Şimdi Ara

Toyota Corolla MMT Şanzuman Vites Boşa Atma Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
3
Favori
32.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konu hortlayacak sanırım ama, bu sorunun çözümünü bulan var mi, aktuator motorunu değiştirmeme rağmen hâlâ devsm ediyor, aracı kapatıp açıyorum devam edebiliyorum, ısınma sorunu olsa izin vermemesi gerekirdi sanırım ilerlemeye, çünkü 30 sn de soğuma ihtimali yok

    model Corolla dizel mmt aracımı 5 yıl sorunsuz bir şekilde kullanmıştım. Yakın zamanda 2006 model dizel otomatik Yaris aldım 233 bin km de, geçen gün 150 km kadar uzun yol gittikten sonra yakıt almak için benzinlige girdiğimde pompada sıra olmasından dolayı bekleyip N ye aldım, öndeki arac yakıtını aldıktan sonra ilerlemek istediğimde araç E ye geçmeyip arıza verdi ( kol hareket ediyor) 10-15 dk bekledikten sonra sorun kendiliğinden çözüldü ve yola devam ettim, sonrasında 3-5 gün geçti ve şehir içinde yoğun olmayan trafikte kırmızı ışıkta durmadan N ye aldıktan sonra kalkmak istediğimde E ye geçmeyip arıza verdi, yolun ortasında kalakaldım, ertesi gün ozel bir serviste bilgisayara bağlattığımda P0810 arıza kodunu verdi, arızayı sildim şimdi kullanıyorum bir sorun yok fakat bu sorunla ilgili birçok forum yazısı ve ustayla görüştüm farklı farklı sebepler saydılar;
    1) aktuator motorunun kömürlerinin bitmesi ve kömür değişimi yada aktuator motorunun değişmesi gerektiği.
    2) aktuator motorunun hava kanallarından normal toz ve debriyaj balatas tozunun girmesiyle, iletişim hatası vermesi neticesinde sistemin kendini korumaya alması, bununla ilgili çözüm olarak 2007 öncesi araçlarda zamanında servis geri çağırma yaparak braket (koruyucu) takarak oraya toz girmesini önlemiş ve sonraki yıllarda üretimde bu parçayı fabrika çıkış olarak mevcut gelmiş
    Bununla ilgili bir sorum var, servisler hâlâ bu parçayı takıyor mu eğer takmıyorsa dışardan temin edebilir miyiz?
    3) Debriyaj setinin değişmesi gerektiği, bunu söyleyen ustaya aracımda hiç bir şekilde kaçırma olmadığını vites geçişlerinde herhangi bir kaçırma vs sorun olmadığını söyledim, cevap olarak debriyaj setinin yıpranmasa bile içinde ki cırcır denen bi parçanın deforme olabileceğini söyledi.
    Toparlamak gerekirse 5 yıl aktif olarak mmt kullandım ve az çok nasıl kullanılması gerektiğini biliyorum ama böyle bir sorunla daha önce karşılaşmadim ve çözümü için farklı şeylersöylenince ne yapmam gerektiğine karar veremedim.
    Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    Aktuator motorunu değiştirmeme rağmen hâlâ devam ediyor sorun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanma123 -- 7 Eylül 2020; 21:9:3 >




  • Başkan benim aynı sorun vardı. Hava tuttu bir yere kömür tozu gibi bir toz çıktı sonra yapmadı. Devamında yokuş çıkarken yapıyordu devamında yolda bıraktı beni senin gibi aktuator motoru değişecek dediler. Altına girdi usta bir kablo soyulmuş kısa devre yaptırıyordu. kabloyu bantladı 5.000 tl den kurtuldum. Kocaelide isen zirve oto tavsiye ederim.

  • Teşekkürler, Antepteyim usta, bu işte ustalar çok önemli, klimada bi sorun yüzünden 3. Kompresörü değiştireceğim. Sanzimanda bundan farklı değil.
  • efsane61 E kullanıcısına yanıt

    Merhaba ustam aracımı yeni aldım bende 2009 model 1.6 auris elegant aracı park ettim işimi hallettim geldim çalıştırdım vitesi "E" ye aldım araç geri geri gitmeye başladı boşa alıp geri vitese aldığımda ekranda "N" simgesi yanıp söndü ekranın en alt sol köşesinde ünlem işareti yandi sonrasında hiç hareket ettiremedim bir kaç defa denedim problem aynıydı zirve otoyu aradım bende robotlarda sıkıntı olabileceğini düşündüler buraya getir dediler çekici beklerken yarım saat sonra araca bindim sorun düzeldi yarın sabah bende zirve otoya götüreceğim umarım sıkıntı büyük değildir. Aynı problemi yaşayan varmı acaba?

  • başta çekişinde sorun var demişsiniz sonra gidişinde çekişte sorun yok yazmışsınız. bence sorunu anlamamış gibisiniz. ifade ettiğiniz sorunun aynısını 2006 manuel dizel corollam ile yaşadım. araba ortalama üçüncü viteste iken gaz yemiyordu ve çekişi düşüyordu. gaz pedalı sertleşiyordu. kendi ustama götürerek kısa bir gezintiye çıktık ama sorun yapmadı. arada bir sorun yapıyordu. sonra internetten egr valfi ile alakalı olduğuna dair bilgiler okudum, hatta corolla konusuna veya bu bölüme konuyla ilgili yazmış olabilirim. usta bulamamıştı, ben de egr valfinden olabileceğini söyledim. açtı egr valfini baktı ve bölge siyah kurum kaplamıştı. parçayı çıkardı bir güzel temizledi ve taktı. bir daha da çekiş problemi olmadı. benim aklıma da ilk vites kutusu gelmişti. neyse ki 80 lirayla atlatmıştım.

    vites kutusu demişken corollanın şanzımanı beş para etmez. yeni kasalae nasıl bilmiyorum ama eskiler evlat olsa sevilmez.




  • donanma123 kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Aynı sorunu bende yaşıyorum. Sizde son durum nedir bulabildinizmi sorunu?
  • hurolgunaydn@gmail.com H kullanıcısına yanıt

    Bu aracı trafikte boşa almayın. Forumlarda bu tarz bilgi paylaşanlar olmuştu. Birkaç kez Denedim. Aracın kafası karışıyor. Vitese geçmiyor. O denemenin üstünden yıllar geçti. Hiç boşa atmıyorum, böyle bir sorunda yaşamıyorum. Sadece rölantide uzun bekleyeceksem yapıyorum. Bu şekilde bir problem olmuyor.


    zaten frene yeterli kuvvette basarsanız yada araç duracağınızı anladığında kendi debriyaja basıyor.


    trafikte bu aracı boşa almamanızı vitesle oynamamanızı tavsiye ederim.


    sadece ileri/geri vites geçişlerinde bazen almaz. O da frene tam basmadan yaparsanız güvenlik amaçlıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARES007 -- 13 Ocak 2021; 22:24:30 >
  • Şu aralar sorun çıkarmıyor çok şükür, yazın nasıl olur bilmiyorum, ama yazın tekrar ederse ısınmaya bağlı olduğunu düşüneceğim, aslında altta hava alan yerde isinmasi da pek mümkün değil ama bakalım yazın nasıl olacak, bazen ufak tefek sapitmalari oluyor ama arıza vermediği sürece şükür.
  • hurolgunaydn@gmail.com H kullanıcısına yanıt
    Herkese iyi akşamlar diliyorum. 5 yıldır bu aracı kullanıyorum. Mmt şanzuman bundan iki yıl önce vitesi boşa atmıştı ve o zaman vites motorunu değiştirmiştik. Aradan bir yıl sonra yine aynı sorunu açınca işin ucuzuna kaçıp vites pozisyon sensörünü değiştirdik. Ve ortalama üzerinden bir yıl yine geçti ve yine aynı sorunu verdi. Bu kez sensör değiştirdik ama düzslmedi. Akünün zayıf olma ihtimaline karşılık 72 amperlik bir akü aldım ama yine devam ediyor sorun. Kaloriferi son hızda yüksek sıcaklığa alınca daha çok yapıyor ve uzun süre yürümüyordu. Dörtlüyü yakıp yarım saat mola vermek zorunda kaldım en sonuncularda. Beyinin ısınma ihtimaline karşı şanzuman beynini söktük iki yada üç yerden lehim erimişti ve tamir ettirdik. Bir hafta rahatladım sandım ama yine yaptı. Pazartesi özel bir servise çekeceğim. Bütün iletişim kablolarına bakıp vites motorunu tekrar sıfır alacağım. Eğer çözülmezse yapacak tek bir şey kalıyor toplanıp toyotanın kapısına dayanalım




  • Harunkullu H kullanıcısına yanıt
    Arıza kod numarası neydi Harun bey?
  • Corolla 1.4 d4d mmt şanzıman belli bir müddet sonra vitesi sürekli boşa atıyor sonrasında araba hiç bisekilde vitese ve miyif . Arıza tespit de vites arayıcı sensör arızası çıkıyor. Şimdi sadece sensör mü değiştirmeli ? Bazı arkadaşlar ne yaptıysak bu arızadan kurtulamadigini yazmış da.nasil yol izlenme liyim
  • Harunkullu H kullanıcısına yanıt

    Hocam konuyu hortlatıyorum ama Sonuç ne oldu acaba?

  • Bende bir şeyler yazayım. 2009 Toyota corolla aldım. Yolda giderken birden N attı. Köşeye park ettim. Kapat aç yaptım düzeldi ve devam ettim. Sonra bir daha yaptı. Kapat aç yaptım ve manuele geçtim. Manuelde ilginç bir şekilde sorun olmadı. Özel servise geldim. Baskı balata gitmiş dediler. Gelmişken yıllık bakımıda yaptım. 3800 tl, baskı balata, şanzıman yağı, motor yağı vs vs bakımları yaptırdım. Sonra çıktım eve geçtim. Ertesi gün gene N geçti. Bu defa cihazı bağlayınca aktüatör motorunda sorun var dediler. Ondan sonra sorun çıkarsa aracı manuelde kullanıp geçeceğim. İlginç olan Manuelde sorunsuz çalışması

    Edit

    Usta Debriyaj Aktüatörü komple değişmeli dedi. Ciddi masraf çıkacak dedi. Sonra istersen bir açalım içini dedi.


    Toyota Corolla MMT Şanzuman Vites Boşa Atma Sorunu

    Resimdeki parça aşınmış. Bunu değiştirelim dedi. Tornacıdan yaptıracak bakalım. Youtubeden de bu a benzer düzeltmeler var. Sonucu duruma göre yazarım buraya.

    Son edit:
    Evet, sonuç olumlu. Altlı üstlü bu iki parçayı tornacı düzeltince, sorunsuz çalışmaya başladı. Böylece oldukça maceralı geçen olayımızın sonu; Mutlu son ile bitti:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssj -- 20 Ekim 2021; 22:2:49 >




  • İyi günler arkadaşım. Bende de aynı sorun var. Acaba siz nereye yaptırdınız aracınızı. Hangi ilde siniz.

  • Payitaht1453 P kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Hocam Denizli de Özel servis Toyoser Özkan da yaptırdım, gerçekten Türkiye’nin nadir ustalarından bir tanesi. Şu işlemi yapamayan ustalar direk 6500 tl Debriyaj aktüatörü takacağım diye uğraşıyorlar. Toplamda 500 tl tuttu. 150 tl Tornacıya, 350 tl işçilik parası verdim.
  • Merhaba, tornacıda yaptırılan o parça aktüatör içinde mi bulunuyor veya adı var mı bilgi verebilir misiniz. Aynı sıkıntı bende de var, ustaya tarif etmek lazım.

  • keskinler K kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Aktüator ile ilgisi yok. Daha doğrusu bu soru benim aktüator parçasından kaynaklı değildi. Çıkan hata koduna göre bakın hocam. Baskı balata bitmeye yakında bunu yapıyor. Üç ihtimal var:”;

    1- Aktüator kirlenmiş yada ömrünü doldurmuş olabilir

    2- Baskı balata bitmiş olabilir

    3- şanzıman içinde parça erimiş olabilir

    Bendeki sorun ise; gösterdiğim parça şanzımanın içinde. Keşke yapılırken video çekseydim. Hiç aklıma gelmedi. Rus bir youtuberde vardı videosu. Bulursam size özel mesajdan atarım.

    Edit: video ekledim
    https://youtu.be/ZhnW-245aSw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssj -- 27 Kasım 2021; 14:12:14 >




  • Çok teşekkürler.

  • keskinler K kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Inşaallah sizinkide sorunsuz çözülür
  • Gürkan duru G kullanıcısına yanıt

    Umarım sorunun çözülmüştür.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.