Şimdi Ara

Tüketici Hakem Heyetine nasıl başvuru yapılır? Tüketici Haklı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
13
Favori
4.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba bende yapı kredi için kart aidatlari için başvurdum

    Sonuç budur

    Şimdi ne yapmam gerekiyor teşekkürler





    Tüketici Hakem Heyetine nasıl başvuru yapılır? Tüketici Haklı2

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yararlı bilgiler için teşekküler. bilinçli tüketici olmassak üretici ve satıcılar istedikleri gibi at koşturuyor bunun önüne gecmek lazım..
  • Herkese merhaba. Vatan bilgisayar'dan aldigim laptop'um 4. ay icinde arıza cikarinca iade talebiyle götürdum ve servise gonderip ardindan arizanin onaylatilmasi gerektiğini soylediler. Tamam dedik vatan bilgisayar araciligiyla teleservice'e gönderdik. Ardindan alo 175'i aradim. Şunu sordum. Yasal tamir iş günü suresi olan 20 iş gününü vatan'a verdigim tarihten mi hesaplamaya baslayayim yoksa onlarin dedigi gibi servise vardığı gunden itibaren mi ?? Hattaki kişi vatana verdiğiniz gunden itibaren dedi. Ertesi gun yine aradim baska birisi cikti o da ayni seyi soyledi. 3. Kez aramamda ise hattaki kadin servise vardığı gunden itibaren dedi. ( 3 kez arama sebebim her seferinde internette başka yorumlar görmem) Şimdi bu alo müşteri hizmetleri hattina nasil güvenebiliriz size soruyorum.

    Ayrica beni 20 iş günü konusunda bilgilendirirseniz sevinirim.

    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatan Bilgisayar'dan aldığım Hometech alfa 400c (ht14s) marka notebook'un klavyesini kendi kendine harf basması nedeniyle servise gönderdim. Bağlantı parçasının değiştiği söylenerek tarafıma verildi ancak 1 ay içinde aynı arıza tekrar etti ve yine Vatan Bilgisayar aracılığıyla servise gitti.Bu seferde bana sıvı teması nedeniyle kullanıcı hatası olduğunu ve klavye değişimi için 110 tl ödemem gerektiğini söylediler.vatana bilgisayar da servisi uyardığını söyledi ancak servisin tutumunda bi değişiklik olmadı, ben de bunu kabul etmedim ve tüketici hakem heyetine gideceğimi söyledim. şuan notebook vatanbilgisayarda bekliyor. süreci nasıl işletmeliyim, şikayetvara da benzer şeyleri yazdım. sonuç lehime olur mu sizce
  • İlçe kaymakamlığına yaptığımız başvuruyu nereden takip edebiliyoruz. E devlet üzerinden ilgili sayfada bir bilgiye rastlamadım. Video için teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekran kartımı tamir etmesi için tamirciye verdim. Tamiri yapabileceğini söyledi ama yapamadı. 150 TL ücret vermiştim, tamir etmeyi başaramadığı halde 150 Lira mı iade etmiyor. Tamir ettiğini söylüyor. Bu konuyla ilgili tüketici haklarına başvurmuştum. Arkadaşlar bunun ağır bir cezası olmalı çünkü haksızlığı yapan kişi hiç korkmuyor. Haksız bulunması halinde ağır ceza almalı ki bu haksızlığı yapmaya çekinsin. Paramı gasp etti. Şikayetvar isimli siteye de yazdım, şikayetimi yaptım.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    O masrafı yapmamak için kaymakamlığa gitmek suretiyle işimi hallettim.

  • Kaymakamlık binalarının içinde yer alır. Ordan gidip dilekçe ve konuyu ilgilendiren belgelerle başvuru yapabilirsiniz.
  • Arkadaşlar televizyonum ocak 2019 da 7. Ayında piksel patlaması nedeniyle garantiye gitmişti. Şimdi yine piksel patlaması oldu. Aynı arızadan 2 kez olunca ücretsiz değişim hakkım doğuyordu değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar televizyonum ocak 2019 da 7. Ayında piksel patlaması nedeniyle garantiye gitmişti. Şimdi yine piksel patlaması oldu. Aynı arızadan 2 kez olunca ücretsiz değişim hakkım doğuyordu değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir süpürge aldım, ilk gün geldi akşam saati idi evde açtık inceledim, aparatlarına falan baktım birsey yok gözüküyordu, hanımda bir defa evi süpürmüş, 2 gün sonra izinli idim gündüz güneş ışığında gözüme takıldı baktım ki süpürgenin renkli kısmının her yanı bir yere sürülmüş gibi hareler dolu, bizim bir günde yapabileceğimiz birsey değil, aslında uzun süre kullanılsa bile olabilecek birsey değil, ben bu durumda ne yapmam lazım, acaba bir sonuç elde edebilir miyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kargo şirketlerini de Tüketici Hakem heyetine şikayet edebiliyor muyuz? bilgisi olan var mı ?
  • Arkadaşlar ben bi firmayı tüketici hakem heyetine vermiştim fakat uyuşmazlık çözüldü, geç de olsa paramı aldım. Şimdi bu şikayetin iptal olması için şahsen başvuru yapmam gerekiyormuş fakat benim şehir merkezi ile aramda 1 saatlik mesafe var. Malum virüs nedeniyle de otobüse binip gitmeye çekiniyorum. Acaba uyuşmazlığın çözüldüğünü bildirmezsem veya geç bildirsem ne olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnerjiSA firması, ocak 2020 ayında, normal aylık tüketim faturasına ilaveten, 358 tl tutarında tarafıma bir fatura daha çıkardı. Faturayı kağıda basılı olmayıp elektronik ortamda gönderdi. Bu faturanın gerekçesi olarak, cep telefonuna gelen mesajda; "dağıtım şirketi/tedarikçi şirket kaynaklı düzeltmeler nedeniyle" diye belirtildi.

    "Dağıtım şirketi/Tedarikçi şirket kaynaklı düzeltmeler" gerekçesi mantığıma uymadığı için, Bu faturayı ödemedim ve 2.3.2020 tarihinde, faturanın iptali için T.H.H. yazılı başvurdum. T.H.H. 17 haziran 2020 'de konuyu görüşüp karara bağlayacakmış.

    İlgili Kanunda yada yönetmeliklerde ; "Dağıtım şirketi/Tedarikçi şirket kaynaklı düzeltmeler" adı altında tüketicilerden bedel tahsil edilebileceğine dair bir kanun maddesi var mı, merak etmekteyim.

    Geçmişte bu elektrik faturaları ile ilgili çok sayıda şikayet duyardım/okurdum. Okuduklarım genelde tüketim bedelinin fazla çıkarılmış olması yada bedel hesaplamanın yanlışlığı üzerine olurdu.

    Ancak "Dağıtım şirketi/Tedarikçi şirket kaynaklı düzeltmeler" gerekçesi ile tüketiciye bedel ödetilmesini hiç okumamış/duymamıştım.

    Bakalım T.H.H. nasıl bir karar verecek ?

    Bu gerekçe doğrultusunda bir kanun maddesi yoksa, T.H.H. de aleyhime karar verirse, konuyu mahkemeye taşıyacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar Tüketici Hakem Heyetine başvuru EDevlet üzerinden de yapılmaktadır. Dikka etmeniz gereken bazı saçmalıklar var yalnız. Şikayetinize dair ekran görüntüleri, gerek mail, sms veya alış veriş görüntüsünü PDF formatına çevirmeniz şart. Sistem yalnızca bu formatta resimleri kabul ediyor.


    İkinci önemli husus ise bu dosyaları sadece İnternet Explorer veya Edge üzerinden kabul etmesi. Chrome veya Fidefox üzerinde sistem çalışmıyor ve neden çalışmadığını da size söylemiyor bu yüzden kafayı yemeden formu İnternet Explorer üzerinden doldurun. Bakalım nasıl sonuçlanacak yeni başvurdum bilginiz olsun.

  • artık daha kısa zamanda hallediyoruz bu işleri

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.