Şimdi Ara

TIP MI İNŞAAT MÜH. Mİ(Yardım Gençler!!!) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
7.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PinusNigr4 P kullanıcısına yanıt
    ODTÜ inşaata kanser diyorlar . Benimde bir tanıdığım 6 senedir okuyor daha 3.sınıfım 2den alttan aldığım dersler var diyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire Cavalry -- 25 Ocak 2019; 21:14:33 >
  • Lise arkadaşım ODTÜ inşaatı geçen dönem dereceyle bitirdi (ilk 10), önerilen maaşlar ise 2250-3000 arası idi. Mezuniyetinin üzerinden yaklaşık 5-6 ay geçmesine rağmen daha yeni 3200 tlye işe girdi. "Hayalinizin peşinden gitmelisin " diyen romantiklere bakma sen, bir doktor en kötü aile hekimi olup ortalama 9-12k alıyor, çok ama çok fazla mühendislik mezunu var ve bu aralar özellikle inşaat ve makina gibi mühendisliklerde maaşlar oldukça kötü durumda ve bu gidişle asgari ücrete bile iş bulunamaz hale gelecek. Yurt dışı hakkında bir fikrim yok ama eğer ülke içinde çalışma planın varsa inşaattan uzak durmanı öneririm ancak illa Mühendislik olsun diyorsan Bilgisayara da göz atmanı tavsiye ederim.
  • Git bir şantiye ortamını gör oradaki mühendislerle konuş ondan sonra karar ver.Şantiye apayrı bir dünya.Gidip görmeden o ortamı hissetmeden anlayamazsın.
  • KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    Hocam yazı iyi olmuş baya Sence İnşaatte parlayamaz mıyım?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam Sevmeden okuyabilir miyim Bir biyoloji konusuna çalışırken bile illet ediyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kenshin17 kullanıcısına yanıt
    2022 hekim fazlası olacak deniliiyor zaten sevmiyorum Biyolojiyi sınav falan olsa gözüm kesmiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bak kardeşim ben de geçen sene tıp mı endüstri mühendisliği mi arada kalmıştım. End. Müh. yapıma daha uygun geliyordu. Lisede de biyolojiyi hiç sevmezdim. Ama hem insanlara yardım edebilmek hem de statüsünden dolayı tıp yazdım. Bu sene dersler başlayınca dedim ki iyi ki tıp yazmışım. Biyolojiyi sevmesen bile tıpta çok çeşitli dersler var. Mezun olduktan sonra önünde çok fazla branş var. İlla ki biri hoşuna gidecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atanamayansantrafor A kullanıcısına yanıt
    Hocam nerde okuyorsunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu hekim fazlası olacak işine bence pek inanmayın. He illaki tikanir boyle giderse ama bi 20 yil sonra belki. Hekim artışı ile nüfus artışı aynı mı allah aşkına? Çoğu şehire gidin bakın düzgün doktor bulamıyorsunuz hatta çoğu bölümün doktoru bile yok bazı şehirlerde. Insanlar kilometrelerce yol gitmek zorunda kalıyorlar bu yüzden. Diş Hekimleri is bulamiyoe diye birşey çıkarmışlar birde

    Yav arkadaş bunlarin diş hekimlerinin çok çok büyük çoğunluğunun özelde çalıştığından haberi yok mu? O tweet atanlari hic arastirdilar mi? Cogu ozelde calisan insanlar devlete gecmek istiyor. Bazilari mesela devlete giriyor dişi bitirir bitirmez birkaç ay iyice pratiklik kazanıp birkaç kişi toplayıp hemen kendi yerini açıyor. Yine git çoğu şehire bak 1 tane ortodontist bulamazsın ya. Burdaki devlet hastanesinde 10 15 doktor var belki daha fazla hepsi de günde en az 50-100 hastaya bakıyor ama içlerinde 1 tane ortodontist hatta 1 tane uzman yok. Bu arkadaşlar hala tuttursun doktor açığı bitiyor is bulamayacaklar vs vs diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kjkszpjmr2 -- 25 Ocak 2019; 9:24:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hacettepe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurtdışında inşaat mühendisi olarak çalışmak için inşaat okunmamalı. tüm avrupada 30 bin müteahhit varken, türkiyede 300 bin kalifiye olmayan müteahhit var. sen düşün gerisini.

    en önemliside elini uzatsan inşaat mühendisine çarpıyor ülkemizde. bizde her iş, bu sene soğan iyi para yaptı seneye biz de soğan ekelim kafasıyla yapıldığı için böyle saçma sapan işlerle karşılaşıyoruz, maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 25 Ocak 2019; 12:5:12 >
  • Oğuzhaan kullanıcısına yanıt
    evet özellikle belirli derslerde çok zorluyorlar.mesela 2 de strenght diye bir ders var onda 3-4 kere kalıp hala o dersi alanlar bile var.gerçekten bitene kadar adamı kanser eder yani
  • Kardesime gosterdim mesaji strenght i 4 kere alip beton u tekte veren 4 kisi tanidigim var dedi herhalde strenght en zor ders olarak goruluyormus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelsem kesin 100 alırım Odtüye :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şaka maka Çok mu zor cidden Fiziği çok iyi olan birisi rahat geçemez mi çalışarak?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de şunu anlamıyorum. Tamam, ingilizce eğitim veren üni'lerde ders isimleri ve dersler ingilizce. Ama abi, bırak üniversite okuyanları, ilkokul mezunu insanların bile dersin adının popüler olmasından dolayı bildiği betonarme'ye reinforced concrete demek nedir be?

    "Hacı betondan naptın?" , "Betondan kalmışım." şeklinde oldu muhabbetlerimiz.

    Biz de ingilizce eğitim aldık. Ama ben hayatımda akışkanlar mekaniğine hiç fluid mechanics, mukavemete hiç strength dediğimi hatırlamıyorum.

    Şimdi yine bana püskürmeyin de tuhaf bu mantık. Hani kıyıda köşede kalmış, hiç bilinmeyen bir ders olur da anlarım.
  • a.f.y. kullanıcısına yanıt
    Avrupa mantığı doğru değil. İnşaat mühendisi Avrupa'ya gitmez, gidemez. Giderse de çok çok nadir oluşan özel sebeplerden gider. Çünkü Avrupa'nın inşaat mühendisine ihtiyacı yok. Orada bizdeki gibi bir inşaat anlayışı da yok. Adamlar 150 yıllık sıradan bir binayı bile yıkmıyor. İnsan hayatı için tehlike var mı ona bakıyor. Yoksa bu tehlikeyi güçlendirerek veya çeşitli önlemlerle çözebilir miyim diye bakıyor. Elinden hiç birşey gelmezse o zaman yıkıp yenisini yapıyor. Ayrıca nüfus artışı az, savaş yok, altyapı ihtiyacını 40-50 yıl önce gidermiş ülkeler bunlar.

    İnşaat mühendisi Asya'ya, Afrika'ya ve kaliteli üni'lerden mezun olan ortalaması yüksek öğrenciler de yüksek lisans, doktora sayesinde Amerika'ya gidebilir.

    Genelde gelişmemiş ülkelere gidiliyor kısacası. Ki devasa türk inşaat firmaları da binlerce işçi, mühendis çıkarıyor bu aylarda ekonomik sebeplerden. Maaşlar dolar üzerinden ödendiği için olsa gerek.

    Ama geri kalan bütün dediklerin çok doğru. Bu devir de inşaat mühendisliği okunmaz. Kazakistan'a mı çalışmaya gitmek istersin, Amerika'ya mı? E Amerika'yı seçtiğimizde de iyi bir akademik başarı ile yüksek lisans kovalaman gerekiyor. Yani seçeneklerini çok daraltmış oluyorsun. Sebebi de şu, çünkü diğer seçenekler beş para etmez inşaat mühendisliğinde. Halbuki tıp seçeneklerini bırak daraltmayı, sana hayvan gibi alternatif sunuyor. Ben tıpta şu branşa yönelen kişi işsiz kaldı, zor durumda gibi birşey duymadım. O yüzden tıp, inşaat mühendisliğinden iyidir.

    Haa, ben senin yerinde olsam madem tıpa alternatif arıyorsun. Bakacağım tek yer bilgisayar mühendisliği olurdu.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.