşürmek isteyip rekabette fiyat avantajı sağlaması dışında reel faydası yok son kullanıcıya. Ancak yeni ÖTV teşvikinden dolayı olurda üreticiler üretim yapmak isterse TR de ancak o zaman, tıpkı CH-R'da toyota nın devletle at pazarlığı gibi, MTV de düşüş olabileceğini düşünüyorum.

  • az önce görüştüm tesla Türkiye ile yapmış olduğum değişiklik (gelişmiş otonomu çıkardım) nedeniyle teslimat da değişiklik görünmüyor may-haz olarak teyit etti siparişlerin erken gelmesi durumu var mı dedim yok dedi yani muhtemelen mayıs ortasında tamda seçime denk gelen bir tarihte gelecek yani doların tam oynaklık zamanı bakalım görelim Mevla'm ne eyler.

  • Fennezs F kullanıcısına yanıt

    Sözleşmede yazması çok öenmli değil,Türkiye deki kanunlara uyumlu değilse alabiliriz diye düşünüyorum, o gün gelirse tüketici hakem heyetine gidileblir,isteyen kişiler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fennezs F kullanıcısına yanıt

    Dediğim gibi yurtdışı şartlarının bir önemi yok, tr deki kanunlar önemli


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turcoblanco kullanıcısına yanıt

    Hocam ben siparişi verirken Temmuz-Eylül aralığı gözüküyordu, düzenleme ekranına girdiğimde hiçbir şeyi değiştirmesem bile Ekim diyor, sizde de o şekilde miydi? Full otonomu ben de çıkarmak istiyorum da


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sorum olacak;
    Bu Tesla'nın bagaj kapağının içerisinden 2 kablo çıkıyor, normal prizden şarj etmek için. Onlar ücretsiz araba ile birlikte veriliyor değil mi? Ayrıca bir de ona para vermeyeceğiz sanırım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chesteren kullanıcısına yanıt

    Evet, haklısınız. Düzelttim. Dediğiniz gibi vergi çok olunca karıştı devreler : )


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.