Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (621. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30.203
Cevap
687
Favori
1.824.414
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 619620621622623
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: recruit1

    maalesef forumu hiç okumamışsınız; arattırmamışsınız da tıp doktoru tarafından tam adı ve dozuyla reçete edilmediyse ya da profesyonel sporcu lisansınız yoksa bu tip ürünler kargoyla-postayla gelmez. gümrüğe takılır.

    Onu zaten biliyorum ama benim için önemli olan reçeteyi Istanbuldaki kişiye mi yazılmış olması gerek? Yahut da bulunduğum ilden evrakı fax cekebilecegim bir yetkili organ var mudir? İlle birine vekalet mi gondermeli yahut reçeteye İstanbul dan alacak kişinin adı mi yazmali? Gümrüğe takılma durumu şansa göre mi faturaya göre mi oluyor simdilerde? Kim getirttim diyor kiminde sorun oluyor mantığını çözebilmiş değilim henüz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • jang_bogo J kullanıcısına yanıt
    ürün kim adına geliyorsa onun adına da reçeteli olacak. ancak besin takviyelerini reçete edecek doktoru biraz zor bulacağınızı tahmin ediyorum. akrabanız bile olsa; gümrükteki görevlinin durumu sağlık bakanlığına iletmesi halinde reçete eden doktor hakkında soruşturma açılabilir. altına kaşesini bastığı an tüm sorumluluğu alıyor. dolayısıyla bu riski anca ananız veya babanız alır diyebilirim. alırlarsa tabi.

    besin takviyeleri yasaklı ürünler listesinde olduğundan istanbul'da takılma ihtimali çok yüksek. hatta bazı arkadaşların gönderiler direk istanbul'dan geri dönmeye de başladı satıcılara. ki bu iade almak adına iyi bir şey. oradaki memurun inisiyatifinde herşey.

    sorun olmadan alanlara gelirsek. muayene işleminde gözden kaçma olasılığı da var. ancak buna çok güvenmeyin. sonuçta bu tip ürünler yasak ürünlerdir. yakalandı mı yapılması gereken temel işlem el koyup imhaya göndermektir. kiloluk bir paket de illa ki kontrol edilecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aslan6001 A kullanıcısına yanıt
    Kargo TR'ye gelmeden pttye fazla bilgi gelmezhttp://track-chinapost.com/ bu siteden detaylı takip yapabilirsiniz
  • [simage]
    [/simage]
    benim kargomda bu şekilde arkadaşlar tam 1 haftadır yurt dışına sevk edildi de takıldım uçakla gelen ürün 1 haftada Türkiye'ye nasıl giremez anlamış değilim
  • China air mail ile gelen kargomdan 1 haftadan uzun süredir tepki yok normal mi? Singapur post ile siparişte 2-3 günde Türkiye'deki hareketleri gözükmüştü. Bu konuda bilgisi olan varmı?
    Bu mesaja eklenen görseller:


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • standart uzakdoğu gönderileri 7-15 gün civarında anca ülkemize gelir. bir o kadar sürede işlenip teslimi gerçekleşir. bunun istisnası yok mu? var elbet. ancak siz normali bekleyin; hızlı olursa sevinirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba alibaba.com üzerinden bi işlem gerçekleştireceğim , Nakliye deniz yoluyla gerçekleşecek ben Ankara'da oturuyorum ürün TR'de bulunan limanlardan birine mi inecek(örneğin mersin) benim mi gidip almam gerekecek yoksa Ankara Lojistik Üssü yada kargo merkezine mi ulaşacak çünkü 75EUR üstü bi işlem ticari manada vergi ve masraflarını göz önüne alıyorum.
  • difference06 D kullanıcısına yanıt
    eğer sevkiyat ticari nitelikte olacak ise; cevapları gümrükle ilgili forumlarda; aslında forumlar yerine doğrudan gümrük müşavirlik firmalarında aramanız daha isabetli olacaktır. çünkü vergilendirmeniz kişisel eşyada olduğu gibi maktu değil; ilgili gümrük tarifelerine göre ve varsa ek mali yükümlülüklerle birlikte yapılacaktır. tabi ürünle ilgili bir kota bulunmadığını da varsayıyoruz. bunun dışında, kalite belgeniz ve gerekirse muayene süreci olacak. getirdiğiniz ürünlerin garantileriyle ilgili de sorumluluğunuz olacaktır.

    ayrıca, basitleştirerek anlatmak gerekirse: uluslararası ticaret kurallarında kabul edilen esaslara göre satıcıyla yapacağınız anlaşmada bazı konuları belirleyeceksiniz. bunlardan en önemlisi malın taşınmasında sorumluluğun geçiş anı olacak. o andan sonraki tüm işlemleri sizin yapmanız gerekecek. eğer ddp vb bir şartla anlaşma yapmazsanız; gümrük süreci tamamen size kalacak.

    sonuç olarak, bu işe kalkışmadan önce, satıcıdan taşıma-teslim şartlarını öğrenin ve ürünün sevki halinde düzenleyeceği konşimentoda yer alacak bilgileri içerecek şekilde bir yazı isteyin. bu yazıyla herhangi bir gümrük müşavirlik firmasına giderek olası masraflarınız hakkında bilgi alın. ondan sonra işlemlere başlayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recruit1 -- 7 Mart 2016; 0:50:45 >




  • Yanıtın için teşekkür ederim, getireceğim ürün yüksek rakamlar da düşünmüyorum ilk başta 5-10 adet arası bi ihtimal maximum.

    DJI Phantom 3 Standard/ Advanced / Professional standartlarında ve hemen hemen aynı görünümde bir cihaz

    540*420*265 mm boyutlarında kutusu, takribi ağırlığı DJI Phantom ile aynı ağırlıkta. KDV Oranı %18, SHGM yayınladığı yönetmelik ithalatla ilgili bir bilgi vermiyor, sadece 500gram üstü olan cihazların kayıt altına alınıp plaka tahsisin gerçekleşmesini istiyor.

    GTİP=HS Code --> 8802.11.000000(Drone;(Aerial Photography))

    Tek kafama takılan sorun ürünün benim adresimden önce nereye ulaşacağı liman mı veya farklı bi yer mi çünkü ben Ankara'da oturuyorum.?

    ürünüm kaba taslak fiyat araştırması ile 2800-3000 aralığında satışını planlıyorum DJI Phantom 3 Professional denk gelen modelini sanırsam rekabet edilebilir fiyat(diğer ürünler ile upgrade edilme özelliği olması bi avantaj)

    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi difference06 -- 7 Mart 2016; 7:24:24 >




  • difference06 D kullanıcısına yanıt
    tekrar yazmak durumunda kalıyorum: "sonuç olarak, bu işe kalkışmadan önce, satıcıdan taşıma-teslim şartlarını öğrenin ve ürünün sevki halinde düzenleyeceği konşimentoda yer alacak bilgileri içerecek şekilde bir yazı isteyin. bu yazıyla herhangi bir gümrük müşavirlik firmasına giderek olası masraflarınız hakkında bilgi alın. ondan sonra işlemlere başlayın."

    ticari işlemlerde sizin ikametgahınızın bir önemi bulunmamaktadır. geminin geleceği limandaki gümrükte işlemler yapılacaktır. işlemler tamamlanmadan malların gümrüksüz sahadan çıkışına izin verilmeyecektir. satıcıyla olan anlaşmanıza göre malın gemiden indirilmesi; gümrüksüz sahada depolanması gibi masraflar da size ait olabileceğinden; bu masrafları ödemeden malları çıkartamayacaksınız.

    kayıt altına alınma yükümlülüğü konusunda ise shgm'ye danışmanız gerekiyor. kayıt zorunluluğu son kullanıcı için geçerli ancak gümrük shgm'den ithalatı uygundur tarzı bir yazı isteyebilir.

    ayrıca, %18 kdv satarken geçerli; ithalatta %20'den başlar. kdv ile ithalatı birbirine karıştırmayın.




  • bullgur B kullanıcısına yanıt
    Benimde hongkong postla gelen kargom ayni durumda. HK posta mail attim geru donus olursa sizi bilgilendiririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler son durum bu torbaya eklendi, torba kapandı ne demek? Bu işlerde yeniyim kusura bakmayın
    Bu mesaja eklenen görseller:


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kargo işlemleri daha yeni başlamış. Buradan ya gümrüğe yada bağlı olduğunuz dağıtım postanesine gidecek. İlerleyen günlerde belli olur.
  • viperc V kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevap için

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıntı yok hocam. Akşam AVPİM e gider. Oradan da bulunduğunuz yere gönderilir.Paket içeriği yasaklı bir şey değildi sanırım.
  • murat can 2616 M kullanıcısına yanıt
    Yok hocam kol saati

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • UKIM ne oluyor tam olarak ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Renault Sport -- 28 Mart 2016; 15:51:59 >
  • quote:

    2016-03-07 08:12 TÜRKIYE, ISTANBUL ULUSLARARASI POSTA ISLEME MERKEZI, Gonderi gumruge sevk edildi (Gelen), Send item to customs (Inb)
    2016-03-07 06:12 TÜRKIYE, ISTANBUL ULUSLARARASI POSTA ISLEME MERKEZI, Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi, Receive item at office of exchange (Inb)
    2016-03-06 13:30 Netherlands (the) (Yurt Disi), Gonderi yurtdisina sevk edildi, Send item abroad (EDI-received)
    2016-03-05 13:39 Netherlands (the) (Yurt Disi), Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden), The item was forwarded to the destination country (Otb)
    2016-03-05 13:39 Netherlands (the) (Yurt Disi), Gonderi (Cikis) alip verme merkezinde alindi, Receive item at office of exchange (Otb


    Bu takip numarası gümrüğe mi takılmış anlamadım.
  • @sL@N kullanıcısına yanıt
    yarın belli olur. daha bugün gümrüğe girmiş.
  • UKİM Müdürlüğü

    Tel: 0212 567 65 65 veya 0212 544 49 82
    Adres: Bedrettin Dalan Cad. İkitelli OSB Aykosan Sanayi Sitesi 2. Kısım İkitelli
    Başakşehir / İstanbul
  • 
Sayfa: önceki 619620621622623
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.