Şimdi Ara

TSK bünyesinde Uzay Komutanlığı kuruluyor: İşte detaylar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Millî Savunma Bakanlığı, gözetleme ve keşif gibi fonksiyonların ötesine taşınarak askeri alanlarda da faaliyet gösteren uzay için düğmeye bastı. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde kurulacak olan Uzay Komutanlığı çalışmalarının resmi olarak başlatıldığı bildirildi.



    Faaliyetler 1 yıl içinde başlayacak




    NATO gözetiminde yapılan uzay çalışmalarına uyum sağlamak, Türkiye’nin sivil uzay makamları ile askeri uzay faaliyetlerinin koordinasyonunun sağlanması amacıyla kurulan Uzay Komutanlığı’nın, teklif değerlendirme ve onay süreci hâlihazırda devam ediyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Hava ve Uzay Gücü Geliştirme Merkezi Komutanı Albay Gökhan Gürakar, Uzay Komutanlığı’nda görev alması için gençlere çağrıda bulundu. İlk aşamada alay seviyesinde, ilerleyen dönemlerde ise tugay ve tümen seviyesine yükselmesi planlanan Uzay Komutanlığı’nın bir yıl içerisinde personel görevlendirmelerinin yapılarak faaliyetlerine başlaması öngörülüyor.



    Ayrıca Bkz.HAVELSAN, insansız kara aracı sistemiyle ilke imza attı



    Albay Gökhan Gürakar, “Uzay Komutanlığıyla ilgili çalışmalara baktığımızda dünyada hızlanan bu çalışmaların içinde NATO’nun 2019 yılında açtığı Uzay Merkezi ve Fransa'da açılan uzay mükemmeliyet merkezi çalışmaları ve uzayın bir harekât alanı olarak tanımlanması sonrasında uzayın önemi bir kez daha öne çıkmıştır. Uzay niçin kullanılıyor diye baktığımızda özellikle istihbarat, keşif, gözetleme, IGK kapsamında kullanılıyor ama bu, gün geçtikçe önemini değiştiriyor.” ifadelerini kullandı.



    Uzayın askeri önemi artıyor




    Albay Gökhan Gürakar, açıklamalarının devamında değişime vurgu yaparak artık anti balistik füzeler, uzaydan elektro optik SAR uydularının yanında erken ihbar sistemlerinin de devreye girmesiyle uzayın önemine işaret etti. Gürakar, “Bölgesinde lider ve etkin bir hava kuvveti olmak için ademi merkeziyet bir yapıyı öngörüldü” dedi.



    Albay Gürakar konuşmasına şöyle devam etti:



    “Bu kapsamdaki çalışmalarımıza baktığımızda 2024, 2033 OYTEP, 10 Yıllık Temin Tedarik Planının içindeki insan gücü planında personel planlamasını yapmış bulunuyoruz. Tekliflerimizi yaptık. 2024-2043 Türk Silahlı Kuvvetleri stratejik hedef planında da bunlar mevcut. Bu teklifler değerlendiriliyor. Gerçekleştiğinde Uzay Komutanlığı’nı biz de kurmuş olacağız. Uzay komutanlığıyla ilgili çalışmalarımıza baktığımızda da bunun için bölgedeki gelişmeleri; etrafımızda ne oluyor ne bitiyor onları inceledik, NATO’yu inceledik. Özellikle bölgesinde lider ve hakimiyet sahamızda etkin bir hava kuvveti olmak için ademi merkeziyet bir yapıyı öngördük. Tek merkezden yönetilmesi gerektiğine karar verdik. Bu kapsamda planlarımızı hazırladık ve MSB’ye sunduk.”









  • Dik duranların işidir dik durmak, Kahramanlara, yiğitlere, korkusuzlara, kurtarıcılara dik durulur.

    Sümüklü mendil yalayanların işi değildir dik durmak. Yanar döner,, omurgasızların işi değildir dik durmak.

    Bu dünyada beş para etmezlere secdeye varanların işi değildir dik durmak.

    Yatağını pisletip kendince hayaller kuranların işi değildir dik durmak,

    @KaleyDeskop adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

    Arac durdurup sap gibi dikilen bir toplumun ileriye bakması mümkün değil.. imparatorluk hayali biten bir toplum asla eskisi gibi guclenemez..bizim için yayılması politika en iyisi bunun için uzay gücü roket gibi sistemler azami öneme sahip..


    Sen dikilme lan zaten yıkık , bize zeki genel kültürlü eğitimli insan lazım

    Araç durdurup saygı gösteriyor çünkü Atatürk ve silah arkadaşları olmasa Türkiye şuan Filistin gibi olabilirdi

    Atatürk devrimleri olmasa Türkiye'nin şuan ki askeri gücüde olmayabilirdi , batıl Türkiye'den ilime bilime sanata teknolojiye geçen Türkiye'de yaşıyorsun şuan

    Osmanlı yıkılma sebeplerini araştır 300 sene matbaa gelmeyen ülkede ilim bilim teknoloji olmaz ve çöker yenilir biter halkıda senin gibi cahil kalır

    3 kuruşluk insansın elindeki telefon ile şöyle yorum yapma bari bırak içinde patlasın düşüncelerin

  • Yerinde bir karar olası bir harekatta veya savaşta yerli uydularımızı kullanmak ve bizim ve uydularımızın güvenliği önemli.

  • Gram inanmıyorum şu uzay ile Türkiye muhabbetine hep cebe indirme projeleri oldu bugüne kadar baska birsey yok

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dünyevi konularda insan eli ile yapilan ve ozellikle gözümle görmediğim seye inanmıyorum artik.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt
    TSK bünyesinde Uzay Komutanlığı kuruluyor: İşte detaylar
  • Arac durdurup sap gibi dikilen bir toplumun ileriye bakması mümkün değil.. imparatorluk hayali biten bir toplum asla eskisi gibi guclenemez..bizim için yayılması politika en iyisi bunun için uzay gücü roket gibi sistemler azami öneme sahip..

  • KaleyDeskop kullanıcısına yanıt
    Senln gibi eğilip el etek öpenlere, onurlu bir lider için 1 dakika dik durmak zor gelir. Sen durma zaten. İmparatorluğu satarak, sevr sınırlarına mahkum eden, ingiliz gemisiyle kaçanların peşinden devam et sen.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzay yarışında çok geride kaldık çok. Bir an önce kurulmalı Uzay Komutanlığı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzay araç komutanı uzm çvş abdürrahman Uçar
    Emred komitanium



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @KlavYE@ -- 11 Kasım 2023; 1:32:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Harika! 🇹🇷

    “İşte uzay komutanlığı kurulmasının detaylı faydaları:

    1. **Ulusal Güvenlik Artışı:** Uzay komutanlığı, uydu tabanlı haberleşme ve gözetleme sistemlerini yöneterek ulusal güvenliği güçlendirebilir. Potansiyel uzay tehditlerine karşı daha etkili bir savunma sağlayabilir.

    2. **Uzay Araştırmalarının Teşviki:** Uzay komutanlığı, bilimsel keşifleri destekleyerek ve uzay araştırmalarını koordine ederek bilim ve teknolojide ilerlemeyi teşvik edebilir.

    3. **Teknolojik İlerleme Hızı:** Uzay faaliyetleri, yeni teknolojilerin geliştirilmesine öncülük eder. Uzay komutanlığı, uzay teknolojileri ve sistemleri üzerindeki çalışmalarla genel teknolojik ilerlemeye katkıda bulunabilir.

    4. **Uluslararası İşbirliği Olanakları:** Uzay komutanlığı, diğer ülkelerle ortak uzay projelerine katılımı artırarak uluslararası işbirliği olanaklarını genişletebilir. Ortak uzay misyonları, bilgi paylaşımını ve dünya genelinde barışı teşvik edebilir.

    5. **Uzay Madenciliği ve Kaynak Keşfi:** Uzay komutanlığı, asteroit madenciliği gibi gelecekte potansiyel ekonomik faydalar sağlayabilecek uzay kaynaklarına yönelik çalışmaları destekleyebilir.

    Bu faktörler, uzay komutanlığının kurulmasının geniş kapsamlı ve uzun vadeli faydalarını temsil eder. “

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yorumlara ağzımı bırakıp başka yerimle güldüm. Uzay ve biz.
    Hemen uyduları yönlendirin.

    Şimdi hemen "Türk düşmanı, anti milliyetçi, vatan haini" söylemeyi başka unuttuğum bi şey olurum.

    Neyse. 4 sene sonra görüşürüz inşallah................. (.............)................ ............................ ................................................ ...............................

  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    eziklik kompleksi yasiyor arkadas kendi halinde birakin...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Acemi birliğini ay da tamamlayan usta askerler Mars ta tekmil verecek Ali Veli Dünya Konya emret komutanım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tüm kalkanları indirin TSK bünyesinde Uzay Komutanlığı kuruluyor: İşte detaylar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt

    Bana da inanılmaz kolpa geliyor. Ortada ciddi bir uzay yarışı olsa ve Türkiye bu yarışta domine eden ya da en azından rekabet edebilen yapıda olsa derim vay be, neden olmasın. Ama alakası bile yok. Bir tarafta yönetimdeki kafaya bakıyorum bir tarafta o yönetimdekilerin sebep olduğu ekonomik yıkım ve doğal afetlerdeki acizliğe bakıyorum. Masal gibi geliyor.


    Gerçi haberde yazılanlara göre NATO ile uyumululuk filan demiş. Haber başlığının bize algılattığı şeyler ile Türkiye yan yana gelince kulağa çok saçma geliyor tabii. Bunun da etkisi var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cari açığa bakılınca Merkez bankası rezervlerine bakılınca 2 tane uzay giysisi fiyatına bakınca önümüzdeki 30 sene bi halt yapamıcamızı anlıyorum

  • madbad M kullanıcısına yanıt

    Bazı bakanlıklara gereksiz yüksek bütçeyi bu alana ayırsak ciddi işler yapılır aslında


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim oturdugum yerde ,hava kuvvet komutanlıgı evimin yanında vardı.Ben orta yası gectim.Gençliğimde, üzerinde uzay arastırma komutanlıgı yazan tabela asılı kocaman bina vardı. 20 25 sene öncesinden bahsediyorumYeni bir şey değil.

  • KaleyDeskop kullanıcısına yanıt

    Dik duranların işidir dik durmak, Kahramanlara, yiğitlere, korkusuzlara, kurtarıcılara dik durulur.

    Sümüklü mendil yalayanların işi değildir dik durmak. Yanar döner,, omurgasızların işi değildir dik durmak.

    Bu dünyada beş para etmezlere secdeye varanların işi değildir dik durmak.

    Yatağını pisletip kendince hayaller kuranların işi değildir dik durmak,

  • Allah allah niye DİYANET İŞLERİNDE KURULMAMIŞ ki ordaki zat bi tarafından çok güzel veriler uyduruyordu TSK bünyesinde Uzay Komutanlığı kuruluyor: İşte detaylar 

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.