Şimdi Ara

TOSHIBA SATELLITE A500-19W FUN CLUB (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
946
Cevap
8
Favori
114.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @Pixellence1907

    Ve aleykümselam,

    SSD alıp,işletim sistemi için kullanıp,ciddi ölçüde bir performans artışı yakalayabilirsiniz.Kullanım açısından herhangi bir sıkıntı yaşamazsın,uyumsuzluk problemi olmaz.

    Ancak HDD'nizin ömrünü tamamladığından öncelikle emin olmanız gerekli.
    HDTune gibi programlar ile disk taraması yaptınız mı?

    Umarım anakart problemi yaşamıyorsunuzdur.
  • Büyük İhtimal İle HDD ' de ; Önceden 2 Saatte Yaptıgı Recorvery İşlemini Bile 6-8 Saatte Yapıyor. HDD Yi Biçimlendirirken Takılmalar Filan Oluyor. İlk Açılışta Biosu Gecene Kadar Baya Bekliyorum. Sistemde Bilgisayarı İlk Açılışta Kasan Tüm Programları Kapatmama Ragmen Bilgisayar Kendine Gelene Kadar 15-20 Dakika Geçiyor. Servise Gönderiyorum Adamlar Bozuk Windows Diye Recorvery Yapıp Gönderiyorlar. Ama Onların Kurdugu Sistemde Takılıyor. Büyük İhtimalle HDD ' De Olması Lazım Ama Yinede HD Tune İle Taratayım Sonuçları Göndereyim Bir Bakalım
  • @Pixellence1907

    Hocam,belirtmiş olduğunuz şeyleri direkt olarak HDD'ye bağlayabilmek açıkçası biraz zor.
    Umarım,sizin de düşündüğünüz gibi HDD'den kaynaklıdır ancak büyük ihtimalle anakart değişimi yapılacak gibi duruyor.

    Siz HD Tune 2.55 ile bir tarama yapın,sonuçları burada paylaşın,daha net bilgiler çıkar elbette.

    İyi akşamlar.
  • Arkadaşlar merhaba;

    ben bu foruma yeni katıldım pek bilmiyorum kuralları. hata yaparsam beni uyrmanızı rica ederim.

    Benim sorunum TOSHIBA SATELLİT A 200 kullanıyorum. 200GB lik HDD doldu kapasitesini büyütmeyi düşünüyorum. mesela 1 TB olarak sakıncası varmıdır.

    Birde HOSHIBA'nın kendi markası olanı , Toshiba 2.5" 1TB 5400rpm SATA 3.0Gb/s Harddisk , Western Digital Caviar Green 1TB 64MB SATA 6 Gb/s Harddisk WD10EZRX bunlardan hangisini kullanmam daha doğru olur yardımcı olursanız sevinirim.

    ilgi ve alakanıza şimdiden teşekkür ederim....
  • @sevenseas

    Merhaba,aramıza hoş geldiniz.

    Forumda o kadar katı kurallar uygulanmamakta,sorununuz ile ilgili konuları uygun bölümlere açtıkça,küfür etmedikçe,imza kurallarına dikkat ettikçe ve mesajınızı komple büyük harfler ile yazmadığınız sürece herhangi bir problem yaşamazsınız.

    200 GB HDD kapasitesine sahip olan model sanırım A200-23U.
    HDD kapasitesini arttırmanızın herhangi bir sakıncası yok ancak kapasite arttıkça RPM'ye dikkat etmeniz gerekmekte.
    200GB kapasiteli bir HDD için normal koşullarda 5400 RPM yeterli iken,1TB HDD için 7200 RPM ideal olmaktadır.

    Notebook markanız Toshiba diye illa ki Toshiba HDD seçmeniz gerekmemekte.

    Belirtmiş olduğunuz ilk model Sata III destekli bir model.Ancak notebook anakartı SATA III desteklemediği için boşuna fazladan harcama yapmış olursunuz,SATA III performansına erişebilmeniz mümkün olmaz.

    WD10EZRX kodlu Caviar Green de SATA III destekli.Ayrıca boyutu 2,5'' değil,3,5''. Dolayısıyla laptop HDD yuvasına HDD'yi takamazsınız,büyük gelir.


    Benim size önerim 2 şekilde olacak;

    1-Eğer notebookunuzda yüksek performansa önem veriyorsanız,işletim sisteminizin hızlı çalışmasını istiyorsanız SSD disklere yönelin.
    Tayland'daki sel felaketi mekanik HDD üreticilerini derinden etkiledi,uzun bir süre mekanik HDD'ler normal fiyatlarına dönemeyecek.

    2-Eğer notebookunuzu daha çok desktop tarzında kullanıyorsanız harici HDD alın.
    Depolama,arşivleme işlemleri için harici HDD daha ideal olmakta.İşletim sisteminin bulunduğu HDD ile depolama yapılan HDD'nin farklı olması her zaman daha iyidir.


    Ben,A210-133 serisi laptopumda WD 2.5" 320GB SATA 2.0 SCORPIO® BLUE™ 5400RPM kullanmaktayım. Depolamada da WD My Book Studio 1 TB HDD kullanıyorum ve gayet memnunum.

    Eğer tüm arşivinizin yanınızda olmasını istiyorsanız,laptopunuzu yanınızda çok sık taşıyorsanız ;WD 2.5" 750GB SCORPIO BLACK 7200RPM 16MB CACHE modelini tercih edebilirsiniz.

    Desktop tarzında kullanıyorsanız ;WD 2.5" 320GB SATA 2.0 SCORPIO® BLUE™ 5400RPM veya WD 2.5" 320GB SATA 2.0 SCORPIO® BLACK™ 7200RPM modellerinden bir tanesini işletim sisteminiz için seçersiniz.Depolama için de WD 2,5" 1TB ELEMENTS SE USB3.0 / USB2.0 kullanırsınız.

    Yada laptopunuzun için HDD almayıp,200GB'lik HDD'niz ile devam edip,depolama için daha büyük kapasiteli HDD'lere yönelebilirsiniz.

    Seçim size kalmış.

    İyi günler.




  • arkadaşlar toshiba recovery usb'den yüklemek istiyorum nasıl usb'ye yükleyebilirim bir internet adresi falan var mı ya da bilgisayarın kendi hdd'sindeki recovery'ı kopyalasam çalışmaz herhalde
  • @ihtirasentrika

    Merhaba,

    BURAYA göz atabilirsiniz.
    Ancak recovery DVD'si birden fazlaysa sorun oluşturabilir.

    İyi günler.
  • Merhabalar ,
    Neredeyse pek çok mesajı okudum bu başlık altında ki,
    ve bir kaç sorum olacak sizlere arkadaşlar.
    Öncelikle bende Toshiba A500-19W modelinden gayet memnunum yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum , içini dışını nerede nasıl tepki vereceğini ezberlemiş durumdayım fakat bu son zamanlar da gereğinden fazla bir ısınma yaşamaktayım , ana kart da dahil olmak üzere genel bir temizlik yaptım fakat halen aynı ısınma söz konusu hiç bir şey açık olmasa bile %90'da çalışıyor fanım. Ram'den yüksek veri kullanan bir program açtıktan sonra kapanması da an meselesi oluyor. Sizce bu durumda ne yapmalıyım ? Birde bilgisayarın alt üst plastik kapaklarını değiştirmeye kalksam ne kadara mal olur bana mesajlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür eder iyi günler dilerim..
  • Arkadaşlar bilgisayarımın artık temizlik zamanı geldi ve ne yapsam ne etsem açamadım kendisini. Alttaki bölümlerden de inceledim ama bir şey anlamadım. Sadece klavye bölümünü temizlemek istiyorum şimdilik ve çevremdeki bilgisayarcılara güvenemiyorum. Çünkü bir çok kez parça değişikliği yaptılar arkadaşlarıma haberleri yokken. Bu yüzden yardım istiyorum. Toshiba Satellite A500-19w bilgisayarımın tuş takımını nasıl çıkartabilirim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ardoa

    Arkadaşlar bilgisayarımın artık temizlik zamanı geldi ve ne yapsam ne etsem açamadım kendisini. Alttaki bölümlerden de inceledim ama bir şey anlamadım. Sadece klavye bölümünü temizlemek istiyorum şimdilik ve çevremdeki bilgisayarcılara güvenemiyorum. Çünkü bir çok kez parça değişikliği yaptılar arkadaşlarıma haberleri yokken. Bu yüzden yardım istiyorum. Toshiba Satellite A500-19w bilgisayarımın tuş takımını nasıl çıkartabilirim?

    Merhaba arkadaşım;
    Klavyeyi sökmek için öncelikle batayayi çıkartıp orada bulunan siyah renkli küçük 2 vidayi sökmen gerekiyor . Akebinde klavyenin tam üzerinde seninde fark edebileceğin bir siyah çıta var, onu cikaracaksin kırılır diye korkma biraz dikkatli olman yeter . Sonrasında karşına klavyeyi bağlayan 3 yada 4 tane vida seni bekliyor onlarida soktukten sonra klavye boşa çıkacaktır ama BURAYA DIKKAT KLAVYEYI ana karta bağlayan bir kablo var sakin klavyeyi cekistirip onu koparma :) onu çıkartmak içinde kenarlarda siyah jaglar var onları ileri dogru itiyorsun ve kabloda serbest kalıyor . Ve artık klavyeni temizleyebilirsin :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • @Ardoa

    Merhaba,

    mastermsb 'nin mesajının yanında video da oldukça yararlı olacaktır.



    BURADAN da adım adım laptop açma işlemlerine ulaşabilirsiniz.


    @mastermsb

    Merhaba,

    Laptop temizliğini yaptıktan sonra ekran kartı ve işlemcinin üzerinde yer alan termal macunları iyice temizleyip,yerine yenisini sürmeyi unutmayınız.
    Malum,bu sıcaklarda laptopların yüksek sıcaklık değerlerine ulaşması çok normal.Mümkün olduğunca güneş görmeyen noktalarda kullanmakta fayda var.

    Orijinal parçalar için yetkili servis ile görüşmenizde yarar var.Tam olarak net bir fiyat söylemek mümkün olmasa bile kasaların 150$ civarında olduğunu söyleyebilirim.

    İyi akşamlar.




  • Verdiğin yararlı bilgi için çok teşekkür ediyorum :)
  • İyi Aksamlar Arkadaşlar
    Ben HDD ' Den Dolayı Kapanma Problemi Yasıyorum. SSD Sipariş Edecem Ama A500-19W 'da SATA3 Destegi Varmı ?
    Birde Ürün 60 GB'Lık SSD Önerirseniz Sevinirim... Sadece İşletim Sistemi Ve 3 5 Program Yüklüycem
  • @Pixellence1907

    Merhaba,

    Bildiğiniz üzere A500-19W sadece SATA ara birimini desteklemekte.Bildiğim kadarıyla SATA II ve SATA III desteği yok.
    Dolayısıyla alacağınız SSD'nin performansı,SATA biriminin desteklediği ölçüde olacaktır.

    Mekanik disklere oranla hız artışı olacağı kesin olsa da hiçbir zaman tam performansta kullanamayacaksınız.
    SSD disklerin şu anki birim/fiyat oranlarına bakılırsa hala pahalı olduğu gözükmekte.O yüzden şimdilik ideal ölçülerde bir mekanik disk almanız daha uygun olacaktır.

    İyi günler.
  • Peki
  • bende l500 var nasıl recovrey yada format atabilirim ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R0ME

    @Ardoa

    Merhaba,

    mastermsb 'nin mesajının yanında video da oldukça yararlı olacaktır.



    BURADAN da adım adım laptop açma işlemlerine ulaşabilirsiniz.


    @mastermsb

    Merhaba,

    Laptop temizliğini yaptıktan sonra ekran kartı ve işlemcinin üzerinde yer alan termal macunları iyice temizleyip,yerine yenisini sürmeyi unutmayınız.
    Malum,bu sıcaklarda laptopların yüksek sıcaklık değerlerine ulaşması çok normal.Mümkün olduğunca güneş görmeyen noktalarda kullanmakta fayda var.

    Orijinal parçalar için yetkili servis ile görüşmenizde yarar var.Tam olarak net bir fiyat söylemek mümkün olmasa bile kasaların 150$ civarında olduğunu söyleyebilirim.

    İyi akşamlar.

    İkinize de çok teşekkür ederim :)




  • Harddiski Sipariş Etmeden Önce Son Bir Kez Recorveryi Yapayım Dedim Gece 3 De Basladım. Masaüstünün Gelmesi Gündüz 17:30 da Bitti Programları Filan Kurana Kadar Tekrar Gece 3 Oldu. HDD Nin Led'i Hiç Yanıp Sönmüyor Sürekli Yanıyor. Bios'a Girdigim Vakit Menü Geçişleri Arasında Uzun Takılmalar Yaşanıyor. Ama HDD Yi Cıkartıp Biosa Girdigim Zaman Gayet Normal Calısıyor. Bilgisayar 1,1 GB Ram Kullanırken Sogutucu Acıkken Bile Kendini Kapatıyor. Daha Fanları Temizliyeli 1 Hafta Oldu. Diger Birimleri Kontrol Ediyorum Normal Calısıyor. Şimdi Hepsiburadadanhttp://www.hepsiburada.com/liste/toshiba-25-500gb-5400rpm-sata-30gbs-harddisk/productDetails.aspx?productId=bd40125&categoryId=100221 Ürününü Sipariş Ettim Pazartesi Gelince Takıp Bir Temiz Kurulum Yapacam. İnş Düzelir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 16hakan16


    Merhaba,

    Son zamanlarda oldukça fazla recovery ve format atma sorusu geliyor.
    O yüzden genel bir açıklama yapmak sanırım daha iyi olacak.

    RECOVERY denilen işlem bildiğiniz üzere sisteminizin aldığınız gündeki ayarlara dönmesi olarak açıklanabilir.HDD biçimlendirmesi yapmanız biraz daha zorlaşır,promosyon olarak gelen programlar da yükleneceği için sisteminiz gereksiz yere yavaşlar.

    Eğer ürününüz ile birlikte bir Recovery DVD'si gelmediyse Recovery DVD'sini kendiniz oluşturmanız gerekmektedir.Eğer bu DVD'yi alır almaz oluşturmadı iseniz sonradan oluşturmak istediğinizde bilgisayarınızdaki dosyalar da bu DVD'nin içerisine eklenecektir ve ihtiyacınız olan boş DVD sayısı artacaktır ve recovery işlemi oldukça uzun sürecektir.


    Benim tavsiyem,her ne kadar Recovery DVD'sine sahip olsanız da temiz bir kurulum yapma yönünde olacak.

    Laptopunuzu kapatıp,arka tarafını çevirdiğiniz zaman yeşil bir etiket üzerinde,bilgisayarınızda yüklü olan işletim sistemi ve sizin bilgisayarınızda yüklü olan işletim sisteminin anahtarı gözükecek.Bunları bir kağıda not edin ve bir köşede saklayın.Bir gün lazım olabilir.

    Bilgisayarınız üzerindeki işletim sistemi örneğin Windows 7 Home Premium 32Bit ise malum siteler üzerinden işletim sisteminizin .iso uzantılı kalıp dosyasını indirin.Eğer başka bir işletim sistemi sahibiyseniz uygun işletim sisteminizi indirin.

    İndirmiş olduğunuz .iso uzantılı kalıp dosyasını Ashampoo Burning Studio 6 aracılığı ile bir DVD'ye yazdırın.

    Not; Ashampoo Burning Studio 6'yı ücretsiz olması ve kullanımının son derece basit olması yüzünden tavsiye etmekteyim.Kalıp dosyası yazan başka bir CD/DVD oluşturma programınız var ise onları da kullanabilirsiniz.

    Bunun için şu işlemleri takip edebilirsiniz;

    Ashampoo Burning Studio 6>Create/Burn Disc Image>Burn a CD/DVD/Blu-Ray Disc from a Disc Image
    ''Disc image path'' kısmında Browse seçeneği ile indirmiş olduğunuz kalıp dosyasının konumunu belirtin ve ''Next'' dedikten sonra işletim sisteminizin DVD'sini oluşturmaya başlayın.

    Eğer .iso uzantılı dosyayı direkt olarak DVD'ye atarsanız,BOOT DVD'si olarak gözükmeyeceği için format atabilmeniz mümkün olmayacaktır.

    DVD'nizi oluşturduktan sonra bilgisayarınızdaki antivirüs programı ile mutlaka tarama yapın.Bazen kötü niyetli uploaderlar,içlerine zararlı yazılımlar yerleştirebiliyor.

    İşletim sistemi DVD'nizi oluşturduktan sonra bilgisayarınızda sizin için önemli olan dosyalarınız harici HDD yada DVD'ye kopyalayın.Bilgisayarınız üzerinden bağlanan harici HDD,USB Ses kartı gibi donanımları çıkartınız.Bilgisayarınız formata hazır hale geldiği zaman işletim sisteminizi yüklemeye başlayabilirsiniz.

    Windows 7 işletim sistemi yüklemesini bilmiyor iseniz BURADAN detaylı anlatımına ulaşabilirsiniz.

    Yukarıdaki işlemleri uyguladıktan sonra format işlemini tamamlamış olacaksınız.Ancak kullanım dili İngilizce olabilir.Dert etmeyin,Microsoft üzerinden yada otomatik güncelleştirmeler üzerinden istediğiniz dili indirip,kullanabilirsiniz.

    Güncelleştirmeleri de yaptıktan sonra bilgisayarınız için gerekli tüm sürücüler büyük ölçüde yüklenmiş olacaktır.Eğer eksik bir sürücü varsa Toshiba'nın sitesi üzerinden gerekli sürücülere ulaşabilirsiniz.

    Her ihtimale karşı,sisteminiz için gerekli olan sürücüleri format atmadan önce indirerek bir flash belleğe yada DVD'ye atmanızda yarar var.

    İyi günler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pixellence1907


    Hayırlı olsun Hocam,gerçekten iyi bir fiyata bulmuşsunuz.

    Sanırım A500 sahibi olup da HDD'de problem yaşamayan kullanıcı yok.

    Güle güle,bir problem ile karşılaşmadan kullanmanız dileği ile.
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.