Şimdi Ara

TOSHIBA SATELLITE A500-19W FUN CLUB (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
946
Cevap
8
Favori
114.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Saol Kardeşim Daha İyisi Senin Olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R0ME

    quote:

    Orijinalden alıntı: 16hakan16


    Merhaba,

    Son zamanlarda oldukça fazla recovery ve format atma sorusu geliyor.
    O yüzden genel bir açıklama yapmak sanırım daha iyi olacak.

    RECOVERY denilen işlem bildiğiniz üzere sisteminizin aldığınız gündeki ayarlara dönmesi olarak açıklanabilir.HDD biçimlendirmesi yapmanız biraz daha zorlaşır,promosyon olarak gelen programlar da yükleneceği için sisteminiz gereksiz yere yavaşlar.

    Eğer ürününüz ile birlikte bir Recovery DVD'si gelmediyse Recovery DVD'sini kendiniz oluşturmanız gerekmektedir.Eğer bu DVD'yi alır almaz oluşturmadı iseniz sonradan oluşturmak istediğinizde bilgisayarınızdaki dosyalar da bu DVD'nin içerisine eklenecektir ve ihtiyacınız olan boş DVD sayısı artacaktır ve recovery işlemi oldukça uzun sürecektir.


    Benim tavsiyem,her ne kadar Recovery DVD'sine sahip olsanız da temiz bir kurulum yapma yönünde olacak.

    Laptopunuzu kapatıp,arka tarafını çevirdiğiniz zaman yeşil bir etiket üzerinde,bilgisayarınızda yüklü olan işletim sistemi ve sizin bilgisayarınızda yüklü olan işletim sisteminin anahtarı gözükecek.Bunları bir kağıda not edin ve bir köşede saklayın.Bir gün lazım olabilir.

    Bilgisayarınız üzerindeki işletim sistemi örneğin Windows 7 Home Premium 32Bit ise malum siteler üzerinden işletim sisteminizin .iso uzantılı kalıp dosyasını indirin.Eğer başka bir işletim sistemi sahibiyseniz uygun işletim sisteminizi indirin.

    İndirmiş olduğunuz .iso uzantılı kalıp dosyasını Ashampoo Burning Studio 6 aracılığı ile bir DVD'ye yazdırın.

    Not; Ashampoo Burning Studio 6'yı ücretsiz olması ve kullanımının son derece basit olması yüzünden tavsiye etmekteyim.Kalıp dosyası yazan başka bir CD/DVD oluşturma programınız var ise onları da kullanabilirsiniz.

    Bunun için şu işlemleri takip edebilirsiniz;

    Ashampoo Burning Studio 6>Create/Burn Disc Image>Burn a CD/DVD/Blu-Ray Disc from a Disc Image
    ''Disc image path'' kısmında Browse seçeneği ile indirmiş olduğunuz kalıp dosyasının konumunu belirtin ve ''Next'' dedikten sonra işletim sisteminizin DVD'sini oluşturmaya başlayın.

    Eğer .iso uzantılı dosyayı direkt olarak DVD'ye atarsanız,BOOT DVD'si olarak gözükmeyeceği için format atabilmeniz mümkün olmayacaktır.

    DVD'nizi oluşturduktan sonra bilgisayarınızdaki antivirüs programı ile mutlaka tarama yapın.Bazen kötü niyetli uploaderlar,içlerine zararlı yazılımlar yerleştirebiliyor.

    İşletim sistemi DVD'nizi oluşturduktan sonra bilgisayarınızda sizin için önemli olan dosyalarınız harici HDD yada DVD'ye kopyalayın.Bilgisayarınız üzerinden bağlanan harici HDD,USB Ses kartı gibi donanımları çıkartınız.Bilgisayarınız formata hazır hale geldiği zaman işletim sisteminizi yüklemeye başlayabilirsiniz.

    Windows 7 işletim sistemi yüklemesini bilmiyor iseniz BURADAN detaylı anlatımına ulaşabilirsiniz.

    Yukarıdaki işlemleri uyguladıktan sonra format işlemini tamamlamış olacaksınız.Ancak kullanım dili İngilizce olabilir.Dert etmeyin,Microsoft üzerinden yada otomatik güncelleştirmeler üzerinden istediğiniz dili indirip,kullanabilirsiniz.

    Güncelleştirmeleri de yaptıktan sonra bilgisayarınız için gerekli tüm sürücüler büyük ölçüde yüklenmiş olacaktır.Eğer eksik bir sürücü varsa Toshiba'nın sitesi üzerinden gerekli sürücülere ulaşabilirsiniz.

    Her ihtimale karşı,sisteminiz için gerekli olan sürücüleri format atmadan önce indirerek bir flash belleğe yada DVD'ye atmanızda yarar var.

    İyi günler.

    cok tesekkürler




  • arkadaslar toshıba a 500 19 w sabıt dısk degıstım onceden cıkarmıs oldugum recovry cd ıle kurulum yapmak ıstedım ama yapmıyor wındows bu kurulum hızmetını yukleyemedı dıye yazı cıkıyor baska bır wındows kurulum yaptım sorunu cozemeyınce ondada toshıbanın bırcok ozellıgını kaybettım malesef suan msn ve yahoo yu calıstıramıyorum ama skype calısıyor onceden cıkardıgım orjınal recovery cd sını tekrar kurabılır mıyım bılgısayarıma ve nasıl ?
  • Eski HDD Nin Healt Ve Bencmark Durumu





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pixellence1907 -- 5 Ağustos 2012; 12:10:23 >
  • Merhaba ben bilgisayarımı 2009 yılında teknosadan aldım. Başta sadece seste sorun vardı ama çok fazla önemsemedim çünkü o ara bilgisayarı servise verecek zamanım yoktu kullanmak zorundaydım. Ara ara mavi ekran çıkıyordu donuyordu kör topal idare ettim. Bu yıl artık kullanılamaz bir hale geldi. Hiçbir işlem yapamamaya başladım herhangi bir klasörü bile açamıyordum çok yavaşladı kapatmaya çalışınca da kapanmıyordu bir süre güç düğmesinden kapattım. İzmir'deki toshiba yetkili servisine (mobil life) götürdüm. Harddiskte sorun olduğunu söylediler 272 lira karşılığında 500 gb harddisk takıldı. Daha bilgisayarı servisten aldığım gün başka bir hata vermeye başladı. Önce mavi ekran hemen ardından sürekli aynı yazıların aktığı siyah bir ekran geldi bir süre bekledim düzelmedi. PXE-E61. Media test feilure, check cable PXE-MOF: Existing PXE ROM ...
    Tekrar servise götürdüm bi süre sonra arayıp her türlü onarımı güncellemeleri yaptıklarını bilgisayarın hazıra çıktığını söylediler. Gittim aldım yine açar açmaz aynı hatayı verdi. Servisi aradım sorundan bahsettim biz bahsettiğiniz gibi bi soruna rastlamadık dediler. Harddisk değişiminden önce böyle bi hata hiç vermemişti bilgisayarı kapatmadan bu şekilde götürdüm servise. Para iadesi yapabiliriz veya alalım bilgisayarınızı laboratuvarımızda bakım onarımını yapalım uygun bir ücret karşılığı dediler. 15 güne yakın serviste kaldı arayıp 15 gün boyunca bilgisayarınızı hiç kapatmadan kullandık o hataya rastlamadık belki kullandığınız faredendir dediler. Ben çok anlamam bilgisayar konularından ancak komik geldi tam bir ay zaman kaybettim ve üstüne 270 lira para harddisklerini iade edip paramı aldım tabi belli kısmını kestiler. Şimdi de açılışta ilk siyah bir ekran geliyor ve servise hiç götürmediğim halindeki gibi sürekli donuyor kullanamıyorum kapatmak isteyince kapanmıyor. Şimdi sorunu tam olarak ne olabilir. Ne yapmamı önerirsiniz?





  • @bernardo33

    Merhaba,

    A210-133 model laptopta,HDD değişimden sonra benzer hata ile karşılaştım.Sanırım üreticilerin bir çeşit korunma yöntemi yada servis aracılığı ile para kazanma taktiği.
    Ne yaparsam yapayım,HDD değişiminden sonra recovery DVD'sini bir türlü kullanamadım.Temiz bir işletim sistemi ve güncel sürücüler ile sorunum çözüldü.

    Yukarıda 16hakan16 'a anlatmış olduğum adımları izleyiniz ve uygun işletim sistemi yüklemesini yaptıktan sonra üretici sitesinden cihazınız için gerekli sürücüleri yükleyiniz.

    MSN ve Yahoo'nun çalışmaması genel olarak güncellemelerden kaynaklı bir problem.Sisteminiz için gerekli güncellemeleri yaptıktan sonra herhangi bir problem ile karşılaşmazsınız.
    Güncellemelerden önce webcam sürücüsünü de yüklemeyi deneyebilirsiniz.


    @Pixellence1907

    HDD'yi yeni değiştirmeme rağmen benchmark testindeki aşağı yukarı grafik hemen hemen benzer.Ancak okuma hızı ortalaması daha yüksek.Sanırım disk birleştirme yapmam gerek.


    @ribonükleik

    Merhaba,

    Öncelikle Allah,Toshiba servisinin eline düşürmesin.Sağlam cihaz verilse hata çıkartırlar/bulurlar,sorunlu cihazları ısrarla ''Sorunsuz'' ibaresi ile gönderirler.

    Sorununuz 3 nedenden kaynaklanabilir;

    1-BIOS Ayarları
    2-HDD'nin miadını doldurmuş olması
    3-HDD-Anakart arası bağlantı noktası arasındaki temassızlık

    1-Bilgisayarınızı açarken F2 tuşu ile BIOS ayarlarına giriniz.
    ''BOOT'' menüsüne giderek ''Boot device priority'' ögesini seçiniz ve ''Boot from LAN option is not selected'' olarak değiştiriniz.
    Sisteme bağlı olarak harici HDD kullanıyorsanız çıkartınız.
    Bilgisayarınızın ''BOOT'' önceliğini,BIOS menüsünde belirten aşağı/yukarı tuşlarının olduğu tuşlar ile (genel olarak F4 ve F5 tuşlarıdır) bilgisayar üzerindeki HDD'ye getiriniz.

    F10 Tuşuna basarak çıkınız.

    Yada direkt olarak F9 tuşuna basarak ilk günkü BIOS ayarlarına dönebilirsiniz.Ancak bunu en sona saklamanızı öneririm.


    2-Sisteminizi uzun süreli olarak güç düğmesinden kapatmak,HDD kafasının yuvasına oturmadan,döner disk üzerine düşmesine ve Bad Sector oluşturmasına neden olur.Bu gibi durumlarda okuma kafası,bozuk sektör üzerinden geçerken yavaşlar,dolayısıyla sistemde kasılmalar meydana gelir.
    1. adımı uyguladıktan sonra sisteminiz sorunsuz bir şekilde açıldıysa ancak sistem üzerindeki yavaşlıklar devam ediyorsa

    Başlat>Aramaya Başla>msconfig>Başlatma sekmesi altındaki tüm tikleri kaldırınız.Sisteminizi yeniden başlatınız.
    Sistem açıldıktan sonra HD Tune 2.55 ile sisteminizi kullanmıyor iken Pixellence1907 gibi benchmark testi yapınız.
    HDD ile ilgili kesin bir şey söyleyebilmek için çıkan sonuçları başlık altında paylaşınız.


    3-Laptop açık vaziyetteyken sallanması,sarsılması,düşürülmesi yada sert kullanılması gibi durumlar HDD'nin anakarta bağlandığı nokta ile arasında temassızlık olmasına neden olabiliyor.

    Sisteminizi kapatınız ve şarj adaptörünü ve bataryayı çıkartınız.

    BURADAN HDD'yi nasıl çıkartacağınızı görebilirsiniz.


    veya direkt videoyu izleyebilirsiniz;



    HDD'nin,anakarta bağlandığı noktaya tam olarak oturmasına özen gösteriniz.


    Umarım direkt 1. adım ile sorununuz çözülür.


    Hayırlı sabahlar.




  • Merhaba öncelikle teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bios ayarlarına girdim boot menüsünde bahsettiğiniz boot device priority ögesini göremedim bende olan seçenekler şu şekildeydi önce f9 a ardından f10 a basıp çıktım bilgisayarı yeniden başlattım. Açılışta o siyah ekran çıkmadı.





    yine bahsettiğiniz gibi msconfig-başlatma sekmesindeki tikleri kaldırıp benchmark testini yaptım ancak health sekmesinde bir şey çıkmadı.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ribonükleik -- 8 Ağustos 2012; 14:25:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ribonükleik


    Tekrar merhaba,

    Rica ederim Hocam,

    ''Boot from LAN option is not selected'' menüsü genel olarak BIOS menüsünde Main yada Advanced seçeneğinin altında olur.
    Ancak sorununuz düzeldiyse şimdilik bu işlemi atlayabilirsiniz.

    HDD üzerinde yapmış olduğunuz benchmark testi,HDD'nin ömrünü neredeyse tamamladığını göstermekte.
    Eğer HDD'üzerinde önemli verilerinizi saklıyorsanız yedekleme yapmanızda yarar var,kısa bir süre sonra muhtemelen HDD kafa atmaya başlayacaktır ve tamamen kullanılamaz bir hale gelecektir.

    Ancak yine de bu işlemlerden önce ''Defrag'' yani ''Disk birleştirme'' işlemi yapmanızı tavsiye ederim.Eğer HDD'niz %50'den fazla doluluk oranına sahipse veri aktarım,okuma/yazma hızlarının düşük olması oldukça normal.

    Piriform Defraggler ile disk birleştirme işlemini yapabilirsiniz.

    Ancak yine bu işlemden önce HD Tune programı ile Error Scan yapmanızı öneririm.Ancak Quick Scan üzerindeki tiki kaldırıp,detaylı bir tarama yapmanız daha doğru olur.

    Eğer ''Error Scan'' ile herhangi bir sorun ile karşılaşılmazsa Piriform Defraggler ile disk birleştirme işlemi yapınız.
    HDD hızı bir nebze olsun düzelecektir.

    En son çare olarak ''Low level format'' atabilirsiniz.Bu işlem sonrasında HDD üzerindeki tüm veriler silinecektir,fabrikadan çıktığı güne dönecektir.

    İyi günler.




  • oyun oynarken sürekli ısınıp kendi kendine restart atıyor makine. hatta bazen yüksek kaliteli film izlerken bile. neden olabilir veya bi çözüm önerisi olan varmı ?
  • @naughtyr2

    Merhaba,

    Büyük ihtimal ile laptopun havalandırma fanı iyice dolmuş ve ekran kartı ve işlemci üzerindeki termal macun kuruyarak etkisini kaybetmiş.

    Bu problemin tek çözümü;laptopu tekrar toplayabilecek bir şekilde açmak ve işlemci fanını temizlemek.Ekran kartı ve işlemci üzerinde uzanan bakır boruları tutan vidaları sökerek,kurumuş termal macunu alkol ile temizleyerek yerine yenisi uygulamaktır.Kullanacağınız termal macunun kaliteli olmasına dikkat ediniz.

    Hayırlı sabahlar.
  • Hocam bu aralar ısınma sorunu yaşıyorum bende bir oyuna girdiğimde hemen cayır cayır yanıyor laptop.Macunu yenilemek ve fandaki tozları almak istiyorum ama arkadali vidalar çok korkutuyor beni 18 tanesinide açacakmıyız ? İşlemciye ait vidalar yok önemli olan kısım orası gözüm korktu kısaca
  • Yalnız bu Toshiba Laptop'lar çok ısınıyor hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: naughtyr2

    oyun oynarken sürekli ısınıp kendi kendine restart atıyor makine. hatta bazen yüksek kaliteli film izlerken bile. neden olabilir veya bi çözüm önerisi olan varmı ?

    Soğutucu al kardeşim
  • @Pend0s

    Merhaba,

    Laptop kasaları alt ve üst olmak üzere 2 parçadan oluşuyor.Üst kısımı çıkarabilmek için alt kasada yer alan tüm vidaların sökülmesi gerekmekte.
    Eğer biraz el beceriniz var ise ve sabrınıza güveniyorsanız kendinize küçük bir tornavida takımı aldıktan sonra istediğiniz işlemleri yapabilirsiniz.

    Laptopu ilk kez parçalarına ayırıyor iken biraz zorlanabilirsiniz,ancak eliniz alıştıkça büyük bir alışkanlık haline geliyor,en azından 3 ayda 1 istemdışı laptopu açıp,temizlemek istiyor insan.


    @lHoLigaN

    Sadece markaya yönelik yorum yapmak pek doğru olmaz Hocam ancak malum yaz aylarında hiç ısınmayan laptop bile bulunduğu konumdan dolayı istemsizce ısınıyor.İlk defa geçen gün HDD sıcaklığının 54 dereceye çıktığını gördüm.Oysa normal günlerde işlemci sıcaklığım bile o seviyelere ulaşmaz.

    Soğutucu laptoplarda performans artışı için yada sıcaklığı düşürebilmek için kullanılabilecek alternatif bir uygulama değil.Laptop temizliği düzenli olarak yapılıyorsa soğutucu kullanma gereksinimi kalmaz.
    Hava tahliye portlarının toz ile kaplanması,fanın merkezinin toz yumağı haline gelmesi durumunda soğutucunun yarardan çok zararı vardır.

    Hayırlı günler.




  • HDD Yi Degiştirdim Hızlandı Ama Kapatma Sorunu Yine Var
    İşlemciyi Intel® Core™ i5-750 Processor (8M Cache, 2.66 GHz) Olarak Degiştirmek İstiyorum. Galiba Notebooklarda Mobil İşlemci Diye Bir Olay Var
    Birde A500-19W Nin Anakart İşlemci Soket Sayısı Uyumlu İ5 İ7 İşlemcilerde Yardımcı Olursanız Sevinirim

    Düzeltme : Ben Bir Karşılastırma Yaptım Bide Siz Bakınhttp://ark.intel.com/tr/compare/67355,37006



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pixellence1907 -- 20 Ağustos 2012; 2:08:46 >
  • Allah Belasını Versin Bu Toshiba'nın Ya Laptopu Aldıgım Günden İtibaren Sorun 1 Haftalık Cihazın HDD Sini Degiştirdikleri Günden Beri Sorun... Hala Oyunlarda Kapanıyor Hala Masraf Ediyorum Hala Cebimden Para Cıkıyor Olmaz Olsun Böyle Marka
  • arkadaşlar benim bilgisayarım çok yavaşladı, ayrıca fan fazlasıyla sesli çalışıyor hiç durmuyor diyebilirim.. servise göndersem pc'i aynı gün teslim alabilir miyim? dahası bu fan temizleme işi için ne kadar ücret ödemem gerek bilgisi olan var mıdır?
  • Arkadaşlar Windows 8 çıktı.
    Bu Satellite a500-19w laptopa windows 8 kuran varmı?
    Desteklermi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GOKHANCEVIK

    Arkadaşlar Windows 8 çıktı.
    Bu Satellite a500-19w laptopa windows 8 kuran varmı?
    Desteklermi?



    Merhaba,

    Windows 8 Release Preview'i ilk çıktığı zaman kurmuştum.Sadece ekran kartı ile alakalı olan bir durum vardı.

    Eğer uygun ekran kartı sürücüsü varsa gönül rahatlığıyla kurup,kullanabilirsiniz.
    Ancak alışılagelmiş Windows sürümleri gibi olmadığını,bir süre sonra (yaklaşık 1 gün) eski işletim sisteminize döneceğinizi de belirtmeden geçemeyeceğim.
  • Merhaba.Ben de bir toshiba a500-19w kullanıcısıyım.Birkaç yerden bu laptopdaki ekran kartının anakart ile tümleşik olmadığını öğrendim.Yani ekran kartımı değiştirebilirmiyim ? Değiştirebiliyorsam ne tür ekran kartı seçmeliyim ?

    Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.