Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (13035. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
260.706
Cevap
2.701
Favori
13.892.414
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
634 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Amazon Fr kulaklık aldım hangi kargo ile gönderiliyor önceden alışveriş yapan bilgi verebilecek olan var mı
  • amazon.com'dan vergi ve kargo hariç 97 dolarlık bir sepet yaptım. Ürünler bilgisayar parçaları. vergi ve kargo dahil 154 dolar tuttu. Sepet içinde 4 tane ürün var. Ürünlerin tamamı amazon tarafından gönderilen ürünler. Gümrükte bir sorun çıkma ihtimali var mı sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 30 Ocak 2024; 10:1:27 >
  • armyoflovers kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam, amazon fransa üzerinden aynı durumla karşı karşıyayım. Mont aldım ve bedeni büyük geldiği için iade talebi başlattım. Fakat iade gönderi kodu ön ödemeli değil. DHL ya da UPS ile ücreti benim ödeyip göndermemi söylüyor talimatlar. Sonrasında gönderi tutarı iade edilecekmiş. Fakat gönderi tutarını DHL'de online hesaplattırdığımda 3000-4000TL fiyatlarla karşılaştım. Siz bu durumu nasıl çözdünüz acaba?

  • Arkadaşlar com.tr üzerinden hoparlör siparişi vericem fakat ürünler yurtdışından göndereliceğı için taksit çıkmıyor ziraat kart üzerinden sonradan taksitlendirme yapabiliyor muyum?
  • JackWondo kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla çıkmıyor arkadaşım. Miktar çok büyükse riske girme derim.
  • Mayhoş kullanıcısına yanıt
    Kardeş çok araştırdım ama maalesef ücretsiz gönderi olmuyor. Baya yazıştım ben müşteri hizmetleri ile, en son birisi tamam sen gönder ürünü sonra bizimle irtibata geç faturayı gönder biz ödeyeceğiz kargonu dedi ama ben riske girmek istemedim. Ptt kargoda in kabaca hesaplattım 900tl gibi bir fiyat istiyorlardı.

    Bizim montun sadece kolları uzundu, bir terziye götürdük 500 e harika bir iş çıkartıp orijinal kollaro gibi kısaltıp dikmiş. Kullanıyoruz şimdi.

    Senin için şöyle bir şey önerebilirim, bir torba içine katlayıp (düzgünce) koy sonra torbayı süpürge ile vakumla sonra bir kutuya ya da başka bir poşete daha koyup ptt ye götür fiyat al. Ebat küçültürsen PTT den en hesaplı fiyatı alıp gönderebilirsin. En kötü 15$ geri verecekler. Fiyata göre kararını veririsin. Satmaya da çalışırsın diyeceğim ama bizimkine talip çıkmadı.


    Kargonun bir önemi yok! DHL/UPS olacak diye nir şey yok. Ben gidip DHL ile konuştum, abi hiç bize gelme bizde en az 2/2.5k tutar ptt ya da mng ile görüş dedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armyoflovers -- 30 Ocak 2024; 23:39:40 >




  • coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Yok! Hepsi gelir. Bir sıkıntı olsa zaten, ürünler belirttiğiniz adrese gönderilemiyor diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armyoflovers -- 30 Ocak 2024; 23:41:14 >
  • Turk.Navy kullanıcısına yanıt
    Önce bir uluslararası taşıyıcı firmaya veriyorlar, büyük ihtimal aramex olur. Tr ye girince genellikle kolaygelsin alıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armyoflovers -- 30 Ocak 2024; 23:42:50 >
  • merhaba arkadaşlar sizlerden bir konu hakkında yardım isteyeceğim ben bebeğime amazon.de den 3 tekerlekli bisiklet almak istiyorum ürün fiyatı 84,03 € fakat kargo ve diğer vergilerle birlikte fiyatı 194 € çıkıyor bu ürünü alsam gümrük de 150 € sınırı aştığı için sorun olur mu birde bunu daha ucuza nasıl getire bilirim.


    TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU]




  • amazon'dan dün sipariş ettiğim ürünler bugün aramex'e verildi ve bugün böyle bir SMS geldi. normal bir durum mu bu?

    Değerli müşterimiz, gönderinizle ilgili yasal gerekliliklerin yerine getirilebilmesi için aşağıdaki link üzerinden kimlik no doğrulama işlemini tamamlamanızı rica ederiz.

    kimlik doğrulamak için sadece ad soyad ve TCKN yeterli mi yoksa sonraki sayfalarda başka bilgiler de isteyecekler mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 31 Ocak 2024; 14:13:30 >
  • armyoflovers kullanıcısına yanıt
    4 ürünü 2 parça halinde gönderdi sanırım amazon. 2 ürünün kargo takibinde 14 şubatta teslim edilecek yazıyor. sonradan gönderilen 2 üründe gecikme var yazıyor. ayrıca bu gecikme olan 2 ürün için aramex'den sms ve email geldi kimlik doğrulaması yapın şeklinde. bu 2 üründe sorun mu çıkartacaklar acaba? ayda 5 parça hakkımız vardı, 4 parça ürün satın aldım.
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Evet. Özellikle ilk kez alışveriş yaptıysanız yapmak zorundasınız yoksa siz bilgileri girene kadar ürün gümrükte bekler.

    Ürün adedi olarak bilgim yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armyoflovers -- 1 Şubat 2024; 0:15:46 >
  • armyoflovers kullanıcısına yanıt
    amazon.com'dan ilk defa alışveriş yapmıyorum ama aylık 5 ürün ve 150 euro limiti geldikten sonra ilk defa sipariş verdim. verdiğim tek sipariş içinde 4 farklı ürün vardı. hepsini gönderen amazon ama satıcılar farklı firmalardı. 2 ürünü bir kargo ile diğer 2 ürünü de ayrı bir kargo ile gönderdiler. ilk gönderilen kargo ilerlemeye başladı. ikinci kargoyu 1 gün sonra gönderdiler ve kargo takipte gecikme var diye yazmaya başladı. o sırada aramex'den sms ve email geldi. kimlik doğrulaması yapmanız lazım şeklinde. kargo takip kodu ikinci kargo ile aynı. aramex'den kargo takipten bakınca ikinci kargo için TCKN yazılmamış, bu bilgilerin girilmesi lazım şeklinde not gördüm. verilen linkle bu bilgileri girdim ama aramex kargo takipte hala aynı eksik bilgi notu duruyor. amazon'dan takipe baktığımda "Possible delay in delivery due to extra carrier processing" aşamasını geçip " Package arrived at an Amazon facility." aşamasına geçmiş.

    sanırım sorunun kaynağı ürünün bir tanesine amazon'un TCKN bilgisini yazmayı unutmasından kaynaklanıyor. umarım başka sorun olmadan gelir ürünler.

    ilk anda bu ürünü gümrüğe takacaklar mı acaba demiştim. bu sipariş bireysel değil ticari demeye çalışıyor olabilirler mi diye düşündüm ama umarım bunu yapmak için uğraşmıyorlardır.

    TCKN yazılmasının unutulduğu ürün laptop vida paketi. Kutu içinde 300 tane laptop vidası var. 300 tane vidayı ne yapacaksın diye ticari sınıfına sokmazlar umarım. sonuçta 6.5 dolarlık bir ürün. Bunun nesine ticari diyecekler ki?

    https://www.amazon.com/gp/product/B092Z33WTM

    Eğer ticari sınıfına sokarlarsa ürünü geri gönderin deme şansım var mı? Geri göndersinler, amazon da bana paramı versin.




  • amazon, satıcısı amazon.com olan ürünleri artık Türkiye'ye göndermiyor mu? 150 euro altındaki pek çok üründe satıcı ve gönderici amazon olan ürünlerden adres olarak USA seçince stok var olan ürün, adres olarak Türkiye seçince birden kayboluyor.

    örneğin bir SSD, adres olarak amerika seçince 116.99 dolara satıcı ve gönderici amazon.com olacak şekilde sipariş verilebiliyor. Ama adresi Türkiye yapınca 137.99 dolarlık başka bir satıcıdan aynı ürün stokta (göndericisi amazon) gözüküyor. Bu şekilde sipariş verebilirim ama hem daha pahalı, hem de satıcı amazon olsaydı daha güvenilir olurdu. Bazen pahalıya satan firmadaki stok da bitiyor, bu durumda hiç sipariş verilemiyor. bazen başka firmaların fiyatı 150 euronun üzerine çıkıyor. bu durumda da sipariş veremiyoruz.

    amazon neden Türkiye'ye kendi sattığı 150 eurodan ucuz ürünleri göndermiyor, bilen var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 1 Şubat 2024; 15:24:41 >




  • coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum üstad bir aksaklık olmuştur. Bir sıkıntı olmadan geleceğini düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armyoflovers -- 1 Şubat 2024; 20:35:15 >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

    Kargo ücreti üründen pahalıya geliyor.

  • Kartel1 K kullanıcısına yanıt
    ama diğer satıcılar Türkiye'ye gönderiyor ürünleri. Geçen hafta RAM satın aldım. satıcı amazon olunca (adresi amerika olarak değiştirince fiyatı görebildim) 76 dolardı fiyat. 82 dolara başka bir satıcıdan (satıcı amazon değil ama gönderen amazon) aldım, şu an yolda geliyor. umarım sorun olmadan teslim edilir. üründe de kalite sorunu olmaz umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 2 Şubat 2024; 13:20:41 >
  • Amazon.co.jp'den gümrük iadesi alabilen oldu mu? 1000 liralık ürüne 1300 TL vergi kesti ama %30'u geçtim %100'ün de üzerinde. Umarım iade olur. TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] 

  • amazon.com'da 150 dolarlık bir ürün alıcam. bu 150 dolarlık ürünün fiyatı sürekli değişiyor, 130 dolara düşüyor, tekrar 150 dolara çıkıyor zaman zaman. yanına ekleyeceğim birkaç ürünle beraber toplam tutar 150 euro'nun üstüne çıkıyor. bu sebeple 150 dolarlık ürünün indirime girdiği zamanı bekleyip 130 dolar civarına geldiğinde sipariş vericem. bu şekilde sipariş toplamı 150 euro'nun altına düşecek. Ancak ben sipariş verdikten sonra, ürünler gümrüğe girerken 130 dolara düşen ürün tekrar 150 dolara çıkarsa, gümrükteki memur fatura tutarı beni ilgilendirmez, ürünlerin şu anki fiyat toplamı 150 euro'nun üstünde deyip bu siparişi ticari kategorisine sokabilir mi?
  • Arkadaşlar, uzun süredir amazon.com.tr'den elektronik alışverişi yapamıyorum.


    Alışverişten hemen sonra qla ile başlayan bir mailden otomatik mail geliyor sipariş iptal ediliyor.


    Üçtür müşteri temsilcisiyle görüşüyorum ama sorunu çözemedim.


    Durduk yere böyle oldu, bunu nasıl çözeceğim gerçekten ihtiyacım olan ürünler ve alışveriş yapamıyorum.

  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.