Şimdi Ara

Toyota, sahte şanzımanlı bir elektrikli otomobil geliştiriyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • muammer816 M kullanıcısına yanıt

    Hocam bu sizin için değil.. siz kolaylıkçısınız. değil şanzıman meselesi, zaten otonom gelsin de kullanmasak kendi gitse falan diye bekliyorsunuz.


    Bu otomobile sürüş olarak dahil olmak isteyenlerin, manuel şanzımanın kontrol/kavrama/hakimiyet gibi unsurlarını arayacak petrolhead kişiler için yapılan bir uğraş. özellikle de keyif otomobilleri için. yapılır yapılmaz bilmiyorum.


    ha bence de saçma çünkü ben günlük otomobilin keyif misyonunu tamamladığını düşünüyorum. bu kadar teknoloji ve elektrikli otomobile geçiş baskısı ile günlük otomobil ulaşım içindir, fazlası değildir bu saatten sonra.


    Zaten Gtı araçların, ulaşılabilir spor otomobillerin, roadster'lerin, cabrioların falan bir bir yok olmasında da belli.. artık başka hobiler edinmek gerekiyor.

  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    Böylesi daha kolay.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Semihh16 S kullanıcısına yanıt
    Mesele bakış açısıyla alakalı. Otomobil daha az destekle sürmeyi tercih etmeyi amelelik olarak nitelemeniz sizin gibi düşünmeyenlerin düşüncelerini küçümsemektir.

    Etrafımdaki insanların ezici çoğunluğu otomobillerden hisli direksiyon, manuel vites, sert süspansiyon gibi şeyler aramıyor aksine daha yumuşak ve yalıtımış sürüş, otomatik vites hatta imkan varsa otonom yani aracı sürmedikleri bir zemin arıyorlar. Yani aslında insanların birçoğu için otomobil kullanmak angarya geliyor. Böyle düşünen çoğunluk için elbette EV'ler muhteşem. Çünkü vites yok, motor sesi yok, bakım masrafı çok daha az, arıza daha az. Üstelik otonom sürüşe içten yanmalı araca kıyasla daha elverişli.

    Yani iddia ediyorum toplum genelinde bir örneklem oluşturup anket yapsak "otomobili kendiniz mi sürmek istersiniz, aracın kendisi mi sürsün istersiniz? " sorusunu sorarsak elbette çoğunluk otomobilin kendi sürmesini arzu edecektir.

    Bu gerçek de görüyorum ki benim gibi otomobili bir araç değil de zevk unsuru olarak gören, otomobil sürmeyi angarya kabul etmeyip zevkli bir etkinlik olarak görenleri son derece rahatsız ediyor. Bunu anlıyorum da bizim gibilerin varlığı neden bizim gibi düşünmeyenleri rahatsız ediyor onu anlamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 18 Haziran 2023; 1:2:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum ancak bu gdişatın otomobillerden vazgeçmemize mecbur bırakmasını kabullenemiyorum. Otomobiller benim için yeri doldurulması gerçekten zor bir zevk unsuru.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Tam olarak öyle yapıyorlar bu uyduruktan teyyare araç ve fikir zerre tutmayınca bu söylem kendi kendini kanıtlayacak zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet iyice abartıp saçmalamış. Adamları corolla yaristen ibaret sananlar var.. Bunlar gibi sıradan standart a dan b ye götüren araçlar için degil ki bu..

    Supra , Crown, Celica gibi sportif karakterli araç sahiplerini çekmek için yapılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor sesi olmadan süremem, manuel vites olmadan yaşayamam diyenler için güzel bir fosil yakıtlı otomobil mastürbasyonu olmuş. Kendine ait bir müşteri profili olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 18 Haziran 2023; 2:26:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Çünkü teknoloji karşıtı oluyor güzel kardeşim. Bu şeye dönüyor arka camlar elle çevirmek daha zevkli hissediyorum demek gibi bir şey. Eee o zaman hidrolik veya elektrikli olmayan Şahin direksiyonu seviyor ülke çoğunluğu... 50 yıl önceki teknolojiye maafürbasyon yapıp zevkli demek mantıklı değil... Halojen far kampana fren daha iyi demek gibi bir şey. Disk fren ve Led matrix far varken... Araba otonom gitmesi ile kendin kullanman farklı şeyler. Uçaktada zahmet olmazsa pilota söyle. Yolcu olarak keyif almıyorum Manuel kullan de 😂😂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Semihh16 S kullanıcısına yanıt

    Yanlış anlamayın ama bu nasıl bir saçma argüman anlayamıyorum..


    Ben düz vites seviyorum diye leğende çamaşır yıkamak zorunda mıyım?


    Ticari uçuşta havada .85 knot dümdüz gitmekle, virajlı kanyon yollarında düz vites spor arabayla gazlamak, motor devrini eşitlemek, kavramayı ayarlamak, otomobili koordinasyon içinde kullanabilmenin vereceği tatmin aynı şey mi, uçakta da otopilot olmasınmış mantığı gütmüşsünüz?


    otomobilde birine hidrolik direksiyonu çevirmek keyif veriyor diye, aynayı elle ayarlamak zorunda mıyım ne alaka şimdi yani..


    20 sene sonra otonom olunca herşey belli ki aynı muhabbeti direksiyon için yapacaksınız.. "çok direksiyon tutmayı seven, gitsin camı da elle açsın".


    Gidelim 10 atışın 10'unu da 90dan vuran android robot yapalım, bize iş kalmasın.. ne gerek var makina vuruyor zaten. her penaltıyı gol yapan yapay zeka, her yarışı 1. bitiren robot..


    insana kendi kendine yapması, en doğru şekilde başarması yapması tatmin hissi verebilen keyif verebilen unsurlar vardır, bir de otomobillerde merkezi kilit, elektrikli cam gibi tamamen angarya işleri insanın elinden alıp halleden kolaylıklar vardır.. eğer bunun ayırdına bile varamıyorsanız zaten sizin otomobillerle pek işiniz yok demektir, siz önce teknoloji meraklısısınız, otomobil sonra geliyor.





  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt
    Boş yazı diye okumadım bile. Manuel vites araç vites atacak kadar zeki değil sen şanzıman yerine görev yepıgorsun. Yokuş kalkış desteğine gerek yok o zaman ABS ESP iptal ettir o zaman sürüş zevki bozuluyor diye. 3 5 gereksiz firma böyle boomer kafalılar ikna etmek için yapay ses yapıyor. Elektrikli araçta yapay motor sesi sadece güvenlik amacıyla var. Manuel şanzıman savunmak atmosferik motor yaaa demekle aynı şey...zaten doğal seçilim ile Manuel şanzıman bitecek sorun yok. Sizler düşünün sorunu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zevkler ve renkler tartışılmaz ne demek öğrendiğimiz zaman muasır medeniyetler seviyesine bir adım daha yaklaşabiliriz.


    Benim anlamadığım; manuel'i savunan adam gayet medeni bir şekilde açıklama yapıyorken belkide hayatında arabaya dokunmamış diğer kişiler neden aşağılama ve saygısızlık etme çabasına giriyor? Bu durum bile bazı şeyleri açıklıyor bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Semihh16 S kullanıcısına yanıt

    Bu manuel araçlar size çocukluğunuzda ne etti anlatın hele? Bırakın herkes keyif aldığı şekilde yaşasın size ne, nedir bu anlamsız nefretin kaynağı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 18 Haziran 2023; 10:2:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AurorAbeam kullanıcısına yanıt
    Nefret alakası yok. Bu kadar gereksiz eski teknoloji savunan görmedim. Kimse dvd Cd veya disket daha zevkli beaa demiyor... Zenci penisi seven el freni sakso sevdalıları var bir de tabi... Siz çöp Manuel ve atmosferik hurdalarla yollarda devam edin.... 5 yıl sonra kalmayacak çok şükür. Eski teknoloji seven tapan yücelten başka kimse olamaz... Eskiyi çok seviyorsanız telefon pc çamaşır bulaşık makineleri gibi teknolojileri atın rdr 2 kafasında yaşayın bakalım...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AurorAbeam kullanıcısına yanıt
    Sorun şu bu kadar eski ve gereksiz teknolojiyi övülmesi. Gidin el arabasını sevin kullanın ama o daha iyi yaa teknoloji şirketleri sesini yapıyor diye övmeyin. Tüketici isterse üreten göz boyamak için yapabilir. Olay şu elektrikli araçlar menzil batarya ve şarj süresi iyileşme olacak Manuel adı tarihten silinecek. Ülkemizden silinmesi 50 yıl sürse bile

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Semihh16 S kullanıcısına yanıt

    Neden anlamak istemiyorsunuz, inatla aynı şeyleri söylüyorsunuz? Demek ki niyetiniz başka. İnsanların araba kullanmaktan zevk almasi size neden batıyor anlamadım. Ben de manuel seviyorum diye eski kafalı mıyım mesela?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AurorAbeam kullanıcısına yanıt

    Benden değilsen aşağılığın tekisin diye düşünen, herkesi etiketleyen yaftalayan, fişleyen woke kafası işte.. sadece bu forumda değil, bir çok yerde kanser gibi türedi bunun gibi tipler.


    Ama asıl hata bizde.. adam yerine koyup cevap vermesek kendi kendine yazıp yok olacak.. sen kıymet verip yazdıkça daha çok aşağılanıyorsun. zaten aklı başında insanlar bunu yapmamayı becerebilseydi bu noktaya gelmezdi bu durum.

  • Oh Long Johnson kullanıcısına yanıt
    Eski kafalı olanlar şunu diyor işte Manuel daha iyi diye o sesi vermeye çalışıyor firmalar. Manuel seviyorsan merdane ile çamaşır yıkayın kardeşim. Işıklarda 10 yılda kalkmasın Manuel burdaları yeter...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Semihh16 S kullanıcısına yanıt
    Hayırdır bu nasıl üslup zenci organı falan. Karşınızdaki insanlara karşı terbiyeli olun lütfen. Başkaları da sizinle aynı üslupta konuşmaya başlarsa üzülürsünüz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mert GFL kullanıcısına yanıt

    Öyle bir şey yok hocam, şanzıman enerji kaybı direkt. Isı olarak boşa gidiyor enerji. Şanzımanın varlığı tamamen zorunluluktan zaten. Elektrikli araçlarda ise zorunlu değil, yeterince tork ürettiğinden gerek olmuyor şanzımana.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.