Şimdi Ara

TTnet & Uydunet 50 Mbps + 200 GB AKN Tavsiyesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. 2007 yılına kadar kablonet kullandım fakat aşırı düşme sorunları yaşıyordum, 2007 yılında TTnet' e geçtim. 8 mbit akk sız limitsiz 123 lira bayılıyorum (24 ay taahhüt kazığı)... Nasıl desem, son 7 yıldır kan kusuyorum. Yeter ya yeter, o kadıköy kısmına bakan adamı parçalamak istiyorum artık. Bugüne kadar yüzlerce arıza kaydı bıraktım, başıma neler geldi bir bilseniz...

    1.5 ay internet değerlerim berbattı, adamları ikna edemedim. Eve gelen teknik ekip bakıyor sinyal zayıf, sonra adam sinyal ölçeri heybeliada da unutmuş günlerce onu bekledim. Daha sonra sorunu buldular "KENDİ" kablolarında izolasyon sorunu varmış.
    Kusura bakmayın uzunda yazmak istemiyorum fakat sinir stresten artık zor duruyorum. Daha neler oldu neler 7 yıldır... Bakınız ;
    Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 8191 797
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 23348 1095
    SNR Sınırı (dB): 29.5 15.0
    Hat Zayıflaması(dB): 0.5 1.7
    Güç (dB): 16.5 12.6

    Giden kısmında ki "797" daha önce 1016 idi.(veya 1020 gibi birşey hatırlayamadım pardon.) Dolayısı ile internet upload hızımda 0.86 idi. Şimdi bu 1096' lık değer 797' ye indirilince, benim upload hızımda 0.67' ye düştü. Bunu arıza kaydına defalarca not şeklinde bıraktım, buna rağmen Kadıköy' e bakan adam şu cevapları yazmış "Bilgisayarında virüs vardır, bizde sorun yok."

    Ben bu adamı öldürmeliyim parçalamalıyım ya. Ulan windows orjinal bitdefender orjinal bir battlefield oyunu var birkaç steam oyunu var onları da oynamıyorum ara sıra battlefield ... Onu da geçtim bu değer modem arayüzüne telekomun yolladığı değer... 1096 upload hızını göz göre göre 797' ye indirdiler...

    Yarın veya öbür gün 410 lira taahhüt iptali ceza parasını ödeyip ya TTnet fibernet 50 mbit limitsiz - 2mbit upload + 200 gb adil kullanım kotalı pakete geçeceğim (98 lira aylık ) veya Uydunet 50 Mbit limitsiz - 4mbit + 200 GB adil kullanım kotalı paket 89 + 9 lira kablo tv = 98 lira aylık...
    Maalesef bulunduğumuz mahallede superonline yok, o yüzden şu an için ttnet veya uydunet arasında seçim yapmam gerekiyor.

    Sizden öğrenmek istediğim şey ise, Uydunet hala aşırı sorunlar çıkarıyor mu ? Battlefield 4 alman serverlarında aldığınız ping nedir ?

    Ben 8 mbit limitsiz paketi ile alman serverlarında 43 ping alabiliyorum. Türk serverlarında ise 9 ping.
    50 mbit' e geçersem pingim düşecek mi ? Bunu şu yüzden soruyorum ;

     TTnet & Uydunet 50 Mbps + 200 GB AKN Tavsiyesi ?

     TTnet & Uydunet 50 Mbps + 200 GB AKN Tavsiyesi ?


    OOKLA sitesinde pingim 13 ms olarak gözüküyor. Google' dan bazı Türkiye içi 100mbit ve 50 mbit kullanıcılarının hız testlerini gördüm. Kiminin 8 ms,16 ms... Kiminin ki ise 25 ms, 30 ms, 50ms!!! vs...

    Anlayamıyorum, 50mbit veya 100mbit kullanıcılarının pingleri 2 - 3 ms olması gerekmiyor mu ?

    Lütfen yardımcı olun, İstanbul Kadıköy Moda' da ikamet ediyorum. Buraya yakın bölgeler de acaba Uydunet hala sorunlu mu ? 4mbit upload avantajı süper olmasına rağmen forumlarda okuduğum kadarı ile Uydunet 50mbit ile internete bağlanan arkadaşlar hız yavaşlığından çok şikayetçi.

    Yıllar önce hatırlarsınız kablonet ping konusunda muhteşemdi, (Counter Strike ) Kablonet pingi 128 hız ile sadece 10 idi, ttnet adsl ise 256 ile 30 ping idi.
    Oyunlarda kablonetin pingi müthişti fakat şimdi ne durumda bilemiyorum. Lütfen biraz fikir verebilir misiniz ? İyi günler dilerim.







  • ttnet vdsl e geçerseniz pinginiz pek düşmeyecek 43 ping alman sunucuları için iyi bir değer.

    Ayrıca bizim firmanın fiyatlarınıda incelemenizi öneririm

    50 mbit 200gb akn 90tl
    100 mbit 200gb akn 105tl
    32 mbit akn siz 159 tl

    Goonet taahütsüz aylık ücretlerdir
  • Arelis A kullanıcısına yanıt
    Kadikoy'de kullaniyorum, sorun yok gibi. Hizla pingin alakasi yoktur. 1 Mbps internetle yeri geldiginde 100 Mbps den daha iyi degerler alabilirsiniz. 50 Mbps kablonet ile 48,60 down/3,90 up aliyorum, ping 6-8 arasi Istanbul icin. Kablonet ile alacaginiz pingler xDSL den daha iyidir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın Arelis, fiyat yönünden bir hata var. Uydunette turuncu kampanya var. Her ne kadar tanıtımı 20 mbps olarak yapılsa da başka hızlar örneğin 50 mbps 200 gb akn olan tarife ile bu kampanyadan faydalanabiliyorsunuz. Fiyat da aylık 67 TL + 9 TL = 76 TL. ye geliyor. Eğer modemde isterseniz peşin 60 TL, 24 ay taksitle ayda 3 TL * 24 = 72 TL ye veriyorlar. Modemi de taksitli alırsanız toplamda ayda 79 TL ye geliyor. Ben bu hafta başı bu tarifeye geçtiğim için teyit edilmiş bilgidir:) Şuan için de hattan gayet memnunum.
    Tabi Ben İzmir Alsancak bölgesindeyim, Sizin bölgenizdeki uydunet kullanıcılarından bölgenizdeki hat durumunu kontrol etmenizde fayda. Ayrıca şunu da ekleyeyim uydunet müşteri hizmetlerinin kampanya detayından tam olarak haberi toktu Benden öğrendi:) Uydunet turuncu kampanya linkinden kampanya detaylarını tıklarsanız fiyat tabloları orada var. Umarım yardımım olmuştur.

    @Arelis




  • Kadıköy bölgesinde illaki uydunet kullanan arkadaşlar vardır,bir kaç kişiden bilgi alıp,ona göre değerlendirme yap.
    uydunette sürekli sorunlarla boğuşan yok artık.çok nadir bazı bölgelerde sıklıkla sorun oluyor (örnek İstanbul/fatih)
    bunlarda altyapı-kablo sorunları.gideriliyor-yapılıyor vs vs vs
    sorun maalesef daha çok uydunetin verdiği netmaster modemlerde.kullanıcılarda bunu anlayamayıp uydunete yükleniyorlar.
  • Sayın @Zordion @Archaic @abyss_ati değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten şu ufak görünen ama büyük baş ağrısı internet probleminden bıktım usandım.

    Archaic, bugün ilk aramamda "Fatma" hanım o yazdığınız kampanyadan bahsetti, fakat maalesef diğer 3 aramamda telefonu açan müşteri temsilcileri sizinde bahsettiğiniz gibi o konuda bilgisizlerdi. Neyse Allah' tan 4. aramamda bana tavsiye ettiğiniz o kampanyayı telefona çıkan arkadaş biliyordu da, o paket üzerinden üyeliği açtırdım. Sizede ayrıca çok teşekkür ederim o kampanyayı yazdığınız için.

    Bugün negatif olan şey, müşteri hizmetlerinin bana vermiş olduğu 3 adet teknik servis iletişim numarasına kimsenin çıkmaması idi, birde uydunet il müdürlüğü telefonunu da kimseler açmadı.
    Bugün sorduğumda 7 gün teknik servis arıza için yardım ediyormuş. Forumlarda cumartesi pazar günleri uydunet teknik servis kapalı deniyordu. Bu da olumlu bir durum tabi.

    Oyunlara baktım, Zordion' un dediği gibi ping pek değişmedi.
    Battlefield 4 - 8 mbit sınırsız kotasız internet ile 44 ping alıyordum adk no explosive server' da. Şimdi 50 mbit 200 akk ile 41 ping alıyorum. Çok birşey değişmiyor :-s
    Keşke bir yöntem olsada Alman serverlarında 17 18 ping ile oynayabilsek. :)

    Umarım abyss_ati' nin bahsetmiş olduğu netmaster modem sorunu başıma gelmez. Bu hafta sonu 410 milyon taahhüt cezası ödeyeceğim ttnete, cidden yanından bile geçmek istemiyorum hırsızların...

    ttnet 50mbit olan arkadaşlar da battlefield 4 oynuyorsa lütfen adk no explosive server ping değerini yazabilir mi ? serverları kaliteli genelde pingleri aynı o yüzden o server üzerinden bakıyorum. İyi günler dilerim.




  • Ttnet 50mbit downloadın yanına 2mbit upload verdikçe yerinde saymaya mahkum. Superonline a geçin derim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kobra94

    Ttnet 50mbit downloadın yanına 2mbit upload verdikçe yerinde saymaya mahkum. Superonline a geçin derim

    Merhaba kobra94. Mesajın için teşekkür ederim.
    "Maalesef bulunduğumuz mahallede superonline yok, o yüzden şu an için ttnet veya uydunet arasında seçim yapmam gerekiyor. "
    Demiştim. Vallahi caferağa mahallesinde yokmuş keşke olsaydı.

    İlk gün değerlendirmesi:
    Oyun: Uydunet 50 mbit aynı alman server pingi: 40
    Ttnet 8 mbit aynı alman server pingi: 43
    (Zordion dediğiniz ping bilgisi aklımda, sadece bu ufak farkı yazmak istedim.)

    Film indirmek: Bir siteye vip üyeyim. İndirme değerlerimi yazayım.

    (ftp serverlar o yüzden maksimum hız alınıyor.)
    Ttnet 8 mbit ile: 944 kbit indirme hızı fakat güzel yanı filmi indirme süresi boyunca stabil 944 kbit olarak kalıyor.
    Uydunet 50mbit ile: 6.100 mbit ile başlıyor, daha sonra yavaş yavaş 4.550' ye iniyor daha sonra 3.950 - 4.200mbit indirme hızı arasında değişkenlik gösteriyor.

    Evet artık çözüme yaklaştık. Bize lazım olan 50mbit ttnet kullanıcısı, eğer ki 6.100 mb ile stabil indirme yapar ise, demek ki uydunet halen işe yaramaz.
    Birde youtube' a bakarken uydunet ile video %25 e kadar yüklüyor daha sonra donuyor, müşteri hizmetlerine bunu da soracağım...




  • Ben uydunet 10mbit kullanıcısıyım. Almanya serverlarında 55 ping alıyorum. Uploadım 1mbit ve çöp. Downloadı bu kadar kafanıza takmayın derim ben önemli olan upload ve akn. İnternetim bir kesilme olmadı şu ana kadar ve hızıma göre iyi bir internet sağladılar. Fakat torrentten indirme yaparken bazen hız düşüklükleri olabiliyor dediğiniz gibi örneğim 1mb ile indirmem lazımken arada 700kb a düşebiliyor. Ttneti bundan 5 sene önce denedim ve sürekli kesilmeler hat kopmaları yaşadığım için bırakmıştım. Şu an nasıldır bilemiyorum ama dediğim gibi yüksek download hızları ile milleti aklını çelmeye çalışan bir firmadan bir bok olmaz.
  • Sayın Arelis, teşekküre gerek yok sonuçta tüketici olan Bizlerin mümkün olduğunca birbirimize destek olmamız gerek. Yalnız uyarmadan edemeyeceğim ödemeyi düşündüğünüz taahhüt bozma cezası Bana yüksek geldi. BTK o cezalara sınırlama getirdiydi. Üstelik Yeni Tükrtici Kanunu (6502 Sayılı Kanun) Mayıs sonunda yürürlüğe girecek ama geçici madde 1 a bendinde "Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce kurulan ve hâlen geçerli sözleşmelerin bu Kanuna aykırı hükümleri yürürlük tarihinden itibaren uygulanmaz." diye bir madde var. Ve bu kanunda " tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir." şeklinde bir hüküm var. Bu durumda şahsi kanaatim sözleşmenizi henüz feshetmediyseniz 28.05.2014 tarihinden sonra bedelsiz olarak fesh edebilexceğiniz yönünde. Yine de Size tavsiyem sözleşmeyi fesh edin veya etmeyin fesh etmeden ödenmsei gereken bir bedel var ise bir tüketici derneğine danışmanız ve ona göre ödemeniz veya ödememniz. Sonuçta her istenen para hak değil, yok yere ödeme yapıp zatan kan emici gibi davranan kurumları daha fazla zengin etmenin bir alemi yok diye düşünüyorum.:)

    Sayın kobra94, 50 mbps tarifisinde indirme 4 mbps çıkıyor ve şu an için bu değerleri net olarak alabiliyorum. Yine de düşük ve yetersiz ama var olan servis sağlayıcıların hepsinin özürlü olduğu, en kötüsünün de ttnet net olduğu açık. En azından Benim görüşüm böyle. Ben de superonline geçmeyi düşündüm ancak aynı tarifeyi 150 gb kota ile veriyorlar ve upload da kotaya dahil. Fiyat ise ancak telefon hizmetini de taşırsanız ucuzluyor ki telefon için de ayrıca ayda 5 - 6 TL bir sabit ücret ödemek gerekiyor. Toplamda uydunet ve superonline aynı paraya geliyordu ama Benim şartlarıma en uygun olanı uydunet gibi gözüktüğü için Ben uyduneti tercih ettim. Esasında yukarıda bahsettiğim kanun yürülüğe girince en güzeli, sürekli bir yıldan fazla süreli kampanyalara girip, işinize gelmediği zaman bedelsiz olarak çıkmak olacak:)

    Bahsettiğim kanun ve uygulamasına ilişkin linkleri de bilgi olsun diye veriyorum

    http://www.tuketici.gov.tr/source.cms.docs/etuketici.gov.tr.ce/docs/haberler/6502_SAYILI_TUKETICININ_KORUNMASI_HAKKINDA_KANUN.pdf
    http://www.tuketici.gov.tr/source.cms.docs/etuketici.gov.tr.ce/docs/haberler/tuketicibrosur25x.pdf

    @Arelis, kobra94




  • Sayın Archaic , sizin gibi yardımsever ve bilgili kişileri bulmak gerçekten zor. Bu yüzden teşekkürü bir borç biliyorum. Tüketici hakları kanununu iyi ki söylediniz. Gelecek ay hemen bu taahhüt ızdırabından kurtulacağım.
    TTnet müdürlüğüne gittim, o kanundan haberleri yok. En azından sağolsunlar 123 liralık ödememi 86 liraya indirdiler. Fakat iş işten geçti. :)

    Bu arada tuhaf bir durumuda belirteyim, 2 hafta önce taahhüt cezamı sormuştum 410 lira demişlerdi, 2 gün önce sordum 320 lira dediler. İlginç.

    Bu arada Uyduneti deniyordum, 1 hafta kullandım ve cayma hakkından yararlanıp geri verdim. Aşağıya 50mbit uydunet almak isteyen olur diye 1 haftalık yaşadıklarımı anlatayım ;

    1) Upload hızı gerçekten muhteşem. 4mbit satılıyor ve 4mbit sonuç alıyorsunuz harika ötesi.
    2) Download maalesef iyi değil, hız testinde 49mbit sonuç alırken kimi zaman 39mbit' e iniyor. Ftp serverından bir filmi 8mbit internet - 944kbit maksimum hızda indirebiliyorum ve o hız hiç düşmüyor. Fakat, Uydunet 50mbit ile 6.1mbit hız ile indirmem gereken aynı filmi 1.8 mbit ile indiriyorum. Gördüğüm kadarı ile Uydunet' in Download hızı stabil değil, devamlı değişiyor.
    3) Evime gelen sinyal çok yüksekti, bu yüksek sinyal iyi değilmiş onu filtrelediler. Yani evime gelen sinyallerde herhangi bir kayıpta yoktu tam tersine fazla olan sinyal filtrelendi.(Altıyol dayım.)
    4) En son arıza kaydı bırakmıştım. Ben vapurda iken teknik servis eve geldi... Telefondan sorunu anlatıyordum adam hız testi yaptı sonucu söyledi nevrim döndü "tamam herneyse" dedim kapadım telefonu.
    Bilemiyorum 1 hafta içerisinde teknik sorunlar konusunda Uydunete içim pek ısınamadı.

    Dün diğer ev hattına 50mbit 200 akk internet çektirdim, daha sinyal gelemedi. Geldiğinde Hız sonuçlarını buraya yazacağım. İyi günler dilerim.




  • Goonet 32 ve 100 vdsl2 mbit hız testi sonuclarıdır.TTnet deki ismiyle hipernet denebilir

    Telekomla aynı altyapı oldugu için degerleri aynı kabul edebilirsiniz.
     TTnet & Uydunet 50 Mbps + 200 GB AKN Tavsiyesi ?
     TTnet & Uydunet 50 Mbps + 200 GB AKN Tavsiyesi ?

    Ancak sunu merak ediyorum uydunette vip üyelikle hız düştügünü belirtmişsiniz hangi site acaba bu? sunucu gücü yetersiz gelebilir belkide



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faststyla94 -- 20 Nisan 2014; 15:06:56 >




  • arkadaşlar benim tek derdim internette sörf yaparkenki hız bu konuda mbit önemli.şu an 10 mbit lik kablonet kullanıyorum ama 50mbite geçmeyi düşünüyorm...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faststyla94

    Goonet 32 ve 100 vdsl2 mbit hız testi sonuclarıdır.TTnet deki ismiyle hipernet denebilir

    Telekomla aynı altyapı oldugu için degerleri aynı kabul edebilirsiniz.
     TTnet & Uydunet 50 Mbps + 200 GB AKN Tavsiyesi ?
     TTnet & Uydunet 50 Mbps + 200 GB AKN Tavsiyesi ?

    Ancak sunu merak ediyorum uydunette vip üyelikle hız düştügünü belirtmişsiniz hangi site acaba bu? sunucu gücü yetersiz gelebilir belkide


    goonet 24 mbit yalın fiyatları nelerdir ay basında ttnetti iptal ettiriyorum var mıdır guzel bir teklif.su anki hat degerlerim assagıdaki gibi hipernet abonesiyim

     TTnet & Uydunet 50 Mbps + 200 GB AKN Tavsiyesi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turexx -- 28 Ekim 2014; 21:09:51 >




  • Yalın kampanyası maalesef yok
  • Şuanda kampanya devam ediyor mu bilmiyorum ben 3 ekimde 50/4 250GB AKK + Teledünya HD ilk 3 ay bedava 2 yıllık sözleşme ile 86 TL abone oldum. hızı sonuna kadar kullanıyorum ve akk yüksek olunca ay bitti hala hızım düşmedi kota dolduramadım :D Tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.