Şimdi Ara

Testere 10 / Saw X - Sohbet Muhabbet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    filmi izleme fırsatı bulanlar var mı?


    varsa yorumlarınızı bekliyorum, başlığı spoilerli olarak açmadım, spoilerli tartışmak isteyenler varsa başlığı düzenleyeceğim.


    öncelikle kendi yorumumu yapacak olursak film harika ötesiydi, yönetmeni olan Kevin, 6 ve 7. filmi de yönetiyordu, harika bir iş çıkarmışlar, görüntü yönetmeni ise eski testere filmlerine aşina olduğumuz yeşil renk paletine filmde yer vererek görsel bir şölen oluşturmuş adeta.




  • Senaryo nedir, nasıl yazılır adeta ders niteliğinde bir film olmuş.
    Son 40 dakikası mükemmel ötesi.
    Final ise şahane.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle öyleydi, After Credit sahnesinde ayağa kalktım resmen, yavaş tempoda ilerleyen, daha önce ki filmlerde görmediğimiz şekilde bir katilin umut arayışını çok güzel işlediler.

  • Çok övmüşsünüz izleyesin geldi.

  • Sinemada izlemenizi öneririm, izleyemiyorsanız da canınız sağ olsun, after credit sahnesini izlemeyi unutmayın. :)

  • Saw serisini doğru düzgün izlemedim. Bu filmi izlemek için kaç film geriye dönük izlemem lazım?


    son 3-4 filmi izlesem olur mu

  • Nymphetaminê kullanıcısına yanıt
    İlk filmi izlemeniz yeterli olacaktır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İlk filmi izleyip bir iki karakteri görseniz yetiyor. İzlemeseniz bile hiç bir kaybınız yok. Geçmişe yönelik bir spoiler görmüyorsunuz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nymphetaminê kullanıcısına yanıt

    Bence ilk 6 filmi izleyin. Bu filmde lazım olsun veya olmasın. Değer.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya madem konusu açılmış sorayım. Bu film Testere X (10) ise Testere IX (9) nerede? Windows gibi 8. sürümden 10'a mı atladı bu da. İlginç olan şeyse 8. filmin adı Spiral ve bir reboot filmiydi. Peki bu film nedir? Mevcut 7 filmlik serinin devamı mı? O zaman derim ki 8. ve 9. filmler nerede? N'abıyor abi bu adamlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 24 Ekim 2023; 21:6:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Şöyle anlatayım;


    Testere 7'den sonra ki 7 final bölüm olarak tasarlandı, 8.film Saw Legacy adında çıktı, zaman çizelgesi boyunca hiç bilmediğimiz bir testere öğrencisinin hikayesini izlemiştik.


    Testere 9 ise Komedyen Chris Rock'un yapımcı şirkete gidip bir testere filmi çekelim abi demesinden ibaret, filmin adı ise Spiral Testere Devam Ediyor.


    bu anlattıklarım arasında en berbat senaryoya sahip olan da Chris Rock'un zorlama yaptırdığı Spiral filmi.

  • Ategnatos kullanıcısına yanıt

    Aa evet 8. filmi izlemişim, fragmanı görünce tuzağı hatırladım. Ama filme dair neredeyse hiçbir şey hatırlamıyorum. O derece hiç aklımda yer edinmemiş. Ama 7. film daha kötüydü diye hatırlıyorum. Spiral'i de pek ciddiye alamamıştım. İnsan o ahşap evden nasıl çıkamaz aga demiştim. Ama ilk 6 filme dair daha fazla şey hatırlıyorum, üstelik bu filmleri çooooook daha önceden izlemiş olmama rağmen. Neyse bilgi daha doğrusu hatırlatma için teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malum ortamlara 4k düşmüş, tr altyazısı da var ama altyazı kalitesi nasıldır, makine çevirisi midir bilmem.

  • 7.film aslında çok iyi bir film, şu an 10'un yönetmeni olan Kevin'ın yaptığı bir film, keza 6'da öyle, serinin en iyi filmleri 3, 4. filmleri, Mark Hoffman karakterinin yaratılışı, seriye kattığı çok şey var, 3'ten 7'ye kadar polisiye ve tuzaklar olsun çok büyük bir denge kuruyorlar, seyir zevki çok iyi bir seridir.

  • İzledik, fena değil. Yalnız diğer Testere filmlerine göre film daha farklıydı. Bunda tuzakları nasıl kurduklarını, kurbanlarını nasıl yakaldıklarını, motivasyonu anlık olarak gösterdiler. Bir de bu filmdeki tuzak sayısı sanki bana daha az gibi geldi. Süre olarak ise daha fazlaydı. Bu filmi daha da uzatacaklar belli ki. Bunun devamı da gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5.5/10


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    John reyizi iş başında görmek güzeldi.
    Tuzakların dengesizliği saçmaydı. Ulan hadi bir yere kadar bacak kesmeyi anlarım. ( Normalde acıdan bayılmaları lazım ) Beyin ameliyatı ne lan. Herife beyin ameliyatı, uyuşturucu müptezeline ayak kırmaca. Bir de önce ayak kırıyor keko. Ulan elini kır bari de havadan düş dana. Nedir bu saw filmindeki uyuşturucu müptezellerine kıyak geçme hevesi ? Ilk filmde de Amanda anahtarı almak için başkasını bıçaklayarak bağırsağından falan anahtar alıyordu. Milletin gözüne anahtar sokup al kes çıkart diyenler amanda için başkasını kestiriyordu. Final ise tırt. Zorlama olmuş. Hele o kan işkence muhabbeti. Milyon avroyu da bebeye verdi. Lan bari birazını vereydin. O aletlerin yapımı pahalı değil mi John reyiz. Nerden geliyor bu değirmenin suyu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman -- 31 Ekim 2023; 6:48:1 >




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Film serinin en uzun filmi olarak planlandı, tuzaklar uzun ve yeterli gibiydi. vahşet seviyesi de diğer filmlere göre kaliteliydi.

    Tek sorun diğer filmlerde tuzaklar birlikte ilerlerken bu filmde bireysel sınavlar görüyoruz, bu kötü bir durum mu hayır tabii ki.

    Burda tek beklentim mekanı daha iyi kullanabilirlerdi. John ve amandanın sürekli merdivenden çıkmaları inmeleri bi tık filmi öldürüyor gibiydi.

    Bir diğer başka sorunumuz kliniğin başındaki kadının psikopat oluşu, telefona uzanmak için yaptığı şey hiç mantıklı değildi. böyle bir karakterin bu denli psikopat oluşunu bize göstermeleri gerekiyordu.

    Filmin sonunda yaptıkları da aynı şekilde, ilk defa seride John Hoffman ve amanda'dan sonra daha psikopat bir karakter görüyoruz ve geçmişini bilmeden izliyoruz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Batman kullanıcısına yanıt

    Yav hakikaten de öyle.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Boşu boşuna ayağını kırdırdılar. İzleyeli birkaç gün oluyor net hatırlamıyorum da kız tam el bileğini kıracakken psikopat sarışın müdahale edip o elini kırarsan ayağını kurtaramazsın gibisinden bir şeyler deyince kız ayak bileğini kırmaya başladı. Panikle insan ne yapacağını şaşırabilir ama insan aynı zamanda kayıplarını düşünerek hızlı ve mantıklı kararlar da verebilir. Dediğin sahne biraz saçma olmuş gerçekten. Bir de uyuşturucu müptelalarını kayırmadan ziyade bunlar çoğunlukla başkalarından çok kendilerine zarar veriyor ya ondan belki olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 31 Ekim 2023; 17:54:2 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.