Şimdi Ara

TIP MI İNŞAAT MÜH. Mİ(Yardım Gençler!!!) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
7.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cmfalper kullanıcısına yanıt
    Sen ne dersin hocam :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kendine sor hangisini daha çok olmak istediğini,hangi durumda daha kaliteli bir hayat sürebileceğini. kendini kandıramazsın zaten.
  • Hocam diğer mühendislikler olabilir de inşaatta iş yok be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ariana Grande kullanıcısına yanıt
    Hocam Fizik çok seviyorum ve İnşaatta parlarım gibi geliyor Makinede üretim icat falan yapamam gibi ne dersin?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ups

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim bikaç ay önceki halim
    Aile tıp diye zorluyordu ama inşaat sevgisi ağır bastı.
    Odtüde istediğim yerde istediğim bölümdeyim (gerçi şuan hazırlık ama olsun)
    Ben tıpta yapamazdım biyolojiyi zar zor biraz yapabiliyodum ama hep nefret ettim fizik matematiğe gelince zevk alıyorum ikisinden de
    Ayrıca inşaata özel bi ilgim var hayalimdeki meslek
    Ben tercihimi hayallerimin peşinden koşmak olarak yaptım size siz de yapın diyemem ama yaparsanız daha mutlu olacağınızı düşünüyorum.
    Tıpa da garanti köşeyi dönüyosun olarak bakılıyor bizim dönemdekiler de yine kurtarır da sonraki birkaç dönemden sonra twitterda şurda burda tıpçılara atama sesimizi duyun diye bağırışlar da duyabiliriz yani çok da şey etmeyin bence öyle direk zengin oluyosun garanti para gibi bakılmaması gerek.
    Yine de sizin hayatınız sizin kararınız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • :)

    Üniversite sınavına kadar tıp diye diye gelip, sınav gecesi ( bizim zamanımızda öyleydi) ailedeki doktorlarin " olm manyak mısın ? Görmüyor musun neler cektigimizi boşver tıpı" beyanlarıyla makina mühendisliği kazanmış ve bitirmiş biri olarak;

    Aslında öğrencilik bir dönem ; her şekilde ne okursan oku hangi bölüm olursa olsun bir şekilde başarıp bitiriyorsun. Dersleri sevip sevmemek, başarılı bir dalda , sevdiğin bir dalda okumak okulu bitirmek anlamında çok etkili değil, bu sadece o meslekte ne kadar başarılı olacağını belirliyor. Fiziği sevdiğine göre tıptan örnek vereyim; en kötü ihtimalle sıradan bir doktor olup mahallende ve cevrende sevilen sayılan, aylık geliri belli bir ortalamanın üzerinde biri olursun. En iyi ihtimalle onuncu yıl sonunda bir bölgede ( şehir) tanınan, geliri üst gruba dahil, oldukça fazla kişi tarafından sevilen sayılan biri olursun.

    Yani belli bir zeka yapısına sahip kişiler arasında ki sen puan durumunla ve burada bu tartışmayı acmanla o eşiği zaten geçtiğini ispatladin bana gore, bölümün sevilmesi başarılı dallara sahip olması filan gazoz hikayeler, her türlü, bu tipte bir öğrenci her bölümden mezun olur.

    Mühendislik mi tıp mi dersen, önümüzdeki yıllarda ülkenin bir muhendise ihtiyaç duyma ihtimali çok düşük heleki konu insaatsa. Zaten mühendislerin büyük bir kısmı pazarlama, ürün yönetimi, banka, işletme yönetimi, yani mühendis zekası kullandıkları yönetim kademelerine ve altlarına çalışıyor. Tıp dersen önümüzdeki on yirmi elli yıl sonra bile ülke ve dünya ihtiyacı şimdikinden kat ve kat fazla olacak. İnternet üzerinden sağlık hizmeti veren sirketlerin yakında patlama yaşayacağı ve sistemin bunun üzerine dönüp doktorların egemenliğine son vereceği gibi ütopyalar her coğrafyada çalışmaz çalışan yerlerde de insanlar tercih itibarıyla değil maddi avantaj yüzünden seçerler dolayısıyla sekteye ugratacak bir gelişme ongormuyorum doktor ihtiyacını.

    Heleki önümüzdeki on yılda işi bilen doktor sayısının çok çok azalacağını, zekasıyla işe başlayan her doktorun şimdilerde 20 yılda edineceği şöhreti çok daha kısa sürede tadacagini düşünürsek.

    Bir diğer senin için olumlu gelişme su; tıp öğrencileri genellikle belli bir zorlama sonucu ( ya puan bazlı sendeki gibi, ya aile baskısı ana baba doktor, ya ekonomik plan) okudukları dönemi lise gibi yaşıyorlar. Aralarından sıyrılmak o kadar kolay ki inanamazsin, ben bile mühendis ama doktor altyapısına sahip biri olarak eğitimlerin üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen hala bir çok doktora taş çıkartırım. Sebep sonuç ilişkisi kurabilen, akılda filmin en can alıcı noktasını tutup filmin sonunu daha ilk çeyrekte tahmin edebilen biriysen bu senin içinde çok kolay bir durumdur bence.

    Tipcilar sayısal puanla üni ye girip sozelci olarak mezun oluyorlar, sayısal yönünü muhafaza edebilirsen Türkiye ve dünyadaki bir çok kapı onunde sonuna kadar acilacaktir.

    Kendi isim konusu masaya yatmamış ama , kendi işini yapan bir salak olarak şunu söyleyeyim hiç bulasma. Kendi işin sadece kendine bağlı değil, :) elemanı işçisi ustası vergisi kirası mal bulması kalite vs vs bunların hiçbiri sana bağlı değil ve her Kendi isim dedigin işin yüzde 95 i bunlara bağlı kalan yüzde beş te yapamadigin tatiller, gidemedigin arkadaş toplantıları ve düşündüğün odemelerden oluşuyor. Alacakları ve dolandırılma ihtimallerini hiç saymiyorum. Tabi aksi örneklerde.



    Şimdiki aklım olsa; hiç düşünmeden tıp yazar, on yıllık esaretten sonra hayatın tadını cikarirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ysf_12345 Y kullanıcısına yanıt
    Kardeşim Hangi İnşaattasın?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ysf_12345 Y kullanıcısına yanıt
    Pardon Odtü desin değil mi Mezun olunca planların neler dersler zor mu Hiç pişman oldun mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet hocam Odtü inşaat
    Şuan hazırlıktayım hazırlık derslerinin zorluğundan bişey olmaz yata yata şuana kadar geldim böyle de geçerim diye düşünüyorum.
    Hiç pişman olmadım hayalimdi hep.
    Pişman olacağımı da düşünmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysf_12345 -- 25 Ocak 2019; 1:44:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ysf_12345 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam Ortam nasıl :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam Güzel yazı olmuş teşekkür ederim napiyorsunuz şuan Nerden mezun oldunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • orpiii O kullanıcısına yanıt
    Hocam Güzel yazı olmuş teşekkür ederim napiyorsunuz şuan Nerden mezun oldunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ortam??
    Hazırlık yatıyoruz falan onun dışında lisenin aynısı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ysf_12345 Y kullanıcısına yanıt
    Sıralamanız kaçtı hocam ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 15300 civarları hocam
    Ama en son 21600 le girilmiş sanırım
    Yök atlastan bakabilirsiniz ayrıntılarına.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • trmeto kullanıcısına yanıt
    Denizcilik para için yapılacak son meslektir. Böyle gençlere önermenizi tavsiye etmem, hele ki tıp kazanacak nitelikte birine.
  • Ekonomisi en iyi tabirle çamura sağlanmış, gayrimenkul satışlarının bittiği ve 3 kuruş para kazanacağım diye yeri yurdu belli olmayan ülkenin herhangi bir yerindeki inşaatı yapmak için gideceğin ve para babalarının ağzına bakacağın bir işi mi yapmak istersin bu ülkede yoksa Bilim insanı olmak mı istiyorsun? Tıp kazanan bir insanın sahip olduklarını sadece kazandığı para ile kıyaslayan bidon kafalılara sakın ha aldanma! Onlar ya gerçek anlamda cahiller ya da içlerinde bir yerlerde Tıp okumak isteyip bunu başaramadıkları için bu tarz sorular soranlara bölümü kötülüyorlar ki kendileri yapamadı başkaları da yapamasın. Tıp okuyanları başka bir bölüm ile kıyaslayamazsın bu konuda abartmıyorum. Nasıl ki doktora sahibi bilim insanlarının yeri doldurulamıyorsa bir doktorun yeri de doldurulamaz. İnşaat istiyorsan da amelelik yapmaya hazır ol. Mühendis olman senin özellikle inşaat mühendisliğinde fiziksel olarak ağır ve yoğun strese sahip bir işi yapacağın gerçeğini değiştirmeyecek. Ayrıca oturup da 2 satır metni öğrenemiyorsan zaten kafadan tıp okuyamazsın sen. Biz mühendis olarak vize final zamanı 1 ay it gibi kastırarak dersleri veriyoruz, tıp okuyanlar okulun başladığı andan itibaren it gibi çalışarak ancak yetiştirebiliyorlar konuları ve sonunda da eğer TUS kazanıp uzmanlık eğitimini tamamlamazlarsa ancak pratisyen hekim vs olabiliyorlar. Bunları göz önüne al. Tıp ya da mühendislik fark etmez kimse de doğuştan gelen bir yetenek yok herkes it gibi çalışmak zorunda bazılarının genetik olarak öğrenme katsayısı diğerlerine göre bir tık üsttedir ama yine de en az bölüme girenler kadar onlar da çalışmak zorundalar bunu da unutma.

    Not: Kararını illa ki mühendislik okumaktan yana kullanacaksan eğer bu ülkede ve dünya da kazanabileceğin paraları, bölümün potansiyelini ve yurt dışında iş bulma imkanının aşırı kolaylığı nedeniyle benim de mensubu olduğum Yazılım Mühendisliğinden yana kullanabilirsin. Günümüzde neredeyse her şey online platforma taşınıyor ve şu anda kıyamet de kopsa ülkeler her şeyi iptal eder yazılım üzerinden çalışan devletin mekaniklerini iptal edemez aksi taktirde o devleti yok oluşa sürükler bu da hem yazılımın olmazsa olmazlığını hem de artık asla yerinin doldurulamayacağı en nitelikli bölümlerden birisi olduğu anlamına gelir ve kesinlikle tavsiye ederim. Amacın paraysa da yapacağın en zor işin klavye de tuşa basmak olacağını ve yer alacağın her türlü projenin doğrudan senin zekana, niteliklerine ve maaşına katkısı olacağını hatırlatayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KahveDüşkünü -- 25 Ocak 2019; 2:23:11 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.