Şimdi Ara

Tıptan dişe geçişte sene kaybı var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Bölüm #Tıp
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tıp geldi ama okumak istemiyorum hiç 1. Sınıfı okusam sonra dişe geçsem sene kaybı yaşar mıyım direkt dişten 2. sınıftan başlayabilir miyim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • baştan başlarsın hocam %99.


    tıp okuyup 3-4. sınıftan sonra geçiş yapıp 1den başlayanlar bile oluyor.


    dişle tıp arasında çok bir ders uyumu olacağını sanmıyorum.

  • Diş hekimliğinden diş hekimliğine üniversiteler arası geçişte alınan dersler aynı olsa bile sene tekrarı yaptırıyorlar. 4. Sınıf için başvurup '1. sınıfa intibakı uygun görüldü' sonucu alan kişiler var. Yani size kesin bir şekilde 1. Sınıftan başlatırlar diyebilirim. Ama okula bağlı olarak Anatomi, Fizyoloji, Histoloji, Biyokimya, Biyofizik, Biyoistatistik gibi tıp ile ortak olan derslerden bazılarından muaf olabilirsiniz. Yani burada derslerin içerikleri vb devreye giriyor.

    Eğer tıp hiç istemediğiniz bir bölümse bu 1 yıllık kaybı çok göz önünde bulundurmamanızı tavsiye ederim. Sonuçta tıp da 6 yıllık bir eğitim gerektiriyor, aynı zamanda mezun olmuş olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam kurul olan okuldan kurul olan okula geçsen dahi sene kaybı yaşarsın çünkü o kurulların içinde dişteki pratikler ile tıptaki pratikler tamamen farklı. teorikler ise tamamen aynı ama etkisi olmaz. sayma vs gibi bir durum olamaz ne yazık ki. çünkü entegre sistem var biyoistatistik'i muaf olup 1 den başlamak sonra üstte onu almamak vs gibi bir şey yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.