Şimdi Ara

Toyota, sahte şanzımanlı bir elektrikli otomobil geliştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Toyota, sahte şanzımanlı bir elektrikli otomobil geliştiriyor
    Japon otomotiv devi Toyota, sahte bir manuel vites kutusu ile donatılacak elektrikli bir otomobil üzerinde testlere başladı. Bu otomobilin sürücüleri vites değiştirme sürecini simüle edebilecekler, ancak bu durum otomobilin sürüşünü hiçbir şekilde etkilemeyecek.



    Ayrıca Bkz.Çin, 20 bin yıl elektrik üretebilecek toryum nükleer reaktörünü faaliyete geçirdi



    Elektrikli otomobil halen geliştirme aşamasında ancak sahte şanzımanın son derece gerçekçi olacağı belirtiliyor. Öyle ki, sürücü vitesi kullanmayı beceremezse otomobil "stop" bile edebilecek. Buna ek olarak, gelecekteki Toyota elektrikli otomobiller içten yanmalı motorun sesini taklit edecek hoparlörlerle de donatılabilir.



    Uzmanlardan eleştiri aldı



    Sahte kontroller, sürücülere manuel vites kutulu bir araba kullanma deneyimini tam olarak yaşatacak. Ancak bu fikir, elektrikli otomobilleri gerçekte olduklarından farklı bir şeymiş gibi sunma fikrini desteklemeyen uzmanlardan eleştiri almış durumda.



    Toyota, sahte şanzımanlı bir elektrikli otomobil geliştiriyor
    Toyota projesi üzerinde çalışmaya devam ederken, Amerikan Tesla şirketi otomobillerini satma kurallarını değiştirmeye karar verdi. Şirket, güvenlik nedenleriyle elektrikli arabalarını %50 şarjla göndermeye başlıyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/6/15/23762020/electric-ev-manual-transmission-fake-noise-toyota-lexus







  • Belki Abd'de araba çalınmasın diye işe yarayabilir :D Öyle çok video var, oradakilerin çoğu manuel vites araç kullanmayı bilmediği için. Yolda aracı misal gasp ediyorlar ya da benzinlikte çaktırmadan araca atlıyorlar. Bakıyorlar 3 pedal var :D Araç kalkmıyor, inip kaçıyorlar tekrar :D

    Misal bir örnek;
    https://www.youtube.com/watch?v=1S9putayloM

    Diğer örnek;
    https://www.youtube.com/watch?v=7BZN8Ma5E-M

    Benden değilsen aşağılığın tekisin diye düşünen, herkesi etiketleyen yaftalayan, fişleyen woke kafası işte.. sadece bu forumda değil, bir çok yerde kanser gibi türedi bunun gibi tipler.


    Ama asıl hata bizde.. adam yerine koyup cevap vermesek kendi kendine yazıp yok olacak.. sen kıymet verip yazdıkça daha çok aşağılanıyorsun. zaten aklı başında insanlar bunu yapmamayı becerebilseydi bu noktaya gelmezdi bu durum.

    Yanlış anlamayın ama bu nasıl bir saçma argüman anlayamıyorum..


    Ben düz vites seviyorum diye leğende çamaşır yıkamak zorunda mıyım?


    Ticari uçuşta havada .85 knot dümdüz gitmekle, virajlı kanyon yollarında düz vites spor arabayla gazlamak, motor devrini eşitlemek, kavramayı ayarlamak, otomobili koordinasyon içinde kullanabilmenin vereceği tatmin aynı şey mi, uçakta da otopilot olmasınmış mantığı gütmüşsünüz?


    otomobilde birine hidrolik direksiyonu çevirmek keyif veriyor diye, aynayı elle ayarlamak zorunda mıyım ne alaka şimdi yani..


    20 sene sonra otonom olunca herşey belli ki aynı muhabbeti direksiyon için yapacaksınız.. "çok direksiyon tutmayı seven, gitsin camı da elle açsın".


    Gidelim 10 atışın 10'unu da 90dan vuran android robot yapalım, bize iş kalmasın.. ne gerek var makina vuruyor zaten. her penaltıyı gol yapan yapay zeka, her yarışı 1. bitiren robot..


    insana kendi kendine yapması, en doğru şekilde başarması yapması tatmin hissi verebilen keyif verebilen unsurlar vardır, bir de otomobillerde merkezi kilit, elektrikli cam gibi tamamen angarya işleri insanın elinden alıp halleden kolaylıklar vardır.. eğer bunun ayırdına bile varamıyorsanız zaten sizin otomobillerle pek işiniz yok demektir, siz önce teknoloji meraklısısınız, otomobil sonra geliyor.

  • Bnden birkaçtane de japonyada varmış demekki

  • vites devir hızını ayarlayan bir mekaniktir.
    bu açıdan kontrolu artırır.

  • Belki Abd'de araba çalınmasın diye işe yarayabilir :D Öyle çok video var, oradakilerin çoğu manuel vites araç kullanmayı bilmediği için. Yolda aracı misal gasp ediyorlar ya da benzinlikte çaktırmadan araca atlıyorlar. Bakıyorlar 3 pedal var :D Araç kalkmıyor, inip kaçıyorlar tekrar :D

    Misal bir örnek;
    https://www.youtube.com/watch?v=1S9putayloM

    Diğer örnek;
    https://www.youtube.com/watch?v=7BZN8Ma5E-M





  • normalde vites kutusu ve diferansiyeli ortadan nasıl kaldırırız, direkt tekerleklere elektrik motorlarıyla aktarma nasıl sağlamalıyızı konuşacakları yerde sahte şanzıman falan diyorlar :D

  • Hep Japonları akıllı sanardım 😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Amerika'da iyi satar o zaman.
    Bi de sahte debriyaj pedalı yapmaları lazım tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 18 Haziran 2023; 0:17:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • djtomcat kullanıcısına yanıt
    aynen kardeş sen onlardan daha akıllısın adamlar milyarlarca doları böyle salak salak işlere yatırıyor. Tebrikler.

  • muammer816 M kullanıcısına yanıt
    gerçekten anlamıyorsun değil mi böyle bir şeyi niçin yapabileceklerini?

  • Gerçekten uzun süre sonra otomobil dünyasında beni heyecanlandıran bir gelişme oluyor.

    Tam olarak hayalimi Toyota gerçekleştiriyor. Ben EV'leri hiç beğenmiyorum çünkü benim için hiç bir artı değer sunmuyorlar. Yakıt ikmali uzun sürüyor, ağırlar bu sebeple yol tutuşları daha kötü üstelik vites de olmadığı için sürüş keyfi yok oluyor. Ancak illa ki EV veya tam hibrit'e geçiş çeşitli sebeplerle zorunlu ise işte böyle gerçek bir otomobili simüle eden çözümler şahane olur diye hayal ederdim. Bu haberi okuduğuma bu sebeple çok sevindim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 17 Haziran 2023; 17:48:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Otomobil görünümlü bir otobüse binmek isteyenler için Toyota'nın bu uğraşı gerçekten bir anlam ifade etmeyecektir.

    Gerçekten otomobil sürmek isteyenler içinse heyecan verici. Şahsen ben otomobili bir araç olarak asla görmem, benim için otomobil bir zevk unsurudur. Otomobil içerisinde geçirdiğim her andan büyük zevk duyarım. Benim gibi düşünmeyenler elbette otonom ve EV araçları seveceklerdir, kişisel otobüs işte.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Polisin yakalaması ...mutlu son.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Yine geldi V8 motorlu bir kardeşimiz... Ayrıca da ağırlar falan demen de ayrı komed. EVlerin çoğu tokatlar zaten manuel benzinlileri...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence elektrikli araçlarda vites olmalı belki olan vardır ama vites performans ve ekonomik hale getirir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • baykus_reyis kullanıcısına yanıt
    Aksine ben V8 hiç sevmem. Ben yüksek güçlü süpersportları da sevmem. Ben daha çok 200 beygire kadar hafif sportif sedan veya hothatch severim. Ben manuel vitesin zevkinin 400 - 500 beygir olmadıktan sonra çıkmayacağı safsatasına da inanmam. Güzel bir 70 beygirlik manuel araba bile büyük zevkler sunabilir.


    Ağırdan kastım hantal değil, kütleyi kastediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 17 Haziran 2023; 18:22:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun yerine yüksek torklu bir elektrik motoru üretse sahiden gerçek şanzımanlı bir araç olsa olmaz mı?

  • Şanzıman yok diye sahte şanzıman yap.Vites atma yok diye manuel vitesi taklit et.Motor sesi yok diye motor sesini taklit et.Eeee madem elektrikli araçta sürüş zevki yok diye bunu yapıyorsanız ben ne yapayım öyle otomobili.Kimse kusura bakmasın yakın gelecekte otomobil sürmek elinizdeki akıllı telefonlardan araba sürmek gibi olacaksa ben o iste yokum.Bunu isteyenlerin otomobilden anladıklarını,otomobili bir zevk alma unsuru olarak gördüklerini de zannetmiyorum.Otomobil demek debriyaja basmak,vites atmak,motorun sesi demek,marşa basınca o sesi duymak demek,gaza basınca moturun bağırmasını duymak demek.Bunları ilkel olarak gören bebeler milenyumda elinde akıllı telefonla doğanlar ya da sanal bağımlılardır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    Amelelik ile teknolojiye ayak uydurma arasında fark var. Elindeki telefonu kır o olmadan hayatını devam ettir. Teknoloji ile alakalı tüm ürünleri kullanma buna otobüs dahil... Gayette herkes alışacak elektrikli arabaya. O zaman uçağa da binme debriyaj yok zevk alamazsınız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu da dördüncü vitesmiş...


    Toyota, sahte şanzımanlı bir elektrikli otomobil geliştiriyor
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.