Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.394
Cevap
84
Favori
147.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
57. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer

    2 litre tasarruf edeceğim derken dünya kadar masrafa gebe olursunuz benden söylemesi. Elinizde hem bir otomatik cvt sanzuman. Hem 1.8 bir motor hemde bir elektrik ünitesi bulunuyor. Yıllar geçtikçe saatli bombaya dönüşür o araç. 2008 1.4 hibrit civiclerin hali ortada. Araştırın isterseniz. Ha birde vergisi cabası
    Sanziman yok
  • berkolo88 kullanıcısına yanıt

    Hocam ortaya attığı iddianın altını doldurmak için bir cümle bile yazamayacağından o kadar emindim ki cevap vermek çok kolay oldu  zaten veri isteyince hibrit batarya çalışmadığı sürece kullanılamayan bir arabaya pili deaktive edilmiş şekilde bindiğini iddia ederek yalan söylemeye başladı  

  • Taksi olarak birçok kez kullandım hiçbir zaman pilden beslendiğini görmedim.hep motordan besleme işareti gözüme çarptı. Sanayide arkadaşlar sakin hybrite bulaşma saçma sapan bir sistemi var. Piileri cok pahali gelen bircok aracin pilini iptalxedip benzinde binmeye devam ettiklerini ifade ediyorlar. Bu kadar usta bilmiyor bir sen biliyorsun değil mi sevgili sivri zeka arkadaşım.
  • flyer kullanıcısına yanıt

    Yav İşte kulaktan dolma ve ezbere konuşuyorsunuz. 2+2=4. Bu arabalar pili iptal edilerek kul-la-nı-la-mı-yor. Hem yalan söylüyorsunuz hem hakaret ediyorsunuz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 25 Kasım 2022; 16:33:22 >
  • Malum siteden baktımda çoktan yerlerini almış ama 1 milyon üzeri bir para çok değil mi bu araç için suv'lara yakın fiyatı ? rav 4'le arasındaki fark o parayı veren birisi için karşılanmayacak bir para değil.

  • zultaran Z kullanıcısına yanıt

    Uçuk yazanların ilanları ilk günden beri satılmıyor hocam, takibimde. Liste fiyatı üstüne 100-110k koyarak ilan açanlar bir güne satıyor. 130-140k üzerinden itibaren araçlar satılmıyor.

  • flyer kullanıcısına yanıt

    Prius taksi ile aslan avına gidiyordun herhalde?


    Demek bütün taksiciler şikayetçi, pili devre dışı bırakmışlar. Peki neden taksiler hep prius? Ucuz araba da değil.

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Gece gece guldurdu cidden.  

  • Bayiler araçları kendine satıyor. "Bir müşterimiz aldı, noter satışıyla satmak istiyor, Flame X-pack 950K, araç iki hafta sonra gelecek" diyorlar. Resmen Toyota'dan soğudum, ülkede ahlaksızlığa ticaret diyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enfarktus -- 25 Kasım 2022; 22:28:49 >
  • enfarktus kullanıcısına yanıt

    Yuh artik!

  • flyer kullanıcısına yanıt

    Pariste hemen hemen tum taksiler toyota hibrit olmus. Rav4, camry, chr, corolla sw. Onun harici merkezde bireysel kullanim da cok

  • masterap M kullanıcısına yanıt

    2013 yılında da hep prius taksiler vardı. Mpv tarzı prius v versiyonu da çoktu. Hiç akıllanmamış bu taksiciler. O kadar sıkıntı yaşıyor, pili devre dışı bırakıyorlar ama hiç akıllanmıyorlar.


    Priuslarda çıkma pil olayı fazla. 500-750 dolar civarına satılıyordu ebayde. Taksicilerin pili bozulsa bile muhtemelen çıkma vs bulup devam ederler.


    Bir de soket gibi modül olarak değişebiliyor piller. Komple değişime de gerek kalmıyor.

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Priuslar batuma gelmis 2. el olarak ama ne hikmetse hic motor sesi duymadim. Gurculer batarya degisimi yapmayacagina gore demek ki 10 yildan sonra halen ekmegi yenebiliyor bu isin


    Gecen sene vw den sonra avrupada en cok araci toyota satti ve hemen hemen hepsi hibritti. Tabi ki uretimdeki krizden az etkilendigi icin avantajliydi ancak toyotanin hatta bir japon markasinin avrupada bu kadar cok arac satmasi inanilmaz olay




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 26 Kasım 2022; 14:59:38 >
  • enfarktus kullanıcısına yanıt

    Markadan daha çok bayiinin işi bu ama empati yapmak lazım.

    Satış temsilcisi muhtemelen 8-10bin maaş alıyor. Bir aracı tanıdığına satıp oradan bireysel satışla bir anda 5-6 aylık kazancı kadar gelir elde edebilir.

    Bu gelirden kim vazgeçer? Ben olsam yapmam diyebiliyor musunuz? Bayii de olsanız st de olsanız vazgeçmesiniz bu kolay kazançtan. Marka da bunun önüne geçmez, geçmek için de uğraşmaz. Hükümet bir şeyler yapabilir. Onların da tek derdi topladıkları vergi ve koltukları.

    Maalesef otomobil alımı konusunda çok sıkıntılı dönemdeyiz. Eskiden toyotaya gider, liste fiyatından güzel indirim alırdın. Auris lansmanında liste fiyatı 39.900tl olan auris 1.33 için alaşım jant, sis farı, halı paspas vs hediyelerle 39bin fiyat almıştım.

  • masterap M kullanıcısına yanıt

    In 2000, North America's first hybrid taxi was put into service in VancouverBritish Columbia, operating a 2001 Toyota Prius which traveled over 332,000 km (206,000 mi) before being retired.[1][2] In 2015, taxi driver in Austria claims to have covered 1,000,000 km (620,000 mi) in his Toyota Prius with the original battery pack.[3]


    wiki ye hibrit taxi yazınca çıkıyor. Ekonomik olmasa takside bu kadar tercih edilmez.





  • Bu arada ufak bir bilgi. Corolla Cross’un benzin deposu Chr’a gore 4 litre daha fazla. Chr 43 Cross 47litre. Keske deposu biraz daha buyuk olsaydi.
  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Aynen son iki yıldır olan bu. Dediğiniz gibi devlet işin gelir kısmında, ana firmalar zaten bayilerde bu maaşlar ile kalifiye eleman tutmakta zorluk çekiyorlar onlarda işi oluruna bırakmış artık nerede patlarsa biz devreye gireriz olayı, vatandaş ise uyguna alıp en yüksek fiyattan satma derdine düşmüş durumda.


    Satış yapan personele dönersek yine, aracı liste fiyatından sattığı müşterisine sonra bakıyor aradan 1 ay geçmeden aldığı fiyatın en az %30 fiyatına satmış hadi kullanıcı diyelim aradan iki sene geçsin yine ikinci elde bakıyorsun en üst fiyattan satışa koyulmuş sorduğun zaman emsallerine göre fiyat belirledim diye kendince haklı nedenler sunuyor işte burada bozulma ve satış yapan kişinin kendisini sorgulaması başlıyor. Senin sattığın müşteri piyasayı bahane edip fiyat yükseltiyor ve çok ciddi paralar kazanıyor, sen ise bu ortamda dürüst kalmaya çalışıyorsun. Şimdi avanta almasan bile yani en etik davranan kişi bile olsan bile tanıdığın veya bayinin, senin eski müşterilerine mi araçları satarsın yoksa hiç tanımadığın kişilere mi? Yanlış anlaşılmasın doğrudur demiyorum ama en etik ekstra para almayan kişi bile son iki yılda kendini sorgular oldu bu süreçte.





  • perfectstranger09 P kullanıcısına yanıt

    Bende michelinli chr var, ne yazik ki lastik sesine cozum degil. Hatta kisliklarim nexen, testlerdeki en sessiz lastik, yine olmadi. Toyota bu isi israrla cozmuyor. Dun opel combo aldik, lastik sesi chrdan az :) profesyonel yalitim yaptirtmak lazim sanirim, onda da sagini solunu sokecekler

  • Mart sonrasında Türkiye kotası çok artacak bulunulurluk sorunu azalacak diye bilgi verdi bayii. Ya isteyen beklesin.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.