Şimdi Ara

TT Fahiş Fiyatlardan da Geri Adım Atmalı! - #fahişfiyatistemiyoruz | İnternette Kalite Hareketi (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
16
Favori
95.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
719 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoraNb

    Diğer konuda @mustifb hocamın paylaştığı görseli de ekliyorum:



    Burada ifade çok net. Dediğiniz gibi diğer birimlerin henüz haberi yok.
    Ne eksik burada biliyor musunuz? " Hız düşümü yok " ibaresi eksik. Açık kapı bırakmışlar resmen, inşallah herkesin istediği gibi sınırsız olur ama açıkçası pek sanmıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BJK

    Ne eksik burada biliyor musunuz? " Hız düşümü yok " ibaresi eksik. Açık kapı bırakmışlar resmen, inşallah herkesin istediği gibi sınırsız olur ama açıkçası pek sanmıyorum.

    Alıntıları Göster
    Belli bir akn/kota olmadan hız düşümünü nasıl yapacaklar ki? Kota ya da AKN yoksa hız düşümü de olamaz mantıken..
  • az önce kablonet turksat müşteri hizmetlerinden utku bey ile görüştüm durum hiç iyi degil yarım saatte yakın konuştum sizce 100 mbps sınırsız 500 tllik paketi 100 tl mi vercek veya buna yakınmı vercekler akn kaktı diye sevinenler neye seviniyor anlamiş degilim
  • BJK kullanıcısına yanıt
    Hocam,



    GB yok

    AKN yok

    Kota yok yazmışlar. Daha nasıl açık olabilir? GB olmadan nasıl hız düşümü yapacak? Bana GB ya da kota vermeli ki, onu aşarsam hızım düşsün.



    Sizi bu güvensizliğe iten şey Türk Telekom’un tutarsız açıklamaları, orada sizi anlıyorum. Ama merak etmeyin herkes sınırsız olacak.



    Dip Not; Tabii sözleşmeniz bitene kadar. Ardından fiyatlar felaket...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoraNb

    Hocam,



    GB yok

    AKN yok

    Kota yok yazmışlar. Daha nasıl açık olabilir? GB olmadan nasıl hız düşümü yapacak? Bana GB ya da kota vermeli ki, onu aşarsam hızım düşsün.



    Sizi bu güvensizliğe iten şey Türk Telekom’un tutarsız açıklamaları, orada sizi anlıyorum. Ama merak etmeyin herkes sınırsız olacak.



    Dip Not; Tabii sözleşmeniz bitene kadar. Ardından fiyatlar felaket...
    Belki günün belli saatleri içinde internet hızını düşürebilir. Yani yapılmayacak şey değil, Telekom bu, her şey beklenir
  • Şimdi gerçekten sıkıntılı bir konu.

    Teorik olarak konuşmam gerekirse;

    31 Aralık 2018 tarihine kadar 12 ya da 24 ay taahhüt verip alacağınız bir AKN'li paketi, yılbaşı itibariyle, taahhüt süreniz sona erene kadar FULL LİMİTSİZ kullanabilecek olmanız lazım.

    Türk Telekom, önümüzdeki günlerde yeni tarifelerini açıklayacaktır. Gerçi 1 Ocak gününü de bekleyebilirler bilemiyorum.

    Ama benim tahminim, limitsiz paketler çok yüksek fiyatlarda olacak. 24 Mbit limitsiz internet için 120 TL'lik paketler şu an bile mevcut. Bende mevcutta Türk Telekom FİBERNET üyesiyim. Taahhüdüm Mart 2019'da sona erecek. 35 mbit 100 GB AKN'li paket kullanıcısıyım. Aylık ödediğim tutar ise 75 TL. Mart ayına kadar sınırsız olarak kullanabilecek olmam güzel. Ancak, farklı bir kampanya gelmezse, Telekom ile devam etmeyi düşünmüyorum.

    Bana şu an en cazip gelen Netspeed. 50 mbit sınırsız internet için 76 TL istiyorlar. Tek eksi yanı, fiberde ilk ay 120 TL'lik bir aktivasyon ücreti de ödemek gerekiyor tek seferde.

    Sizde bunlara göre değerlendirmenizi iyi yapın derim. Apartmanınızda fiber(FTTH ya da FTTB) varsa bence alternatifleri de düşünün. VDSL üzerinden hizmet alıyorsanız tabii durum daha karışık. Bu durumda, alternatifler aynı kaliteyi size sunamayabilir.




  • Öncelikle AKN kalkması yolunda elinden gelen desteği yapan herkese teşekkür ederim.

    Olası bir çakallık durumu için konuşulan konuyu buraya not alayım.

    Ben 6 aydır NETSPEED kullanıyorum. Netspeed HİPER 200 paketi (75 Mbps hız / 200 GB AKK) 65 TL üzerinden, 6 Ay taahhütle almıştım, çok da memnunum. 11/12/2018 itibari ile taahhütüm bitiyor.

    Biraz önce Netspeed müşteri hizmetleri ile görüştüm ve bana 01/01/2019 itibari ile HİPER PRO 75 paketi (75 Mbps / SINIRSIZ) paketi kullanmaya devam edeceğim söylendi. Fiyat olarak ise 05/12/2018 tarihi itibari ile yayımlanmış olan paket fiyatı 76 TL yansıtılacakmış.

    76 TL'ye 75 Mbps'ye kadar SINIRSIZ internet Türkiye şartlarında bence gayet iyi bir fiyatlandırma.


    TT Fahiş Fiyatlardan da Geri Adım Atmalı! - #fahişfiyatistemiyoruz | İnternette Kalite Hareketi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tastarakay -- 6 Aralık 2018; 17:53:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BJK

    Arkadaşlar siz hala Türk Telekom'u tanımadınız galiba

    1. AKN kalkıyor doğru ama sadece ismi kalkıyor, yerine akn'li internete sahip olanlar için daha önce bahsettikleri ek kota uygulaması devreye girecek.

    2. Evet dileyen sınırsız internet paketlerine geçebilecek ve sınırsız özgür bir şekilde internet kullanacak. Ama 16 mbit sınırsız 80 TL civarı olacak. Bu hızı ve fiyatı kabul eden kullanıcılar, sınırsız internet kullanabilir.


    Bu fatura altına yazılanların hepsi birer pazarlama stratejisi, " ..... dan başlayan fiyatlarla, işte sınırsızca kullan ama .... " gibi sloganlar ile insanların ilgisini çekmek için.

    Asıl, ak koyun, kara koyun 1 Ocak'tan sonra belli olacak
    16 mbit 80 TL olacak demiştim. Valla ben yine insaflı fiyat tahmini yapmışım demek ki


    Zaten bu işin içinde bir bit yeniği olduğu açıktı




  • g..ümüzde mi patladı şimdi bu hareket

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Alkolog,

    Türk Telekom, taahhüdü devam eden tüketicilere hak ihlali yaparak kota tanımlayacağını açıklamıştı. Buna karşı çıktık ve geçtiğimiz hafta geri adım attılar.

    Geçmişe de bir göz atalım:

    2 sene önce bugün, AKK dolunca hızın kaç Mbps'ye düşüyordu? Hangi paketi kullanırsan kullan 3 Mbps'ye düşüyordu.

    Kampanyamız sayesinde 1 Mayıs 2017'de AKK sonrası hızlarda iyileştirme yapıldı ve örneğin 24 Mbps kullanıyorsan 8 Mbps'ye, 50 Mbps kullanıyorsan 16 Mbps'ye düşmeye başladı. Yani aslında bütün paketler "3 Mbps limitsiz" iken birçok farklı hızlarda limitsiz tarifeler çıkarılmasını sağlamış olduk. 19 aydır tüketiciler bu şekilde kullanım yapmaktalar ve 2019'da taahhütleri bitene kadar ise paket hızlarını sınırsız olarak alacaklar.

    Bu süreçte başka neler oldu? TürkNet gibi, Netspeed gibi, Millenicom gibi AKK'yi önceden kaldıran ve Türk Telekom'la kıyaslandığında çok daha makul fiyatlara gerçek limitsiz internet satan firmalar ortaya çıktı.




  • Hocam elinize sağlık @kontratak,

    Bir çok insan ısrarla anlamak istemiyor. Mücadele ettiniz de ne oldu, daha beter oldu AKN gelsin yazıyorlar. İnsanların kaçırdığı nokta ise 1 Mayıs 2017 gününden beri, kota sonrası hızları kademeli olarak düşürülüyor ve artık o saçma 3 mbit'e düşürülme olayı yok. Ve gece 2 ile sabah 8 saatleri arasında sınırsız kullanım yapabiliyorlar.

    Eğer bu grubun mücadelesini eleştireceklerse, eski AKN düzeni ile kıyaslama yapmaları gerekiyor.

    24 mbit'te kullansanız, 100 mbit'te kullansanız; kota sonrası hızınızın 3 mbit'e düştüğü düzeni geri istiyorlar demektir.

    Ayrıca yine bu grubun mücadelesi sayesinde, Türk Telekom geri adım attı ve taahhütlü AKN'li kullanıcılar, taahhüt sürelerinin sonuna kadar Full Limitsiz kullanabilecekler. Bu tepki olmasa, Ek Paket adı altında adı değiştirilmiş AKN'li düzen dayatılacaktı.

    Bakın şimdi Türk Telekom, fahiş fiyatlarla açıkladığı kampanyayı da geri çekti. Telekom sektöründe aşırı karlılık var. Bize dayatılmaya çalışılan bu fiyatlar, onların mecbur kaldığı fiyatlar falan da değil.

    "İnternette Kalite Harekatı" bu zamana kadar çok yol kat etti, mücadeleye devam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraNb -- 12 Aralık 2018; 18:41:43 >




  • BoraNb kullanıcısına yanıt
    Limitsiz neye göre limitsiz internet erişimi mi limitsiz kota mı hız mı biliyor musun? Akn gitmiş olabilir ama hızlar aynı kalacak demiyor ttnet. Upload aynı kalacak diyor ona evet, download aynı kalacak dediğini ne gördüm ne de okudum ttnet bildirimlerinde.
  • K4RT4L kullanıcısına yanıt
    AKN ve kota uygulaması tamamen kaldırıldı. Limitsiz ifadesi tek anlama gelebilir, o da gerçek sınırsız bağlantıdır. Kanunlarda cezası olduklarını bildikleri için aklınıza gelen başınıza gelemez.
  • K4RT4L kullanıcısına yanıt
    Eğer Telekom kendi pazarlama birimlerine yanlış bilgi vermiyorsa 1 ocak itibari ile mevcut aboneler paketlerini akn’siz kullanacaklar. Paket isimlerindeki akn ifadesi kalkacak ve yerine başka ifade eklenmeyecek (kota vs.)



    Detayını ve bilgiye nereden eriştiğimi söyleyemem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Kaldırıldıysa 31 aralık 2018 e kadar nasıl aknli paket satıyorlar ve bir birleri arasında fiyat Farkı olarak bunu nasıl açıklıyorsun?
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt
    Benim sizle fikir anlamında anlaşamamam bu işte siz kesin konuşuyorsunuz ben açık kapı bırakıyorum. İnsanlar size güvenim paket alabiliyor düşük aknli ya dediğin gibi çıkmazsa ne olacak?
  • K4RT4L kullanıcısına yanıt
    Ben kesin bilgi vermiyorum.

    Dedim ki “TT kendi pazarlama birimlerine yanlış bilgi vermiyorsa...”

    Veriyorsa benim yapacağım bir şey yok...

    Farklı fiyat uygulaması çok basit. Size sözleşmenizden daha iyi şartlar sundukları müddetçe itiraz şansınız yok. Ben daha çok para veriyorum ötekine daha kötü hizmet vereceksin diye itiraz hakkı yok müşterinin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • K4RT4L kullanıcısına yanıt
    31 Aralık 2018 son gün, o günden sonra satamazlar. O güne kadar sattıkları AKN'li paketler de aynı fiyattan sınırsız devam etmeli.
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Sınırsız devam eder zaten paket sınırsız internet sağlıyor mesele hız. Senle eğer ttnet abonesiysen ocak ayında aknliysen anlaştığın değeri geçtiğinde hızın ne oldu benim ne oldu o zaman yazışalım şimdi ben ne desem senleortak yol bulamayacağız o anlaşıldı.
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt
    TT ye dayandırman sıkıntı zaten.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.