Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... (623. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
12.584
Cevap
222
Favori
1.545.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 621622623624625
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sage bgr250 demir dokum deniyor. Ustunde emaye mi var yoksa teflon turevi pfas pfao alternatifi kimyasal mi?

    Dokumix , feris ve sage arasinda kaldim. Oncelik saglik. Tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Bana enplusta sage icin demir dokum dendi. Herhalde yanlis biliyor satiscilar. Aluminyuma hic gerek yok..


    Sunu anlamis degilim neden 316 304 paslanmaz celik sactan tost makinesi yapmiyorlar? Rengi atiyor diye mi? 200 dereceden paslanmaz celige hic bisey olmaz... yapisiyor diye falan mi? Onceden isitilan celik tavalarda yumurta kirin yapismaz. Yontemi cok basit, her şef paslanmaz kullanir...


    Feris ve dokumix ile arada kaldim. Evet gercek demir dokumdeki bakim isini biliyorum yag ile sirlamak ilk kullanimda bosta calistirmak lazim. Bende de dokum soba var keyif icin aldim ilk yakimda cikan dumani (boya kürü) inanilmazdi gercekten. Havalar sogudu yarin yakicam sobayi.


    Lava nin o emaye urununu gordum ama useniriz ona buyuk ihtimal aslinda en iyisi en temizi o.


    Sage almiyorum o zaman...

    Sirf bu toksitise, mikro plastik mevzusu icin turk kahvesi makinesi almadik. (Icmiyoruz zaten cok) Saglikli tek cihaz var o da 4500tl arcelik 2li telve paslanmaz celik cezveli... diger hepsi ya teflonlu ya plastik cezveli. Plastik su sisesini dahi cikarttim hayatimdan. Canimizdan degerli degil bunlar...


    simdi de full otomatik espresso makineleri moda oldu. Onlarin ic bakimi temizligi kuf riski konusu muamma. Yazicilar gibi alirsin 3 yil sonra dişlileri eskir calismaz vs. Bakalim o aletlerde ne sorun cikacak. AB her yil yeni model getirmeyi yasaklamali 5 yil zorunlu sure getirmeli. Her yil yeni model getiiryorlar ne tad ne tekmoloji degismiyor. Ama arzalansa tamir olamayacak parcasi olmayacak.


    Dyson supurge alinmisti bi kac yil once. Suan hepa filitresi yok o modelin. Neyse... AB bu tarz yasalari hazirliyor bir iki yila fena ayar cekilecek ev elektronigine.

    Tesekkurler



    Bu arada feris sitesinde istege gore teflon kapli veya ham dokum yapiyoruz boyamiz kursun solvsnt vs icermsz yazmislar


    Ham dokum alan oldu mu hic? Ham dokum nasil oluyor?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 10 Ocak 2024; 0:19:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • teknoCat kullanıcısına yanıt

    316 kalite çelikler, aşırı tuzlu - iyotlu ortamlarda kullanılmaktadır.


    304 kalite çelikler ile genellikle mutfak ekipmanları imal edilmektedir.


    Tavalarda kullanılan 304 kalite çeliğe yapışma olmaması için, tava önce yağlı vaziyette yüksek ısıya( 250 derece ve üzeri ) çıkarıldıktan sonra, et ya da yumurta yapışma olmadan pişmektedir. Yağda pişirildiği için de, tavaya yüksek ısı verilse bile, yapışma ve kömürleşme olmadan pişirmek mümkün olmaktadır.


    Yani anlaşılacağı üzere, 304 kalite çelik mutfak ekipmanlarının yapışma - olup olmamasını, tavanın kullanım şekli belirlemektedir.


    304 kalite çeliğin tost makinesi plakalarında neden kullanılmadığına gelince;


    1_ Tost makinelerinde plakaları, 180 - 190 derece civarında ısıtılmaktadır. Daha üzerinde ısıtılırsa, tostun içindeki malzeme pişmeden, ekmeğin yüzeyi hemen kömürleşir. Yani anlaşılacağı üzere, 180 - 190 derecede ısıtılan krom - nikel plakada yapışma olması kaçınılmazdır.


    2_ Bir diğer sebebi; krom - nikel malzeme, demir malzemeye göre daha sert malzemedir. Demir'i direkt dökümhanede tost plakası olarak döküp kullanıma sunmak mümkün iken, krom - nikel alaşımı, dökümhanelerde direkt tost plakası olarak dökmek mümkün değildir.


    Sebebi; daha yüksek ısıda ergitme işlemi yapan indüksiyon ocakları kullanımı zarureti vardır. Daha yüksek ısıda ergitme ocaklarının kullanıldığı kuruluşlarda, krom - nikel ürünler, çeşitli kalınlıklarda sac formunda üretilerek, piyasaya sunulmaktadır.


    Sac formunda üretilen krom - nikel plakaya ondülasyon vermek mümkündür. Ancak bu işlemi yapabilmek için, düz plaka yüksek ısıda kızartıldıktan sonra kalıpla şekil vermek gerekecektir. Bu ısıtma ve kalıplama işlemleri pahalı işlemler olduğu için, ürün fiyatını çok yükseğe çekecektir. Ki, 1 nci maddede belirttiğim üzere, krom - nikel'den tost plakası imal edilse, bile kullanım şeklinden dolayı yapışma kaçınılmaz olacağı için, krom - nikelden imal etmenin bir faydası olmayacaktır.


    ***********


    Cihazı sürekli yağlı bırakmayacaksanız, ham döküm ürünleri tavsiye etmem. Ayrıca ham döküm ürünler uzun süre kullanılmadığında, yaz aylarında koku yapmaktadır. Benim ilk kullandığım tost makinesi ham döküm idi. Hanım bu kokuyu sık sık mesele edince, delonghi 1030 modelini aldım. Plakaları teflon olduğu için, tostları yağlı kağıdın arasında yapıyorum, ihtiyatlı olmak adına...


    Özetle; evde titizlenenler varsa ham demir döküm plakaları ürünleri tavsiye etmem.


    Lava'nın aygaz ocak üstü tost plakalı aparatına getirilebilecek tek eleştiri, ağır bir ürün olmasıdır. Ağır olduğu için, bulaşık yıkarken hanımlar biraz zorlanıyor. Bu aparatı kullandıktan sonra, temizliğini ben yapıyorum genellikle...


    Anlaşılacağı üzere, yapacağın işleme göre, mutfak ekipmanlarını ayrı ayrı edinmek en doğrusudur.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Bilgiler icin tesekkur ederim.


    O zaman feris tost makinesi aliyorum normal dokum(boyali)?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknoCat kullanıcısına yanıt

    Feris'i bilmiyorum.


    Benim çook önceden kullandığım makine, dökümix'ten bile eski bir markaydı. Markasını şimdi hatırlayamadım. Eski bir makineydi yani... Ama endüstriyel bir ürün değildi.


    Sizin dikkat edeceğiniz husus; ham demir döküm ürünleri sık sık kullanmaktır. Sık sık kullanmazsanız, yağlasanız bile paslanma kaçınılmaz olur.


    Nereden biliyorum. Askerliğini piyade yapanlar iyi bilir. Silahların haftalık ve aylık bakımları vardır. Bakım işlemi esnasında, önceki yağ temizlenerek, namlular yeniden yağlanır ve hafif yağlı bırakılır.


    Bu işlemden maksat; ham demir ve karbonla sertleştirilmiş demir - çelik malzemeler, yağlansa bile, koruyucu yağ altında bile paslanmaya devam ederler. Önce gri renginde kararma emaresi sergilerler. Devamında kahverengisimsi küflenmeye devam ederler.


    Malzemenin bu karakteristiği bilindiği için, silah hanelerde silahların bakımı devamlı yapılır.


    Her neyse... Sizin dikkat edeceğiniz işlem; demir döküm tost makinesini ya sık sık kullanacaksınız. Ya da periyodik olarak yağlama işlemi yapacaksınız.


    Sık sık kullansanız da yağlı bırakacaksınız. Sık sık kullanmasanız da, yağlama işlemini belli aralıklarla yenileceksiniz.





  • teknoCat kullanıcısına yanıt

    Sage bgr 840 kullaniyoruz. Bgr250 ayni malzeme mi bilmiyorum. Dokum diye gecse de uzerindeki kaplama oldukca kaygan ve yag tutmayan bir yapida. Bu nedenle kuru ya da cok hafif nemli kagit havlu ile cok basit bir sekilde temizleniyor. Plakaya akan peynir mesela asla plakaya yapismiyor. Komurlesme ve birikme olmadigi icin temizlik purussux bir yuzeyde plakalar cikarilmaya gerek kalmadan oluyor.


    Teflon veya yapismayan malzemenin sagliga zararli etkisi var tabi ama yapisan yuzeyde biriken bulasik makinesine atana kadar basit temizlikte cikmayan yapismis peynir, yag gibi malzemelerin de bulastirdigi riskler var.


    Sonucta herkesin beklentisi ise bunlari gormeden aldigi tostun kaltesi olacaktir. Sanayi tipi 15 yillik tost makinesinin plaka yuzeyinden cok, makine ile hizmet veren isletmenin tostunun lezzetine bakiyor. Evde de ayni sekilde. Sage 'nin sonuclarindan da memnun kalirsiniz diye dusunuyorum.


    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Bayberty hocam özellikle size soruyorum. Tost makinesine ihityacım var eskisi Arnica Ayvalık 3000 di. Yaklaşık 10 sene dayandı. Bütçem düşük. Araştırmalarım sonucu 3 makine arasında kaldım.

    Arnica Tostit Maxi 

    Goldmaster Tostmix

    Grundig TM 4246 K

    Burda arnica ve goldmaster hemen hemen aynı makineler. plakaları granit ve birebir birbirinin aynısı. Nasıl oluyor anlamadım. Arnica goldmaster dan daha uygun fiyat. Grundig ise bir tık daha pahalı ve plakaları döküm. Bu 3 seçenekten Arnica Tostit Maxi yi seçersem nasıl bir tercih yamış olurum. Aslında Dökümix alacaktım fakat plakaları sökülmediği için eşim temizlik açısından istemedi. Yardımcı olup fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.

  • YsnYlmz77 Y kullanıcısına yanıt

    selam,

    arnica tostit maxi yıllardır üretiliyor ve bence çıkarılabilir plakalılar arasında 1 numara, goldmaster da düşünülebilir ancak servis yaygınlığı ve 3 yıllık garanti süresi bakımından arnica daha avantajlıdır ...

    dökümix eşinizin vetosuna takıldığına göre hiç tereddütsüz arnica öneririm ... ***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... 

  • teknoCat kullanıcısına yanıt

    Kimin ne dediğine bakmayın hocam,benim birçok müşterime alüminyum ürünü "demir bunlar abla,bak ne kadar kalın/ağır "bir de üstüne "tabi demir geçişi de olur" gibi yalanlarla sanki bizim ürünler gibi yani kaplamasız demir dökümler gibi satmaya calısıyorlar,müşteri emaye kaplı mı dese ona da "evet emaye bunlar" derler yani satıcı/satışçı müşteri ne istiyorsa ona göre bir sürü ayak üstü yalan uyduruyor.HB/TY gibi sitelerde üretici kendisi satmıyor ise de mağazalar sorulara yalan yanlış cevaplar verebiliyor,çok dikkat etmek lazım.


    En doğru bilgi zaten ürün sitesinde yazar,firmadan da bilgi alabilirsiniz ancak şu an TC de 1-2 ev tipi ve bazı endüstriyel tip olanlar hariç çıplak/kaplamasız demir döküm ürün satan bir marka yok,zaten o yapışmaz plakalı olan kasaya da demir plaka takamazsın erir gider,döküm plakalı makinelerin kasası en dandiği de olsa metal olmak zorundadır.Mesela bir marka diyor ki "kasası çelik" çelik falan değil,plastik üzeri metalik giydirme,gibi.


    Kaplamasız demir dökümler ıslak kalmaz ise,evde eşyalar durdugu yerde nemden ıslanmıyor,küflenmiyor ise hiçbirşey olmaz.Pişirme yaparken kullanılan yağ ya da arada süreceğiniz birkaç damla zeytinyağ gayet güzel iş görecektir. Ben hiçbir markayı önermiyorum çünkü 1-Demir plaka üzerine ne sürüyorlar bilmiyorum,herşey olabilir,işin içindeyim çok şey biliyorum ama söyleyemem 2.Plaka,tasarım ve kalite konusunda benim standartlarıma uyan tek 1 demir plakalı ürün yok,maalesef firmalar en ucuzunu maledip satmak zorunda çünkü ülkemizde alım gücü düşük,dolayısı ile bu da ürün tasarımından tut,demir plakanın taşlamasına kadar yansıyor.


    alüm. plakalı ürünleri zaten dikkate bile almıyorum isterse Sage isterse delonghi olsun,şu paralara ülkem ve insanım adına çok üzülüyorum. Yahu hepsi aynı alüminyum hepsi aynı plaka aynı boya aynı işlev,bunda da - BANA GÖRE - moda kıyafetler gibi sadece MARKA'ya para ödeniyor ,nasıl ki 100tl ye de çanta varsa 100binTL ye de marka çanta var ama aynı işlevi görüyorsa bu da öyle. 15-20bine makine mi olur ya?



    ***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ...



    Kısacası -BANA GÖRE- standart tost yaparım,antin kuntin bir sürü özellik aramam - ki kasada bulunan 1 ton düğme inanın sadece show business- çoğunun işe yarar bir işlevi yok, normal alüminyum plakalı bir ürün alıp,metal kullanmayıp çizmeden,fırın kağıdı içinde mis gibi tostlar yapabilirsiniz.


    Büfe,kafe vb gibi çıtır olsun,plaka tank gibi olsun metal çatalla,spatulayla dalarım, çizilmesin derseniz de herhangi bir demir plakalı ürün alabilirsiniz ama MAALESEF döküm kaliteleri -BENCE- kötü.Banane plaka deliğinden,çapağından,yamukluğundan,yüzeyinin pürüzlü olmasından derseniz alın paşalar gibi ömür boyu kullanın,çok titizseniz netten iade ile uğraşmak yerine bu firmaların zaten heryerde bayisi falan var,gidin beğenin öyle alın.


    Bu yazdıklarımın hepsi -KENDİ GÖRÜŞÜMDÜR- herkesin zevki,görüşü kendinedir. Önceki sayfalarda da belirttiğim gibi bu konuyu da çözüp,Türk nasıl makine üretir göstermek için üzerinde çalışıyorum,çılgın fikirlerim var ancak tasarımsal olarak üreticiler içinden çıkamadığı için revizyonların ardı arkası kesilmiyor,öyle olunca da bitmiyor:)


    Daha fazla detay vermiyorum hem kendi reklamını yapıyor demesinler diye hem de fikirlerimi kopyalayıp ,sağını solunu değiştirip piyasaya sürüyorlar, kaplamasız döküm tava işini 7 yıl önce kurmuştum,tam 14 tane taklit marka çıkmış mesela,arka planda da daha bir sürü olaylar oldu,koca koca firmaların para uğruna neler yapabildiğine şahit oldum o yüzden bu proje çok gizli yürüyor,umarım bitirmek nasip olur.





  • dökümcübaba kullanıcısına yanıt

    Yuh bu soygun resmen. Alın dökümix bakın yolunuza. 2017 de aldım hala kullanıyorum. Tık yok...

  • Detaya girdikce tost makinesi almak isteyenler icin isler karmasiklasiyor.

    Dokumix'i sahsen bir ev kadini gorse cok alacagini dusunmuyorum. Sadece plakalar cikmadigi icin degil, bu makinenin gorsel anlamda mutfaklar icin estetigi yok. Kaldi ki, kalite kontrol konusunda standardizasyon yakanamadigindan, capakli, pasli, kirik vs. Gibi bir cok sikayet gozukuyor. Ayrica dokum bir makineyi sadece yaglayarak korumak mumkun olsa da hijyen konusunda su ve deterjan kullanimi had safhada olan bir ulkede bu bakimin yeterli olduguna cogu ev hanimi ikna olmayacaktir.

    Sage'nin ucuk fiyati ulkemiz disrubitoru ile alakali ama genel olarak sage satildigi ulkelerde de prestijli bir marka olarak satliyor. Bgr 820 veya 840, ozellikle de 840 et probu ile beraber barbeku/izgara gorevi gorurken, tostu da yaninda yapiyor denilebilir. Bu paralar verilir mi kisminda; gelir uygunsa zaten bu makineyi alacak olan dokumix ile karsilastirmayacaktir. Dokumix almadi diye zavalli degilnbu kisiler sadece alabilecegi en iyi sonucu veren estetik, plakalari cikan, ayni zamanda izgara olan, basit ama digerlerinde olmayan pratik muhendislikle yag damlatmayan makineyi aliyor. Delonghi ise son 2 yilda sanirim markayi daha ust bir sinifa cikardi ve Sage'nin en guclu rakibi olarak gozukuyor. Zaten bu iki makine de yurtdisi incelemelerinde cok sık kiyaslaniyor. Delonghi hatta satisina o kadar guveniyor ki; plakalarinin sekline gore 3 ayri model ile cikiyor. En son modelinise et probu ile ayni zamanda gril. Sageye gire farki alt ve ust izgara ayri ayri isiniyor. Bu konuda ozel bir istegi olan da alternatif makinelere baktiginda kayboluyor. Duzgun aciklama olmayan bir suru model ortalikta satiliyor ama Delonghi iste bu ozelligi ile parasi olan icin yillardir hep yerinde duruyor. Homend 1340 kasasi kenwood, kendinden rezistansli izgaralari ile sage'ye benzer yapi sunuyor. Alt ust isitici ayri calisiyor. 4000tl civari fiyati var, belki tum ust sinif makine ozelliklerini bu fiyata veren en iyi alternatif ama isin icine plakanin kalitesi girdiginde kimse isin uzmani degil, secerken en son noktada geliyor. Dokum degil teflon sonuc guzel ama teflon cok zararli?! Evinde yillardir teflin tencere, tava kullanan buna dikkat etmiyor zaten. Kodlanmis olarak teflon en iyi malzeme diye dusunen var. Hatta bir ara seramik en zararsiz di. O donem seramik makineler de cogalmisti. Donem modelleri ve makineleri gelir gecer oldugu icin de sage, delonghi alici buluyor. Estetikten o kadar yoksun makineler var ki, sanayi tipi makine bile mutfaklarda dusunulur oldu, hic degilse verdigi urun kaliteli olsun diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Delonghi 1030 modelini, hemen hemen günde bir defa yağlı kağıdın arasında tost ekmeği ile tost yaparken kullanıyorum. Yağlı kağıdın arasında tost yaptığım için, teflonun zararlı etkisini minimize etmiş oluyorum.


    Taş fırın ekmeği aldığımda, Lava'nın aygaz ocak üstü portatif demir döküm tost aparatını kullanıyorum. Sağlıklı kullanıma gayet uygun bir alet... Tek olumsuz tarafı, demir döküm olduğu için, plakalar oldukça ağır.


    Yani yapacağım işleme uygun alet kullanıyorum.

  • Arnica tostit maxi pttavm de çok uygun fiyat. 1699 ₺. pttavm den sipariş verirsem sorun yaşarmıyım. trendyol gibi değil. hiç bir üründe yorum yapılmamış.

  • Dokumix alın arkadaşlar harika birşey. Biz şimdiye kadar tost yememişiz. 2 sene olacak halen taş gibi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dökümix ayarında döküm varsa alınır yoksa dökümix reis akarrrr

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bekonun bu modeli icin düsüncelerinizi alabilirmiyim birde cikarilabilirmiş plakalari bu iyi mi kötümü

    ***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ...
    ***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ...www.azmcinar.com
    Beko TM 5046 C Floral 2400 W Tost Makinesi Beyaz - Azmcinar
    https://www.azmcinar.com/urun/beko-tm-5046-c-floral-2400-w-tost-makinesi?ref=akakce&v=1.1.4
  • gzegen kullanıcısına yanıt

    Plakalarin cikarilabilmesi temizlik acisindan kolaylik. Cikarip elinizde ya da bulasik makinesinde(uygunsa) tikanip, tekrar temiz olarak yerine takiliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayberty kullanıcısına yanıt

    Homend 1345H tavsiye eder misiniz ?

  • 38ömercan 3 kullanıcısına yanıt
    Delonghi alın arkadaşlar harika birşey. Biz şimdiye kadar tost yememişiz. 12 sene olacak halen taş gibi.

    Bu mu kıstas?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arif kullanıcısına yanıt
    Bozdun beni kardeş ya çok utandım şimdi sağol..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 621622623624625
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.