Şimdi Ara

Tüketici Hakem Heyetine nasıl başvuru yapılır? Tüketici Haklı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
13
Favori
4.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tüketici hakem heyetini , tüketici hakem heyetine şikayet etmek istiyorum mümkün mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kardeşimede 4 ay sonra felan halledilir dediler.

  • Çok teşekkürler güzel yararlı bir video olmuş ve seri olarak ta gelecek gibi duruyor. Donanımhaber'in en yararlı videosu :)

  • Biz kazandık da ne oldu. Kazandık alamadık, icraya verdik yine alamıyoruz. Firma kapatıp gidince hiçbir şekilde paranızı alamıyorsunuz. Şahıslardan bu para alınamadığı sürece bir işe yaramıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Soyle dusunmenizi beklerdim bir kardesiniz geldi ofisinize

    "abi boyle bir video cekecektiniz ne oldu lafta mi kaldi"

    ama iste karsindakiyle ilgili bir durum iyi niyetli dusun ki iyi olsun.

    Surada yazsaniz geliyor kardesim yakinda deseniz tesekkur edip cekip gidecektim.

    Siz pireyi deve yapmissiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesut Bey video iceriklerinizi cok begenerek takip ediyorum gercekten sektor hep telefon incelemesi kanalina döndü, bu tarz icerikler farklilik katiyor, biz de yeni seyler öğrenmiş oluyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HB uzerinden satıs yapan umraniyeshop tam aldıgım urun iade kabul edilmedi thh ne savunma bile yazmadılar bakalım icra takibi başlattim firma kapanmazsa parayi alacagim. 4 ay geçti bir 4 ay daha gecer ;)

  • 2.el alışverişlerde bir sözleşme yapmak aklımıza gelmiyor gelsede diğer taraf böyle bir sözleşmeden haberi olmadığı için yanaşmıyor.Ama THH başvurularında başvuran isim ile faturada ki isimin aynı olmasını istiyor yoksa başvuruyu kabul etmiyorlar.Bu durumu bir el atılması gerekiyor.Bu ürünün zilyetliği benim üzerimde ürünü ben getirmişim ve bir faturam var.Bu durumdan ben dahil bir çok kişi mağdur olmakta. Aydın Bey'e iletirseniz sevinirim.

  • Güzel bölüm olmuş. Böyle seriler olması daha faydalı olacaktır her kesime. Hem de kaynak olur ilerde. Devamı gelir dilerim...

  • Şikayetlerin sonuca bağlanması çok uzun sürüyor. 1 ay önce verdiğim şikayet hala "Başvuru Alındı" aşamasında bekliyor. Arıyor soruyoruz, 6 aya kadar sürebilirmiş!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim ve eşimin yıllık üyelik bedeli adı altında alınan 200tl para için TÜBİS'e başvuru yaptım ama 2 hafta sonra evime tebligat geldiğinde REDDEDİLDİ

    O ZAMAN ORDAKİ HER KİMSE SORSANIZA BU SOYGUNA BİLE REDDEDİP PARAMIZI SAVUNMAYACAKLARSA,HIRSIZLIĞI SAVUNACAKLARSA
    -NEDEN BÖYLE BİR KURUM VAR?
    -BU KURUMDAKİLER NE İŞ YAPAR?

    EN BASİT KONUDUR BU ARKADAŞLAR.KREDİ KARTINIZDAN ALINAN YILLIK ÜYELİK BEDELLERİ HIRSIZLIKTIR.

  • Dexter Morgan kullanıcısına yanıt
    6 Aylık Kanuni süre var fakat o kadar sürmüyor tabi ki şöyle anlatıyım yoğunluğa bağlı olarak her ilde ve ilçe de değişebilir. Ama asıl gecikme şundan oluyor örneğin başvurunuz alındı,şikayet ettiğiniz firmadan savunma istendi bu yazıldı eline ulaştı derken 1 hafta geçer, sonra firma 30 gün içerisinde savunma yapar. Bazen 10 gün içinde yapar bazen 29. gümde yapar. Direkt buradan 1 aylık süre var. Baktık savunma yeterli değil hakem heyeti bilirkişi istedi teknik bir konu var. Uygun bilirkişi görevlendirilir sizden ürünü alır inceler ve hakem heyetine 15 gün içinde raporunu sunar. Daha sonra raportör arkadaşlar ilgili karar için gerekli evrakları hazırlar ve bu şikayet gündeme alınır yine illere göre değişmekte olup bazen haftada 1 bazen hafta 2 veya 2 hafta 1 şeklinde hakem heyeti toplanır. Bu hakem heyeti Ticaret İl Müdürlüğü personeli değildir. Sadece başkanı genelde il müdürü veya şube müdür olur geri kalanı barodan bir avukat tüketiciler derneğinden bir görevli vs çeşitli ilgili kurumlardan toplanır. Bu süreçte en iyi ihtimalle 2 ayı bulmaktadır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Yeni yasaya göre 12 ayın üzerinde taahhüt vermek yasak.



    12 ay üzeri taahhüt verirsen de 12inci aydan itibaren aboneliğini bir bedel ödemeden iptal edebiliyorsun.



    Yasa bunu diyor. Düzenleyici kurum Btk da tam tersi bedel ödemeden çıkamazsın 12, 24 farketmez. Kime göre neye göre ben anlamadım bunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir bilgilendirme videosu çok teşekkür ederim.

    Bir olayı anlatayım size. Bundan yıllar önce weblebi.com diye bir site vardı. Eskiler bilir güncel ve kullanılan bir alışveriş sitesiydi. Birgün gezeken bi baktım altında %20 indirim oem ürünlerde %40 indirim falan daldım hemen siteye bir monitör birde ekran kartı aldım. 1 hafta geçti haber yok arıyorum açmıyorlar. Adreslerini buldum netten sonra gittim şişlide villa tipi bir yer. Bir minibüs yanaşmış önüne dolduruyorlar içini, İçeri bir girdim ben şok! çalışanları dövenlermi dersin ,ağlayan çalşanlarmı dersin tam bir kaos. Neyse bende sordum bir adama noluyor diye dediki firma batmış patronlar kaçmış. Millet 30.000TL'lik altın almış falan. Adamın elinde bir pc kasası sende al bitane git diyor bana. Ne yapacağımı şaşırdım. Polis geldi dediki eğer buradan birşey alıp çıkarsanız yağmacılık ve hırsızlıktan işlem yaparım. Sonra şirket avukatı geldi belli çalışılmış bir dolandırıcılık. Dediki; yemin ederim, kredi kartı ile işlem yapanların ücret iadesini banka değil visa ve mastercard ödeyecek merak etmeyin. Aradım bankayı böyle birşey varmı diye gerçekten varmış Bankalar sanal poslara belli bir miktar bloke koyuyormuş oradan bir sorun olunca karşılanıyormuş. 1 ay sonra visa yatırdı parayı. Kurtuldum ama manzara aklımdan çıkmıyor. Şimdi bakıyorumda bayağı bir yol katetmişiz.
    http://www.milliyet.com.tr/weblebi-com-iflas-etti-ekonomi-975007/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burgfb -- 11 Mart 2018; 17:27:52 >




  • gurkanse kullanıcısına yanıt
    Aidatsız kart isteyebilirsiniz o sebeple reddediliyor. Yeni düzenlemeye göre bankalar hem aidatlı hem aidatsız kart sunmak zorunda. Tabi aidatlı olandaki avantajları aidatsız olanda sunmak zorunda değil. Bilmeden kolayca bu kurumdakiler ne iş yapar demek çok saçma. O kurumdakiler hakem heyeti dışında bir ton konuyla ilgilenmekte. Hakem heyeti Ticaret İl Müdürlüklerinin iş yükünün belki %10'u dur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar hakem heyetinde çalışıyorum eksik bilgiler var Tüketici Hakem Heyeti ile ilgili bütün yönetmelikler bakanlık sitesinde var.https://www.gtb.gov.tr/duyurular/6502-sayili-tuketicinin-korunmasi-hakkinda-kanun-kapsaminda-hazirlanan-yonetmelik-taslaklari Başvuru yaparken de kesinlikle haklılığınızı kanıtlayan belgeleri ekleyiniz. E-devlet üzerinden değilde ıslak imzalı dilekçe vererek başvuru yapacaksanız ikametgahınızın bulunduğu yerdeki hakem heyetine veya ürünü aldığınız yerdeki hakem heyetlerine başvuru yapabilirsiniz.





  • başvuru dilekçe örneğine nereden ulaşabiliriz?
    tşkler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Süreç o kadar uzun ki insanlar haklarını aramaya dahi cesaret edemiyor maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mogolo

    tüketici hakem heyetini , tüketici hakem heyetine şikayet etmek istiyorum mümkün mu

    hayır
    onun yerine ben muhtelif hakem heyetlerini zamanında karar çıkarmıyorlar diye kamu denetim kurumuna şikayet ettim
    işe yaradığı oldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartal1000

    Arkadaşlar hakem heyetinde çalışıyorum eksik bilgiler var Tüketici Hakem Heyeti ile ilgili bütün yönetmelikler bakanlık sitesinde var.https://www.gtb.gov.tr/duyurular/6502-sayili-tuketicinin-korunmasi-hakkinda-kanun-kapsaminda-hazirlanan-yonetmelik-taslaklari Başvuru yaparken de kesinlikle haklılığınızı kanıtlayan belgeleri ekleyiniz. E-devlet üzerinden değilde ıslak imzalı dilekçe vererek başvuru yapacaksanız ikametgahınızın bulunduğu yerdeki hakem heyetine veya ürünü aldığınız yerdeki hakem heyetlerine başvuru yapabilirsiniz.

    ikametgah şartının kalkmasının çok faydasını gördüm
    zira gereksiz başvurular yapıyor şeklinde mimlendiğim (bunu dava dosyalarını thh ne ibraz eden kuryeye söylemişler) ve bu yüzden sürekli red kararı veren ikametgah ilçe thh ne başvurma zorunluluğundan kurtulup şikayetlerimi hakkıyla değerlendiren başka thh lere başvurup hakkımı alabildim




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.