Şimdi Ara

Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz| (196. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.479
Cevap
97
Favori
375.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler.

    Axa,Allianz,Anadolu Sigorta gibi şirketler internet üzerinden bilgileriniz girilerek kasko teklifi veriyorlar.Çoğu arkadaşımdan bu şekilde police düzenlediklerini duydum.

    Siz bunu tavsiye eder misiniz?Dikkat etmemiz gerekenler nelerdir yapmamamız gerekenler hakkında bilgi verebilir misiniz?
  • altrea kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam acente ile çalışmanızı tavsiye ederim. Diyelim bir hasarınız oldu, nasıl davranmanız gerektiğini hangi evrakların zorunlu olduğunu biliyor musunuz? Araç onarım aşamasında sorun çıktığı zaman kiminle nasıl iletişim kurmanız gerektiğiniz biliyor musunuz? vs vs bu şekilde 20-30 tane soru sorabilirim.

    Belki 50-100 TL daha uyguna poliçe satın alabilirsiniz lakin bu size ileride 5000 TL'ye mal olabilir.

    Axa ve Anadolu sigortanın Doğuş oto'da Volswagen marka araçların işçilik ücretinin bir kısmını karşılamıyor, genişletilmiş kasko yerine başka bir paket seçmeniz gerekmektedir vsvs.
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler...
  • Merhaba arkadaşlar. Trafik kazası geçirdik, ön kaput hasarlı, sağ çamurluk ve sol çamurluk gitmiş ama airbaglar patlamadı. Servise gitti araba 30 ve 40bin tl masraf çıkardılar ya da pert olarak kasko ne kadarını ödeyebilir? 2 yıl önce aldığım araç fiyatı 60 bin tl di şimdi ki piyasa değeri 90bin tl civarında satılıyor. Kasko perte çıkarırsa ne kadarını verebilir? Karşı tarafda hasarlı (airbaglar açılmış) ve suçlu biziz büyük ihtimal. Bu karşı tarafı kasko mu karşılıyor yoksa zorunlu trafik sigortasımı? Servis bize şunları söyledi yapılması zor gibi dedi ama expertiz size teklif edecek biraz pazarlık yaparsınız onlarla dedi. Paraya hemen hesaba atıyorlarmı anlaşırsak fiyatdan? Kasko:euroko, trafik sigortası:axa

    Bu arada kaza yapan kişi araç sahibi değildi ama bildiğim kadarıyla araç sahibinin kasko ve trafik sigortası yeni araç alımında çok yükselirmi? Kasko 1300tl, sigorta 700tl ödemişiz en son ama araba pert gibi bir şey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pusat1249 -- 12 Ocak 2019; 1:30:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pusat1249 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun,

    Aracın perte çıkıp çıkmayacağı eksperin hesaplamalarından sonra ortaya çıkacaktır. Araç piyasada rayiç bedeli belirlenir ona göre ödeme yapılır pert olarak değerlendirilirse tabi.

    karşı tarafın maddi masrafını 36.000 TL'ye trafik sigortanız karşılar onun üzerinde kaskonuz limiti neyse en fazla üzerini tamamlar.

    pert olurda anlaştıktan sonra gerekli evrakları temin edip gönderdikten sonra şirkete en geç 1 hafta içerisinde ödeme yapılır.
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Saolun rayiç bedel nasıl oluyor? Piyasa değeri mesela 90bin tl tamamını verirmi kasko?

    Sonradan bu kazayı yapmayan araç sahibi tekrar araba alırsa kasko ve sigorta fiyatlar çok mu yüksek olur sizxe?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pusat1249 -- 12 Ocak 2019; 1:35:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracımın kasko ve sigorta yenileme tarihi yaklaşıyor.

    -2 Şubatta bitecek trafik sigortam için SBM'den sorgulama yapıyorum geçen sene 4. kademe için 955 lira ödedim, kazam olmadı şimdi yine aynı fiyatlar çıkıyor acaba neden indirim gözükmüyor?

    -Aracımın gerçek piyasa değeri 22-24 bin lira civarları olmasına rağmen e-devletten kasko bilgilerime baktığımda teminat limiti 12.900 lira olarak gözüküyordu. Sanırım bu değer rayiç bedeli. Bunu görür görmez sigortacıma gittim "ne yani aracım şimdi pert olsa bana 12900 mü vereceksiniz?" dediğimde "o zaman güncelleyelim" dendi ve benden 65 lira daha fark alınarak teminat limiti 25.000 olarak düzeltildi. Bu konuda çok güvenemedim, bilgisi olan var mı?
  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Trafikte tavan fiyat uygulamaası var, her ay %1,5 enflasyon farkı zammı yapabiliyor şirketler. 12 ayda %15 e tekabül ediyor takriben. Gelen zamla birlikte gelen indirim birbirini götürüyor.

    Kasko da araç değişikliği yapmışlardır, ya önceden hatalı marka model girilmişti düzelttiler yada kasko bedeli yüksek olan yakın bir marka model girildi.
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    hocam araç rayiç bedel 12900 olarak gözüküyor sanırım aracım 2002 model kasko yapan sadece Anadolu Sigorta var. düzeltmeye gidince kaç istiyorsun dedi 25 yaz dedim 25 bin girdi elle. herhangi bir kaza durumunda aracımın bedeli 25 bin mi yoksa yine rayiç bedel mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pusat1249 kullanıcısına yanıt
    İnternet sitelerinde aynı marka model, aynı km'lerde, aynı hasar bilgisine istinaden tekliflere bakılır ve ortalama bir rakam belirlenir, diyelim ki ortalama rakam 90.000 TL belirlendi. Bunun üzerinden pazarlık payı düşülür(internette ki tüm rakamlar pazarlık paylı şişirilmiş fiyatlardır) 87-88 BİN TL civarında bir rakam belirlenir.

    Kasko ve Trafik kimin adına ise onun fiyatları yükselir, ruhsat ve sigorta sahibi ile şöför farklı kişiler diyelim şöförün değil ruhsat ve sigorta sahibininkiler yükselecek.
  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Rayiç bedel hocam, poliçenin arka sayfalarında Ağır hasar/Pert halinde rayiç bedelinin ödeneceği yazar, siz isterseniz 500 TL fazladan verip araç bedelini 50.000 TL'ye çıkartın, 50.000 TL alamazsınız bunu hiç bir sigorta şirketi fazladan 35 bin TL ödemez.

  • damneed D kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam o halde sigortacım beni kandırdı teminat limitini değiştirerek. ben 24 bin piyasası olan arabaya gidip 1500 liraya kasko yaptırdım demek ki bir kaza yapsak 12900 alacakmışız...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    hocam dediğiniz üzere poliçemi kontrol ettiğimde şu maddeler ile karşılaştım. Buna göre tekrar bir açıklama yapmanız mümkün müdür? bu yazıya göre eğer aracım pert olursa sahibinden gibi sitelerden fiyat alınıp mı bana ödenecek? çok soruyorum fakat poliçe yenilemeden önce netleştirmem lazım. şimdiden teşekkür ederim

    quote:

    Aracın, model yılı / hasar tarihindeki kilometresi / muayene ve bakımlarının düzenli yapılıp yapılmadığı / daha önceki hasarları / kullanım şekli / yetkili satıcı yerine doğrudan yurt dışından ithal edilmiş olup olmadığı / fatura bedeli / vb. gibi araç piyasa değerini etkileyen özellikleri dikkate alınır.

    Emsal veya muadil araca sahip yetkili/yetkisiz satıcılar ve galeriler ile internet sitelerinden en az 3 adet fiyat alınıp belgelenir.

    Sigortalı aracın özelliklerine en yakın olan araçların fiyatlarının ortalaması alınarak ödenecek rayiç değer belirlenir.

    Emsal veya muadil aracın bulunamadığı veya b) fıkrasında belirtilen yöntemle 3 adetten daha az fiyat alınabildiği durumlarda eksper ve sigortalının önereceği ve sigortalı ile sigortacının mutabık kalacağı, kurumsal niteliği haiz araç satıcılarından alınacak değerlerin ortalaması dikkate alınarak rayiç değer belirlenir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 14 Ocak 2019; 20:15:11 >




  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Estağfirullah hocam evet sahibinden com dan emal araçların ortalaması alınır sahibinden de aynı aracı 25’e keyfe keder satmaya çalışanda var, 20 bin tl ye satanda bu durumda 18-19 bin TL civarı ödeme yapılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ön far değişimini kaza yapmadan kaskodan yaptırmak mümkün müdür :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WSniper10 W kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam kasko sadece kazada,doğal afetlerde devreye girer.

    Yıpranmaya ve kullanıma bağlı olarak zamanla bozulan parçaları karşılayan bakım poliçeleri mevcut Anadolu sigortada o paketleri inceleyin.
  • slmlar pert araclara 2019 yılında tamanına kasko yapan sirketler kimler acaba
  • adil07 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar
    ak sigorta orient sigorta hdı sigota (eksper onaylı)yapılabiliyor dilerseniz yardımcı olabilirim.
  • 2 Şubat 2018'de Anadolu sigortadan kasko ve trafik sigortası yaptırmıştım. Kaskoyu yine Anadolu sigortadan yaptıracağım gibi duruyor fakat trafik sigortasında başka firmadan teklif aldım.

    bu durumda ikisini farklı acentelerden yaptırabilir miyim?
    2 şubattaki anadolu sigorta trafik poliçem bitmeden önce başka firmadan poliçem kesilirse ne olur?
  • Bugün sigortayı 487 TL den yaptırdım, pazartesi de 100 bin TL teminat olarak 970 TL ye maksimum kasko yaptıracağım. En uygunu oydu, teminat vb. kıstığınız zaman biraz düşüyor ama, o zaman da ben istemiyorum. Fiyatlar uçmuş, herkese böyle yüksek mi çıkıyor, yoksa bana mı öyle denk geldi. Bu arada kaza falan yok...
  • 
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.