Şimdi Ara

TJ75 Cızırtı Sorununa Çözüm İçin ... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
1
Favori
20.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kardes ben o driverı yükledim ama ses halen devam edio kesilmedi acaba siz nereye yüklediniz veya kendisinde olan realtek sürücüsünü kaldırdıktan sonramı yüklediniz ben üstüne yükledim program filesın icinde olan realtek audio klasörünün icine yükledim ses kesilmedi sizde nasıl yaptığınızı bilgi verirseniz cok memnun olurum...simdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkan190

    kardes ben o driverı yükledim ama ses halen devam edio kesilmedi acaba siz nereye yüklediniz veya kendisinde olan realtek sürücüsünü kaldırdıktan sonramı yüklediniz ben üstüne yükledim program filesın icinde olan realtek audio klasörünün icine yükledim ses kesilmedi sizde nasıl yaptığınızı bilgi verirseniz cok memnun olurum...simdiden teşekkürler.


    cızırtı sürücüyü yükledikten sonra kesildi ama bir kaç oyun yükledim, age of empires, COD black ops falan tekrar açıldı cızırtı, bu defa radikal bir çözüm olarak Creative SB play! bir adet USB ses kartı aldım, artık masa üstündeyken hoparlöre takıcam bilgisayarı dışardayken kulaklıkla kullancam, bilgisayarın hoparlörü ve ses kartını kullanmicam artık...




  • Arkadaşlar sıkı durun!

    önceki kısmi çözümden sonra şu anda daha kökten bir çözüm buldum. Yapılması gereken değişiklikleri otomatik yapan tek bir dosya haline getirdiğim zaman paylaşmayı düşünüyorum.
  • Hadi diyelim cızırtı sorununu hallaettiniz ya ekran kartı driver sorunun nasıl çözmeyi planlıyorsunuz acaba? 195.62 sürümü dışındakiler sürekli hata veriyor bence daha da büyük bir problem.Bir arkadaş kulüp başlığında bu sorunun kalmadığını söylemiş birkaç gün önce.Servise yollamış galiba onlar da farklı bir bios yüklemişler en sonunda biraz ilgilenip.İnşallah çözülebilen bir durumdur 1.5 senedir bilgisayar kullanamadık bu sorunlar yüzünden.
  • Benim tj75 te hd5650 var ve herhangi bir driver problemi yok. Sizin sorduğunuz tj65 gt240m ler herhalde? Eğer oysa kullanan 3 arkadaşım var 3 ündede o tarz bir driver sorunları yok sanırsam çünkü oyun oynuyorlar ve nvidia sitesinden yeni driver da kurmuşlardı daha önce. TJ75 teki gıcık cızırtı kadar yüksek oranda karşılaşılan bir sorun olduğunu düşünmedim o yüzden yani. Eğer sorunun ayrıntılarını özet olarak paylaşırsanız ben de öğrenmiş olurum. Elime bir tj65 geçerse denemeler yaparım.
    quote:

    Orijinalden alıntı: XPerience

    Hadi diyelim cızırtı sorununu hallaettiniz ya ekran kartı driver sorunun nasıl çözmeyi planlıyorsunuz acaba? 195.62 sürümü dışındakiler sürekli hata veriyor bence daha da büyük bir problem.Bir arkadaş kulüp başlığında bu sorunun kalmadığını söylemiş birkaç gün önce.Servise yollamış galiba onlar da farklı bir bios yüklemişler en sonunda biraz ilgilenip.İnşallah çözülebilen bir durumdur 1.5 senedir bilgisayar kullanamadık bu sorunlar yüzünden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prodowns -- 2 Ocak 2011; 13:30:25 >




  • Bu ses sorunu tamamen çözülürse cihazı almayı düşünürüm. Umarım hiç bi donanımı yazılımı devre dışı falan bırakmadan performansı düşürmeden kalıcı bi çözüm üretilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albaywolf

    Bu ses sorunu tamamen çözülürse cihazı almayı düşünürüm. Umarım hiç bi donanımı yazılımı devre dışı falan bırakmadan performansı düşürmeden kalıcı bi çözüm üretilir.


    herhangi bir yazılım donanım devre dışı bırakılmıyor. windows 7 de normalde gelişmiş güç ayarlarında görünmeyen işlemci seçeneklerini açıp doğru değerlere ayarlandığı takdirde cızırtı kesiliyor ve bu durumda daha önceki ses kartı ile ilgili yapılan işlemlere de gerek kalmıyor. her ses kartı driverında cızırtısız çalışıyor.

    Önceki sayfada bir arkadaş işlemci C4 state i kapatılırsa düzelebilir demiş. Bu güç seçeneklerindeki değişiklik de büyük ihtimalle işlemcinin c4 e hiç geçmemesini sağlıyor olabilir. Bundan önce bende bir şekilde bu power statelerle oynamak istemiştim fakat biosu editleyip bunu yapabilecek bir yazılım bulamamıştım. Windowstan bu c1e benzeri stateleri seçebildiğimiz bir de RM Clock yazılımı var fakat o da core i serisinde çalışmıyor.

    Bu arada sadece cızırtı düzeldi diye tj75 almanızı da pek önermem aslında. Birazcık daha para ayırıp, 1. olarak uygun fiyatla stoklara girmesini bekleyip ASUS N53JF-SX210V almanızı öneririm. bunun haricinde acer 5742, lenovo y560, hp dv6 serisi laptoplarda uygun fiyat olduğu takdirde alınabilir bence. özellikle asusta ve acer 5742 lerde optimus olması güzel bir özellik, gerekmediği zaman harici ekran kartını devre dışı bırakıp daha uzun batarya ömrü elde edebiliyorsunuz.

    http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/115078/asus-n53jf-sx210v.aspx özelliklere bakabilmeniz için. [ yeni gözdem oldu da kendisi :) ]




  • Packard Bell TJ75 serisi laptoplar için işlemci güç durumlarından kaynaklanan tiz sesin azaltılması için fix:

    >> İndirmek için tıklayın.

    İçinde bir tane "tj75.bat" dosyası var. 2 satır powercfg komutu içeriyor sadece.

    1-) tj75.bat dosyasını rardan çıkardıktan sonra, sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın.

    2-) Güç planı olarak "Yüksek Performans"ı seçin ve biraz sonra cızırtının büyük oranda azalması lazım.

    Not: Diğer güç planları için işe yaramıyor bu fix şimdilik. Ayrıca bunu uyguladıktan sonra yüksek performans profilinin ayarlarını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Mesela, işlemcinin sürekli max frekansta çalışmaması için en düşük işlemci yüzdesini prize takılıdı sıfır yapın.

    Powercfg nin işlemci ile ilgili diğer ayarlarını da tek tek test ediyorum. İşe yarar başka bir şeyler bulursam paylaşırım.




  • prodowns tekrar teşekkürler galiba gene ilk deneyen benim yaptım oldu on numara oldu önceden video falan izlerken ince ses geliyodu şimdi o da gelmiyo

    şunuda ekliyecem fişe takılıyken eskisi gibi geliyo bende ama şarz aletinden ayrınca güzel oluyo gelmiyo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07mg32 -- 3 Ocak 2011; 0:34:08 >
  • Bu sorunun üzerine gittiğin için teşekkürler @prodowns.İnşallah bu sorunu sayende kökten çözeriz.Ben Koyuncu'ya iki kez mail attım bu durumla ilgili fakat ilkinde ürünü garantiye vermemi istediler, ikincisinde ise cevap gelmedi.Fix i en yakın zamanda deneyeceğim.Siz bu fix i kendiniz mi yaptınız?

    Ek: Bu C4 state'i biostan kapatamaz mıyız?Bizim bilgisayarlarda biosun gizli seçeneklerine nasıl giriyoruz bilen var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 3 Ocak 2011; 5:31:23 >
  • fix işe yaradı fakat dengeli modunda çalışanı yapılırsa süper olur..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkanxtr

    fix işe yaradı fakat dengeli modunda çalışanı yapılırsa süper olur..


    Her modda çalışması en iyisi ama bu da bir ilerleme sonuçta.Bilmiyorum Koyuncu veya Packard Bell bu fix e yardımcı oldular mı ama @prodowns onlardan daha çok çabalıyor bu sorunun çözülmesi için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 3 Ocak 2011; 17:40:36 >
  • çok sağol prodows...

    ayrıca şu laptobun klavyesine alışamadım, tuşlar birbirine yapışık sürekli başka tuşlara basıyor insan, arada az bir boşluk olsa, dümdüz yapmışlar 3 kelime yanlışsız yazamıyorum, bir de klavye alsam buna, masaüstü pc den farkı kalmicak..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rcelik21 -- 3 Ocak 2011; 18:35:08 >
  • @Black_Wolf14, Keşke packard bell yada koyuncu yardımcı olsaydı da onlar sayesinde yapmış olsaydım ama nerdeee. Bizim bioslarda bildigim kadarıyla öyle gizli seçenekleri açma gibi bir olay yok. o yüzden zaten yazılımsal olarak kapatmayı bulmaya çalışıyordum. C4 state ini acaba daha farklı nasıl devre dışı bırakabilirim diye araştırırken, yabancı bir sitede gelişmiş güç seçeneklerinde görünmeyen bazı gizli ayarların görünmesiyle ilgili bir regedit değişikliğinin nasıl yapıldığını gördüm. Onları açıp oynarken farkettim işte.

    Bu fixte değişiklik yapılan seçeneğin görünmesi için komut istemine,
    powercfg -attributes SUB_PROCESSOR 7b224883-b3cc-4d79-819f-8374152cbe7c -ATTRIB_HIDE
    yazarsanız işlemci güç yönetimi altında görünüyor. fix uygulandıktan sonra hem pilde hem fiş takılıyken %100 olması lazım.

    @07mg32 , bende hem fişe takılıyken hem de pildeyken cızırtı olmuyor. öncelikle yüksek performans ı varsayılan ayarlara döndür. daha sonra fix i uygula. dengeliye getirip sonra geri yüksek performansa getir. 10 sn kadar sürebiliyor bazen cızırtının kesilmesi. daha sonra fişi çıkar geri tak bi bak bakalım.

    Diğer güç planları için de uğraşıyorum daha bulamadım işte ama o zamana kadar siz yüksek performansın diğer tüm ayarlarını değiştirerek dengeli yada güç tasarrufu gibi ayarlayabilirsiniz.




  • klavye bazen beni de sinir ediyor. özellikle başka pc kullanıp bunun başına oturduğumda alışmak 5-10 dk sürüyor. Klavye dediğin bakmadan hissedilebilebilmeli neden böyle dümdüz bir klavye üretmişler ben de anlam veremedim. Bir de genelde alt gr yerine sağ tıklama tuşuna basıyorum şimdi karşılaştırdım diğer klavyelerin bir çoğunun space tuşu ö harfinin ortalarında bitiyor bunda ise daha kısa o yüzdenmiş. Ama dert etmiyorum pek biraz yavaşlatıyor beni o kadar.
    quote:

    Orijinalden alıntı: rcelik21

    çok sağol prodowns...

    ayrıca şu laptobun klavyesine alışamadım, tuşlar birbirine yapışık sürekli başka tuşlara basıyor insan, arada az bir boşluk olsa, dümdüz yapmışlar 3 kelime yanlışsız yazamıyorum, bir de klavye alsam buna, masaüstü pc den farkı kalmicak..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prodowns

    @Black_Wolf14, Keşke packard bell yada koyuncu yardımcı olsaydı da onlar sayesinde yapmış olsaydım ama nerdeee. Bizim bioslarda bildigim kadarıyla öyle gizli seçenekleri açma gibi bir olay yok. o yüzden zaten yazılımsal olarak kapatmayı bulmaya çalışıyordum. C4 state ini acaba daha farklı nasıl devre dışı bırakabilirim diye araştırırken, yabancı bir sitede gelişmiş güç seçeneklerinde görünmeyen bazı gizli ayarların görünmesiyle ilgili bir regedit değişikliğinin nasıl yapıldığını gördüm. Onları açıp oynarken farkettim işte.

    Bu fixte değişiklik yapılan seçeneğin görünmesi için komut istemine,
    powercfg -attributes SUB_PROCESSOR 7b224883-b3cc-4d79-819f-8374152cbe7c -ATTRIB_HIDE
    yazarsanız işlemci güç yönetimi altında görünüyor. fix uygulandıktan sonra hem pilde hem fiş takılıyken %100 olması lazım.

    @07mg32 , bende hem fişe takılıyken hem de pildeyken cızırtı olmuyor. öncelikle yüksek performans ı varsayılan ayarlara döndür. daha sonra fix i uygula. dengeliye getirip sonra geri yüksek performansa getir. 10 sn kadar sürebiliyor bazen cızırtının kesilmesi. daha sonra fişi çıkar geri tak bi bak bakalım.

    Diğer güç planları için de uğraşıyorum daha bulamadım işte ama o zamana kadar siz yüksek performansın diğer tüm ayarlarını değiştirerek dengeli yada güç tasarrufu gibi ayarlayabilirsiniz.

    Bu fix ile C4 devre dışı mı kalıyor?

    Bizim biosta gizli ayarları açmak için biraz dolaştım fakat bir şey bulamadım, bir tuş kombinasyonuyla açılmıyor mu acaba?




  • @Black_Wolf14, pm den verdiğiniz linklere baktım. ilkinde bir şey yok zaten. 2. verdiğiniz linkten birşeylere ulaşmaya çalışacağım bakalım. laptopu ilk aldığım zaman bios mod araştırmıştım ama bizimkine yapılmış bir şey bulamamıştım. Şimdi burda birçok laptopa uygulandığı görülüyor belki bizimki için de daha fazla seçenekli bir bios menüsü ortaya çıkarılabilir.

    fix ile tahminimce işlemcinin c4 state ine geçebilmesi için gereken eşik sınır %100 olduğu için c4 e hiç geçmeyip cızırtı oluşması engellenmiş oluyor.

    bios mod yapmadan, yani şuanki biosla tuş kombinasyonu ile açılabilecek bir menü olduğu sanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prodowns

    @Black_Wolf14, pm den verdiğiniz linklere baktım. ilkinde bir şey yok zaten. 2. verdiğiniz linkten birşeylere ulaşmaya çalışacağım bakalım. laptopu ilk aldığım zaman bios mod araştırmıştım ama bizimkine yapılmış bir şey bulamamıştım. Şimdi burda birçok laptopa uygulandığı görülüyor belki bizimki için de daha fazla seçenekli bir bios menüsü ortaya çıkarılabilir.

    fix ile tahminimce işlemcinin c4 state ine geçebilmesi için gereken eşik sınır %100 olduğu için c4 e hiç geçmeyip cızırtı oluşması engellenmiş oluyor.

    bios mod yapmadan, yani şuanki biosla tuş kombinasyonu ile açılabilecek bir menü olduğu sanmıyorum.

    Evet bios mod gerekiyor sanırım gizlenmiş seçenekler için, TJ65 ile ilgili bir bios gördüm sitede ama TJ75 ile ilgili bulamadım.Bir sürü dosya var fakat bizimkine yapılıyor mu bilmiyorum.

    Şurada bir pdf dosyası var belki işinize yarar;

    http://www.mediafire.com/?csey87y4la6bu58



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 3 Ocak 2011; 20:04:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: prodowns

    @Black_Wolf14, Keşke packard bell yada koyuncu yardımcı olsaydı da onlar sayesinde yapmış olsaydım ama nerdeee. Bizim bioslarda bildigim kadarıyla öyle gizli seçenekleri açma gibi bir olay yok. o yüzden zaten yazılımsal olarak kapatmayı bulmaya çalışıyordum. C4 state ini acaba daha farklı nasıl devre dışı bırakabilirim diye araştırırken, yabancı bir sitede gelişmiş güç seçeneklerinde görünmeyen bazı gizli ayarların görünmesiyle ilgili bir regedit değişikliğinin nasıl yapıldığını gördüm. Onları açıp oynarken farkettim işte.

    Bu fixte değişiklik yapılan seçeneğin görünmesi için komut istemine,
    powercfg -attributes SUB_PROCESSOR 7b224883-b3cc-4d79-819f-8374152cbe7c -ATTRIB_HIDE
    yazarsanız işlemci güç yönetimi altında görünüyor. fix uygulandıktan sonra hem pilde hem fiş takılıyken %100 olması lazım.

    @07mg32 , bende hem fişe takılıyken hem de pildeyken cızırtı olmuyor. öncelikle yüksek performans ı varsayılan ayarlara döndür. daha sonra fix i uygula. dengeliye getirip sonra geri yüksek performansa getir. 10 sn kadar sürebiliyor bazen cızırtının kesilmesi. daha sonra fişi çıkar geri tak bi bak bakalım.

    Diğer güç planları için de uğraşıyorum daha bulamadım işte ama o zamana kadar siz yüksek performansın diğer tüm ayarlarını değiştirerek dengeli yada güç tasarrufu gibi ayarlayabilirsiniz.

    Merhaba ben de tj75 kullanıcısıyım bu cızırtıdan çok rahatsız oluyordum verdiğiniz likn için teşekkürler . Denedim yaptığınızı pildeyken yüksek performasnta ses gidio çok nadir arada bi gelio ufak ufak ama fişteykende bi çözüm söylemissiniz bu komutu tam olarak nereye yazıoruz simdiden tesekküler...




  • @brushtool, önceki mesajımda @07mg32 için belirttiğim gibi, bende fiş takılıyken de sorun yok. o yüzden önce güç seçeneklerinden yüksek performansı varsayılan ayarlara çevirin daha sonra fixi uygulayın.

    Fixte değişiklik yapılan seçeneğin gelişmiş güç ayarlarını değiştir dedikten sonra işlemci güç yönetimi altında görünmesi için başlat donatılar komut istemini açın. alttaki yazıyı kopyalayıp sağ tıklayıp yapıştır deyin ve enterlayın.
    powercfg -attributes SUB_PROCESSOR 7b224883-b3cc-4d79-819f-8374152cbe7c -ATTRIB_HIDE
    fix uygulandıktan sonra hem pilde hem fiş takılıyken %100 olması lazım.

    ufak ufak gelen seslerden kastınız hoparlöre yaklaşınca gelen kısa kısa seslerse önceki tiz ses ile alakası yok.

    @Black_Wolf14, o tutorial ı zaten önceki linkleri verdiğinizde okuyup indirmiştim. editlenecek bios olarak 1.26 biosunu denedim. packard bell den indirdiğim 1.26 biosunun içinde DOS diye bir klasör var ve onun içinde bir .rom ve .wph dosyası var 2sinide Phoenix bios editor ile denedim hata verdi sebebini çözemedim. Daha geniş bir boş vaktim olduğunda daha ayrıntılı bir şekilde ilgileneceğim bios editleme olayıyla.




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.