Şimdi Ara

Tüik'ten Vatandaşa 1.322 TL “Ankete katılmadın” cezası (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
5
Favori
33.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
136 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ankete katılmamanın cezası mı olur? İnsan özgürlüğüne ve kişisel bilgilerin korunmasına aykırı. Herkesin TC sinden ilgili kurum devlette olan ve bilmesi gereken bilgileri öğrenebilir. Devletin benim hakkımda bilmediği bilgileri ben söylemek zorundamıyım? Adı üstünde anket, gönüllük esastır bunda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xeraw3

    bu kanun 2005 te çıkmıştır. o zaman niye sessiz kaldınız la
    Vatandaşın çıkan kanuna itiraz yada Anayasa Mahkemesine verme hakkı varmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0tt0m@n

    Iyide bu anayasaya aykiri: "kimse din, vicdan, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz ve bunlardan dolayı suçlanamaz"
    mahkemeye verirse kazanır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizi 1 gün önce yarın son diye aradılar yoksa saplarız dediler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • muz cumhuriyetine hoşgeldiniz
  • coolman06 C kullanıcısına yanıt
    Protesto hakkı var. Mahkemeye verme hakkıda muhtemelen vardır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xeraw3

    Protesto hakkı var. Mahkemeye verme hakkıda muhtemelen vardır
    Protesto işini geç. Sebebine bakılmasızın linç (fiziksel yada psikolojik) tehlikesi var.

    Kanunu kişilerin mahkemeye verme hakkı yok. Kanunun Anayasaya aykırılık durumu düşünülüyorsa sadece grubu bulunana siyasi partiler Anayasa mahkemesine götürebilir. Bana göre Anayasanın özel hayatın gizliliği ilkesine tamamen aykırı, düşünce ve kanaat hürriyetine aykırı, belki tartışılabilir ama yine bana göre kısmende kişi hürriyeti ve güvenliği (ankette verilecek cevapların bir şekilde sızdırılması durumunda kişi kendinin güvende olmayabileceğini düşünebilir) ilkesine aykırı. Muhalefet partileri kanunun ilgili maddesini Anayasaya Mahkemesine götürmediyse buda onların demokrasi anlayışını gösterir.

    Kişilerin Anayasa Mahkemesi hakkı ise sadece görülmekte olan bir davada Anayasaya aykırı bir uygulama söz konusu ise tüm hukuk yollarının bitmesi durumunda başvuracakları son yoldur. Kişilerin herhangi bir kanunu yada kanun maddesini Anayasaya mahkemesine verme hakkı yoktur. (diğer mahkemelere zaten verilemez)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 15 Kasım 2018; 8:46:45 >




  • coolman06 C kullanıcısına yanıt
    bir kanun anayasaya aykırıysa ve vatandaş o kanunu anayasa mahkemesine taşıyamıyorsa...bu kanun ne zaman kaç yılında çıkmıştır ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xeraw3

    bir kanun anayasaya aykırıysa ve vatandaş o kanunu anayasa mahkemesine taşıyamıyorsa...bu kanun ne zaman kaç yılında çıkmıştır ?
    Kanunların, kanun hükmünde kararnamelerin, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün veya bunların belirli madde ve hükümlerinin Anayasaya aykırılığı iddiasıyla doğrudan doğruya iptal davası açabilecek olanlar şunlardır.
    1. Cumhurbaşkanı;
    2. İktidar ve Anamuhalefet Partisi Meclis Grupları;
    3. Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının en az beşte biri tutarındaki üyeleri;

    Bahsedilen 5429 Sayılı Kanun 2005 yılında çıkmış.

    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2005/11/20051118-1.htm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: halilcrs

    Sana gelen test basit olmuş.

    Yıllar önce babamlara anket niteliğinde gelmiş ve yanıtlamıştı. Bu da basitti.

    Ancak yaklaşık 3 ay önce Tüik ten 1 ay boyunca satın aldığımız herşey, hediye gelen herşey, hediye ettiğimiz herşey. Çiftlikteki tavukların verdiği yumurta, diktiğimiz domates biberin markası kilosuna kadar yazmamızı istediler.

    Merkezlerine kadar aradım, cezai işlem olacağı için 1 ay boyunca her gün formları doldurduk. Tatile gittik orada da formları yanımızda görürdük. Ayrıca haftalık olarak evi ziyarete gelip, doldurulan formları alıyor yeni formları veriyorlar.

    Sonunda bitti dedik, bitmemiş. Önce bulunduğumuz il müdürlüğünden ara ara aranıp bazı soruları cevaplamamız istendi, sonra Ankaradan arayacaklar dediler. 15 gün önce Ankara dan da aradılar ve sanıyorum süreç bitti.

    Alıntıları Göster
    Korku-gerilim tadında kısa film olmuş




  • Hiçbir şey yapamazsınız kanuna uygun olarak kesilmiş cezadır, fakat ülkemizin bulunduğu yaşam ortamı ve cehalet göz önüne alındığında doğru bulmadığım cezadır, insanlar artık dolandırılma korkusu ile telefona çıkmaya veya kapıyı açmaya korkar oldu, dolandırılırım derdiyle katılmakta istememiş olabilirler, siz ilk başta refah seviyesini, can ve mal güvenliğini yasalar ve uygulama ile arttırın sonra kapı kapı dolaşıp anket yaparsınız. Mesela annemin evine gelseler %100 eminimki kadın dolandırılma korkusu ile ankete cevap vermeyeceğine eminim.
    Ayrıca eklemek isterim ki, çevreyi kirletene denetimin ve cezanın uygulanması kanunda varken uygulanmayan bir ülkede, yani katılmamışsa görme kardeşim hemen cezayı neden yapıştırıyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerkara -- 15 Kasım 2018; 9:3:3 >
  • İlgili madde bu: Başkanlık veya kurum ve kuruluşlar tarafından Program kapsamında istenen bilgileri, geçerli bir mazereti olmaksızın belirlenen şekil ve sürede vermeyen veya eksik veya hatalı verenler, bir kereye mahsus olmak üzere uyarılarak yedi gün içerisinde bilgileri vermeleri veya eksik ve hataları gidermeleri istenir. Bu uyarıya rağmen, bilgileri hiç vermeyen veya talep edildiği hâlde eksikleri gidermeyen ve hataları düzeltmeyen gerçek kişiler veya özel hukuk tüzel kişilerinin organ ve temsilcileri hakkında, fiilin;

    a) Hanehalkı veya bireylerle yapılan araştırmalarda işlenmesi durumunda beşyüz Yeni Türk Lirası,

    b) (a) bendi dışında kalan istatistikî birimlerle yapılan araştırmalarda işlenmesi durumunda bin Yeni Türk Lirası,

    c) Sayımlarda işlenmesi durumunda ikibin Yeni Türk Lirası,

    İdarî para cezası uygulanır.

    İdarî para cezası ve diğer cezaların uygulanması, istatistikî birimin bilgi verme yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz.

    2005 yılının kanunu, yıl geçtikçe para cezası artıyor. Bir de bu durum Anayasa mahkemesine götürülmüş, kabul edilmiş. Yasal olarak sıkıntı yok, etik olarak uygun bir uygulama değil bence.

    Kişisel verilerin korunması kanunu da bir acayip misal:

    MADDE 5- (1) Kişisel veriler ilgili kişinin açık rızası olmaksızın işlenemez.
    (2) Aşağıdaki şartlardan birinin varlığı hâlinde, ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın kişisel verilerinin işlenmesi mümkündür:

    Özel nitelikli kişisel verilerin işlenme şartları
    MADDE 6- (1) Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri özel nitelikli kişisel veridir.
    (2) Özel nitelikli kişisel verilerin, ilgilinin açık rızası olmaksızın işlenmesi yasaktır.
    (3) Birinci fıkrada sayılan sağlık ve cinsel hayat dışındaki kişisel veriler, kanunlarda öngörülen hâllerde ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın işlenebilir. Sağlık ve cinsel hayata ilişkin kişisel veriler ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi
    amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından ilgilinin açık rızası aranmaksızın işlenebilir.

    Bir yandan kişisel verileri korur gibi gözüküp kişi rızası şart diye madde yazıp sonra kanun koyulursa bu veriler işlenebilir rıza aranmaz deniyor. Vatandaş aleyhine daha neler vardır kimbilir. Kısaca, cezaya karşı çıksanız bile uğraştığınızla kalırsınız. Kanunlar elden geçirilmeli ama o da haliyle zor.




  • dec_chaos D kullanıcısına yanıt
    bu ne lahana bu ne perhiz ? adamlar iş yapmak için kapılarına kadar gelmişler geri çevirmişler. sonrada vay efendim biz ceza yedik diyorlar. ulan devletimden bir memur kapıma gelsin seve seve evime alırım çay ikram ederim be. amaç anketse ne isterlerse sorsunlar başım gözüm üstüne. devletimiz daim olsun yeter ki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heroes To Us

    Turkiyede boyle ama bizim almanyada bi dayi oglu var ankete katilmayinca evini arabasini alip 50000 euro yaziyolarmis ustaaa.Biz yine halimize sukredelim, avrupa daha kotu.
    Bunu nerenden uydurdun? Tamamen uydurma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dec_chaos

    Bu mesaj silindi.
    Umarım seninde başına gelir.

    Düğününde takılan altınlar, yaptığın yatırımlar. Bankadaki paran, yastık altındaki paran tarzı sorularla da karşılaştığın zaman anlarsın beni.

    Diktiğim domatesin markasının tüik ile işi ne, kime hediye verdiğimi de istatistik mi tutuyor? Ben bahçemde üretip yiyorum. Tavuklarımın yumurtasından tüik e ne?



    Babam hasta bir insan, her gün ne aldığını yazmak zorunda bırakıldı. Tatile gittik orada da harcamaları yazdık.

    Birisi hediye getirse onuda yazıyoruz. Dikta rejimi = tüik anketi benim için. Arayıo katılmak istemiyoruz dediğimde ise sağlık raporu istiyorlar. Zorunda mıyız dediğimde de bu vatandaşlık görevi, nasıl oy kullanıyorsanız buna da katılmak zorundasınız diyorlar. Neden biz dediğimde ise rastgele daire seçiyorlarmış, dairede oturanları seçmiyorlarmış. Kime denk gelirse..

    Böyle saçma iş mi olur dediğimde, siz devletin yaptığı işe nasıl saçma dersiniz diyorlar.



    Gitsinler istatistiği tarladan pazara giden ürün üstünde tutup tavan limit koyarak o kısmı düzeltsinler. Sonra bazı şeylerin düzeldiğini görürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar bize de Tüik'den mektup gelmişti. Ne ola ki falan diye düşünürken, cezası var katılmak zorunludur gibi bi bilgi almıştım. Daha sonra 4 veya 5 yıl tam hatırlamıyorum bi programa alınmışız.
    Her yıl bi gün bizim eve gelip, ne iş yapıyorsunuz, soba var mı, yalıtım var mı, muz yiyebiliyor musunuz gibisinden yarım saat süren sorular cevaplıyorduk. Başınıza gelirse bilginiz olsun en az 4 yıl, senede 1 gün katılmak zorundasınız.
  • Katılanlara da çaldıklari zaman icin ödeme yapilması gerek o zaman.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Terracide kullanıcısına yanıt
    Kanun ve maddesi ceza tutanağında yazıyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.