Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (13034. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
260.706
Cevap
2.701
Favori
13.892.364
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
634 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • spencermilass kullanıcısına yanıt

    Aynen artık yurt dışı alışverişi cazip değil mecbur kalmadıkça. vergi gümrükte belli olur gümrüğe gelince bilgi verilir sanırım  hiç satıcı gönderili alış yapmadığım için net bilgim yok 

  • Arkadaşlar Amazon ile bu şekilde bir sorun yaşadım sizce bu durumda hakkımı nasıl savunabilirim ve ne yapmamı önerirsiniz?


    Geçtiğimiz günlerde Airpods Max satın aldım satıcı ve gönderici Amazon olmak üzere. Satın aldıktan sonra çok fazla ağır olduğu için iade etme kararı aldım, fakat iade ederken aksesuarlarını yollamayı unuttum, yani sadece ürünü yolladım, bunun üzerine kendileri ürünün parçaları eksik olduğu için iademin yapılamayacağını söylediler, sonrasında ürünün aksesuarlarının bende olduğunu bana tekrar bir kargo kodu açmalarını, aksesuarlarını eksiksiz bir biçimde yollayacağımı söyledim.


    Bana tanımlamış oldukları kargo kodu ile ürünün tüm aksesuarlarını eksiksiz yolladım, fakat kendileri iademi gerçekleştirmediler, hala ürünün eksiksiz olarak onlarda olmadığını belirtiyorlar. Attıkları bir mailde ürün bize ulaştı parçaları eksik bir diğerinde ise doğru ürünü yollamamışsınız yazmışlar. Orada çalışan bir müşteri temsilcisi, depomuz iki farklı kargoyu ayrı ayrı inceleyemez, biz ürünleri size yollayalım tek kargoda bize iade için geri yollayın ve sorun çözülsün dedi ve bunun üzerine iadenin bana geri yollanmasını için depoya kayıt açtı. Bende kabul ettim ürünleri zaten eksiksiz yolladığım için, bana yollamalarını ve bende birleştirip tekrar kendilerine yollayacağımı söyledim, ayrıca madem bu şekilde bir uygulamaları yoktu neden beni ikinci bir kargo yollamam konusunda uğraştırdıklarını belirttim.


    Bu konuşmadan iki gün sonra ürünlerin tarafıma ne zaman ulaşacağını, benimle herhangi bir kargo kodu vs paylaşmadıklarını belirten bir yazı yazdım kendilerine, yine müşteri hizmetleri yetkilisi bana 4 aralıkta kaydınız açılmış en geç 10 aralıkta ürünler sizde olacak şeklinde söyledi ama tarafımla hiçbir kargo kodu paylaşmadı, ben bu konuşmayı yaptıktan bir süre sonra ise çok garip bir şekilde hesabım kendileri tarafından kapatıldı ve detaylarından da hiç bahsedilmeyen bir mail aldım. Yani ben ürünümün bana geri yollanmasını beklerken bir anda hesabımı kapattılar, satın almış olduğum ürüne, faturasına bile erişemez oldum. Hesap kapandığı için müşteri hizmetlerine de ulaşılmıyor hiçbir şekilde.


    Hesabımın neden kapatıldığı, ürünümün tarafıma ulaşıp ulaşmayacağı, iademin ne durumda olacağı hakkında kendilerinden hiçbir bilgi alamıyorum. Attıkları maillere hiçbir şekilde geri dönmüyorlar.


    Hesabım kapatılmadan önce konuştuğum farklı bir müşteri hizmetleri yetkilisi yanlış ve eksik yollanan ürünler depo tarafından imha edilebilir dedi ve ürünümün geleceğini garantilemedi. Bir diğer çalışan ise böyle bir şey olmayacağını ve ürünlerimin tarafıma kesin ulaşacağını belirtti. Konuştuğum tüm müşteri hizmetleri yetkilileri farklı şeyler söyledi. Bu konuşmaların hepsinin ekran görüntüsünü aldım ve kayıtları da tarafımca mevcut.


    Tüketici hakem heyetine fatura olmadan başvurmam ve bu durumu konuşamalarla kanıtlarla onlara sunmam yeterli olur mu, eğer ürünümü geri yollamazlar ise?


    Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.






  • Amazon'dan çeşitli kıyafetler sipariş ettim toplamı 150 euroyu aşıyor. İthalat Amazon'a ait olacak şekilde Import deposit fees ödeyerek aldım. Fakat Aramex bana mail atmış gümrük müşaviri tutun ödeme yapın falan diyor. Kıyafetin tekstil kumaş oranını içeren tareks raporu bile istemiş. Bu iş ne ara bu kadar karıştı? İthalat ücretlerinin sorumluluğu Amazon'da değil mi? Aramex tamamen ben kafama göre sipariş etmişim modunda...

  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Olmuyor hala iptal ediyor nasıl yapa bilriz gpb sectim diyemi iptal ediyor hocam nasıl ala bilirim kartl ile hesap aynı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • spencermilass kullanıcısına yanıt

    İptal Gerekçesi ne bilmem ama büyük ihtimal satıcı tr ye yollamıyordur varsa amazon göndericili tek çare 

  • R41NM4K3R kullanıcısına yanıt

    Artık böyle reis sağ olsun ekstra vergiler çıkartıp ve limiti 150 euro ya düşürüp millet hesaplı alışveriş yapmasın diye aramexsi ara belki çözüm olur 

  • mito1172 kullanıcısına yanıt

    kesin kart ve hesaptan ötürü yapıyor bana gelen mesajda bu yazıyordu


    Hello,


    We had a problem processing your payment for order #202-4523423-7618716. As a result, your order has been canceled. You have not been charged for this order.


    You can try to place the order again in 24 hours. Please ensure that your payment method information is correct and up to date.


    Contact us if you have any further concerns.


    We are sorry for any inconvenience this may have caused.

  • spencermilass kullanıcısına yanıt

    O zaman kartta ya limit yok yada yurt dışına kapalı  Ücreti çekemedik diyor çünkü

  • mito1172 kullanıcısına yanıt

    limit var kesin kart başkasına ait üyelik başkasına ait ben birde usd olarak deniyim arkadaşın hesabı ile yeni hesap acıp arkadaşın adını girsem olurmu alırken sorun

  • spencermilass kullanıcısına yanıt

    Tam anlayamadım kart ve hesap artı adres aynı kişiye aitse sorun olmaz adres isim dahil senin adres ise bu sorun olabilir. Veya kart ve üyelik farklı kişilere aitse yani kart Ahmet'in hesap Mehmet'inse buda sorun olabilir

  • mito1172 kullanıcısına yanıt

    Şimdi söyle anlatim yeni hesap acıyorum adını selim koyuyorum adrese selim ergüven yazıyorum adresi yazıyorum vb satın alırken kartta ise ahmer erdemli yazıyor sorun olurmu yoksa iki isimde aynımı olacak

  • spencermilass kullanıcısına yanıt

    adres hesap aynı isim olmalı kartta öyle, yani kartta salim erguven yazmalı artı tr karakter kullanılmayacak adres ve kartta hesap amazon yurt dışı sitesinden açılıyorsa

  • mito1172 kullanıcısına yanıt

    Türkiyeden acı verdim hocam olursa sizinle hallede bilirmiyiz ürünü sizin hesaptan ala bilirmiyiz havale edi versem pazartesi adrese benim adresi yazı verseniz

  • spencermilass kullanıcısına yanıt

    Benim limit dolu maalesef bu ay çok şey aldım ama olması lazım isimler aynı olursa ve satıcı da yollarsa

  • mito1172 kullanıcısına yanıt

    tamam hocam bi bakim ben teşekkür ediyorum

  • Amazon Germany satıcısından Columbia mont almıştım 20 Kasım tarihinde, 26 Kasımda ürün gönderildi diye kargo bilgisi girildi. O günden bugüne kadar hiç bir hareket olmadı. Amazon ile irtibata geçtim üründe barkod sıkıntısı oluştuğu söylendi. Kerry Lojistik ile geliyormuş ürün kargo takip bilgisi ulaşmış ama ürünün akıbeti şu an bilinmiyor. Teslim tarihi geçti son teslim 29 Aralık olarak gözüküyor. Başına böyle bir iş gelen var mı? Fiyat olarak da baya uyguna almıştım, şu an neredeyse 1,5-2 katı fiyata satılıyor. 2 taksidini bile ödendi hesap kesiminden dolayı. Bu durumda ne yapabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dik Otur kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun Kerry Lojistik lanet bir firmaymış kayıp veya gümrüğe takıp iade kargolarıyla meşhur. Büyük ihtimal para iadesi yapılır




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 14 Aralık 2023; 1:57:15 >
  • Aynı siparişte birden fazla 150 euro'yu geçmeyen ürünlerden birkaç tane olacak şekilde ama toplamda 150 euro'yu geçen bir sipariş oluşturursak gümrükten geçer mi yoksa 150 euro limitine takılır mı gümrükte?

    örneğin:
    1 adet 100 dolarlık RAM
    1 adet 100 dolarlık SSD
    sipariş etsek, vergi haric 200 dolar yapar toplam. 150 euro'yu geçer toplamda. sıkıntı çıkar mı böyle bir siparişte?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya arkadaşlar bir konuda yardıma ihtiyacım var. Amazon.com.tr üzerinden Amazon Germany satıcısından iki kere alışveriş yaptım ve iade olayları bizim firmalara gönderi kadar kolaydı. Bunun gazı ile bu sefer amazon.com üzerinden hanıma mont aldık ancak kolları çok uzun montun. İade etmek istiyorum, sohbet kısmından yardım da aldım ama kafam bir hayli karıştı. Tüm ücret geri ödenecek ama kargo ödemesi yapmanız lazım dedi, 15$ a kadar biz karşılıyoruz dedi karıştırdı kafamı ☺️ şimdi bu ürünü kendi imkanları ile mi göndermem gerekiyor? Var mı amazon.com a iade gönderen. İlk msj içerinde konu sahibi bahsetmiş ama köprünün altından çok su aktı çok şey değişmiştir diye sormak istedim.

    Amazon Almanya iadesi için belge gönderiyordu amazon. 3 barkodlu (dhl özellikle böyle olması gerektiğini söylemişti) bunda belgeler tek barkodlu..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • R41NM4K3R kullanıcısına yanıt
    E ben mont aldım her şey dahil 222 dolar ödedim geldi. Sadece ürün bedeli olarak mı bakmak gerekiyor. Ürüne 136$ ödemiştim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.