Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.394
Cevap
84
Favori
147.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

    Lansmanda 2700 adet, 2023 yılı için 10bin satış kotası varmış. Muhtemelen bu kadar sipariş alabildiler. Bu rakamlar corolla cross için çok az. Kota sıkıntısı bu araçta hep olacak gibi görünüyor. Diğer markalardaki arz sıkıntısı azalırsa bu araca talebi azaltır mı bilemem ama pek ihtimal vermiyorum

  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

    Tamam ama kim bilir Mart ayina kadar fiyati ne olacak? Son kullanici ne kadar erken alabilse o kadar iyi.  

  • berkolo88 kullanıcısına yanıt

    Liste fiyatına bulursa alsın tabi saçma sapan 100k üstüne vermek saçmalık sadece,

  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

    2023 ' de de global anlamda uretim sikintisi olacak..Cip krizi 2023 de de devam edecekmis..Su an alan yarindan kârlidir..

  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Duster ve egea cross harici c suvlarda en fazla satan araç 10 bin adet olur bu yıl için.

    Yani 10 binlik kota bugünün şartlarında makul gibi.
  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Ben olsam yapmam diyebiliyorum hocam. Bu tip olayları normalleştirmemek lazım; devlet memurunun görevini yapmak için rüşvet almasından farklı değil.


    Mayıs ayında, hibrit bulamadığım için Corolla Dream MS almak zorunda kaldım, o zaman benden açıktan 15k para aldılar, aynı hafta arkadaşımdan 20k almışlar. Teslim ettikleri aracın kumandadan cam açıp-kapatma özelliği olmasına rağmen pasif halde teslim etmişler, açılmasını istediğimde ücret talep ettiler. Rezillik bir değil, iki değil. Şimdi yüksek araç ihtiyacı doğdu, o yüzden tekrar muhatap olmak zorunda kaldım.

  • auto_man A kullanıcısına yanıt

    10bin kota olsa bu iki ay içinde bile satılırdı. 10bin bence bu araç için az.


    Egea cross da aynı şekilde. Stok sorunu olmasa ayda 5bin satar. Ben alırdım hemen bir tane.

  • enfarktus kullanıcısına yanıt

    Bir dediğiniz diğeriyle çelişiyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?


    Hem ben olsam yapmam diyorsunuz hem de ekmeklerine bal sürüyorsunuz. Sizin gibiler sayesinde yapıyorlar işte. Altı üstü corolla yahu, çok mu elzem sıfır olması? Elden para veren, liste fiyatının üzerine alan olursa tabii ki yaparlar. Yeter ki yolunacak kaz bulsunlar. Ben olsam alabildiğim kadar alırdım.

  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Fiyatı 1 milyon bandında olan bir araç için aylık 5 bin adetlik satış biraz zor sanki.

    Egea cross bile 10 ayda 20 bin civarı satış yapmış.

    Şu ana kadar 3008 in 6354, tucson un ise 8259 adetlik satışı var.

    Dediğiniz oranda stok olmadan ne satar ne de satmaz diyebiliriz aslında. Yaşayıp görmek lazım. Bizim ki sadece yorum.
  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Dostum elden derken, ihtiyacın olmayan led far, boya koruma, cart curt şeyler için aldıkları parayı kastediyorum. Ben istemiyorum dersen kapıyı gösteriyorlar. 2010 yılında aldığım orta sınıf arabaya tüm sıkıntılarına rağmen bunların yüzünden 12 yıl bindim. En son benim araba pes etti, tek bulabildiğim de Corolla'ydı; yoksa bunlara fırsat vermeyi düşünmüyordum. Devlet görevini yapmayınca ortam bu ahlaksızlara kalıyor.

  • Merhaba,


    29 Kasım itibariyle Toyota Corolla Cross Passion donanım Milenyum gri aracımı teslim aldım.

    Araç için lansman günü sıraya adımı yazdırdım ve mevcuttaki araçlardan seçmemi sağladılar. Lansman fiyatı olan 927000 TL'den anlaştık ve bu fiyattan aracımı teslim aldım. 2020 yılında Kocaelindeki bir bayiden aldığım corolla aracıma her türlü aksesuarı eklemişlerdi. Ben de seve seve almıştım :) Bu bayii herhangi bir aksesuar eklemeye zorlamadan aracı teslim etti.


    TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU


    TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU


    TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU


    Toyota seçmemin nedeni öncelikle aracın fiyat'ı ve karşılığında verdikleri ve Toyota markasına duyduğum güven. Daha önce 2017 model Honda FC5 model aracımda yaşadığım göçük problemlerinden dolayı Honda ile yaşadığım problemleri, Honda aracımı sattıktan sonra aldığım 2020 model LPG'li Toyota Corolla Dream Multidrive S aracımı kullanırken yaşamadım. Corolla aracımda çıkan problemleri Toyota garanti kapsamında hep çözdü. Bu nedenle Toyota markasına karşı bende bir güven oluştu. Yetkili servise gidildiği sürece, 10 yıl aracın garantisi devam ediyor.


    İngiltere'de yaşadığım yıllarda Uber işi yapan bir çok kişi Prius kullanıyordu. Bir Uber şöförüne Prius'u sormuştum. Araç nasıl? Pillerde sorun oluyor mu diye. Adam 400000 km'de ve hiç problem çıkartmadı demişti. Bu konuşma da benim aklımda hep kaldı ve bu kadar adam bu aracı boşuna kullanmıyor diye de hep düşündüm.


    Şimdi sırasıyla aracımı aldıktan sonra geçen 4 günde deneyimlediğim şeyleri kendi çapımda paylaşmak isterim.


    Performans ve Yakıt Tüketimi


    İstanbul Kartal'da yaşıyorum ve her akşam çocuğumun antremanları için trafiğin en yoğun olduğu saatlerde Ataşehir'e gidiyorum. Ortalam 20-30 Km/Saat hızla her akşam yaptığım bu yolculukta, daha önce sahip olduğum Corolla aracım 12 litre yakıt tüketirken, Corolla Cross aracımla 4.5 - 5 litre arası yakıt tüketimi yakalamaktayım. Daha önce Hybrid bir araç deneyimi olmayan biri için gerçekten çok iyi bir değer. Araca alıştıkça bu değeri daha da düşürebileceğimi düşünüyorum çünkü her ne kadar ben trafik sevmesem de araç trafik seviyor :) .


    Genel olarak Toyota memur arabası olarak geçse de Cross bu ön yargıyı kıracaktır bence. Daha önce corolla hybrid için yapılan yorumları okurken hep 1.8 motorun gitmediği şikayetini görüyordum, aynı yorumları Cross için de okudum. insanlar ne bekliyor ya da nasıl arabalar kullanıyor bilmiyorum ama benim gibi ekonomi yapmak isteyen biri için performansı süper. 0-100 hızlanması 10 saniye yazıyor ve bastığınızda bunu bir şekilde sağlayacağını hissediyorsunuz. Evet bir Lamborghini Urus değil ama :) fiyatının karşılığını veriyor.



    TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU


    TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU


    TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU


    Donanım

    Araçta adaptif hız sabitleme, şerit takip, cam tavan, otomatik açılıp kapanan bagaj kapağı, bir sürü airbag, kablosuz şarj..vb gibi bir çok donanım mevcut. Aracı çözmeye çalışıyorum ama şu ana kadar özellikleri beni çok etkiledi.


    Şerit takip çok güzel çalışıyor. Makul hızlarda virajları dönebiliyor mu diye denedim ve gördüm ki döndü. Evet kontrolü tamamen bırakamazsınız ama destek vermesi insanı güvende hissettiriyor.


    Adaptif hız sabitleyici ise aracı düzgün şekilde ilerletiyor. Öndeki araca göre hızlanma durma kısımlarında sistem güzel çalışıyor.


    Multimedia güzel ve kullanışlı. Hız olarak da iyi. Kablosuz apple car play olması da çok güzel.


    TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU



    Fiyat

    Her akşam yaptığım yorucu yolculuktan dolayı Hybrid bir araç almayı kafama takmıştım. Bu nedenle önce CH-R ve Yaris Cross almak için araştırmalar yaptım. CH-R'ın içini çok basık buldum, Yaris Cross 'u ise bayilerde bulamadım. Ben de Corolla Hybrid gelir diye beklemeye başladım. Bekleme sırasında Hyundai Tuscon, Kia Sportage ve Nissan Qashqai hybrid modellerini inceledim ama üçünün de fiyatı 1 milyon üstü olunca inceleme aşamasını geçemedim. Suzuki s-cross ve Renault Captur'u ise test sürüşünde deneme fırsatım oldu. Bu araçlar mild-hybrid olarak geçiyormuş. Fiyatları makul olsa da yakıt tüketimi konusunda beklentimi karşılamadılar. Bu sırada kriterlerime uyan Corolla Cross tanıtıldı ve şimdi şansa olduğunu anladığım şekilde aracı alabildim.


    Eksileri

    1. Aracın önden görünüşü çok güzel. Araç heybetli ve kaslı görünüyor ama arka stoplar bence önü kadar güzel değil.
    2. Ya insan bir park sensörü koyamaz mı bu araca? Sadece en üst pakette mevcut. Bu kadar basit bir özelliğin bu araçta olmaması ayıp.
    3. MTV


    Sonuç olarak insanlar beğenmese de, o kadar para o araca verilir mi dese de, hızlı bir şekilde artan fiyatları gördükten sonra aracımı değiştirmek için olan son şansımı kullandım. Bu aracı alabilmiş olmaktan dolayı çok mutluyum. Araç almak isteyen herkesin bu aracı denemesini tavsiye ederim. Evet bayilerde yok ama yeni yılda daha çok bulunacaktır bence.





  • Debor D kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun aracınız bende aynı güzergahta işe gidip geliyorum hibrit olmayan 2019 Suzuki swift ile 20 bin km ortalamam 5.9 litre kesinlikle swiftde yakıt konusunda inanılmaz mutlu ediyor beni,tabi benimki hafif araç size göre,bu arada araç değiştirsem kesinlikle adaptif olan bir araca geçmek istiyorum ne kadar otomatik de olsa insan gaz fren yaparken bi yoruluyor bu lanet trafikte , tekrar güle güle kullanın bu arada mtv için Allah sabır versin benim fındık motor için bile 2023 de 2400 küsür mtv vericem toplamda.

    TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU

    TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 4 Aralık 2022; 17:3:23 >




  • Emekkk kullanıcısına yanıt
    Benim de uzun süre Suzuki Swift aklımı karıştırdı. Çok gidip geldim. Şehiriçi için çok uygun bir araç. Uzun yol çok yaptığımız ve büyük 2 çocuğumuz olduğu için evin tek aracı olması konusunda kararsız kaldım. Eğer 2 aracın maliyetini karşılayabilseydim kesin olarak 2. araç olarak almak isterdim.
  • Debor D kullanıcısına yanıt
    Swift kasa değişecek o yüzden acele etmeyin bence

    https://tr.motor1.com/news/600909/suzuki-swift-yeni-casus-foto/
  • Emekkk kullanıcısına yanıt

    Ort hızınız kaç?

  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Aynı arkadaşla bende hergun Kartal Ataşehir berbat bi trafikteyim
  • Emekkk kullanıcısına yanıt

    Mtv icin emisyon duzenlemesi er ya da gec yapilmak zorunda


    Bende hem hibrit olmayan swift hem de hibrit chr var. Swift gercekten az yakiyor ama chr her kosulda swiftten daha az yakiyor. Biri 900kg, digeri 1500kg ve yerden yuksek

  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle sonuçta akünün faydası vardır 1 lt kesin fark var
  • Debor D kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun aracınız, yakıtından memnun kalacağınız, özellikle istanbul şehir içi için kesin, hybrit teknoloji de toyota çok önde, saçma ötv- mtv sistemimiz olmasaydı bu aracın 2 lt olanı çok daha iyi olurdu, her bakımdan daha mutlu ederdi, mtv'si ne yazık ki yine fazla ama yakıt tasarrufuyla onu alırsınız diye düşünüyorum. Park sensörü olmaması saçma olmuş gerçekten, ama halledilir bir şekilde.

  • Faydalı Bilgi , kaynak; WİKİPEDİA; TOYOTA HYBRİD araçların BATARYA ÖMRÜ.


    TOYOTA Prius, ABD pazarında on yılını doldurduğunda, Şubat 2011'de Tüketici Raporları , Prius pilinin kullanım ömrünü ve değiştirme maliyetini inceledi. Dergi, 2002 Toyota Prius'u 320.000 km'nin üzerinde test etti ve sonuçları, 10 yıl önce yeniyken test edilen 3.200 km'lik neredeyse aynı 2001 Prius ile karşılaştırdı.


    Karşılaştırma, yakıt ekonomisi ve hızlanma için test edildiğinde yüksek kilometre kullanımına maruz kalmış araç ile henüz 3.000km kullanılmış araç arasında performansta çok az fark gösterdiğini . Az km li araçta genel yakıt ekonomisi (5,79 L/100 km ) iken,yüksek kilometreli araçta (5,82 L/100 km).


    Dergi, pilin etkinliğinin uzun vadede bozulmadığı sonucuna vardı. Birinci nesil pili değiştirmenin maliyeti bir Toyota satıcısından 2.200 ABD Doları ile 2.600 ABD Doları arasında değişiyormuş.


    Dünyanın birçok ülkesinde Hybrid araçlar özellikle kurumsal Taxi firmalarının ve Uber işletmecilerinin 1. tercihi olarak kullanılıyorlar

    Kanada'nın en yüksek kilometre performansına sahip 2001 modeli Prius, yalnızca birkaç bakım onarım sorunuyla 410.000 kilometreden fazla çalıştı.

    yine başka bir Toyota Prius aynı Batarya 332.000 km'den fazla yol kat etti.

    Avustralyada bir Taxi kullanıcısı orjinal Batarya ile 1.000.000km yol katettiğini iddia etmiş.(Bu bilgilerin kaynağı WİKİPEDİA , Hybrid taxi yazınca çıkıyor.)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 4 Aralık 2022; 19:13:35 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.