Şimdi Ara

Tüik'ten Vatandaşa 1.322 TL “Ankete katılmadın” cezası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
5
Favori
33.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
136 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MağaraAdam

    kanuna bak, fıkra gibi kanun
    Kardeş sen daha önce tartışırken Türkiye'ye süper bir ülke, çok adetli kanunları var diyordun, ne oldu şimdi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaç yıl önce bizede gelmişti bunlar



    Eve gelmeden önce bildiri postası gelmiş şu gün evde olun, katilmama durumunda cezası var gibisinden



    Tabi posta bize adamlar geldikten sonra ulaştı



    Hane geliri işi vs... Soruları vardı siyasal bir soru sorulmamisti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spartan hoplite kullanıcısına yanıt
    Sen bulgaristan güzellemesi yapıyordun bende oranın bizden çok fazla farkının olmadığını hatta daha kötü olabileceğini söyledim, süper ülkeyiz, adalet sistemimiz müthiş diye bir şey demedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Turkiyede boyle ama bizim almanyada bi dayi oglu var ankete katilmayinca evini arabasini alip 50000 euro yaziyolarmis ustaaa.Biz yine halimize sukredelim, avrupa daha kotu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gülüyoruz ağlanacak halimize.
  • 7 gün ek süre veriliyormuş

    quote:

    İdarî para cezaları

    MADDE 54.- Sayımlarda geçerli mazereti olmadan verilen görevleri yapmaktan kaçınanlara beşyüz Yeni Türk Lirası idarî para cezası uygulanır. Görevlendirilenleri geçerli mazereti olmaksızın eğitim ve toplantılara göndermeyen veya görev yapmasına izin vermeyen kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve sorumlularına, izin vermedikleri her kişi için beşyüz Yeni Türk Lirası idarî para cezası uygulanır ve bu durum ilgililerin kurumlarına bildirilir. Ayrıca, görevlendirilmek üzere yetiştirme kurslarına katılan kimselerden, görevlerini geçerli mazereti olmaksızın yapmaktan kaçındıkları takdirde, yetiştirilmeleri için yapılan giderler genel hükümler çerçevesinde tahsil edilir.

    Başkanlık veya kurum ve kuruluşlar tarafından Program kapsamında istenen bilgileri, geçerli bir mazereti olmaksızın belirlenen şekil ve sürede vermeyen veya eksik veya hatalı verenler, bir kereye mahsus olmak üzere uyarılarak yedi gün içerisinde bilgileri vermeleri veya eksik ve hataları gidermeleri istenir. Bu uyarıya rağmen, bilgileri hiç vermeyen veya talep edildiği hâlde eksikleri gidermeyen ve hataları düzeltmeyen gerçek kişiler veya özel hukuk tüzel kişilerinin organ ve temsilcileri hakkında, fiilin;

    a) Hanehalkı veya bireylerle yapılan araştırmalarda işlenmesi durumunda beşyüz Yeni Türk Lirası,

    b) (a) bendi dışında kalan istatistikî birimlerle yapılan araştırmalarda işlenmesi durumunda bin Yeni Türk Lirası,

    c) Sayımlarda işlenmesi durumunda ikibin Yeni Türk Lirası,

    İdarî para cezası uygulanır.

    İdarî para cezası ve diğer cezaların uygulanması, istatistikî birimin bilgi verme yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz.

    7201 sayılı Tebligat Kanununda belirtilen usûllerden biri ile yapılan tebligatlar veya araştırmada görev alan personel tarafından bilgi ile ilgili dokümanların istatistikî birim yetkilisine verildiği veya bilginin istenmesi amacıyla istatistikî birimin ziyaret edildiğine ilişkin Başkanlıkça belirlenen usûllere uygun olarak tanzim edilmiş tutanaklar, istatistikî birimlerden bilgi istendiğinin tevsikinde yeterli olup, ispat için başka belge aranmaz.

    Bu madde hükümleri, sözleşme ile üçüncü kişilere yaptırılan araştırmalar için de uygulanır.

    İdarî para cezalarına ilişkin karar, sayım için mahallî komiteler kurulması durumunda, komitelerin başkanı tarafından; Programda belirtilmek şartıyla sayımların başka kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilmesi durumunda bu kurum ve kuruluşların en üst yöneticileri tarafından; diğer durumlarda ise Başkanlığın merkez veya taşra teşkilâtının en üst amirleri tarafından verilir.




  • enflasyon araştırması için bende katılıyorum 5 soru sorup gidiyor , çok abartılmış.

    çay kaşığı konusunda 5 liradan nie 18 liraya çıktı diye kafamı şişirdiler telefonla geçen hafta ama 18 lirayı kabul ettiler.

    nie katılmamışki arkadaş katılsaymış.
  • Milleti kapana aldilar iyice insafsizlik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bindik bir alamete gidiyoz kıyamete

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konudan cahillik akıyor yeminle. Hayatınızda hiç istatistik nedir gördünüz mü? TÜİK, 80 milyonu temsil edecek şekilde örneklem bulmak için detaylı araştırma ve analiz yapıyor,ama vatandaş gereksiz bir çekingenlik ve agresiflikle sorularını yanıtlamıyor. Sizin verdiğiniz cevaplarla devlet politikaları oluşuyor,doğru bilgiye ulaşılıyor. Buna katılmamak TÜİK ve dolayısıyla devleti ciddiye almamak ve kurala uymamak demektir.Kurala uymamanın da dünyada her yerde cezası vardır.
  • bize de geldiler ve böyle bi durum olduğunu anlattilar. tuiki arayip teyit ettirdim ve ankete katildim. bilgisayar ve internet kullanimiyla ilgili bir anketti,foruma konu acmistim dolandirici olduklarina dair.



    gercekten akil almaz bi olay. helal olsun ne diyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Frank W.

    Konudan cahillik akıyor yeminle. Hayatınızda hiç istatistik nedir gördünüz mü? TÜİK, 80 milyonu temsil edecek şekilde örneklem bulmak için detaylı araştırma ve analiz yapıyor,ama vatandaş gereksiz bir çekingenlik ve agresiflikle sorularını yanıtlamıyor. Sizin verdiğiniz cevaplarla devlet politikaları oluşuyor,doğru bilgiye ulaşılıyor. Buna katılmamak TÜİK ve dolayısıyla devleti ciddiye almamak ve kurala uymamak demektir.Kurala uymamanın da dünyada her yerde cezası vardır.
    cahillik senden akiyor, o devlet politikalari olusturulurken ozellikle sanayi biriminin yaptigi istatistikler ele aliniyorsa yandik. nerdeyse istisnasiz her firma cocugun bile inanmayacagi gelir gider tablolari veriyor tuik e. orada calisanlar sisteme girerken hata veren yerleri kafasina gore dolduruyor. Sen kalkmis sade vatandasin ankete katilmasindan bahsediyorsun!



    tuik i ciddiye almamak icin enflasyon verilerine bakmak yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu ankete katılanlar karşılığında para alıyorlarsa devletin en doğal hakkıdır ama öyle kafasına göre kestiyse bu cezayı bu ülkede yaşanmayacağının resmidir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nickola Tesla -- 13 Kasım 2018; 13:39:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2BDFFB04D

    enflasyon araştırması için bende katılıyorum 5 soru sorup gidiyor , çok abartılmış.

    çay kaşığı konusunda 5 liradan nie 18 liraya çıktı diye kafamı şişirdiler telefonla geçen hafta ama 18 lirayı kabul ettiler.

    nie katılmamışki arkadaş katılsaymış.
    Sana gelen test basit olmuş.

    Yıllar önce babamlara anket niteliğinde gelmiş ve yanıtlamıştı. Bu da basitti.

    Ancak yaklaşık 3 ay önce Tüik ten 1 ay boyunca satın aldığımız herşey, hediye gelen herşey, hediye ettiğimiz herşey. Çiftlikteki tavukların verdiği yumurta, diktiğimiz domates biberin markası kilosuna kadar yazmamızı istediler.

    Merkezlerine kadar aradım, cezai işlem olacağı için 1 ay boyunca her gün formları doldurduk. Tatile gittik orada da formları yanımızda görürdük. Ayrıca haftalık olarak evi ziyarete gelip, doldurulan formları alıyor yeni formları veriyorlar.

    Sonunda bitti dedik, bitmemiş. Önce bulunduğumuz il müdürlüğünden ara ara aranıp bazı soruları cevaplamamız istendi, sonra Ankaradan arayacaklar dediler. 15 gün önce Ankara dan da aradılar ve sanıyorum süreç bitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Malı mülkü satıp yurtdışına çıkmanın zamanı geldi sanırım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bize de birkaç yıl önce 1 ay boyunca haftada iki kere geldi bir çalışan. 1 ay boyunca her gün, o gün içinde harcadığın her kuruşu, aldıklarını tek tek yazmanı istiyor. Ailedeki bireyleri, gelirleri, harcamaları, evde kaç tv, bilgisayar olduğu, bankada paran var mı daha bir sürü şey de sordu. Ve cevap vermek zorundasın, yoksa para cezası kesiliyor.
  • Ya bu birşey mi, arabayı iki aydan beri kullanmadığımız halde "makas attınız" diye 230 tl ceza yedik. Adamlara köprüden bile geçmedik dedik, hatta hgs kayıtlarını gösterdik ille de mahkeme diyorlar. Ne bir görüntü ne de bir belirti var. Hem haksızlık yapıyorlar, hem de sürundürüyorlar. Valla para almak için yapamayacakları şey ve koyamayacağı yasak yok. Adamlar artık bizimle dalga geçiyor, ne diyim ki sonumuz hayır olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatandaş para cezasından korkacak, evine ben anketörüm diyen herkesi alacak ve sonuç dolandırıcılara gün doğacak bu kanun sayesinde

    Çok öyle çünkü ben anketörüm ben şuyum bağış falan kandırmacalar çoğalır gibime geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anket dedikleri enflasyon verilerini degerlendirmek için vatandaşın listesini tutmak sistem rastgele belirliyor bu kişileri yapmam diyen varsa paşalar gibi cezasını ödeyip yapmaz
  • devlet bizimle eğleniyyy
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.