Şimdi Ara

Tivibu Ev'in görüntü kalitesini Test Ettik! video ön inceleme (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
0
Favori
152.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @ Suavi

    Aklımda yanlış kalmış kusura bakmayın lütfen.

    Şimdi modemden baktığımda çıkılabilecek en yüksek hız olarak 14mbps gösteriyor. Limitlerdeyim desenize :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: designr


    quote:

    Orijinalden alıntı: MwaM

    valla herkez ttnetten şikayetçi olabilir ancak ben aşırı derecede memnunum ...

    şuanki evim 20 yıllık bir ev ve içine 6 sene önce girmeden evdeki tüm telefon ve elektrik tesisatını yeniden bağlatttım . ttnete başvurdum apartmanıma gelen kutuyu değişmini sağladım. çıkartılan kutu resmen pas tutmuştu.


    ilk olarak 1 mbit yada 256kbit ile başladım 6 sene önce. 2 sene öncede 8mbite geçtim gene sorunsuz olarak 8 de 8 aldım. ve bu sene başında 16 mbite geçtim ve genede 16da 16 alıyorum. aslında 24 mbite kadar alabiliyorum.


    oturduğum yer bursa osmangazi dikkaldırım.


    eğer siz 30 yıllık evin 30 yıllık telefo hatlarını kullanıyorsanız . hattınızın kaldırmaması normal ilk önce siz kendi hattınızın bakımını yapın sorada ttnete çamur atın :)

    amacım polemik yaratmak değil . amacım apartman girişinden başlayıp modeme kadar gelen kablonun kalitesinin ne kadar önemli olduğunu belirtmek istedim.


    dikkaldırımdaki yapılar hakkaten eski ama santralde dibinizde onun etkisi çok büyük


    doburca santralini bahsediyorsanız ki dikkaldırımı biliyorsanız . ben 1. durakta oturuyorum levazımın hemen altında bana santralın uzaklıgı nerden baksan 1 km var. forumda bir çok kişinin santral benden 500 m 600 m uzakta ama maksımum 4 mbit alıyorum dediklerini hatırlıyorum. dediğim gibi . eskiden bendede rt-102 vardı. ve modem değerlerinden maksimum 9 mbit alabiliyordum. sonra wireless ihtiyacım oldu. gittim 2 ay önce 5450 aldım. modemi takar takmaz hat değerleri 24 mbite fırladı. :)

    sağlam internet almak için gerekenler:

    1: evinizin telefon tesisatı eski ise yenileyin.
    2 adam gibi bir splitter alın
    3: kaliteli bir modem alın. (kaliteliten kastım pikatel airmax gibi sigara kutusu kadar olmıyan modemlerden bahsediyorum.)


    hala hızınız aynı ise o zaman ttnet e çamur atın :)




  • Açıkçası superonline fibernete geçtikten sonra ttnete dönmeyi düşünmüyorum.
    sırf bu yüzden tivibu almayacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SUAVI

    quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    @ Suavi

    Yayın hızları hakkında yanlış bilgi sahibisiniz HD için 7mbps ve üzeri yeterli. Geri kalan teknik alt yapı ve düzenleme ile ilgili planlar TTNET in bileceği işler şu an sorun yokken eksik bilgi ile yorum yanlış olacaktır.


    @Mesut Hocam,
    Röportajı yapan da hatta sendin. O zaman mikrofonu tuttuğun görevli sana yanlış bilgi vermiş.
    Çok iyi hatırlıyorum SD için 7 Mbit, HD yayın için minimum 12 Mbit demişti.

    Eski videolardan bulabilirsem buraya koyarım linki.

    Ek: Buldum...

    http://www.donanimhaber.com/tm.asp?m=47041274

    IPTivibu (Tivibu Ev) İçerik sorumlusu Eşref Günaydın Bey öyle demiş.

    1:45 'den sonra senin sorun üzerine görevlinin cevabı geliyor.
    " ... SD yayın için en temel şartımız az 7 Mbit, HD yayın için 12 Mbit/s gerekiyor. "



    Donanımhaber kadrosunun verdiği teknik açıklamaların kalitesinin ve bilgi seviyesinin daha yukarıda olması gerektiği kanaatindeyim... şunu sormak istiyorum HDTV bantlarda 13-14 mbit/Sn lik veri akışının gerçekleştiği bir durumda, bir HD görüntüden nasıl oluyorda 7 mbit lik internet hızı ile yararlanabileceğiz ve bu duruma nasıl bu hız yeterlidir, bu durumlarda eksik ve yetersiz bilgi ile birşey söylemeyelim yanlış olur şeklinde bir teknik açıklama oluyor bunu anlamakta zorluk çekiyorum.... acaba yanlış ve eksik bilgiyle yapılan açıklama kimin tarafından oluyor.... ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgedik06 -- 31 Mart 2011; 14:47:58 >




  • @ mugo66

    Bu üstün teknik bilgi birikiminiz ve sonsuz erdeminizle youtube'daki 1080P veya Vimeo'daki HD videoları nasıl oluyor da 8mbps internetimle tek tıklamada takılmadan ve üstüne ek tampon alarak izleyebiliyorum. Bir açıklar mısınız lütfen çok merak ediyorum nasıl oluyor bu? Koskoca devasa süper HD video 8mbps internet bandına sığıyor inanılmaz bir şey değil mi? :)

    TTNET'in HD videosu 720P ve dijital ortamda yeni nesil sıkıştırma teknolojileriyle HD için 7 de yeter 8 de görüntü kalitesi ile alakalı bir durum bu. Tabi şimdi sıkıştırma teknolojisi dedim, video filan dedim haddimi aştım sizden süper teknik bir açıklama gelecektir elbet...

    Güncelleme:

    Oww bir de üstüne karalama ve konuyu başka yöne çekme çalışmaları süpersiniz
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Mesut beye katılıyor ve verdiği bilgiler için, bizi bilmediğimiz çoğu konuda yıllardır aydınlattığı için teşekkür ediyorum. Bende yıllardır ttnet abonesi olan, öğrencilik ve seyehatlarimde farklı binalardan internet bağlantısı gerçekleştiren bir insan olarak bağlantı hızını esas etkileyenin eve gelen kablolama düzeneğinin kalitesi olduğunu düşünüyorum ve bu konuda önce üzerimize düşen gerekli tadilatı yaptıktan sonra bile bağlantıda hala bir sorun varsa firmaya karşı tavır almak gerektiği kanısındayım.

    İyi forumlar
  • Sizin o youtube ve vimeoda 1080P niyetine izlediğiniz görüntülerden kaçtanesi sıkıştırılmamış formattadır acaba onu merak ediyorum... HDTV de bahsettiğiniz sıkıştırılma işlemi yapıldıktan sonra filmin karesi 20-25 mbit/SN den 13-14 mbit/SN yeye kadar düşer.... youtube ve vimeo gibi yerlere paylaşım yapan kaç kişi 1.30-2.00 DK lık bir görüntü için 2.5-3.0 GB lik upload yapıyor ?.... siz o 8 mbit ile gerçek bir HD görüntüden istifade edeceğinizi düşünmeyin... yarın öbür gün TiviBu hizmetinden HD kanallarda 6-7 mbit ile faydalanan arkadaşlardan yorumlarını alalım bundan sonrasınıda ona göre konuşalım daha mantıklı olacaktır... nede olsa bir durum hakkında eksik ve yetersiz bilgi ile konuşmanın iyi olmayacağı kanaatindeyim... tabi bu TiviBu ile D-Smart HD kanalları arasında performans farkı yapılmasıda HD görüntünün ne kadar HD görüntü olduğuda Vurgulanmalıdır... yoksa çok basit bişeye 3-4 Mbit bile yeterlidir...

    Ayrıca şunuda eklemek istiyorum herkes bilgisini bir yönde ilerletmiş olabilir, sizin benden çok iyi bildiğiniz şeyler benimde farklı yönde bildiğim şeyler olabilir... burada sadece TTnet in arkasında durulacak bir firma olmadğı halde galiba reklamlarını aldığınız için TTnet e sadık kalmanız gerektiğinden olacak ki sürekli TTnet i göğe çıkarıyorsunuz... bunun ne bir mantığı nede bir anlamı var... siz büyük bir internet platformusunuz ve şuanda içinde bulunduğunuz ülkede çok büyük bir internet problemi yaşanıyor bu durumda birşeyler yapmak için hareket edecek ilk kişi sizlersiniz... buradaki insanlar internet ve internet tabanlı durumlarda bu ve benzeri sıkıntılar yaşarken siz TTnet hakkında olumlu açıklamalar yapmakta israr ederseniz tepki almanız içten bile değil... Tabi şuanki tartıştığımız konuyu bundan tenzih ediyorum....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgedik06 -- 31 Mart 2011; 16:01:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    Röportajlarda neden karşı tarafı sıkıştırmadın neden sorunları sormadın diye sürekli eleştiri geliyor. Biz röportaj öncesinde bunları yönetici ile konuşmuyoruz mu sanıyorsunuz. Yönetici benim bu konularda cevap verme yetkim yok dediği anda zaten olay bizim için bitiyor daha fazlasında ne yapabiliriz ki? Bizim en çok izlenen en övülen röportajlarımızda röportajı yaptığımız kişi en üst düzey yönetici oluyor bu yüzden tüm soruları sorabiliyor net yanıtlar alabiliyoruz. Tepe yöneticiler genelde hesap vermek zorunda olmadıkları için rahat rahat bütün soruları cevaplayabiliyorlar.


    inanın sizin soracağınız ttnet'i sıkıştıracak sorulara cevap verecek bir yetkili ttnet'te çalışmıyor. o bakımdan içiniz rahat olsun. ttnet ceo'suna bile çıksanız benim yetki alanımın dışında cevabını rahatlıkla alırsınız. biz bu yüzden ttnet'ten nefret ediyoruz

    quote:


    TTNET'in oldukça karmaşık bir yapısı var. Bir sürü yönetici olması nedeniyle kişiler sadece sorumlu bulundukları kısıtlı alanlar üzerinde konuşma yetkisine sahipler. TTNET yeni ADSL tarifeleri hakkındaki röportajda yurtdışında aksaklıklar var son dönemde Youtube izlenemiyor nedendir dediğimizde bu benim yetkimde değil teknik kısım müdürünün gelip cevaplaması lazım diye cevap aldık. Şimdi bu soruyu röportajda sorup üzerine gitsek ne olacak :) sonuç alabilecek miyiz?

    Yani karşı tarafın cevaplamayacağı veya cevaplayamayacağı konularda elimizden bir şey gelmiyor?


    ttnet'in yapısı karmaşık filan değil, yapısı yok. bildiğiniz ve anladığınız şekilde yok. orada işlerin hasbelkader yürürüğüne defalarca kendi gözlerimle ve kulaklarımla şahit oldum. bu arada teknik sorularınızın muhatabı teknik kısım müdürlüğü ise gidip onlarla konuşun. başkasına bu soruları sorsakta cevap alamayız demek mazeret değil ki? ttnet'le ilgili şakır şakır haber yapmak kolay. bu ttnet'in ekmeğine yağ sürüyor, elbette çıkıp röportaj yaparlar. hadi buyrun teknik kısım müdürlüğünden sizinle ttnet abonelerinin sorunlarını konuşmak istiyoruz diye randevu isteyin, bakalım verecekler mi randevu?

    quote:


    TTNET ile Donanimhaber.com üzerinden destek sayfaları ve projesi oluşturulurken bizim talebimiz bir yetkilinin forumda kullanıcılara resmi olarak vevap vermesiydi. Önce bu konuya olumlu yaklaştılar sonra bu konuda hangi birimin yetkilendirileceğine karar verilemediği için askıya alındı.


    yukarıda da yazdığım üzere ttnet'te işler hasbelkader yürür. bu da onun en güzel göstergesidir.

    quote:


    Biz TTNET'e bir yetkili görevlendirin gelsin forumda sitede yer alan sorunlara bire bir resmi ağızdan cevap versin dedik. Kişi atayıp gönderemediler, yeni dönemde bu konu üzerinde çalışacaklar amacımız haftalık veya aylık bazda bire bir bir yetkilinin sizlere cevap verir hale gelmesi.


    cevapları şimdiden okuyabiliyorum. modeminizi kapayın açın düzelir minvalinde cevaplar olacaktır.

    quote:


    Bu konuda hassas olduğumuz nokta bizi taraflılıkla suçlamanız. Sizden açık bir şekilde bütün yazı ve yorumları değerlendirip hangisi yanlı hangisi yanlış bilgi içeriyor burada paylaşmanızı istiyorum. Varsa yanlışımız söyleyin ama internet fiyatlalarının pahalı olması ya da kurumla yaşadığınız sıkıntılar nedeniyle lütfen bizi suçlamayın biz ne size internet alt yapısı sağlıyoruz, ne internet sevisi satıyoruz ne de sonrasında servis veriyoruz.


    o zaman size şunu öneriyorum. teknik kısım müdürlüğünden randevu alın. sonra da burada sorulan, şikayet edilen konularla ilgili başlıklarla gidin sorun onlarda cevaplasınlar bakalım. merak ediyoruz, ne diyecekler? ha tabi önce randevu alabilmeniz lazım. vermeselerde siz ısrarla isteyin, baktınız olmadı, sorulara cevap alınamayacak o zaman ttnet'in hiç bir servisinin reklamını koymayın daha sitenize. böylece kimse sizi taraflılıkla suçlayamaz. siz bu soruları soramamamıza ya da sorup cevap alamamanıza rağmen hala ttnet haberleri, reklamlarına devam ederseniz o zaman kusura bakmayın, taraf tutuyorsunuz demektir.

    quote:


    Görevimiz soru, sorun ve deneyimlerinizi burada en kolay en açık şekilde paylaşmanızı sağlayarak tüketici bilincinin artmasına katkıda bulunmaktır.


    bu siteyi takip edip okuyabilen insanlar ttnet ile ilgili olan bitenin zaten farkındalar, siz hiç merak etmeyin.

    quote:


    Bizi yanlılıkla suçlayanlardan son olarak TTNET haberlerine, videolarına yer veren diğer sitelerdeki yorumları da okumalarını rica edeceğim. Bakalım orada kaç tane olumsuz yorum var?


    diğer siteler bizi zerre kadar ilgilendirmiyor. zaten takipte etmiyorum kendi adıma.

    quote:


    Biz eğer TTNET ile aramızın bozulmasından korksak ve taraflı olsaydık yorumları onaylı hale getirir burada sadece gülen mutlu kullanıcıların yorumlarına yer verirdik. Böyle bir şey yapar mıyız? Tabi ki yapmayız çünkü biz gücümüzün kullanıcılarımızdan geldiğini onların da özgürce düşüncelerini paylaşma eğiliminde olduklarını biliyoruz. Bugün TTNET gider bir başka üretici ile ortak çalışmalar yürütür para kazanırız bizim derdimiz firmalar olmadı, olmaz. Amacımız kitlemizi tutmak memnun etmek oldu.


    öyle bişeyin haftasına hit sayınızın düşüşüne kendiniz bile inanamazsınız.

    quote:


    Lütfen haber ve testlerimizi değerlendiriken kişisel sorunları ve firmaya karşı olan kötü düşünceleri bir kenara bırakıp öyle değerlendirin. Ben inanıyorum ki böyle yaptığınız taktirde yapılan yayınlar yanlı mı değil mi daha iyi karar verebileceksiniz. Burada yanlış anlaşılma olmasın kötü deneyimlerinizi aktarmayın demiyorum sadece yanlılık konusunda biraz daha iyi değerlendirme yapmanızı rica ediyorum.


    ttnet konusundan şahsen yeteri kadar olumlu davranıyorum. artık ne kadar olumlu olunabilirse o kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murdocklawless -- 31 Mart 2011; 16:21:31 >




  • @ mugo66

    Şu konuda nerede övgü var :) baştan sona okumanızı rica ediyorum lütfen ön yargısız olarak...
  • Keşke interaktif servisleri de bir incelemeye alsaydınız. Açıkçası merak etmiştim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _ridone_

    Tivibu Ev'in görüntü kalitesini Test Ettik! video ön inceleme


    8 mbite kadar net limitsiz kullanıyorum,tivibu ev almadan önce 4 mbitten yukarısını hiç görmedim,tv takıldıktan sonra hızımda bu değerin altına hiç düşmedi,HD kanallar için yükseltilen hız netede etki etti.

    ısrarla aramalarıma rağmen hızımı 1mb olarak veren ttnet dün bir işcinin mahhalle arasındaki dağıtım kutusundaki birkaç teli değiştirmesinden sonra internete giremedim kullanıcı adı veya şifre yanlış hatası aldım ttneti aradım açılışta tivibunun iğrenç şarkısı çaldı üye olun falan neyse şifrem otomatik olarak değişmiş girdim şifreyi tarayıcıyı açında ne görüyüm tivibu reklamı alla alla dedim nedir bu tivibu reklamları diye isyan ettim sonra bir baktım hız uçmuş 8mb olmuş haaa dedim işin aslı anlaşıldı 1mb ile tv izlenmez adamlar tivibu ya üye olsun diye tüm mahhallenin interneti 8mb ta yükseltmiş(özellikle kotalı olanları)ebe ttnet madem bu kadar kolaydı hızı yükseltmek neden menfaatin olmadan şu işi yapmıyorsun




  • @ onur1301

    Önümüzdeki Çarşamba ayrıntılı bir inceleme yayınlayacağız. Bu testler twitter ve Facebook'dan görüntü kalitesi hakkında bilgi isteyenlerin sayısı göz önüne alınarak bir ön değerlendirme olarak sunuldular.
  • Yorum yazayım dedim ama sağolsun herkes dökmüş içini, bana bişi kalmamış. Ben tivibu web hizmetinden çalışma odamda faydalanıyorum. Tek kelimeyle rezalet. Bunu bir de HD falan düşünemiyorum. Bu şirket benden 8Mbit hat parası alıyor, henüz 1mbit geçebilmiş değil. Bırakın evin kablosunu, apartmanı komple yeniledim, cebimden dünya para çıktı yine yok. Alternatif de yok, kaldık böyle :) Sinir hastası oldum yeminle. Ne desem boş, reklamları çok güldürüyor tek artısı o benim için :)
  • vay be arkadaş ortalık yanıyor mesut beyi çok sıkıştırmışsınız ttnet den memnun değilsiniz ama telefon hattından gelen adsl nin Türkiye altyapısı ttnet de değil mi?Bunda adamın suçu ne?Alternatif mi var?el cevap yok.Ha beğenmiyorsanız almayın arkadaş.Fİber optik alın digiturk plus alın dsmart hd alın yani seçim elinizde yada tivibu ya üye olun deneyimlerinizi paylaşın.Adam cevap yazmış açıklamış yine tukaka diyerek veryansın edenler var!Ağzıyla kuş tutsa yaranamayacak size.Site yöneticisi olsam bu saldırgan yorumları kaldırırım bile tutturmuşsunuz reklam diye para olmadan bu forumda olmaz.Saygılar...
  • 1 megabit sınırsız internet kullanıyordum, artık 8 megabite kadar olan internet paketine geçeyim dedim. Müşteri hizmetlerini aradım o da hemen seve seve geçirelim size dedi. Hadi hayırlı olsun dedim onayı verdim şak diye internet toptan gitti. 48 saatte ancak yapabildiler. Şöyleki 48 saat içerisinde vardiya da çalışan bütün personellerin isimlerini ezberler duruma geldim. HD yayına da ihtiyacım var heralde şimdi ben Tivibu ev e bi geçsem sanıyorum benim bütün altyapım çökecek !
  • bitane HD uydu alıcısı alın olay bitiyor TRT HD bundesliga - F1 daha bi zevkle izlenir oldu internetten tv izlemek hele hele HD hayaldan ibaret tamamen ttnet para tuzağı gibi
  • GÖRÜNTÜ AKIŞKANLIĞI
    """"Örneğin uydu alıcılarda deinterlacing methoduyla 50 FPS görüntü alıyoruz. (İnsan gözünün yaklaşık olarak alabildiği maks FPS 50-55'tir.) Bu yüzden altyazıları takırtısız kayıyormuş gibi görüyoruz. Canlı yayınları capcanlıymış gibi izliyoruz""""

    Tivibu ev'de durum nedir? Alınan steaming görüntünün akışkanlığı nedir? Kayan altyazılar güzel okunabiliyormu? Kaç FPS görüntü alınıyor? Gönderdiğiniz videolar ya 25 ya da 30 fps lik... bu videolardan anlayamıyoruz onu. Belirtirseniz sevinirim.
  • Biz dh üyelerinin istediği Mesut beyin öyle sevencen bir tavırla değilde daha sert bir tavırla daha ciddi ve oturaklı sorularla ttnet çalışanlarının karşısına çıkmaları ve onlardan yana değilde üyelerinden halkdan yana olduklarını göstermeleri ve bu tür sorular sormaları. Sorular açık ve net olmalı ucu açık sorular olmamalı



    Mesela örnek veriyorum beni en çok merak ettiğim 3 soru

    -Türkiyede en kötü ihtimal şehir merkezlerindeki her bir evin duvarındaki prizden ne zaman fiberoptik kablo çıkacak. Modemimizden - telekoma bakır kablo karışmadan tam fiber hatta ne zaman kavuşacaz. Böyle bir planları düşünceleri varmı? (Ben sanmıyorum ucu açık cevaplar verecekler)



    -Kendilerinden çok daha küçük olan rakip bir firma elinden geldiğince evlere fiberoptik götürmeye çalışırken kendileri gibi büyük bir firma neden bir harekette bulunmuyor. Neyi bekliyor. İnsanların çokda ilgisini çekmeyen bir sürü küçük servise ve reklama ayırdıkları harcamayı ne zaman fiber kablo alt yapısına harcayacaklar



    - Son sorumda ne zaman ödediğimiz tutar ve kullandığımız hız insancıl boyutlara gelecek




  • Bu sabah tivibu için başvuru yaptım pazartesi günü kurulumu yapıcaklar. orda kurulu tivibuyu inceledim 8 mbit netlimitsiz net kullanıyordu ne donma ne takılma vardır kalite ise mükemmeldi.
  • TTNET IPTV'yi Türkiyeye getirirken belirledikleri "Amerikayı yeniden keşfettim" politikası yanlış bir kere, Türkiyede KabloTV ile Kablonet bu işi belki 15 senedir yapıyordu zaten, tek fark teknolojinin daha gelişmiş olması nedeniyle sunduğu bazı yenilikler(mecburi değil) ve KabloTV'nin önünün yıllardır belli rant politikaları ile kesilmiş olması nedeniyle Türkiyede planlanmış digital yayın teknolojisine geçilmemesi olabilir, bu teknolojilerin sağladığı özellikler Amerikada belki 20-25 senedir tek kablo üzerinden zaten veriliyor, biraz araştırırsanız Amerikayı yeniden keşfetmediğinizi anlarsınız.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.