Şimdi Ara

Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz| (194. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.469
Cevap
97
Favori
374.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    Merhaba teşekkür ederim yanıtınız için.
    Polis tutanağında firar yazılmış. Fakat yaralanan arkadaşımın ifadesinde ve kendi ifademde yaralanan arkadaşa başı için buz aramaya çıktığım sonrasında da hastanede başında beklediğim yazıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • trafik sigortası için geçmiş yıllarda sene başında yapılan zam yapılmayacak ancak aylık 1-1,5 kadar enflasyon zammı aynen devam edecek bu arada poliçe limitleri de güncellenme di 2018 ile aynı kaldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dede06 -- 20 Aralık 2018; 11:11:3 >
  • alfamega A kullanıcısına yanıt
    Trafik sigortasında tavan fiyat uygulaması var, her ay %2 civarında enflasyon farkı zammı yapıyorlar, bu da yıllık %20 zamma denk geliyor hemen hemen. Her ay ufak ufak çaktırmadan artıyor.

    2019 yılında da bu sistem devam edecek diye söylüyor hazine müsteşarlığı yetkilileri. Herhangi bir zam toplu zam gelmeyecek lakin trafik sigortası maddi ve bedeni hasar teminatları da zamlanmayıp sabit kalacak.
  • kaza veya hasar durumuNda seramik kaplama kasko kapsamına giriyor mu
  • Sigortam net en uygun teklifi verdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tacimmüdür kullanıcısına yanıt
    kaskoya ek teminat ile ekletirseniz o zaman girer.
  • alfamega A kullanıcısına yanıt
    Maalesef hocam, hükümetimiz bu tarz durumlara zam değil GÜNCELLEME diyorlar.
  • mburakf M kullanıcısına yanıt
    Ben sizin yerinizde olsam direkt olarak dava açarım.

    Ambulans gelen bir durumda firar yazılmaz , ambulans raporu beklenir. Sizin davranışlarınız ve kamera kayıtları sorulur.
  • Merhaba , 2 arabam var 1.si 7. basamak üzerinden sigorta yaptırıyorum , 2. aracı yeni aldım 4. basamak üzerinden sigorta yapıyor bu normal mi ?
    1. arabayı yakınıma devretsem(satsam) 7. basamaktan devam eder mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damneed

    kaskoya ek teminat ile ekletirseniz o zaman girer.
    hocam ben grupama genişletilmiş kasko yaptırmıştım seramik kaplama yı karşilar mı
  • tacimmüdür kullanıcısına yanıt
    Hocam tüm şirketler geçerli bu, kasko yapılırken tüm araçlar sabit fabrikadan çıkışlı olarak baz alınır.

    Üzerinde yapılan her türlü ek aksesuar için kaskoya ekletilip prim farkı ödenmesi gerekir.
  • Bir sorum olacak bilen arkadaşlara. Bundan yaklaşık 1 ay önce başımdan bir kaza geçti, sağ şeritten kontrolsüz şekilde önüme kıran kadın sürücünün aracıma çarpması neticesinde araç muhtemelen perte ayrılacak. Sigorta ile kaza tarihi arası 20 gün olması sebebiyle şüpheli işlem olarak gözükse de olay yeri kamera kayıtları, resimler, kazanın polis noktası önü olması, karşı tarafın yüzde yüz kusuru ve bunu beyan edişi vs. inceleme sonucunun olumlu çıkacağını düşünüyorum. En son perşembe günü bölge müdürlüğünden araç için düşündüğüm fiyatı sordular, artık son aşamalara geldiğimizi tahmin ediyorum. Dün itibariyle araç bakınmaya başladım. Benim sorum ise şu;



    Aracımı ilk kez bu sene kaskolattım, haftasonu dışında nadir kullandığım için kaskolatma gereği duymamıştım. Aracımın sbm rayiç değeri 41 bin tl iken Axa Sigorta 1900 tl, Anadolu Sigorta 2000 tl teklif vermişti. Şimdi 80-110 bin arası bir skalada araç almayı düşünüyorum.



    1-kaza da polis tutanağında da yer aldığı üzere karşı taraf yüzde yüz kusurlu, dediğim gibi karşı taraf da hatasını kabul ediyor. Bu kaza hasarsızlığımı etkiler mi? Sıradaki poliçeyi yüzde 30 indirimli yaptırabilir miyim ?



    2- araç perte çıkınca poliçem iptal mi olmuş oluyor? kaza sonrası araç alırsam poliçemi aradaki farkı ödeyerek taşıyabilir miyim?



    3- asıl soruma gelecek olursam, araştırdığım bazı araçlar kampanyalı haliyle 100 bin tl civarında olmakla birlikte sbm rayiç bedeli 150 bin tl civarı. Aracı yine axa ve Anadolu gibi güvenilir yerlerden Sigortalatmak isterim ancak bir önceki araçta araç rayiç bedelinin yüzde 5 in üzerinden kaskolandığı düşünülürse aşağı yukarı aynı oranlar mı olur? Aracın modeli, km, araç yaşı vs de önemlidir elbet ama 7500 tl civarı bir kasko vermek istemem, bu sebeple gerekirse rayiç bedeli 80 bin civarı olan araçlara yöneleebilirim. Bu hususta resmi ve gerçek bilgi edinme olanağı olmadığından tecrübeli sigortacıların tavsiyelerini merak ediyorum. Zira araç bakma işine tavsiyeleirnize göre devam edeceğim , fiyat ve modelleri revize ederek.



    Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tslee61 -- 22 Aralık 2018; 19:56:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tslee61 T kullanıcısına yanıt
    1-) hayır etkilemez rücu edilecek çünkü. %30 hasarsızlık için kaskoyu hasarsız şekilde 12 ay tamamlayıp yenilemesini yapmanız laızm.



    2-) hayır tam hasar iptal den iptal edilir. Yeni araç alınca yeni kasko yapmanız lazım.



    3-) bende acente sahibiyim uygun bişeyler buluruz size orasını mersk etmeyin:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miranda Kerr kullanıcısına yanıt
    Genel bilgi amaçlı yazıyorum çok normal.



    Ülkemizde hasarsızlık araçlara sabitleniyor. Üzerinizden düşmeden de aktaramıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen ay başında yaşanan kaza neticesinde aracım perte ayrılacak, bugün fiyatta anlaşma sağlandı ve Sigorta şirketi bana doldurup tekrar geri yollamak üzere ibraname gönderdi.



    İbranamede ücreti nakden ve tamamen aldığım ve buna müteakiben araç için Sigorta şirketine vekalet vermeyi beyan ve taahhüt ettiğime dair bir ibare yer alıyor.



    Sigorta şirketleri için rutin anladığım kadarıyla bu işlemler ancak almadığım bir parayı nakden ve tamamen aldığını beyan ettiğim ibranameeyi imzalamak ne kadar sağlıklı?



    O kısmı kendim değiştirmeyi düşünüyorum. Ancak sizlere de danışmak istedim. Başından benzer süreçler geçen veya konu hakkında bilgisi olan arkadaşların ibraname ve sonraki süreç hakkında yorumlarını ve tavsiyelerini bekliyorum





    Sigorta axa

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tslee61 T kullanıcısına yanıt
    Hocam tüm dünyada faaliyet gösteren Axa neden ödemeyi yapmasın ki? 50-100 BİN TL'yi saniyede kazanıyor şirket zaten. Bu tarz ödemeler banka hesapları üzerinden yapılır, oldu ki yapmadı mahkeme kanalı ile tahsil edebilirsiniz, mahkemede size ödeme yapılmış mı diye hesaplarınız incelenir.

    İçiniz rahat etmesi açısından, xxxxx TL banka hesabıma eft/havale yapıldığı takdir de başka hiç bir hak iddia ve talep etmeyeceğimi beyan ederim yazabilirsiniz.
  • Arkadaslar ben birseyi merak ediyorum..herhangi bir acenteden teklif aldigimda baska bir acente ayni firmadan bana teklif hazirlarken daha asagiya dusebiliyor mu ? Dusemiyor mu? Gecenlerde bir teklif aldim acentenin birinden sompo japon sigorta icin daha sonra oraya degilde baska bir yere yaptirmak zorunda kaldim policemi? Ikiside ayni fiyat cikti yaptirdigim arkadasa sordugumda daha once teklif aldigin icin indirim oranimizi kesmissin teklif almamis olsan biraz daha kirabilirdim dedi.boyle bir olay varmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • casus99 C kullanıcısına yanıt
    Merhaba ,



    Evet var hocam. Sompo , Axa , Allianz ve Groupama sigorta gibi firmalar bazen acentelere özel indirim veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar iki gün önce sigortam.net aradılar size Özel teklifimiz var 478 kasko yapalım dediler ve bende dün yaptırdım fiyatı sizcede düşük degilmi bu arada ak sigorta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arada sigortam.net varsa her sayfa detaylıca incelenmelidir hocam.
    Büyük ihtimalle bol bol muafiyet vardır.
  • 
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.